- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.990
- 548
- Konu Sahibi biricik mericik
Aslında tam da ifadesi bu. Acı veren bu psikolojik şiddet. Kendime güvenimi kaybettim yıllardır uyguladığı psikolojik şiddetten. "sadece psikolojik" derken yanlık ifade etmiş olabilirim, amacım fiziksel şiddet uygulamadığını söylemekti. Yoksa çocuğuma "geri zekalı", korkak", vs dediğinde panter gibi saldırıp parçalayasım geliyor.
Elalem ne der izleri tabi ki var. Burası Türkiye. "Elalem ne der" i hayatının merkezi yapmış bir anne babam da var. Orası gerçek. Ama bunu göze almak benim için çok zor değil. İnanın sadece konu elalem ne der olsa çoktan göze alırdım. Asıl mesela çocuklarıma zarar verecek bir karar vermekten olan çekincem.
Mesela 20 sene sonrasını bile düşünüyorum. Çocuklarımın özel günlerini düğününü düşünüyorum. Babaları ben varım diye gelmez heralde düğüne. Babalarıyla ilişkileri bile kopabilir yani. Belki babaları yalnız bir hayatı seçer ben de onun yalnızlığına üzülürüm... Belki çocuklarım kötü üvey anne sözleri işitir diye korkuyorum. Korkuyorum da korkuyorum...
Keske o kafalarinda urettigin senaryolardan korkmayipta, cocugun gerizekali gibi laflara maruz kalmasindan korksan.
Benim annen babam ayri ayri fena insanlar degil, ancak beraber hic iyi degiller. Bende annem tarafindan psikolojik siddete ogradim. Su an terapi görüyorum. O laflar asla gitmiyor. Keske benim annem babam bosansa kim bilir mutlu bir anne tarafindan yetistirilirdim.
Ve oglun bir müddet sonra cok hircinlasacak. Ergenlik ile beraber özgüvensizligi, mutsuzlugu tavan yapacak. Zira ebeveyn tarafindan "geri zekali" gibi kelimeler duyulmasi kadar yikici birsey yok. Cünkü sonradan o laflara inaniyorsun. Inanmazsan bile ömür boyu takinti yapiyorsun "ben öyle degilim" diye etrafa göstermek pesinde oluyorsun.
20 yil sonrasi degil, simdi önemli. Cocuklarin simdi zarar görüyor. Elalemmi oglunun yaralarini saracak, terapisini ödeyecek? Cocuklarin zarar görüyor ve esinin yanlizligini düsünüyorsun. Gercekten ne desem bilemedim artik.