Evlenemeyen kadınlar nolucak yaşlanınca ??

Benimde hiç kız kardeşim yok ama abimin eşi benim ablam gibi iyi ki var, yoksa ben kimle dertleşirdim çok yalnız kalırdım ikiz kız yeğenlerimde var onlarda büyüyor hayırlısıyla sizde erkek kardeşlerinizin eşlerini, kardeşiniz gibi belleyin gerisinide allaha bırakın elbet vardır bizim için güzel planları.

sadece konunun başındaki ilk cümleyi okuyarak cevap vericem o bana yeterli oldu...cnm ben evlendim boynuzlarım çıktı sen geride kaldın vah vah vah....15 senem çöp oldu şimdi buna bi yorumun varmı?? çöp ya....krşke evlenmeseydim diyorum mesela keşke şu çocukların hiç kanına girmeseydim diyorum mesela....
hani derlerya her şerde bir hayır her hayırda da bir şer vardır...bu senin şerin haline gelmiş ya peki ya bi hayrı varsa????? belki evlenince hiçbirşey yolunda gitmeyecek yada çok kötü sonuçlar olacak? Bence herşeyin bir sebebi var.eğer siz evlenemiyorsanız yada kısmet çıkmıyor yada başka bir neden bilemiyorum mutlaka bir sebebi vardır ilahi yaradanın bir sebebi vardır belkide sizin için doğru zaman yada soğru insanın karşınıza çıkacağı vakit değildir sakın isyan etmeyin.yazdıklarınızı okumadım ama bence burdanda bi kaç mesaj çıkarırsınız diye düşündüm hakkınızda hayırlısı

Evliyim ama neyin garantisi var? Beraber yaşlanabilecekmiyiz kim bile bilir.
Evlatlarım var ama yaşlanınca bana bakmalarını istemem. Kendime bakamayacak duruma gelsem huzur evine yerleşirim.
İki komşum var hiç evlenmemişler ikiside, mis gibi hayatları var. Şen şakrak kadınlar, sohbetlerini çok severim. Hayat dolu, kültürlü insanlar. Çalışmışlar, emekli olmuşlar iki arkadaş hiç evlenmemişler ve birlikte yaşamaya karar vermişler. Birbilerine yoldaşlar ne güzel. İkisinde yeğenleri, kardeşleri var. Gidip geliyorlar, ilgileniyorlar. Ama aslında kimseye ihtiyaçları yok. Neden hiç evlenmediniz sorusuna kismet olmadı diyorlar. Olsa iyi olurdu ama böylede iyiyiz diyorlar. Yani evlenmeyen kadınlara birşey olmuyor üzülmeyin.
Zaten yaşınız daha neki, inşallah karşınıza biri çıkar yuva kurarsınız. Allah gönlünüze göre versin.

ya bi kere bakıs acın yanlıs evlendin mutlu olamadın bosandın sen sırf bu kafayla adamla mutlu olmasanda sırf yanlız kalma diye cocuk yaparsın sana diyim cokkkkkkkkkkk üzülürsün sonra

basına bela olan bi koca olur yada ailesi cocuk ona gider seni sisirirler ee sende cocuk sana gelmedi bak babannen bana bunu dedi babam bana bunu yaptı zannediyon evlilkler cok iyi falan heralde

herkezin sınavı farklıdır bu dunyada belkide bu yasamda yanlız kalmak tır senin sınavın insanın korktugu bosuna basına gelmezmis bu kafayı degistir tatlım

Belli bir yaştan sonra evlenmek zor denmiş te bu devirde boşanmayan bulmak zor. Sanki her evlenen süper hayat yasiyor ayrıca çocukları olan yaşlıların çoğunu çocukları ayda yılda bir arıyor ziyaret ediyor. Oturdugum apatmrtmanda 86 yaşında yaşlı teyzemiz var 5 çocuğu varmış ben daha görmedim iki yıldır. Umurlarında değil kadın. Emeklisi var kirada evleri var çocukları kiraları alıyorlar gerisi yok. Kadının yanında sürekli kalan yardımcı var da evlersiniz yahu yolda birde mi gelmezsiniz gelmiyorlar.

Şahsen ileride olur da yaşlanınca yalnız kalırsam huzur evine giderim. Orda da arkadaşlıklar kurarım paramla da kendime baktiririm. Ne yapalım. Her şeyin bir çaresi var.
Bende aynı fikirdeyim. Kizim var da onun hayatını zindan mi edeyim bana bak diye. Bir saatten sonra ikinci hayat kurarız orada

her sey gercketen gayb hadi hasbel kader evlendim kocam da iyi cocugunda var ama cocuk liseden beri cok akıllı ve üniyi falan yurt dısında okudu ve gelmedi orda evlendi cocugu oldu senede 15 gun sana ugrarasa sükret yada oglun oldu zaten karısı sana vermez hadi eski topraklar babalar annelerine düskün anne takıl iste tatıle cok tura git dicek karısı senle mi ilglencek sanıyosun yada oglun oooooo evlende gör valla kocan anasına her gıttıgınde cıngar cıkara cıkara senede 1 gune düsürdüm :))))

o yuzden hersey kısmet yasa takılma belki 40 ta evlencem ama cokkkkkkkkkkkkk mutlu olucan

Bende aynı fikirdeyim. Kizim var da onun hayatını zindan mi edeyim bana bak diye. Bir saatten sonra ikinci hayat kurarız orada
Evet çok güzel arkadaşlıklar kuruyor insanlar oralarda da. Yol arkadaşlığı için ille eş gerekmiyor ki. Zaten yaşlanınca eşin çoluğun cocugun bakacak mi nerden bileceksin. Kimse bilemez başına gelmeden.

Ben de 23 yaşındayım ve sanırım evlenmekte gram gözüm yok aday da yok zaten Yaşıtlarımın yavaş yavaş evlenmeye başlamasıyla benzer sözleri ben de annemden işitir oldum çoğu zaman gülüp geçsem de bazen bi durup aslında haklı değil mi diye düşünüyorum. Ama bu işler öyle sadece istemeyle olmuyor, hakkımızda hayırlısı.

Ay kusura bakmayın da siz ne anlatıyorsunuz Allah aşkına?
Oradan oraya oradan oraya geçmiş konu
Kimle başlamış kimle bitmiş belli değil

haa söyledi diyim 11 senelik evliyim ve hala cocuk yapmadım cünkü ne evliligime ne kocama güvenmiyorum aile zaten arkada degil eeee bide cocuk yapıyımda delirim vay anam vay

Henüz umutsuzluğa kapılmak için erken bence. 35-40 yaşında evlenen insanlar var.

Bi evlenen pişman bir de evlenmeyen...

iyi
Sen de bendensin. Aynı durumdan müzdaribim
iyide sen sayfalara dua edin benimde cocugum olsun demissin ne kocayı bosucam nede evlilik berbat yazmıssın benimle aynı degilsin tatlım herkes ben gibi cesaretli olamaz buralar ayyy kocam özünde iyi insanlarla dolu :)))))))))) ulan gecimsiz iste senin kocan iyi olsa heran iyi olur diyorum isine gelen anlamıyo var bi kac ben gibi insan burda

Siz de ayaklarınızın üstünde durup sağlığınıza dikkat edersiniz..evlenince yaşlılıkta yalnız kalmayacaginizin garantisi mi var.pandemi vs hepimizin olumsuz düşünmesini sagliyor..

48 yasindayim simdi. 30 yasinda iken evlendim. 34 yasinda oglum dunyaya geldi. 41 yasinda da bosandim. Oglum su an ergenlik doneminde, liseye gidiyor. Evde sadece ikimiziz. Ancak evde o tek basina takiliyor. Elinde telefonuyla tum gun. Ondan sıkılınca da yaptigi ikinci sey playstatition oynamak. Ölsem ruhu duymaz. Yemek yerken bile telefonuyla mesgul. Ben onu bana baksin diye dunyaya getirmedim. Bunu ondan bekleyemem. Boyle birseyi de istemiyorum zaten. Kimseye yuk olmak istemem. Dolayisiyla yalnizim. Konusacagim duvarlar var sadece su pandemi doneminde. Ailemden farkli bir sehirdeyim. Ama mesele huzurlu olmakta. Es, evlilik de bazen o mutlulugu vermeyebiliyor. Herseyi evlilige baglamamak gerek. Evliligi de yasadim, ayriligi da, yalnizligi da. Ama ben evli iken daha cok kendimi yalniz hissediyordum. Mesele etrafinda birilerinin olmamasi degil ki, mesele etrafinda kimse olmasa da yalniz hissetmemek. Insan hayatini birilerine baglamamali. Mutlu olmak icin birilerinin gelmesini beklememeli. Insan kendi ile gecinmeyi bilmeli. Cunku hayatimizdan herkes cikabilir birgun ama bizi terk etmeyecek sadece kendimiziz. O yuzden en cok kendimizle memnun, mutlu olmayi ogrenmeliyiz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…