- Konu Sahibi ferayfusun87
-
Kendi kendinize yetersiniz bence bi maasiniz oldunmu gul gibi gecinir gidersinizdiye dusunuyorum.Kızlar merhaba, moralim bozuk biraz normalde bu konuda kendimi motive ederim ama bu akşam modum düştü bazı şeyler sebep oldu. Evet konu bilindik, her gün bir sürü 30 yaşını geçkin kadın evlenemedik diye üzgün konular açıyorlar bu da aynısı. 33 yaşındayım seneye 34 olacağım bekarım, karşıma çıkan da Yok. Ve aklımda şu soru : yaşlanınca ne olacağım ?? Tamam yarına çıkmanın garantisi yok da, yine de bu soru.
Kızlar benim ananem var erken evlenmiş yıllarca çocuğu olmamış stresle üzüntüyle yaşamış. Annemi 38 yaşında doğurmuş ve havalara uçmuş. Anneannem 90 yaşına yakın en son 2 defa kalçası kırıldı bir de pandemi dönemi, yalnız olsa perişan olurdu. Annem olmasa perişan olurdu. Ama annem baktı ilgilendi ve ben de yardım ettim ve anneannem günde 150-200 defa hep şunları söyledi:
"Kızımmm yavrum iyi ki seni doğurdum, iyi ki evlatsız kalmadım"
"Şükürler olsun evladım var bana bakıyor ya evlatsız olsaydım?"
"Sen iyi ki doğdun yoksa napardım ben iyi ki doğurdum şükürler olsun doğurdum"
"İyi ki evladım var iyi ki olmuş Rabbim evlatsızların yardımcısı olsun"
Her gün aynı lafları yüzlerce kez söyledi bu şekildeki lafları sanırım biraz da bu etkiledi: ben nolucam yaşlanınca düşüncesi belirdi kızlar Kaygı içindeyim ben.
Bir diğer konu da, benim kızkardeşim ablam Yok. Evlenememekten daha kötü birşey de kızkardeş olmaması. İşyeribde bir teyze vardı emekli oldu, 60 yaşındaydı be ömrü boyunca hiç ama hiç evlenmemişti, bir kere dahi evlenmemişti . Ama yalnızlık çekmiyordu çünkü 3 kızkardeşi vardı ve onlarla gezip Bodrum'da tatil yapmıştı. Yeğenleri vardı " ben doğuramasam da yeğenlerim bana analığı tattırdı benim Harika hayatım var" diyordu. İşte bende kızkardeş yok. 2 abim var biri evli, zaten bilirsiniz erkekler evlenince yarı el olur. Diğeri 35 yaşında bekar kendi havasında. Yani evlenemezsem yaşlanınca bana omuz verecek ablam Yok kızkardeşim yok.
Böyle işte kızlar. Dertleşmek istedim sizinle.
Bilmiyorum ama bekar kadınlara karşıyım devletin yasaklaması lazım. Yaşlanınca ne olacakları da belli değil
Ben daha yeniyim burda. Çocuk istiyorum doğrudur. Evliliğe bakış açım ve ailenin desteği vsiyi
iyide sen sayfalara dua edin benimde cocugum olsun demissin ne kocayı bosucam nede evlilik berbat yazmıssın benimle aynı degilsin tatlım herkes ben gibi cesaretli olamaz buralar ayyy kocam özünde iyi insanlarla dolu :)))))))))) ulan gecimsiz iste senin kocan iyi olsa heran iyi olur diyorum isine gelen anlamıyo var bi kac ben gibi insan burda
Ne biliyorsa yaşlanacağını, anlaşması var galiba. Birkaç saniyenin kesinliği yok şahsen ben yaşadığım andan başka an yokmuş gibi yaşıyorum:d seneler sonrayı düşünüp beyin kıvrımlarımı yoramam zaten geçmiş 8 ay önce baya bi yorulmuştuBaşlık
Ne demek ne olacak, toplum olarak sınır dışı ediliyorlar, bilmiyor musunuz!
Tövbe estf ya.
Evlat kendine baksın diye mi yapılır, Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin, ha düştünüz diyelim varsa geliriniz bakım evleri, bakıcılar, dostlar, komşular vs var.
Ne yani aile yalnız kalmayalım diye mi kuruluyor...
Evet böyle bir şey var. “Sheng nu” deniyor. Hatta ben genelde tiye alıyorum 20’li yaşların ortasında evlenemedim stresine giren kadınları görünce, son kullanma tarihimiz mi geçiyor raf ürünü müyüz biz diye, ciddiye alınıp ban bile yedimÇin 28 yaş üstü bekar kadınlara vergi koymuş maksat caydırmak gidin evlenin bazındaÇin'de evlenmeyen kadınlara da raf üstü mü ne öyle bir şey deniyormuş Bu konuyla ilgili bir belgesel izlemiştim.
, çok eğlenceliydi:
Kızlar merhaba, moralim bozuk biraz normalde bu konuda kendimi motive ederim ama bu akşam modum düştü bazı şeyler sebep oldu. Evet konu bilindik, her gün bir sürü 30 yaşını geçkin kadın evlenemedik diye üzgün konular açıyorlar bu da aynısı. 33 yaşındayım seneye 34 olacağım bekarım, karşıma çıkan da Yok. Ve aklımda şu soru : yaşlanınca ne olacağım ?? Tamam yarına çıkmanın garantisi yok da, yine de bu soru.
Kızlar benim ananem var erken evlenmiş yıllarca çocuğu olmamış stresle üzüntüyle yaşamış. Annemi 38 yaşında doğurmuş ve havalara uçmuş. Anneannem 90 yaşına yakın en son 2 defa kalçası kırıldı bir de pandemi dönemi, yalnız olsa perişan olurdu. Annem olmasa perişan olurdu. Ama annem baktı ilgilendi ve ben de yardım ettim ve anneannem günde 150-200 defa hep şunları söyledi:
Her gün aynı lafları yüzlerce kez söyledi bu şekildeki lafları sanırım biraz da bu etkiledi: ben nolucam yaşlanınca düşüncesi belirdi kızlar Kaygı içindeyim ben.
Bir diğer konu da, benim kızkardeşim ablam Yok. Evlenememekten daha kötü birşey de kızkardeş olmaması. İşyeribde bir teyze vardı emekli oldu, 60 yaşındaydı be ömrü boyunca hiç ama hiç evlenmemişti, bir kere dahi evlenmemişti . Ama yalnızlık çekmiyordu çünkü 3 kızkardeşi vardı ve onlarla gezip Bodrum'da tatil yapmıştı. Yeğenleri vardı " ben doğuramasam da yeğenlerim bana analığı tattırdı benim Harika hayatım var" diyordu. İşte bende kızkardeş yok. 2 abim var biri evli, zaten bilirsiniz erkekler evlenince yarı el olur. Diğeri 35 yaşında bekar kendi havasında. Yani evlenemezsem yaşlanınca bana omuz verecek ablam Yok kızkardeşim yok.
Evlenip çocuk yapınca yaşlandığınızda size bakacağının garantisi yok. Eşimin teyzesi de anneanneniz durumunda ama eşim ve kayınvalidem ilgileniyor. Hiçbir şeyin ne garantisi var ne de şimdiden bilinirliği.Kızlar merhaba, moralim bozuk biraz normalde bu konuda kendimi motive ederim ama bu akşam modum düştü bazı şeyler sebep oldu. Evet konu bilindik, her gün bir sürü 30 yaşını geçkin kadın evlenemedik diye üzgün konular açıyorlar bu da aynısı. 33 yaşındayım seneye 34 olacağım bekarım, karşıma çıkan da Yok. Ve aklımda şu soru : yaşlanınca ne olacağım ?? Tamam yarına çıkmanın garantisi yok da, yine de bu soru.
Evet 33 aslında çok yaşlı değil, ama etrafta hep yaşıtım dengim olabilecek erkeklerin evli çocuklu olduğunu görüyorum. Yaşıtım kızlar da evli bebekli. Belki de Benim etrafım böyle.
Kimin ne olacağını bilemezsiniz ki..Kızlar merhaba, moralim bozuk biraz normalde bu konuda kendimi motive ederim ama bu akşam modum düştü bazı şeyler sebep oldu. Evet konu bilindik, her gün bir sürü 30 yaşını geçkin kadın evlenemedik diye üzgün konular açıyorlar bu da aynısı. 33 yaşındayım seneye 34 olacağım bekarım, karşıma çıkan da Yok. Ve aklımda şu soru : yaşlanınca ne olacağım ?? Tamam yarına çıkmanın garantisi yok da, yine de bu soru.
Konuyla biraz alakasız ama merak ettim. Ne zamandır gözüme çarpıyor. Siz nasıl böyle alt alta yazıyorsunuzama abin bekarmış 35 yaşında yani yabancı olsa gayet de sana uygun yaşta
yani bir çok bekar erkek var, senin henüz tanışmamış olman, olmadıkları anlamına gelmez ki
görümcem 37 yaşında 42 yaşındaki hiç evlenmemiş olan eşi ile evlendi
ama çocuk işi farklı
ben 20 yaşındaki sevgilim ile evlendim, tüp bebek ile çocuk sahibi olabildim
eski devirlerde olsa benim çocuğum olmayacaktı mesela
ya da ne bileyim kız kardeşim yok diye dertlenmişsin ama ben tek çocuğum tıpkı annen gibi
onun da kardeşi abisi kimsesi yok bak
kız kardeşin olup kuyunu kazacağına olmasın, o yeğenler anadan babadan kalan evin kirasından 50 TL pay almak için o halalara, teyzelere neler söylüyor buralarda görüyoruz
evlenmek isteyebilirsin bunu anlarım ama evlenemedim diye dövünme aşamasında değilsin
kısmetin hiç beklemediğin yerden çıkar
33 yaşında evde misin bu senin çevre edinmeni zorlaştırır, eğitimin, işin vs varsa evlenmen daha kolay olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?