Evlenip kayınvalide ile yaşamak...??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaynana ile oturulmaz hele bu devirde. İstediği kadar iyi olsun . Ev üstüne ev kurulmaz cixx olmaz. En azından yakın bi yerde ayrı bir ev tutun.

Niye yalnız kalıyor anlamadım. Evlenmemiş bir kızı daha var? O kızı ile yaşar işte.. Eli ayağı tutmuyor çok yaşlı olsa yanında kimsesi olmasa ortada mecburiyet var buna rağmen mutsuz bir evlilik olur mu olmaz mı konuşalım. Ama ortada bir mecburiyet yok ve bu adam buna rağmen bu teklifle geliyor. Anasina toz kondurmayan cinsten. Annem yapmaz etmez demesi de bunu gösteriyor. Yarin en ufak şeyde annesinin yanında olacak benden söylemesi.

Valla şunu söyleyim.
Benim annem babamla biraz sorun yaşıyor. Arada onu alıp 1 haftalığına bizim eve getiriyorum 2 ayda bir falan, hem allah razı olsun bana yardımcı oluyor, çalıştığım için zorlanıyorum iyi geliyor onun yardımları, akşama yemek hazır temizlik yapılmış ama gel gör ki akşam yatağa girmeden eşimi öpemiyorum, bak kendi annem olmasına rağmen çekiniyorum..
Kayınvalidemin yanında hele hiç oturamam sürekli iş yapmak zorunda hissediyorum kendimi. Bilmiyorum yani ben kötülük yapacağından değil de sen kendine eziyet edeceksin, birde çalışan insansın..... Düşün

Babasını erken yaşta kaybettiği için annesi çalışmış etmiş( yeri gelmiş temizliğe gitmiş) okutmuş, yetiştirmiş çocuklarını. Üçü de meslek sahibi.
Helal olsun , kendi ayaklarının üzerinde durup çocuklarını okutmuş bir kadının çok ağır hastalığı vs yoksa aynı evde yaşanacak kadar ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum , göz kulak olunur ihtiyaçları giderilir vs ama ev ev üzerine olmaz . Sizinde 2. evliliğiniz rahat edemezsiniz kabul etmeyin derim ben ,

Dediklerinize katılıyorum fakat şu deyiminizi düzeltmek istedim gemilerde 2. Kaptan diye birşey var
Aslinda onun devami komik ilerliyordu bi yerde okumustum, konuyu ciddiyetinden uzaklastirmak istemedim „bi gemide iki kaptan olmaz cunku bi dumene 4 el sigmaz“
yoksa tur ve buyukluklere gore muhtelif kaptanlar vardir

Aşkınızdan ölsenizde olmaz diyorum bende bir ipte iki cambaz oynamaz herkes kendi düzenini kurmalı erkek arkadaşınız annesini yalnız bırakmak istemiyorsa evlenmesin annesiyle yaşasın o zaman, kadını aramayın sormayın yanlız bırakın demiyorum ama kendinize ait bir eviniz ve düzeniniz olmalı.

Kaynanaya yakın ev tutun aynı ev olmaz ,şimdi iyi gozukurler imzayı atıp evlenince iş degisebilir.

Altlı üstlü otursanız falan daha iyi olur bence , sonuçta sadece geçim meselesi değil
Ben mesela gecelik giyip evimde uzanmak isterim , uykum gelince yatmak isterim , canım ne çekiyorsa mutfağa girip yapmak isterim. Evde biri olunca bunları yapabilecek misiniz emin değilim, evde yemek var onu niye yapiyosun diyen olunca , bu saatte ne uykusu diyen olunca

Bilmiyorum tabi nasıl biri karışır mi ama neticede birlikte yaşayacaksanız ve sanırım siz onların evine gideceksiniz o evin kurallarına ayak uydurmak lazım.
Zor bir durum sizi de iyice olumsuza sevk etmek istemiyorum, sizin yerinizde olsam bohle bir karar almadan evlerine birçok kez gider uzun uzun zaman geçirir , kayinvalideyi tanımaya çalışırdım insan huyunu az çok belli eder.
Hayat boyu ezilmiş bir kadın size zulüm etmez diye sanıyorum ama yine de sürekli evinizde misafir var gibi olursunuz

Olmasina olur ama zemini esitlemek lazim; ben olsam her iki tarafin da "deplasmanda" olmasi icin daha genis bir eve gecelim derdim.. boylece kimse kimsenin evine gitmemis olur duzen birlikte kurulur, esyalarin da bir kismi degismis olur boylece ortak yasam baslayabilir..
Ben kendi kw ile yasardim mesela, Allah razı olsun iyi insandir, annemden evladir, Allahtan korktugundan, oglunu sevdiginden,fıtratindan beni kırmaz/üzmezdi..

Siz kendinizi avutun nadir iyi örneklerle. İkinci boşanmayı yaşamak ilkinden de zor olur, kimse yaşadıklarınızı bilmez zaten geçimsizdi öyle olmasa ilkinden ayrılmazdı denir, boşanmanın ihalesi size kalır. 2. Kez boşandığınız için üçüncüye cesaretiniz olmaz belki karşınıza doğru kişi çıkar ama cesaret edemezsiniz. Zaten işi gücü olan bir kadınsınız, çok da mecburiyetiniz yok evlenmeye. Şartları size uyan biriyle evlenin, kimsenin şartlarını sorgusuz sualsiz kabul etmeyin bu saatten sonra

niye yalnız kalamıyormuş annesi. Baştan kabul etmeyin. daha önce bir evlilik yaşamışsınız zorluklarını bilirsiniz. Herkesin evi ayrı olsun. Kadın elden ayaktan düşmeyince aynı evde yaşamayın.

Arkadasim sen niye hep ana kuzular ile beraber oluyorsun? Sorun burda, kv'denin uzak yada yakin olmasinda degil. Bir psikologa görün en iyisi.

Ve ayni evde tabiki olmaz. Neyin destegi ayni evde? O ev senin bile olmuyor, kv'denin evi. Düzenin yok. Arkadasin gelse biri iki dedikodu yok. Es ile seks istesen, sadece yatak odasi sessiz senfoni. Daha önce evlenmis biri olarak bunlari bilmeliydin.

Evde zaten bir kiz kardes yok mu? Yalniz kalmayacak sanirim.
Kiz kardes de evlenirse kayinvalide cok mu yasli? Elden ayaktan dusmus halde mi? Yalniz kalabilir, arada birer hafta cocuklarina gidebilir.

Komple kayinvalideyle onun evinde yasamaktansa arada bir onu sizin evinize almaniz daha iyi olur. Kizlarina da gider. Ne de olsa o ev onun evi, onun kurallari. Siz kendi evinizde ipleri daha saglam tutarsiniz.

Kadin pamuk gibi de olsa ayni evde olmaz. Ha diyorsan ki cocuguma bakar, yemegimi yapar vs. Sen bilirsin tabi

Benim kv de melek gibi bi insan, çok severiz birbirimizi. En ufak bi kırgınligimiz olmadı 8 yıldır. Ayrı evlerde oturuyoruz. Aynı mahallede. Hamileligim sıkıntılı geçtiği için 2 sefer orda kaldım 4 5 ay kadar, elimi bi tane ise sürdürmedi. En ufak bi suratını asmadı. Ama Ben gün saydım resmen evime gitmek için. Dilediğim şeyi giyip dolaşmak için, yada tv de istediğim şeyi izlemek için, yada bi arkadaşımı çağırmak için,,
Yanı ne kadar iyi olursa olsun, aynı evin içinde hep bi kısıtlamaniz olacak.

Bir evde iki hanım olmaz kaldıki müstakbel eşiniz anam naparsa yapsın susacan demiş baştan ya herro ya merro şekerim ama sen kesin evleneceğin için şimdiden kolay gelsin demek istedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…