• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince kadın çalışmalı fikri.

Söylemesi iyi olmuş. Onun için önemli demek ki. Maalesef artık o romantik aşklar yok pek. Herkes eğitimli, parasını kazanan kendisine destek olabilecek bir eş arıyor. Ben buradaki bütün genç kızlar için yazıyorum. Eşinizin sizi ne kadar severse sevsin uzun yıllar boyu saygı duymasını da istiyorsanız çalışın.
Ask diye bi sey yok bence ya. Benim icin kendini gelistirmesi belli konularda fikir sahibi olmasi gerekli bir ortama girdigimizde oturmasi kalkmasiyla insan iliski leriyle dikkat cekmesi onemli. Yani dışardan bakildiginda bu da babingin eşi denilmesi benim hosuma gider. Ask sevgi bir yere kadar. Ben asık olup beni uzdukten sonra yemisim oyle aşkı.

Alınganlık yapmaya gerek yok. Çalışan kadın istemiyorum deseydi çalışan kadının kötü kadın olduğunu ima ettiğini mi düşünecektik? Çıkarımınız mantklı değil.

Hep de eşitliğe vurgu yapıyorduk oysa ki... :işsiz:
Tamam tamam :) bi an tabi insan korkmuyo degil maasima göz diker mi diye :) burda ki konular yüzünden paranoyak oldum:)

Benim yorumlarima denk gelmemissiniz demek ki:)
Evdeki tum isleri yari yariya paylasiriz , islerimizin yogunlugune gore bu yuk artar , esimin evde oldugu hafta ise ben elimi hicbir ise surmem yemegi de o yapar evi toplamayi da alisverisi de
O sehir disinda yurt disinda vs ise ben yaparim
Aramizda lafi bile gecmez
Misal su anda hastayim adam bebek uyutmaya calisiyor aslinda ikimiz de biliyoruz bebegim sadece bende uyudugunu ama amaci bana nefes aldirmak
Ve cevremde boyle cok erkek var..
ne kadar şanslısınız o zaman. Ben burda da denk gelmemiştim. Genelde kadınlar erkeklerin hiç yardımcı olmamasından çocukla ilgilenmemesinden şikayetçi burda. Yine de dediğim gibi Türkiye ortalamasına baktığımızda siz istisnalar kısmındasınız..

Kızlar merhaba iyi akşamlar
Hayatımda birisi var, suanlik iyi gidiyor iliskiyi oturtmaya çalışıyoruz ağır ve sağlam gidiyor diyebilirim.
Ikimizde isinde gücünde insanlarız.
Geçen evlilik ile ilgili muhabbet açıldı. Ona göre kadin da çalışmalıymış o istemezmis evde oturan kadın hayat müşterek çalışsın parasını kazansın diye bahsetti. Bende böyle oldugunu düşünüyorum fakat bir erkegin direkt boyle dile getirmesi beni acayip rahatsiz ediyor ki bu rahatsizligimida dile getirdim. Ben biraz sert çıkışınca geri yaptı. Aksi bi durum oldugunda ya da çocuk oldugunda tabiki de tolerans gösterilir ama bunlarin haricinde ev hanımı benim tercihim değil dedi. Benimde ister istemez aklımda evde otursam demek ki benle birlikte olmayacakmis dedim. Direkt üstüme alinmadim kendi uzerimden konuşmadım. Yani kendi kendime gelin guvey olmak istemedim açıkçası.

Dert edindigim nokta eski iliskilerimde cok mutsuz oldum hep kirildim. Artik yoğurdu ufleyerek yiyorum. Suan görüştüğüm kişi bu dusunceleriyle ilgili tehlike yaratır mı bana ? Tekrar tekrar dusunmem gereken noktalar var mi ? Yorumlarinizi bekliyorum. Tişkürler:)
Ben direkt soguyorum böyle yaklasanlardan bir kadının şu an zenginsin ama parani kaybedersen ben yokum demesiyle
Adamların çalışan kadın isterim ev hanımı istemem demesi arasinda bir fark yok bence

Ask diye bi sey yok bence ya. Benim icin kendini gelistirmesi belli konularda fikir sahibi olmasi gerekli bir ortama girdigimizde oturmasi kalkmasiyla insan iliski leriyle dikkat cekmesi onemli. Yani dışardan bakildiginda bu da babingin eşi denilmesi benim hosuma gider. Ask sevgi bir yere kadar. Ben asık olup beni uzdukten sonra yemisim oyle aşkı.

Aynen erkekler de öyle işte. Çok karşılaşıyorum eşinin işi ile hava ATA'n erkeklerle. X firmasında muhasebe müdürü veya
Eşim doktor. Ev hanımı demekten hoşlanmıyorlar.

ne kadar şanslısınız o zaman. Ben burda da denk gelmemiştim. Genelde kadınlar erkeklerin hiç yardımcı olmamasından çocukla ilgilenmemesinden şikayetçi burda. Yine de dediğim gibi Türkiye ortalamasına baktığımızda siz istisnalar kısmındasınız..
Ben kendimi sansli gormuyorum sonucta bu adami kendim sectim :) daha evlenmeden once baktim yemek yapabiliyor mu , hayata bakisi nasil , kadin erkek esitligine inaniuor mu
Yoksa zaten evlenmezdim
Bana da kadinlarin bunlari dikkate almayarak evlenmesi tuhaf geliyor
Burada da hep yazarim , okuzlerle evlenen kadinlar , kadin bu kadar taviz vermese nesilleri tukenir okuz dedigimiz heriflerinde

Aynen erkekler de öyle işte. Çok karşılaşıyorum eşinin işi ile hava ATA'n erkeklerle. X firmasında muhasebe müdürü veya
Eşim doktor. Ev hanımı demekten hoşlanmıyorlar.
Aynen benim erkek arkadasimda benim isimle ilgili cok fikir danisir. Bu neden boyle oldu napmaliyim 99 tane soru sorar. Hosuna gidiyor herhalde.

Benim yorumlarima denk gelmemissiniz demek ki:)
Evdeki tum isleri yari yariya paylasiriz , islerimizin yogunlugune gore bu yuk artar , esimin evde oldugu hafta ise ben elimi hicbir ise surmem yemegi de o yapar evi toplamayi da alisverisi de
O sehir disinda yurt disinda vs ise ben yaparim
Aramizda lafi bile gecmez
Misal su anda hastayim adam bebek uyutmaya calisiyor aslinda ikimiz de biliyoruz bebegim sadece bende uyudugunu ama amaci bana nefes aldirmak
Ve cevremde boyle cok erkek var..

Bende yazacaktım çekindim valla. Çok yakın arkadaşlarımın evliliklerinde ev temizliği hep erkeklerde. Evime arkadaşlarım geldiğinde bile şakasını yaparlar, bu sefer temizliği eşin yapmış belli ortalık çok toplu diye. Kızıma ait herşey ondadır. Yemeğinden, uyutmasına, banyosuna. Ben yemek yaparken sofrayı hazırlar, sonrasında bulaşıkları o yıkar. Benim yemeklerimi çok sevdiğinden yemek işi bende yoksa oda müşterek bizde. Ve ben ev hanımıyım o çalışıyor. Ama bunları yapmaktan asla gocunmaz. Yoruyor muyum seni diye sorarım bazen, ben evimde huzur buluyorum niye yorulayım der ve asla teşekkür ettirmez işler için, sanki senin görevinmişte lütfetmişim gibi yapma. kızımıza kötü örnek olursun der hep. Bunlar benim çevremdeki evliliklerde çok olağan durumlar. KK benim için yepyeni, çok değişik bir dünya oldu.

Tamam tamam :) bi an tabi insan korkmuyo degil maasima göz diker mi diye :) burda ki konular yüzünden paranoyak oldum:)

Devir paranoyak olma devri, bu yüzden korkunuzu anlayabiliyorum ama sevgilinizin sarf ettiği bu cümle bana anormal gelmedi. Eşinin çalışmasını istemeyen adamdan korkun asıl.

Maaşınıza göz diker mi bilemem tabii. Bunun için kaygılanmak yerine sevgilinizi çok iyi tartın, bu konudaki düşüncelerini öğrenin ya da bu konudaki düşüncenizi peşinen iletin kendisine.

Ben pek art niyet olduğunu düşünmedim acikcasi. Belki siz çalışıyorsunuz diye size yaranmak için bile söylemiş olabilir

Bende yazacaktım çekindim valla. Çok yakın arkadaşlarımın evliliklerinde ev temizliği hep erkeklerde. Evime arkadaşlarım geldiğinde bile şakasını yaparlar, bu sefer temizliği eşin yapmış belli ortalık çok toplu diye. Kızıma ait herşey ondadır. Yemeğinden, uyutmasına, banyosuna. Ben yemek yaparken sofrayı hazırlar, sonrasında bulaşıkları o yıkar. Benim yemeklerimi çok sevdiğinden yemek işi bende yoksa oda müşterek bizde. Ve ben ev hanımıyım o çalışıyor. Ama bunları yapmaktan asla gocunmaz. Yoruyor muyum seni diye sorarım bazen, ben evimde huzur buluyorum niye yorulayım der ve asla teşekkür ettirmez işler için, sanki senin görevinmişte lütfetmişim gibi yapma. kızımıza kötü örnek olursun der hep. Bunlar benim çevremdeki evliliklerde çok olağan durumlar. KK benim için yepyeni, çok değişik bir dünya oldu.
evlilik boyle bi sey ise everin beni:) cok ozendim:)

iyi cesaret :))) tabi güzel anlaşıyosanız iyi olur. Benim uyanık görümce bana sen çok güzel yemek yapıyosun ev yemekleri üstüne bi yer açın. Sen yemekleri yaparsın ben kasada otururum demişti :KK70: şshsen ben onla iş yapmam. Bi de ortak iş olunca yabancıyla çalışmaktan yanayım ben arada illa ki bi tatsızlık oluyo çoğu zaman..

Anlasamadigim gorumce var benimde ama onunla is yapmicaz zaten. Cok can ciger olmasam da ufak hesaplar pesinde koşan tipler degiller. Herkesin durumu iyi zaten bir sorun cikmaz gibi oyuzden bir sans vermeye deger buldum. :D

Devir paranoyak olma devri, bu yüzden korkunuzu anlayabiliyorum ama sevgilinizin sarf ettiği bu cümle bana anormal gelmedi. Eşinin çalışmasını istemeyen adamdan korkun asıl.

Maaşınıza göz diker mi bilemem tabii. Bunun için kaygılanmak yerine sevgilinizi çok iyi tartın, bu konudaki düşüncelerini öğrenin ya da bu konudaki düşüncenizi peşinen iletin kendisine.
Evlilik budalasi gibi gorunmek istemedigim için cok fazla bu konulara dalmak istemiyorum o konustukca konuyu açtıkça agizindan laf almaya çalışıyorum diyebilirim.

evlilik boyle bi sey ise everin beni:) cok ozendim:)
Evliliği belirleyen partner seçimi. Onuda bize tepside sunmuyorlar. Seçim bizim. Beklentiler karşılıklı uyuşmadıktan sonra evlenmek için evlenilmez. Ha evlenirsende gelen sorunlar sürpriz olmaz bence.

siz istisna olabilirsiniz genele bakınca durumlar hiç de öyle değil ne yazık ki. Ayrıca iş başa düşünce kadınlar öyle güzel ayakları üstünde duruyolar ki. Siz beni yanlış anlamışsınız velhasılı..

Ben istisna degilim. Bircok erkek esim gibi düsünüyor. Sorun ne biliyor musun? Sorun erkek degil, kadindir. Asil sorun kadinlarin benim esim gibi düsünmemeleri. Kendi degerini bilmemeleri. Kendini esine verilen hediye paketi olarak görmeleri.

Burdada konu okuyoruz sevgililik döneminde bile kayin aile ile hasir nesir olunmasi. Iyi gelin olma adina telefonlasmak. Ilk evlendiginde kac cesit yemek yapilmasi, kv'deden ilk gece giyecegi seksi gecelik alinmasini istemek,.. Ve elbette odun ve maco erkek ile evlenmek. Diger erkekleri yumusak ve pasif görmeleri. Insta'da pembik gelin olma hayalleri...

Asil kadinlar kendilerini esit görmüyorlar, hayat müsterektir demiyorlar. Kadin olmak, esine hizmet etmektir anlayisi var. Burda bir zaman önce sirf sabah esime kahvalti hazirlamiyorum diye kötü es sifati yedim.

Yani sorun erkeklerin kadinlari hizmetci olarak görmesi degil, kadinlarin kendilerini öyle görmesidir. Cocuklarini bile esleri ile paylasmak istemiyorlar. Esitlik oluncak ise, önce kadinlar düsünce tarzlarini degistirmesi lazim.

Ben kendimi sansli gormuyorum sonucta bu adami kendim sectim :) daha evlenmeden once baktim yemek yapabiliyor mu , hayata bakisi nasil , kadin erkek esitligine inaniuor mu
Yoksa zaten evlenmezdim
Bana da kadinlarin bunlari dikkate almayarak evlenmesi tuhaf geliyor
Burada da hep yazarim , okuzlerle evlenen kadinlar , kadin bu kadar taviz vermese nesilleri tukenir okuz dedigimiz heriflerinde
bu konuda sonsuz hak veriyorum. Çünkü kişiler kendilerini tam göstermese de sinyaller veriyor. Ama seviyorum onsuz yaşayamamcı kadınlar bu tarz erkeklerin bi taraflarını kaldırıp resmen hükümdarlık sürmesini sağlıyolar.

patavatsız bırıymıs
bunu soylemenın daha nazık yolları var
calısan kadın tercıhı olabılır . bu onun tercıhı saygı duymak gerek
ve evet sız evde olsaydınız sızınle bır yola adım atmayacaktı bu da dogru
ısten cıkma durumunuz olsa aranızda soguk ruzgarlar da esecek

buna gore sızın karar vermenız gerekıyor sahsen ben olsam ben calısan kadın ıstıyorum sartı olan hayata boyle bakan adamla evlenmezdım. cunku benım hayatda oncelıklerım farklı

sızınde gorustugunuz bey ıle bu anlamda hayat gorusunuz bellı kı uymuyor. bır erkegın dırek bunu talep etmesı bı kere agzına yakısmıyor. ılerde aranızda baska sorunlar da cıkacagını dusunuyorum

hayırlısı olsun

Back