Evlenip aileden uzağa giderken vicdan azabı hissetmek

Açıkçası sevgilinizin başta söylediği taşınırız lafının samimi olmadığını ben de düşündüm, bu ayrı konu tabi. Benim terapistim hep şey der (benim de benzer endişelerim vardı); sen iyi, mutlu, tamamlanmış hissetmezsen kendin dahil kimseue bir faydan olmaz. Uzun vadede hele bu tarz kısıtlamalar çok yıkıcı (yine örnek vermişti, sizden ayrılmicam diyw evlenmeyen bir erkeğin bu yaşanmamışlıkların öfkesi ile yaşlanınca anne babasına bakmadığından sözetmişti). Demem o ki; siz iyi olun o da iyi olsun. Bunun sonu yok, yarın yakından evlensen de gel diye tutturacak belki günlük. Siz eşinizden, ikişkinizden beslendikçe zamanla azalır diye tahmin ediyorum (mutluluklar )

1 uçaklık mesafe var.otobüse biner gibi.öyle şeyler de kalmadi ki.aynı şehrin ilçesinden yaşasan daha zor oluyor artık.

Annenize niye saldiralim ki anne o anne ne zahmetlerle dünyaya getirdiler bizleri elbette bu durumlar bana göre normal geliyor. Okadar kötü bir dönemde yaşıyoruz ki. Bir tane de olsanız 10 tane de olsanız. Her biriniz için diken üzerinde olurlar. Hep bir korku vardır annelerin üzerinde çocuklarıyla ilgili.

Eşinize başlarda güvenememiş artık güveniyor ve sizi ona emanet etmiş o yüzden içi rahat.

Benim annemle babamda öyleydi annem ilk evlendigimiz zamanlar da güven 10 kere arardı. Hatta bir keresinde benim tel odada ben balkonda arkadaşımla oturuyordum inanın babam aramış 10 kere annem aramış 10 kere yetmemiş teyzem bize yakın oturuyor onu aramışlar teyzem bize doğru geliyormuş. Annemlerle aynı sehirdeyiz onlarla yola çıkmak üzereyken ben telimi aldım bir baktım bir sürü arama bende onlara bişey oldu diye panik yaptım meğer bana ulaşamamışlar. Yeni evliydik ozamanlar. Sonra zamanla alıştılar tabi. İlk başlarda normal yani

Annenin bu özel durumu kaynanada olsa kabulleneceginizi , anlayışlı davranacağını
düşünmüyorum

Eeh iste ben bu isin normalini bilmedigimden korkarak yazdim
Annenin bu özel durumu kaynanada olsa kabulleneceginizi , anlayışlı davranacağını
düşünmüyorum
Pek, o sizin dusunceniz.

Ama anlamadiginiz soyle birsey var, ben esimi anneme ezdirmiyorum ezdirmedim, ezdirmem de, esim de bilir bunu.
Eş ile kok aile arasindaki dengeyi eşler ayarlayabiliyorsa, eger herkes evladini istedigi kadar arayabilir, darlayabilir bu hic farketmez.

Ve evet esim beni annesine ezdirmedigi surece, kok ailesi ve cekirdek ailesi arasındaki ayrimi mantik cercevesi icinde yapabildigi surece annesiyle istedigi kadar sohbet edebilirdi. Ha şu var, ben kendi annem boyle olmasaydi belki bende anlayis gosteremezdim.

Neden kimse adamın yaptığı adiliği konuşmamış, kabul et adam seni kandırmış istediğin şehre işimi alırım deyip iyice kendine bağlamış vazgeçmez nasılsa diye oyalamış. Erkek arkadaşının ailesiyle aynı şehirde mi olacaksınız eğer öyleyse anneni bırakıp gitmeye değmez onun ailesiyle neden aynı şehirde olasın ki mesela???

Bu konuda katılıyorum.Evet annenin bağimli olması yanlış,ama erkek arkadaşın da bildiğin yalan söylemiş.

Sizin işiniz gücünüz bir düzeniniz yok mu? Adam nerdeyse siz de oraya mi gitmek zorundasiniz ?

Bu konuda katılıyorum.Evet annenin bağimli olması yanlış,ama erkek arkadaşın da bildiğin yalan söylemiş.

Sizin işiniz gücünüz bir düzeniniz yok mu? Adam nerdeyse siz de oraya mi gitmek zorundasiniz ?
Kesinlikle adam yalan söylemiş aşktan dolayı şu an idrak edemiyor arkadaş annesi de haklı demiyorum fazla bağımlı ama yalancı biri için de aile bırakmaya değmez

Anneniz sizi manipüle ediyor. Sizin anneniz değil de kayınvalideniz oğluna bu şekilde düşkün olsaydı olacakları tahmin edebilirsiniz sanırım. Umarım evlendikten sonra evliliğinize de bu şekilde müdahil olmaz.

ben polis çocuğu olduğum için kendisi de 20 sene gurbetlik yaşadığından çok zor olduğundan bahsediyor tahmin ettiğin gibi değil daha zor diyor.
sizin daha çokmuşşş süreç kolay mıydı veya uzak olmak nasıl bir deneyim sizin açınızdan

aslında bunu söyledikten sonra baya konusu geçmişti kendisi de istanbul’da yaşamak istemediğini söylemişti bencil davranmamak için bak sen de istiyorsan olsun diyordum o da istiyorum demişti…
ama o zaman bu açıdan mantıklı düşünemediğini çalışma şartlarını araştırınca mantıksız olduğunu söyledi.
ben o an samimiyetine inanmıştım çünkü biz 2 aylıkken bile işi tarafından verilen 1 aylık almanya eğitimi fırsatını geri çevirmişti bizden uzaklaşmamak için yeniyiz iyiyiz böyle uzaklaşmayalım demişti.

çok teşekkür ederim hepimiz mutlu olalım, ne güzel söylemiş terapistiniz

ben dersanede matematik öğretmeniyim yani her şehirde rahatlıkla iş bulabildiğim için bir kısıtlamam yok o konuda

o da öyle söylüyor zaten keşke benim de öyle imkanım olsaydı aynı şartlarda istediğim bir başka şehirde de çalışabilseydim diye

Aşık olduğum adamla evleniyorsam hoplaya zıplaya giderim. Sürgüne gitmiyorum ya sonuçta onlar gelir ben giderim. Mis gibi hayatımı kurmaya gidiyorum.

haklısın ben de öyle düşünüyorum hatta ona da diyorum gelir gideriz diye ama başlarda olur da zamanla azalır çoluk çocuk oldukça zorlanırsın uzaklaşırsın az gelirsin diyor..

Aşık olduğum adamla evleniyorsam hoplaya zıplaya giderim. Sürgüne gitmiyorum ya sonuçta onlar gelir ben giderim. Mis gibi hayatımı kurmaya gidiyorum.
gerçekten mutlu hissediyordum güzel bir evlilik yapacağım için ama insan aile içinde bir destek bekliyor özellikle annesinden yani mutlu ilerlemek için onların da bu konuda içi rahat olmasını istiyor onu öyle gördükçe kötü hissetmeye başladım ben de

Ay annen senin turşunu mu kuracak sen bir bireysin kendi yolunu çiziyorsun saygı duyması ve alışması gerek zamana bırak.

Babanız yok mu? Bu kadar bağımlılık hiç normal değil,ben de iki kız annesiyim.

Onlar İstanbul'a taşınsin madem.
onların tüm çevresi burada ve aslında ablam da evli ve burada yaşıyor…
babam var ama babam çok konuşkan biri değildir annemle baş başa çok fazla gezip kaliteli muhabbet etmezler annem bazen bundan şikayet ederdi. kötü bir ilişkileri de yok aslında ama kaliteli bir ilişki de değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…