- 14 Haziran 2018
- 52
- 9
- 26
-
- Konu Sahibi bedifferent
merhabalar bundan 9 ay önce karşıma biri çıktı benim yaşadığım şehirden 5 6 saat uzaklıktaydı yine de çok sık görüştük çok iyi anlaştık kısa zamanda bağlandık ama onun işi istanbul’da ve işinde de gayet güzel bir konumu var. annem başta benim mutlu hissettiğimi görüp desteklese de 1. ayda bana onlardan uzaklaşacağım için psikolojik baskı uygulamıştı ve ben de daha başındayız en azından çok üzülsem de bu baskıdan kurtulurum düşüncesiyle konuşmayı bırakmak istedim ama o hiç istemedi tekrar görüşmek istedi o görüşmede de bizim için ailemden bir saat uzaklıkta bir yere iş başvurusunda bulunabileceğini söyledi tabi hemen aileme anlattım annemin içi rahatladı ve onaylayarak devam ettik güzeldi derken erkek arkadaşım o olaydan 1 ay sonra da o bize yakın olan yerde çalışan kişilerle konuştuğunu çalışma şartlarının kötü olduğunu işteki konumunun düşeceğini maaşın da daha az olduğunu vs anlattı yani istanbul’da kalmak o açıdan daha mantıklı gözüküyor dedi. ben zaten o zamana kadar baya bağlandığım için aynı şekilde o da yani birbirimize çok sevgi besledik bunu hissediyorduk o yüzden bunun için bırakmak istemedim ama anneme bu konuyu söylediğimde baştan niye öyle dedi madem diye çok üzüldü kandırmış o zaman dedi biz 1 ay annemle tartıştık. annem bana hiçbir zaman ayrıl istemiyorum vs demedi ama sürekli ağladı sürekli mutsuzdu. düzeliyor gibi oluyor yine aynı konu açılıyor bana sarılıp ağlıyor.
biz işi ilerlettik tanışma oldu dün de biz istanbul’a tanışmaya gittik dönüş yolunda uzak diye ağlamış dayanamıcam gibi geliyor diyor(annemle üniden sonra 3 yıldır hep aynı evdeyiz birlikteyiz sık sık gezeriz bana baya bağımlı. annenizin böyle yapması hatalı diyebilirsiniz zaten bence de öyle yani yapısı çok bağımlı ve alıngan maalesef kendi çocukluğundan ve kişiliğinden kaynaklı olarak)
ve ben de sanki gidince ona kötülük yapacakmışım ihanet edecekmişim hissine kapılıyorum. burda sürekli bu başlıkları okudum acaba uzak olmak gerçekten bu kadar zor bir şey mi diye kafayı yicem artık bunları düşünmekten beni çok etkiliyor ve ister istemez ona yansıtıyorum çok sevdiğim biriyle yüzde yüz mutlu bile olamıyoruz
buna benzer durumlar yaşayan var mı ya da uzakta yaşayıp da bu durumu çözenler?
Ya bu kadar annenden kopamıyosan evlenme, yakma başkasının hayatını. Olgunlaşmamışsın yeterince. Annen nereye çekerde gidiyosun kendi kararların hayatını eline alma çaban yok.merhabalar bundan 9 ay önce karşıma biri çıktı benim yaşadığım şehirden 5 6 saat uzaklıktaydı yine de çok sık görüştük çok iyi anlaştık kısa zamanda bağlandık ama onun işi istanbul’da ve işinde de gayet güzel bir konumu var. annem başta benim mutlu hissettiğimi görüp desteklese de 1. ayda bana onlardan uzaklaşacağım için psikolojik baskı uygulamıştı ve ben de daha başındayız en azından çok üzülsem de bu baskıdan kurtulurum düşüncesiyle konuşmayı bırakmak istedim ama o hiç istemedi tekrar görüşmek istedi o görüşmede de bizim için ailemden bir saat uzaklıkta bir yere iş başvurusunda bulunabileceğini söyledi tabi hemen aileme anlattım annemin içi rahatladı ve onaylayarak devam ettik güzeldi derken erkek arkadaşım o olaydan 1 ay sonra da o bize yakın olan yerde çalışan kişilerle konuştuğunu çalışma şartlarının kötü olduğunu işteki konumunun düşeceğini maaşın da daha az olduğunu vs anlattı yani istanbul’da kalmak o açıdan daha mantıklı gözüküyor dedi. ben zaten o zamana kadar baya bağlandığım için aynı şekilde o da yani birbirimize çok sevgi besledik bunu hissediyorduk o yüzden bunun için bırakmak istemedim ama anneme bu konuyu söylediğimde baştan niye öyle dedi madem diye çok üzüldü kandırmış o zaman dedi biz 1 ay annemle tartıştık. annem bana hiçbir zaman ayrıl istemiyorum vs demedi ama sürekli ağladı sürekli mutsuzdu. düzeliyor gibi oluyor yine aynı konu açılıyor bana sarılıp ağlıyor.
biz işi ilerlettik tanışma oldu dün de biz istanbul’a tanışmaya gittik dönüş yolunda uzak diye ağlamış dayanamıcam gibi geliyor diyor(annemle üniden sonra 3 yıldır hep aynı evdeyiz birlikteyiz sık sık gezeriz bana baya bağımlı. annenizin böyle yapması hatalı diyebilirsiniz zaten bence de öyle yani yapısı çok bağımlı ve alıngan maalesef kendi çocukluğundan ve kişiliğinden kaynaklı olarak)
ve ben de sanki gidince ona kötülük yapacakmışım ihanet edecekmişim hissine kapılıyorum. burda sürekli bu başlıkları okudum acaba uzak olmak gerçekten bu kadar zor bir şey mi diye kafayı yicem artık bunları düşünmekten beni çok etkiliyor ve ister istemez ona yansıtıyorum çok sevdiğim biriyle yüzde yüz mutlu bile olamıyoruz
Ben tek cocuk gibi buyudum cunku en kucuk abimle aramda 20 yas fark var. Evde hep tek cocuk gibiydim. Gecen sene babami kaybettik. Annemle dunyamiz basimiza yikildi. Birkac ay sonra nisanlandim. Nisanlim almanyaya yerlesmisti ve belliydi dugunu yapip almanyaya gelecektim. Annem bunu basindan beri biliyordu. Yalniz kalacagini, artik yalniz yasayacagini… biliyordum cook uzuluyordu ama asla bana belli etmiyordu. Uzulmez mi tabii ki uzulur, sizin de anneniz uzulur. Siz de uzuleceksiniz. Ama oncelik cocugunun mutlulugu. Annem arada derdi ki “ayy sen simdi beni birakip gidecek misin” ben de derdim sakasina “yok birakmiyim dizinin dibinde yaslanayim kartlasayim ister misin” sonra gulerdik ay yok git git derdimerhabalar bundan 9 ay önce karşıma biri çıktı benim yaşadığım şehirden 5 6 saat uzaklıktaydı yine de çok sık görüştük çok iyi anlaştık kısa zamanda bağlandık ama onun işi istanbul’da ve işinde de gayet güzel bir konumu var. annem başta benim mutlu hissettiğimi görüp desteklese de 1. ayda bana onlardan uzaklaşacağım için psikolojik baskı uygulamıştı ve ben de daha başındayız en azından çok üzülsem de bu baskıdan kurtulurum düşüncesiyle konuşmayı bırakmak istedim ama o hiç istemedi tekrar görüşmek istedi o görüşmede de bizim için ailemden bir saat uzaklıkta bir yere iş başvurusunda bulunabileceğini söyledi tabi hemen aileme anlattım annemin içi rahatladı ve onaylayarak devam ettik güzeldi derken erkek arkadaşım o olaydan 1 ay sonra da o bize yakın olan yerde çalışan kişilerle konuştuğunu çalışma şartlarının kötü olduğunu işteki konumunun düşeceğini maaşın da daha az olduğunu vs anlattı yani istanbul’da kalmak o açıdan daha mantıklı gözüküyor dedi. ben zaten o zamana kadar baya bağlandığım için aynı şekilde o da yani birbirimize çok sevgi besledik bunu hissediyorduk o yüzden bunun için bırakmak istemedim ama anneme bu konuyu söylediğimde baştan niye öyle dedi madem diye çok üzüldü kandırmış o zaman dedi biz 1 ay annemle tartıştık. annem bana hiçbir zaman ayrıl istemiyorum vs demedi ama sürekli ağladı sürekli mutsuzdu. düzeliyor gibi oluyor yine aynı konu açılıyor bana sarılıp ağlıyor.
Cok tatli bir anlatim olmus. Uzulmek cok ayri bir duygu zaten uzaklara gidiyor diye sevinen bir anne olsaydi o da bir parca problemdi demekki kadin hayatini hic yasayamamis diye dusundururdu. O kadar dogru ki kendine ait bir hayatin olmasi her zorlugu ayriligi kaybi asilabilir kiliyor. Genelde bu tip durumlara takilanlar bu kendi hayati kuramamisliktan muzdarip olanlar.Ben tek cocuk gibi buyudum cunku en kucuk abimle aramda 20 yas fark var. Evde hep tek cocuk gibiydim. Gecen sene babami kaybettik. Annemle dunyamiz basimiza yikildi. Birkac ay sonra nisanlandim. Nisanlim almanyaya yerlesmisti ve belliydi dugunu yapip almanyaya gelecektim. Annem bunu basindan beri biliyordu. Yalniz kalacagini, artik yalniz yasayacagini… biliyordum cook uzuluyordu ama asla bana belli etmiyordu. Uzulmez mi tabii ki uzulur, sizin de anneniz uzulur. Siz de uzuleceksiniz. Ama oncelik cocugunun mutlulugu. Annem arada derdi ki “ayy sen simdi beni birakip gidecek misin” ben de derdim sakasina “yok birakmiyim dizinin dibinde yaslanayim kartlasayim ister misin” sonra gulerdik ay yok git git derdilutfen vicdan azabi cekmeyin. Sizin kendi hayatiniz var. Annenizin kendi hayati var. Siz de isterdiniz yakin olmak, gidip gelmek. Kim istemez ki? Kendinizi suclamayin, alisacaktir
Anneniz yalnız mı? Babanız hayatta ya da başka kardeşleriniz var mı? Sağlığı yerinde mi? Tüm bunları cevabı olmadan yorumlamak çok güç. Ben de annemle yaşıyorum. Babam ya da başka kardeşim yok. Annemin sağlık durumu da çok çok iyi değil. O yüzden ben de onu bırakıp uzak bir yere gitmek istemem, kendisi senin hayatın istediğini yapabilirsin dese de onun da gönülsüz olduğunu bilirim.merhabalar bundan 9 ay önce karşıma biri çıktı benim yaşadığım şehirden 5 6 saat uzaklıktaydı yine de çok sık görüştük çok iyi anlaştık kısa zamanda bağlandık ama onun işi istanbul’da ve işinde de gayet güzel bir konumu var. annem başta benim mutlu hissettiğimi görüp desteklese de 1. ayda bana onlardan uzaklaşacağım için psikolojik baskı uygulamıştı ve ben de daha başındayız en azından çok üzülsem de bu baskıdan kurtulurum düşüncesiyle konuşmayı bırakmak istedim ama o hiç istemedi tekrar görüşmek istedi o görüşmede de bizim için ailemden bir saat uzaklıkta bir yere iş başvurusunda bulunabileceğini söyledi tabi hemen aileme anlattım annemin içi rahatladı ve onaylayarak devam ettik güzeldi derken erkek arkadaşım o olaydan 1 ay sonra da o bize yakın olan yerde çalışan kişilerle konuştuğunu çalışma şartlarının kötü olduğunu işteki konumunun düşeceğini maaşın da daha az olduğunu vs anlattı yani istanbul’da kalmak o açıdan daha mantıklı gözüküyor dedi. ben zaten o zamana kadar baya bağlandığım için aynı şekilde o da yani birbirimize çok sevgi besledik bunu hissediyorduk o yüzden bunun için bırakmak istemedim ama anneme bu konuyu söylediğimde baştan niye öyle dedi madem diye çok üzüldü kandırmış o zaman dedi biz 1 ay annemle tartıştık. annem bana hiçbir zaman ayrıl istemiyorum vs demedi ama sürekli ağladı sürekli mutsuzdu. düzeliyor gibi oluyor yine aynı konu açılıyor bana sarılıp ağlıyor.
benim bi arkadaşım ailesinin sağlık sorunları ve manipülasyonları yüzündenYa bu kadar annenden kopamıyosan evlenme, yakma başkasının hayatını. Olgunlaşmamışsın yeterince. Annen nereye çekerde gidiyosun kendi kararların hayatını eline alma çaban yok.
Aynı şekilde nasıl erkeklere anasının memesinden ayrılamamış koca olmaz diyorsak bu durumda da aynısı geçerli.