Evlenemeyen kadınlar nolucak yaşlanınca ??

Açıkçası benim boşanmış annem ile ilgili bile üzüntülerim oluyor. İşimiz gereği tüm kardeşler farklı şehirde yaşıyoruz. Keşke annem babam birlikte olsaydı da annem yalnız kalmasaydı diyorum.

Kendine deger vermezsen, kimse vermez. Kendini sirf kadinsin diye, vajinan var diye bir limlit ürün olarak görme. Cok zararli bu tarz düsünceler. Ayni zamanda sana negatif enerji verir ve biseyler olacaksada, olamaz. Beklentin çok fazla olur. Ilk gördügün erkek ile evlenmek istersin, kusurlarini yok sayarsin ve çok mutsuz bir evlilik yasarsin.

Evlilik bir statü degildir. Amaç degildir. Mutlulugu mecburen kendi içinde bulmalisin. Evlilik yada sevgililikte o mutlulugu paylasmak olur. Yani yatirimini daima kendine yap. Kendi evine çik, kendi mobilyan, kendine ait yerin olsun. Ona göre kendine göre süsle. Sorumluluk al kendince. Güven gelsin sana. Kurslara katil, yemek olsun, enstruman olsun,.. Yurtdisina gidebilirsin,..

Yapabilecek o kadar, o kadar çok sey var ki. Istersen, azimli olursan. Ancak oturdugun yerde sadece gözlerin evliligi görüyorsa, hayattan birçok sey kaçirirsin.

Bekarım 34 yaşındayım
Kardeşim yok
Belediye kaldırır benim cenazemi diye düşünüyorum
Evlenmediğim için oturup ağlayamam ne yapayım
İstemediğim bir adamla niye evleneyim
İstediğim gibi olmadıktan sonra

Kesinlikle katılıyorum hayat yasamaya deger

Hayat böyle sonuçları önceden belirlenmiş bir denklem değil. Çocuğunuz olabilir ama hiçbir faydasını görmeyebilirsiniz. Bunları düşünüp üzülmek yerine b planı yapın. Özellikle bizim jenerasyonun sonu çocuğu olsun olmasın huzurevi. Belli bir yaştan sonra bunun için birikim yapmak daha mantıklı. Başka bir canlıya bel bağlamaktan. Allah kimseyi başkasına muhtaç etmesin.

Sevgili F ferayfusun87
Çalıştığım iş yerinde benden 10 yaş büyük bir kadın var.
Geçen senelerde aynı senin gibi evlenemiyorum falan diyordu, yaşı 38-39 o civarlarda.
Sürekli birileriyle görüşüyor, bir şekilde olmuyordu.
Deli gibi evlenmek istiyor ama.
Neyse birisiyle tanıştı falan derken günlerden bir gün geldi ben evleniyorum falan demeye, evlendiler derken aradan 1 ay geçti hamileyim dedi 4 ay sonra da doğum yaptı.
Meğerse evlenirken 4 aylık hamileymiş zaten, erken doğum yapınca her şey çıktı ortaya.
Mesele onun evlenmeden önce çocuk yapmadı değil ama adam bildiğin hayırsız.
İşi yok, bu abla düğün için kredi çekti tek başına onu ödüyor.
Çocuğuna bir bez dahi almamış bir adam.
Bırak bezi mamayı, çocuğuyla ilgilenmiyor bile.
Dışardan bakarsan evlilik evet ama kadını dinlesen haline üzülürsün.
Yalnız biz ablayı tanıdığımız için ona dediğimiz şey kendin ettin, kendin buldun.
İnan bana 1 sene de hayatı alt üst oldu.
Bazen evlenmemek, evlenmekten daha hayırlı.
Şuan kafasını duvara vuruyor ama boş.
Boşanamıyor da çünkü bu evlilik yüzünden ailesiyle arası bozuldu.
Öyle yani üzülme diye yazdım.

Yani bir başka pencereden bakarsak dediğiniz ihtimallerde çocuğunuz hayırsız çıkabilir, eşiniz psikopat çıkabilir. Siz ve annenin iyi bir insan diye öyle görüyorsunuz. Bu tip durumlarda olan insanlara hep mantık evliliğini tavsiye ederim. Karşıma birisi çıkmıyor yaşım geçiyor diye düşünmenizede gerek yok 40'ından sonra bile evlenip mutlu olan insanlar görüyoruz

Bak aklın yolu bir. Dolanıyorlar öyle deli fişek gibi.

Malesef erkekler kadınlar kadar duygusal değil, benim ablamin arkadaşı gölcük depreminde iki çocuğunu kurtarmıştı en son içeri girip bebeğini de kurtarmış bebegin üstünde ölmüştü malesef.
Babaları 2 çocuğu 2 ayri halaya bebek olanı da yurda bırakıp evlendi 6 ay sonra.
Düşünün anne hayatını verdi onları kurtarmak için..
O bebek gibi birsürü şansız bebek geliyor dünyaya. Onlara aile vermek inanılmaz bir mutluluk ama çok az erkek vardır bu kadar duygusal düşünen. Umarım kendi çocuğunuz olur ya da eşinizi ikna edebilirsiniz.
Her sey gönlünüzce olsun.

Çocuk geleceğe yatırım için yapılmaz ki.
Yani kendi iradesiyle dünyaya gelmemiş bir bireye, yaşlandığınızda kendi bakımınızı üstlendiriyorsunuz. Evliliği de sanki sadece çocuk için istiyor gibisiniz.

Rabbim kararlar....
Bu öylesine bir laf değildir, cidden denkliyor herşeyi, imtihanında varsa yalnızlık yaşarsın, on çocuğun olsa da yaşarsın
Not:36 da evlendim, hayat nelere gebe hiç bilemezsin, umutsuzluk hastalığına düşme

Umarım gönlünüze göre biriyle evlenirsiniz ama, yalnızlıktan bu kadar korkuyorsanız bekar kadınlar koruyucu aile olabiliyor, halimiz vaktiniz yerindeyse koruyucu aile olabilirsiniz. Hem de şanssız bir çocuğun hayatına dokunmuş olursunuz, yaşlılığınızda elbet sizi unutmaz

Konuyla biraz alakasız ama merak ettim. Ne zamandır gözüme çarpıyor. Siz nasıl böyle alt alta yazıyorsunuz

yazıyorum

enter liyorum

tekrar yazıyorum

noktalama kullanmak bana zor geliyor burada zira word otomatik nokta koyup büyük harf ile başlıyor

ben de burada böyle ayrık ayrık yazıyorum

evlenemeyen kadınlar yaşlanınca ölecek evlenen kadınlar da ölecek :)
"deh demeden giden at, bir yudum su veren evlat, birde dirlikli çıktı mı avrat, düğünü neyleyim, gir oyna çık oyna; deh deyince giderse at, yüzünü yere baktırırsa evlat, bir de dirliksiz çıktı mı avrat, ölüyü neyleyim gir ağla,çık ağla."

Hayat sadece eş , çocuk, kardeş etrafın da dönmüyor. Olanlarında hepsi hayırlı olmuyor. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Evlenmedende misler gibi yaşarsınız merak etmeyin. Bu şekilde mutlu olmayı deneyin gezin , tozun eğlenin, nasıl mutluysanız öyle yaşayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…