• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenip kayınvalide ile yaşamak...??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu forumdaki kadınların fikirlerine, önerilerine çok güveniyorum. İçimde biraz yapabileceğime dair umut vardı o da tükeniyor. Sanırım dsha detaylı düşüneceğim.

allah aşkına o umut hala tükenmedi mi
beyefendiye bak bir de ayrı eve olmaz demiş
helal olsun böyle adamlara valla, kadınlara ne diretirlerse zart diye yaptırıyorlar.
kadınlar da kuzu hemen yapıveriyorlar bir de hayal dünyasında adamı daha da yüceltiyorlar.
o adam istediği gibi yaşayıp yaşatabiliyor da siz neden istediğiniz gibi yaşayamıyorsunuz?

yazik ederin kendine, kocan olmasi kölen olmasiyla esit su durumda. istiyormusun bunu gercekden? sana sence? diye sormayan bi adam var, aksi olamaz diye söz hakki tanimayan bi adam var. istedigin hayat bu mu? su an yanliz mi yasiyorsun? ailenle mi?
Yalnız yaşıyorum

Erkek arkadaşınız iki bayanı yalnız başına bırakmak istemiyordur. Eğer siz de seviyorsanız sırf bu yüzden vazgeçmek yanlış olur gibime geliyor onun yerine tatlı dille orta yolu bulmayı deneyin bence. Aynı apartmanda oturmayı teklif ettiniz mi hiç?
Hayır. Kabul etmeyeceğini biliyorum çünkü.

Yalnız yaşıyorsun, mesleğin var kimseye eyvallahın olmasın.

1. Kv düzenine gidiceksin, en melek insan bile olsa bir süre geçince anlaşılmıyor. Artık bir hareket etmek durumunda kalacaksın.
Kv hasta değilse asla kabul etme eşin de diretiyorsa kendilerine başka birini bulsunlar. Yanlış yaparsın. Nefis içimiz de bak sen ne kadar idare ederim dersen de bir kaç sorundan sonra mecbur muyum görümcemle yaşasaydı diceksin, kendi kızı bakmıyor ben neden bakıyorum diceksin, diceksin de diceksin :( eşin kabul eder inşallah ayrı yaşamayı tatlı dille anlat

Bence kv en ile yaşamak dan daha büyük sıkıntı size tercih şansı vermemesi. Bu sizin fikirlerinizi yok sayıldığı ve sayılacağı anlamina gelir.

Annemle oturmak istiyorum sen bu konuda ne düşünüyorsun? Demesi gerekir. Siz hayır derseniz size saygı duymali ve başka bir çözüm bulmalı.

Birde annem cahildir, idare et coookkk ucu açık bir cümle. Arkadaşların dediği gibi bir fragman. Yarın annnesi her sizi uzdugunde cahildir diyip, konuyu kapatacak.

Bekar kız kardeşi siz evlenirseniz ne yapacak?
özellikle 2. evliliğini yapacak birisi erkekleri tanımıştır.bekar olan bu eş adayı özellikle ortak karar verme konusunda problemli.yukarıdaki cümlelere katıldığımı söylemek istedim.2. eş de de istediğiniz olmayacaksa yanlış bir karar veriyorsunuz.ayrıca adamın geçinmeye niyeti yok çok hır gür çıkartır evliliği bilmiyor henüz yaşamamış bir bey.
konu sahibine diyorum bundan sonra evlenecekseniz, bekar veya boşanmış ama size değer veren dürüst iyi niyetli bir insan olmalıydı.

Hayır. Kabul etmeyeceğini biliyorum çünkü.
Bence sorun, mantıklı bir şekilde evde yalnız yaşamanızın artılarını önüne koyarsanız o da kabul eder belki. Sonuçta farklı şehirlerde oturmayacaksınız annesiyle. Eliniz hep kavuşacak. Eğer gercekten iyi bir insansa ve seviyorsanız öyle biri kolay bulunmuyor.

12 yıllık evliliğimde kaynanam geldi 1,5 ay durdu biz boşanmanın eşiğinden döndük. O güne kadar sessiz sakin iyi bir insan olarak bilir ve severdim de. Ancak aynı evde uzun süre vakit geçirmeyince anlamıyorsun. Sakın öyle bir hata yapayım deme. Bak uyarılmışsında alttan alman gerekecek diye. Bu nedemek herşeyi sineye çekeceksin demek.
..

Şimdiden annesine bağımlı erkek sinyalini vermiş annem olmadan asla demiş ve hayatın her alanında öncelik anne olacak. Seksen yaşında komşum var yalnız yaşıyor çocuklar arada gelip yapamadığı işleri için yardım edip günlük telefon edip kontrol ediyorlar. Yakın bir yerde oturma imkanınız varsa oturun gözünüz kulağınız onda olsun ama eviniz ayrı olsun özel hayatın kalmaz yoksa.

Sanırım 2 evlilik kararınız da da iyi bir karar veremeyeceksiniz bir de kaynana ile dip dibe olacaksınız 2 evliliğimizin olmasa sık eleyip sık dokuma olması gerekirdi belkide hep aynı tarz adaylar size cazip geliyor epey bir yük göğüsleyeceksiniz ve kaynananın sorumluluğu kadın olarak üstünüzde olacak zor sınav sizi bekliyor olacak aynı evin içinde 2 kadın , kaderinizin acımasızlığı gibi sanki

Değerli hanımlar merhaba. Ben 34 yaşında, daha önce bir evlilik yapmış, çocuğu olmayan, meslek sahibi bir kadınım. 5 yıl geçti boşanmanın üzerinden. İki yıldır görüştüğüm biri var. Hiç evlenmemiş. Küçük yaşta babasını kaybetmiş ve iki kız kardeşi var( biri evli). Babasını erken yaşta kaybettiği için annesi çalışmış etmiş( yeri gelmiş temizliğe gitmiş) okutmuş, yetiştirmiş çocuklarını. Üçü de meslek sahibi. Erkek arkadaşım da annesi ile yaşamak istediğini, onu yalnız bırakamayacağını söyledi. Açıkçası benim içim de el vermiyor kadını yalnız bırakmaya. Annesi ile tanıştım sakin bir insan.Beni çok sevmiş evlenmemizi istiyor. Erkek arkadaşımın akrabaları ile görüşüyorum. Kuzenleri, amcası ( amcası benden iki yaş büyük) vs ile arkadaş ortamında tanışmıştık. Yani genel olarak yaşantıları, kültürleri vs hakkında fikrim var ve açıkçası yakın hissediyorum. Erkek arkadaşım olgun bir insan asla arada kalmak istemiyor. Annem okumamış etmemiş cahil bir insan sen yeri gelir olgun davranmalısın ufak tefek şeyleri problem etmemelisin, ben yaşadığım müddetçe kimse seni üzemez izin vermem( zaten yapmazlar) diyor.
Fakat ben korkuyorum. eylülde isteme vs olacak. Fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Ufak tefek şeyleri problem etmemelisin o cahil sen idare edeceksin...Zaten hep bahaneleri var o küçük,o cahil,o büyük,o böyle...Hep alttan alan kendinden veren biz olacağız onlara göre.Olmaz yapamazsın 34 yaşından sonra dert çekemezsin artık küçük de değilsin öyle alışamazsın kolay değil bence.

Görüşmeye başladığımızda söylemiştim. Olmaz demişti. Aslında o zaman yolumu ayırabilirdim. Ben kabul edip devam ettim.
Bak güzel kardeşim ben ilk nişanlımla sırf bu sebepten ayrıldım olmaz yapma. Kötü bir evlilik geçirmişsin zaten bir daha risk alma derim yaşayan biri olarak. Bir evde iki hanım olmaz ve bir de görümce. Hiç düşünme ben bunları kabul etmiyorum deee ve önüne bak ne güzel öğretmensin kendi ayakları üstünde duran birisin kimseye ihtiyacın yok önünr bak derim

Evet bak bu nedense kimsenin aklına gelmiyor. 3 çocuğu var ama gelini hizmet etmeli tabi ...
Canım geliniyle olunca diğer iki kızı da sıkıldıkça çıkıp çıkıp gelebilirler ,hem tüm akrabalar eş dost hafta sonu aile büyüğü gelinde diye onda toplanırlar .Kizlari çalışıyorsa yazık yorulurlar:KK51:

1 kez evlilik yapmış fakat tecrübe ermemişsiniz,size seçim hakkı tanımayan tam bi ana kuzusu ile karşı karşıyasınız.
Lütfen bir kez daha düşünün! aynı ev aynı apartman bile olmaz.
Size fikirlerinize saygı duyacak biri çıkmadan evlenmeyiiinnn.

Üstelik asla kabul etmez diyorsanız sevdiğine emin misiniz?
Sizi seviyorsa orta nokta bulur, annem diye diretmez.
bu evlilikte sizin kazancınız ne olacak??
Onun evine ek gelir gelecek, annesine yardım edecek biri olacak, artık sevişebilecek. Eee, sizin artınız ne? Hiç çocuk demeyin. Çocuğunuzu da kendinize göre yetiştirmeyeceksiniz. Aynı evde başka bakım veren bir kadın daha olacak. Onun da çocuk üstünde kabul etmeseniz de hakkı olacak aynı evde. Yani tüm gün baktığı çocuğun terbiyesine de karışacak. Gece çocuk ağlasa sizden önce koşup alacak beşiğinden. Doya doya sevemeyeceksiniz de.
Sırf koca için çekilmez bir hayat.
Bekarlar evliliği bilmiyor yapaırm sanıyor tecrübesizler bir nebze anlıyorum. Ama evliliği yaşamış görmüş bir insan bunları göremiyorsa orda yaşananları hak etme de var kusura bakmayın.

Şu an birlikte olduğum kişiyi tarif etmiş resmen. Kendimi sürekli mutsuz hissediyorum. Özgüvenimi yitirdim. Sorunları çözmek için konuşmaya çalıştığımda ben suçlu oluyorum ve şiddetli bir kavga oluyor. Ayrılmaya çalışıyorum bir türlü ayrılamıyorum. Ayrılmayı denedim ilk iki gün kendimi berbat hissediyorum tekrar arıyorum ya K arıyor ya ben. Ne yapacağım bilmiyorum.

Bir de böyle bir adam için mi yapacaksınız bu fedakarlığı.
Aynı evde görümce kayınvalide varken tartışma bile olmayacak farkındasınız dimi? Sizi sindirecek iyice. Eskaza kavga olsa annesi kardeşi taraf tutacaklar. Resmen mutsuzluğa davetiye bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back