• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince kadın çalışmalı fikri.

karı parası yiyip, ev işi yapmayan adamlar varmış ya,
evlenmesin kimse bunlarla işte
bir insan az çok belli eder kendini, tanımadığınız adamla evlenmeyin.
bozuk çıktıysa yol verin
doğada tüm canlılar, türünün kötü örneklerini doğal seleksiyonla yok ederler, bir insan ırkının kadın milleti, türünün en berbat örneklerini eş seçip çürük neslin devamlılığına neden oluyorlar.

Her insanın gün içinde ilgilendiği farklı işler ve kişiler vardır ancak bu kadın ile erkeğin eşit olmadığını göstermez.

Bunu şahıs bazlı yorumlamak zaten çok yanlış.

Atıyorum siz kaynananızdan çekiyorsunuzdur, eşiniz rahattır. Sırf bu yüzden kadın erkekten daha zor şartlarda yaşıyor diyemezsiniz. Çünkü kim bilir belki karşı komşunuz çok rahatken, onun kocası kayınpederiyle tartışma yaşıyordur vs.. bu durumda da erkek kadından daha zor şeyler yaşıyor diyemeyiz. Herkesin farklı hayatı, kafaya taktığı farklı olayları, çatıştığı farklı kişileri ve farklı uğraşları var. Ama günün sonunda, kadın = erkektir. En azından böyle olmalıdır.

O eşitlik yapabilirsek bizim yetiştirdiğimiz erkekler evlendiğinde olacak gibime geliyo :( Zira ülkemizde hala gelin alma diye bi tabir var. Erkekler kv evinde yayılıp oturabilirken çok az kadın kv evinde bi iş yapmadan oturabilir. Nesil olarak yetiştirdiklerimizle bunu yıkarsak ne ala diye düşünüyorum.

Bu devirde, kadinin da çalışıp eve katkida bulunmasini isteyen adam bana gayet normal ve hakli geliyor. Adam hamileyken ya da bebeginiz bakima muhtacken calis demiyor ki. Ayrica boyle seylerin kesinlikle evlenmeden once konusulmasi gerektiginden erkek arkadasinizin zamanlamasi gayet iyi.
Bence erkek arkadasiniz bunu soylediginde sinirlenmek yerine, hakli oldugunu ama "bu hayatin musterekligi" konusunun ev islerinde de olmasi gerektigini soylemeliydiniz.

Herifin corabina kadar utu yapan hatunlar var ya. Saclarimi süpürge ettim deyimi cuk oturuyo yani. Niye o kadar kendimi hirpalayayim ki. Temizlik yok ise yasasin b.kun icinde o rahatsiz olmaz ise ben hic olmam peh.
Bence çalışıp çalışmamak kadının kendi tercihi olmalı. Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum.
Kadının her ay adeti geliyor, sancıları oluyor. Hamile kalıyor, emzirme dönemi oluyor ve bu liste uzayip gidiyor....
Hem Kadın akşam eve gelince yemek, bulasik, çamasir, ütü hepsi kadına bakıyor. Erkek yardım etse bile her gün ütü yapacagini sanmıyorum. Öyle erkek varsa ne mutlu, ama maalesef bizim generasyonun anneleri paşam diye oglan yetistirince, istesede beceremeyen erkekler oluyorlar.
Bir Kadın çalışmak istesede erkek karşı çıkamaz, çalışmak istemesede.
Bu Kk da neler okuduk. Eşi gece vardiyalı işe gitmek istemedigi icin boşamak isteyen ve şiddet uygulayan kocalar.
Hatta hamile kaldigi icin işe gidemez diye çocuğu aldırmasını isteyen koca bile vardi.
O yüzden bu kadar kesin konuşan birisi bana güven vermezdi.

Not: Bunu yüksek lisansını bitirip, mühendis olarak çalısan biri olarak söylüyorum. Benim tercihim kariyer yapmak, ama çalışmasamda bana ben oldugum icin saygı duyan birini isterdin.

Kesinlikle katılıyorum.Kadın isterse ve istediği zaman çalışmalıdır. Erkek eve gelince rahat bi nefes alabiliyo ama ben paçama asılan çocuklardan dolayı yemeği bile zor yapıyorum. Çoğu zaman da eşim yapar. Çünkü çocuklar bana duydukları kadar ona ihtiyaç duymuyolar. Bu ben çocukları kendime bağımlı yetiştirdiğim için olmuyo. Eşimle benden daha çok vakit geçiriyolar çünkü.

istemezmis evde oturan kadın hayat müşterek çalışsın parasını kazansın diye bahsetti.

Bana yuk olmasin der gibi soylemis.

Gunumuz sartlarinda tek basina ev gecindirebilmek cok zor.
Bu anlamda erkeklerin calisan kadin tercih etmelerini anlayabiliyorum fakat bunu da insan gibi ifade etseymis.
Sen ona
Hayat musterek, isden geldigimiz de mutfaga girer zikkimlanirsin der misin?
İki ifade arasinda en ufak bir fark yok bana gore.

Bence iyice düşün iyice tanı ilerde hep çalışacak mısın yani hiç evinin kadını olmayacak mısın ama bir yandan da iyi fikirli olabilir kendi ayaklarının üzerinde durmanınistşyor olabilir gene de iyi tanı derim ben

Valla bu tip bir adamla ömür geçmez. Kendine güvense sana böyle bir söylemde bulunmaz. Sen tepki gösterince tabiki geri vites yapacak fakat evlendiğinde çalışmazsan burnundan getirebilir. Bence bekarligin keyfini çıkar

bence adam haklı. bu devirde tek maaşla rahat yaşanmaz. erkek olsam bende çalışan kadın isterdim ve bunu açık açık söylerdim.

Konuşma tarzı bana çok patavatsız geldi.

Sanırım ben böyle birinden uzaklaşırdım. Çalışcaksam da buna ben karar vermeliyim çalışmayacaksam da , sanki seni çalışıyorsun diye istiyor gibi olmuş.

Birde bu tarz erkekler yarın öbürgün evlendiğinde ve herhangi bir sebepten çalışmadığında “ben seninle çalışıyorsun diye evlendim” diyecek kadar yüzsüzleşebiliyor.
Örnekleri de çok.

Ha şöyle dese “ya ikimizde çalışırsak daha çabuk birşeyler elde edebiliriz daha iyi ev araba alabiliriz veya çocuğumuZun geleceğini daha iyi hazırlayabiliriz” bunu kabul ederim.

Ama ben çalışmayan kadın istemem kafası bana göre değil.

Kızlar merhaba iyi akşamlar
Hayatımda birisi var, suanlik iyi gidiyor iliskiyi oturtmaya çalışıyoruz ağır ve sağlam gidiyor diyebilirim.
Ikimizde isinde gücünde insanlarız.
Geçen evlilik ile ilgili muhabbet açıldı. Ona göre kadin da çalışmalıymış o istemezmis evde oturan kadın hayat müşterek çalışsın parasını kazansın diye bahsetti. Bende böyle oldugunu düşünüyorum fakat bir erkegin direkt boyle dile getirmesi beni acayip rahatsiz ediyor ki bu rahatsizligimida dile getirdim. Ben biraz sert çıkışınca geri yaptı. Aksi bi durum oldugunda ya da çocuk oldugunda tabiki de tolerans gösterilir ama bunlarin haricinde ev hanımı benim tercihim değil dedi. Benimde ister istemez aklımda evde otursam demek ki benle birlikte olmayacakmis dedim. Direkt üstüme alinmadim kendi uzerimden konuşmadım. Yani kendi kendime gelin guvey olmak istemedim açıkçası.

Dert edindigim nokta eski iliskilerimde cok mutsuz oldum hep kirildim. Artik yoğurdu ufleyerek yiyorum. Suan görüştüğüm kişi bu dusunceleriyle ilgili tehlike yaratır mı bana ? Tekrar tekrar dusunmem gereken noktalar var mi ? Yorumlarinizi bekliyorum. Tişkürler:)
Bu adamların hayat görüşü nasıl olur bilir misiniz? En ufak bir konuda ondan bir adım geride olduğunuzda hem hoşlanırlar hem kafanıza kakarlar. Yani böyle dengesiz olur bunlar. Bir kere bir kadın olarak koca parası yemeye çok hevesli değiliz zaten bizler. Ama hanzoluk edip daha şimdiden “sana paramı yedirmem” mesajı veren erkek sizi iyi günde sever kötü günde ezer. Bunu bilerek yolunuza devam edin ya da komple o yoğurdu bu seferlik buzluğa koyun çünkü bu bey kendini ziyadesiyle belli etmiş.

O eşitlik yapabilirsek bizim yetiştirdiğimiz erkekler evlendiğinde olacak gibime geliyo :KK43: Zira ülkemizde hala gelin alma diye bi tabir var. Erkekler kv evinde yayılıp oturabilirken çok az kadın kv evinde bi iş yapmadan oturabilir. Nesil olarak yetiştirdiklerimizle bunu yıkarsak ne ala diye düşünüyorum.

Benim de umudum bu yönde.. İnşallah daha adil ve bilinçli evlatlar yetiştireceğiz ve zamanla bu kavramlar iyice oturacak :)

İnsan doğasına baktığımızda, ilkel zamanlardan beri neden erkeğin avlanmaya çıktığı, neden kadının geride kalıp kök toplamak durumunda kaldığını rahatlıkla görebiliriz.Her şeyden önce insan denen canlının dik yürümeye başladığından beri doğumu doğadaki en tehlikeli ve en acılı doğum haline geldi.İnsan bebekleri erken doğmaya başladı, şuan doğan normal ayındaki bebekler doğaya göre erken doğum, o yüzden bebeğin ilk üç ayı bu denli zorlu geçiyor.Anneye ve korunmaya fevkalade muhtaç.Yani neslin devamı için bir kadın özellikle bu durumlarda korunmaya ve bakıma muhtaç hale geliyor.Kadının ister çalışıp ister çalışmaması, toplum dayatmasından ziyade doğanın bir dayatması aslında. Kadın elbette yeterlilik sahibi olmalı ve gerektiğinde zaten bir işin ucundan da tutar lakin bunu zorunlu bir hale getirmek bence çok acımasızca olacaktır.Erkeğin doğasında korumak, muhafaza etmek ve ailesinin ihtiyaçlarını gidermek var.Bu erkek için olağan olan ve bir kadın kadar zorlanmayacaktır.Kapitalizmin topluca çalışın dayatması, süslü laflarla bezenmiş evet ama bir erkeğin kendi doğasına güveniyor olması daha zaruri benim için.Muhakkak çalışacaksın, koca parası mı yiyeceksin diyen erkek benim açımdan da olumlu değil.

Fikrini söylemiş gereksiz kuruntu yapiyorsunuz. Evde oturan,şiman,bakımsız,kaprisli,özgüvensiz bir kadını hiçbir erkek istemez. Evde oturan hanımlar ben böyle değilim demeyin. Bunlardan elbet birisiniz. Evlendim diye çalişmayan,kocam Zengin diye çalişmayan bir sürü tembel kadın var. Hamilelik Doğum tabi anlaşılabilir şeyler. Bunun dışında sevgilinizin düşünce tarzında da bunu ifade etmesinde de bir sıkıntı yok. Boşa kuruntu yapmayın. Doğum olsa hamilelik olsa tabiki çalışamacaksınız. Bundan doğal birşey yok ve zaten bundan da bahsetmemiş. Bosunuza kafanıza takmayın

Fikrini söylemiş gereksiz kuruntu yapiyorsunuz. Evde oturan,şiman,bakımsız,kaprisli,özgüvensiz bir kadını hiçbir erkek istemez. Evde oturan hanımlar ben böyle değilim demeyin. Bunlardan elbet birisiniz. Evlendim diye çalişmayan,kocam Zengin diye çalişmayan bir sürü tembel kadın var. Hamilelik Doğum tabi anlaşılabilir şeyler. Bunun dışında sevgilinizin düşünce tarzında da bunu ifade etmesinde de bir sıkıntı yok. Boşa kuruntu yapmayın. Doğum olsa hamilelik olsa tabiki çalışamacaksınız. Bundan doğal birşey yok ve zaten bundan da bahsetmemiş. Bosunuza kafanıza takmayın
Hostes arkadşım bi pilotla evlendi, çalışmasını istemedi kocası, birlikte geziyorlar. Benim eşim de pilot ben de çalışmıyorum. Hem de benden 5 yaş küçük çok da yakışıklı. 4 yıldır evliyiz. Mutluluğumu anlatacak değilim. Darısı başına. (Hani hiç bir erkek istemez demissin ya çok emin olma bence)

Herkesin hayat görüşü farklıdır. Evde oturmak, evinin işlerini yapmak bir kadın İçin hayat amacı olabilir böyle konuşamazsınız. Ev hanımı olup da gezen, kurslara giden ve kendini geliştiren çok kadınımız var. Evde işi yürüten kadınlarımız var. Sabah 08:30 akşam 18:30 çalışıp eve gelip yatan kadınlardan daha gelişmiş de olabilirler. Yani çalışan veya çalışmayan kadına laf söylemek kimsenin haddine değil

Hostes arkadşım bi pilotla evlendi, çalışmasını istemedi kocası, birlikte geziyorlar. Benim eşim de pilot ben de çalışmıyorum. Hem de benden 5 yaş küçük çok da yakışıklı. 4 yıldır evliyiz. Mutluluğumu anlatacak değilim. Darısı başına. (Hani hiç bir erkek istemez demissin ya çok emin olma bence)
Yok yok mutlaka birisin. Sen farkında değilsin...Ben müneccim b.ku yedim. Buradan görebiliyorum.

Kadın iyi bir eş olacak, iyi bir anne olacak, iyi bir ev hanımı, başarılı çalışan olacak. Kadın kahkaha atamayacak, gece dışarı çıkamayacak, istediğini giyemeyecek, kadın kadın kadın... Ne kadar çok sorumluluk yüklüyoruz kendimize? Bunları yapmaya çalışırken kendimizi unutuyoruz. Ve bunları bize bir erkekten çok başka kadınlar dayatıyor. En büyük düşmanımız yine kendimiziz

Allh daim etsin maaşı çok olduğu için diyebilmis asgari ücretli olsa diyebilecek miydi bunu, ben erkeklerin çalışan eş istemesini anlıyorum tercihtir kriterdir istemeyen doktor pilot iş adamı koca bulsun elbette

Back