• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenemeyen kadınlar nolucak yaşlanınca ??

Kızlar merhaba, moralim bozuk biraz normalde bu konuda kendimi motive ederim ama bu akşam modum düştü bazı şeyler sebep oldu. Evet konu bilindik, her gün bir sürü 30 yaşını geçkin kadın evlenemedik diye üzgün konular açıyorlar bu da aynısı. 33 yaşındayım seneye 34 olacağım bekarım, karşıma çıkan da Yok. Ve aklımda şu soru : yaşlanınca ne olacağım ?? Tamam yarına çıkmanın garantisi yok da, yine de bu soru.

Kızlar benim ananem var erken evlenmiş yıllarca çocuğu olmamış stresle üzüntüyle yaşamış. Annemi 38 yaşında doğurmuş ve havalara uçmuş. Anneannem 90 yaşına yakın en son 2 defa kalçası kırıldı bir de pandemi dönemi, yalnız olsa perişan olurdu. Annem olmasa perişan olurdu. Ama annem baktı ilgilendi ve ben de yardım ettim ve anneannem günde 150-200 defa hep şunları söyledi:

"Kızımmm yavrum iyi ki seni doğurdum, iyi ki evlatsız kalmadım"
"Şükürler olsun evladım var bana bakıyor ya evlatsız olsaydım?"
"Sen iyi ki doğdun yoksa napardım ben iyi ki doğurdum şükürler olsun doğurdum"
"İyi ki evladım var iyi ki olmuş Rabbim evlatsızların yardımcısı olsun"

Her gün aynı lafları yüzlerce kez söyledi bu şekildeki lafları sanırım biraz da bu etkiledi: ben nolucam yaşlanınca düşüncesi belirdi kızlar Kaygı içindeyim ben.

Bir diğer konu da, benim kızkardeşim ablam Yok. Evlenememekten daha kötü birşey de kızkardeş olmaması. İşyeribde bir teyze vardı emekli oldu, 60 yaşındaydı be ömrü boyunca hiç ama hiç evlenmemişti, bir kere dahi evlenmemişti . Ama yalnızlık çekmiyordu çünkü 3 kızkardeşi vardı ve onlarla gezip Bodrum'da tatil yapmıştı. Yeğenleri vardı " ben doğuramasam da yeğenlerim bana analığı tattırdı benim Harika hayatım var" diyordu. İşte bende kızkardeş yok. 2 abim var biri evli, zaten bilirsiniz erkekler evlenince yarı el olur. Diğeri 35 yaşında bekar kendi havasında. Yani evlenemezsem yaşlanınca bana omuz verecek ablam Yok kızkardeşim yok.

Böyle işte kızlar. Dertleşmek istedim sizinle.
Kendi kendinize yetersiniz bence bi maasiniz oldunmu gul gibi gecinir gidersinizdiye dusunuyorum.
Evlenmek konusundada nasibiniz sizi bulur elbet belki gec olur ama belkide evlenmeden kendi huzurunuzda mutlu olursunuz 🤗

37 yasindayim, bekarim. Cocuklarim olsaydi da asla cocuklarima bel baglamazdim. Su devirde kimseye kendi cocugun olsa bile bana bakacaksin, niye dogurdum buyuttum seni diye baski yapamazsin, yapilmamasi gerekir. Ben yapmam. Kimseden kimseye fayda yok bu cok bariz bu zamanda..Babaannem 80 yasinda. Dedem 15 yil once oldu, babaannem hala tek basina yasar, hala kendi isini gucunu gorur. Ben baskasinin yaninda kalamam. Kendi evimde olmak isterim. Kendi rizam ve arzumla da bir yaslilar veya huzur evine gitmekte hicbir sorun gormuyorum.

Herkesin kendi hayati ve bir duzeni var. Asla bu duzeni bozmak istemem. Su anda bile baskasinin evinde yatip kalkamam. Oldu ki bana birisinin bakmasi gerekti, kendim bir bakici ayarlarim. Allah elden ayaktan dusurmesin. Bu konu can sıkılacak bir konu degil. Bizim Turklerde hep cocuklarim bana bakacak dusuncesi hakim. Yurtdisinda boyle birsey yok. Yaslilarin boyle bir beklentisi de yoktur. Ben de bu sekilde dusunuyorum. Ha kendi anneme bakarim, ki 1 yildir bakimindan ben sorumluyum. Ama ben kimseden yardim istemem...

Bilmiyorum ama bekar kadınlara karşıyım devletin yasaklaması lazım. Yaşlanınca ne olacakları da belli değil 🤪

Çin 28 yaş üstü bekar kadınlara vergi koymuş maksat caydırmak gidin evlenin bazında😶 Çin'de evlenmeyen kadınlara da raf üstü mü ne öyle bir şey deniyormuş🤕🙈 Bu konuyla ilgili bir belgesel izlemiştim.
, çok eğlenceliydi:

Kesinlikle çocuk icin evlenmen gerekiyorsa ve evleniyorsan ozaman evlat edinirsin. Bekar bayanlarda evlat edinebilir bildiğim kadarıyla . İllaki adamın birini kendine musallat etmen gerekmiyor bence .

iyi

iyide sen sayfalara dua edin benimde cocugum olsun demissin ne kocayı bosucam nede evlilik berbat yazmıssın benimle aynı degilsin tatlım herkes ben gibi cesaretli olamaz buralar ayyy kocam özünde iyi insanlarla dolu :)))))))))) ulan gecimsiz iste senin kocan iyi olsa heran iyi olur diyorum isine gelen anlamıyo var bi kac ben gibi insan burda
Ben daha yeniyim burda. Çocuk istiyorum doğrudur. Evliliğe bakış açım ve ailenin desteği vs
Neyse kimse kimseyi bilemez.

Başlık😂😂
Ne demek ne olacak, toplum olarak sınır dışı ediliyorlar, bilmiyor musunuz!
Tövbe estf ya.
Evlat kendine baksın diye mi yapılır, Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin, ha düştünüz diyelim varsa geliriniz bakım evleri, bakıcılar, dostlar, komşular vs var.
Ne yani aile yalnız kalmayalım diye mi kuruluyor...
Ne biliyorsa yaşlanacağını, anlaşması var galiba. Birkaç saniyenin kesinliği yok şahsen ben yaşadığım andan başka an yokmuş gibi yaşıyorum:d seneler sonrayı düşünüp beyin kıvrımlarımı yoramam zaten geçmiş 8 ay önce baya bi yorulmuştu :KK53:

Çin 28 yaş üstü bekar kadınlara vergi koymuş maksat caydırmak gidin evlenin bazında😶 Çin'de evlenmeyen kadınlara da raf üstü mü ne öyle bir şey deniyormuş🤕🙈 Bu konuyla ilgili bir belgesel izlemiştim.
, çok eğlenceliydi:

Evet böyle bir şey var. “Sheng nu” deniyor. Hatta ben genelde tiye alıyorum 20’li yaşların ortasında evlenemedim stresine giren kadınları görünce, son kullanma tarihimiz mi geçiyor raf ürünü müyüz biz diye, ciddiye alınıp ban bile yedim 😬

Konuya gelecek olursak, bir saat içinde ne olacağımız belirsizken bunun stresi çok anlamsız geliyor. Diyelim ki evlendiniz her şeyiniz tastamam, mutlu bir aileniz var, bir kazayla her şeyinizi kaybedip (Allah korusun) yapayalnız kalabilirsiniz, boşanabilirsiniz, eşinizi kaybedebilirsiniz, çocuklarınız hayırsız olabilir, yaşlanınca kapınızı bile çalmayabilirler ve daha birçok ihtimal. Yaşadığımız müddetçe hayattan keyif almaya bakalım. İnsan yalnızken de hayattan zevk alacak biçimde kendini yetiştirebilmeli. Ben yalnızlıktan zevk alıyorum. Yalnız kaldığımda yemek söyleyip takılmayı o kadar seviyorum ki. O kadar çok izlenecek film, okunacak kitap, keşfedilecek müzik var ki...

Eskiden olsa size tepki verirdim ama sizi anlıyorum. Benim annemde tek çocuk ve bir hastalık sürecinde çok iyi anlıyorsunuz kardeşin, evladın önemini. Sadece bakım olarak değil hayatta zorluklarla mücadele etmek için tutacak dal sonuçta. Iyi günde kötü günde yalnız hissetmiyorsunuz kendinizi bi tür zenginlik bu da aslında. Ama beş altı çocuk sahibi olup evlattan yana şanslı olmayanlar da dolu yani. Bu hislerinizi anlıyorum ama çok gençsiniz daha. Gönlünüze göre evlenip hayırlı evlat sahibi olursunuz inşallah :)

Yaşlanınca kendimize baktırmak için Evlenip çocuk doğurmak için mi yaşıyoruz bu hayatı? Peki o çocuk sırf birilerine bakmak için mi bu salak dünyaya gelmek isteyecek. Ya bence sizin kafanız karışık. Yüce Allah ne zaman size start verirse o zaman hayırlı birini bulur bebişinizde olur inşallah bence bu kadar karamsar şeyler düşünmek için fazla erken.

Evlenmek nasip işidir ama eşin erkenden ölmesi ihtimali var evliliğin yürümeyeceği ihtimali var var da var. Kaldı ki sizin de erken ölme yada hiç yataklara düşmeden ölme ihtimaliniz de var kader ne ise onu yaşarsınız. Çocuğunuzun olacağının yada cocuğunuz olsa bile size bakacağının garantisi bile yok...

Sizin tanıdığınız kişi bence mükemmel bi hayatım var diye kendini avutuyor kardeşinde olsa başkasının doğurduğundan kimseye evlat olmaz severken gençken iyidir ama elden ayaktan düştüğünde yeğenler kendi yuvalarını kurunca kimse kimsenin haline acımıyor. Burada teyzesi kendisine baktığı yada yardım ettiği sevdiği için yaşlanınca evine alıp bakan kadın sayısı çok azdır. Bu işler böyle gençken muhabbet güzel oluyor ama hastalık geldiğinde işler tamamen değişiyor. Kardeş de yeğende bir yere kadar kimsenin kendi evladı kendi yuvası gibi olmaz.

Bende hic kardesiniz yok sandim. İki tane kardesiniz varmis iste sirf isyerindeki kadin kardesleriyle iyi diye ona istinaden kendi kardeslerinizi saymamaniz evli olana el oldu demeniz bence dusunce tarzinizda biraz sorun var. Kimin nekadar yasayacagini ne olacagini nezaman evlenecegini kimse bilemez evlenirsin çocuğun olmaz. Cocuk olur buyuyunce bakmaz sana gene kalirsin bakim evine bunu kimse bilemezki. Ayrica cocugum var ama asla yaslaninca bana bakar diye dusunmedim boyle bir hakkimiz yok bence. Ama ben kendi anne babama elimden geleninyapicam tabi esimin ailesinede insallah

Kızlar merhaba, moralim bozuk biraz normalde bu konuda kendimi motive ederim ama bu akşam modum düştü bazı şeyler sebep oldu. Evet konu bilindik, her gün bir sürü 30 yaşını geçkin kadın evlenemedik diye üzgün konular açıyorlar bu da aynısı. 33 yaşındayım seneye 34 olacağım bekarım, karşıma çıkan da Yok. Ve aklımda şu soru : yaşlanınca ne olacağım ?? Tamam yarına çıkmanın garantisi yok da, yine de bu soru.

Kızlar benim ananem var erken evlenmiş yıllarca çocuğu olmamış stresle üzüntüyle yaşamış. Annemi 38 yaşında doğurmuş ve havalara uçmuş. Anneannem 90 yaşına yakın en son 2 defa kalçası kırıldı bir de pandemi dönemi, yalnız olsa perişan olurdu. Annem olmasa perişan olurdu. Ama annem baktı ilgilendi ve ben de yardım ettim ve anneannem günde 150-200 defa hep şunları söyledi:

Her gün aynı lafları yüzlerce kez söyledi bu şekildeki lafları sanırım biraz da bu etkiledi: ben nolucam yaşlanınca düşüncesi belirdi kızlar Kaygı içindeyim ben.

Bir diğer konu da, benim kızkardeşim ablam Yok. Evlenememekten daha kötü birşey de kızkardeş olmaması. İşyeribde bir teyze vardı emekli oldu, 60 yaşındaydı be ömrü boyunca hiç ama hiç evlenmemişti, bir kere dahi evlenmemişti . Ama yalnızlık çekmiyordu çünkü 3 kızkardeşi vardı ve onlarla gezip Bodrum'da tatil yapmıştı. Yeğenleri vardı " ben doğuramasam da yeğenlerim bana analığı tattırdı benim Harika hayatım var" diyordu. İşte bende kızkardeş yok. 2 abim var biri evli, zaten bilirsiniz erkekler evlenince yarı el olur. Diğeri 35 yaşında bekar kendi havasında. Yani evlenemezsem yaşlanınca bana omuz verecek ablam Yok kızkardeşim yok.

Evladın sana bakacağının da garantisi yok. Hani yaşlılığında aranızın iyi olması ihtimalini geçtim sağlıklı olacağı bile kesin değil. Engelli çocuğu olan ailelerin en büyük korkusu biz ölünce çocuğumuza ne olacak mesela. Yaşlılığa yatırım için en doğrusu birikim ve iyi dostlar

Evlenip çocuk yapınca yaşlandığınızda size bakacağının garantisi yok. Eşimin teyzesi de anneanneniz durumunda ama eşim ve kayınvalidem ilgileniyor. Hiçbir şeyin ne garantisi var ne de şimdiden bilinirliği.

Evet 33 aslında çok yaşlı değil, ama etrafta hep yaşıtım dengim olabilecek erkeklerin evli çocuklu olduğunu görüyorum. Yaşıtım kızlar da evli bebekli. Belki de Benim etrafım böyle.

ama abin bekarmış 35 yaşında yani yabancı olsa gayet de sana uygun yaşta

yani bir çok bekar erkek var, senin henüz tanışmamış olman, olmadıkları anlamına gelmez ki

görümcem 37 yaşında 42 yaşındaki hiç evlenmemiş olan eşi ile evlendi

ama çocuk işi farklı

ben 20 yaşındaki sevgilim ile evlendim, tüp bebek ile çocuk sahibi olabildim

eski devirlerde olsa benim çocuğum olmayacaktı mesela

ya da ne bileyim kız kardeşim yok diye dertlenmişsin ama ben tek çocuğum tıpkı annen gibi

onun da kardeşi abisi kimsesi yok bak

kız kardeşin olup kuyunu kazacağına olmasın, o yeğenler anadan babadan kalan evin kirasından 50 TL pay almak için o halalara, teyzelere neler söylüyor buralarda görüyoruz

evlenmek isteyebilirsin bunu anlarım ama evlenemedim diye dövünme aşamasında değilsin

kısmetin hiç beklemediğin yerden çıkar

33 yaşında evde misin bu senin çevre edinmeni zorlaştırır, eğitimin, işin vs varsa evlenmen daha kolay olur

Yaşlanınca evlenirler belki. Evlilik illa gençken yapılan bir şey değil ki. Bizim 73 yaşında tanıdığımız bir teyze 75 yaşında bir amcayla evlendi çok da mutlular 😊

Kimin ne olacağını bilemezsiniz ki..
Evet bir hayat arkadaşının olması çok güzel bir duygudur. Herkesin onu seven, sayan, güven veren birine ihtiyacı vardır. Böyle biri çıkarsa herkes evlenmek yuva kurmak ister.
Ama böyle biri yoksa da sırf evlenmek için evlenilmez.

Ayrıca diyelim ki bekar kalındı. Gene çözümler var. Maddi olarak geleceğe yönelik birikimini yaparsın.
Kendini garantiye alırsın. Daha sonra da kendine bir çevre kurarsın. Kötü gün dostların olur. Evet tamamen bir hayat arkadaşının yerini tutmaz. Ama en azından ileride yapayalnız kalmamış olursunuz.

Bu arada çoğu evli çift aynı anda vefat etmiyor ki. Biri illa ki eşinden önce vefat ediyor. Ister evli olsun ister bekar herkes birgün yalnızlığı tecrübe edecektir. O zamanda ben mesela kedi veya köpek sahipleneceğim. Hem bana yoldaş olur hem evde ses olur. Yani zamanı gelince çözüm üretilir.

Sizde şimdiden maddi birikiminizi yapın.
Ileride de guzel dostluklarınız olursa bekar da olsanız çok yalnız olmazsınız. Tabi ki Allah gönlünüze göre versin umarım bir hayat arkadaşınız olur tabi. Umudunuzu kaybetmeyin.😊

ama abin bekarmış 35 yaşında yani yabancı olsa gayet de sana uygun yaşta

yani bir çok bekar erkek var, senin henüz tanışmamış olman, olmadıkları anlamına gelmez ki

görümcem 37 yaşında 42 yaşındaki hiç evlenmemiş olan eşi ile evlendi

ama çocuk işi farklı

ben 20 yaşındaki sevgilim ile evlendim, tüp bebek ile çocuk sahibi olabildim

eski devirlerde olsa benim çocuğum olmayacaktı mesela

ya da ne bileyim kız kardeşim yok diye dertlenmişsin ama ben tek çocuğum tıpkı annen gibi

onun da kardeşi abisi kimsesi yok bak

kız kardeşin olup kuyunu kazacağına olmasın, o yeğenler anadan babadan kalan evin kirasından 50 TL pay almak için o halalara, teyzelere neler söylüyor buralarda görüyoruz

evlenmek isteyebilirsin bunu anlarım ama evlenemedim diye dövünme aşamasında değilsin

kısmetin hiç beklemediğin yerden çıkar

33 yaşında evde misin bu senin çevre edinmeni zorlaştırır, eğitimin, işin vs varsa evlenmen daha kolay olur
Konuyla biraz alakasız ama merak ettim. Ne zamandır gözüme çarpıyor. Siz nasıl böyle alt alta yazıyorsunuz 😊

3 kiz kardesiz, 3 umuz de farkli ulkelerde yasiyoruz.
cocuklarim var ama niyetim ileride birlikte yasamak degil, hastalanirsam da ziyaret etsinler kafi, bu sekilde birikim yapmaya calisiyorum, elbette hayat ne getirir goturur bilemeyiz.

siz kiz kardesim olsaydi iyi olurdu, evlenseydim cocugum olsaydi iyi olurdu diyorsunuz ama bilemezsiniz. Belki de kizkardeslerinizle kavgali, evlatlariniz hayirsiz olabilir.

Ayrica komsum bosanmis, 60 kusur yasindayken de 2. evliligini yapmis, o kadar mutlular ki her hallerinden belli.
hani 34 yasinda bu karamsarlik dogru degil demek istiyorum.
Insan sevmek sevilmek ister, kapilarinizi kapatmayin, yasiniz ayrica cok genc.

Back