• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenemeyen kadınlar nolucak yaşlanınca ??

Şu ikinci yazdığından ödüm patliyo.

Evlenseniz bile eşiniz sizden önce...aman aman
Olsun diye demedim tabi ki allah korusun da seçenek olarak söyledim

Bekar olmak her zaman dünyadaki en kötü durum değil bence
Bİraz ilahi plana güvenmek gerek bence

Kızlar merhaba, moralim bozuk biraz normalde bu konuda kendimi motive ederim ama bu akşam modum düştü bazı şeyler sebep oldu. Evet konu bilindik, her gün bir sürü 30 yaşını geçkin kadın evlenemedik diye üzgün konular açıyorlar bu da aynısı. 33 yaşındayım seneye 34 olacağım bekarım, karşıma çıkan da Yok. Ve aklımda şu soru : yaşlanınca ne olacağım ?? Tamam yarına çıkmanın garantisi yok da, yine de bu soru.

Kızlar benim ananem var erken evlenmiş yıllarca çocuğu olmamış stresle üzüntüyle yaşamış. Annemi 38 yaşında doğurmuş ve havalara uçmuş. Anneannem 90 yaşına yakın en son 2 defa kalçası kırıldı bir de pandemi dönemi, yalnız olsa perişan olurdu. Annem olmasa perişan olurdu. Ama annem baktı ilgilendi ve ben de yardım ettim ve anneannem günde 150-200 defa hep şunları söyledi:

"Kızımmm yavrum iyi ki seni doğurdum, iyi ki evlatsız kalmadım"
"Şükürler olsun evladım var bana bakıyor ya evlatsız olsaydım?"
"Sen iyi ki doğdun yoksa napardım ben iyi ki doğurdum şükürler olsun doğurdum"
"İyi ki evladım var iyi ki olmuş Rabbim evlatsızların yardımcısı olsun"

Her gün aynı lafları yüzlerce kez söyledi bu şekildeki lafları sanırım biraz da bu etkiledi: ben nolucam yaşlanınca düşüncesi belirdi kızlar Kaygı içindeyim ben.

Bir diğer konu da, benim kızkardeşim ablam Yok. Evlenememekten daha kötü birşey de kızkardeş olmaması. İşyeribde bir teyze vardı emekli oldu, 60 yaşındaydı be ömrü boyunca hiç ama hiç evlenmemişti, bir kere dahi evlenmemişti . Ama yalnızlık çekmiyordu çünkü 3 kızkardeşi vardı ve onlarla gezip Bodrum'da tatil yapmıştı. Yeğenleri vardı " ben doğuramasam da yeğenlerim bana analığı tattırdı benim Harika hayatım var" diyordu. İşte bende kızkardeş yok. 2 abim var biri evli, zaten bilirsiniz erkekler evlenince yarı el olur. Diğeri 35 yaşında bekar kendi havasında. Yani evlenemezsem yaşlanınca bana omuz verecek ablam Yok kızkardeşim yok.

Böyle işte kızlar. Dertleşmek istedim sizinle.
Yaş geçmiş iş bitmiş değil, böyle ümitsiz olma,
Bir sürü evladı olupta huzurevinde kalan çok kişi var, Allah her şeyin hayırlısını versin

Merhaba, yaşadıklarınız üzücü ama en azından evlilik duygusunu tatmışsınız ve daha da önemlisi size "anne" diyen bir evladınız var hayata bağlayan, evlat bambaşka bir duygu. Bu arada özel değilse sorabilir miyim hastalığınız nedir ? Umarım en kısa sürede şifa bulursunuz.
Evet çok sukur bir evladım var hemde kaç Dr olmaz dediği halde verdi Rabbim mucize oldu hastalığima gelince Tiroid kanseriyim en hafif turuymus ama adı bile yetiyor işte amin canım sakın üzülme sen bak hasta olursun ben şimdi üzüldüğüm günlere üzülüyorum

Ben evliyim çocuğum çar ama yaşlanınca ne olacağım bilmiyorum çünkü çoçuğum otizmli. O bana bakamaz , asıl önemlisi ben ve babası ölünce ona kim bakacak ? Yani siz bana kim bakacak siye dertleniyorsunuz ya , onun milyon kat daha zoru ben ölünce çocuğuma kim bakacak sorusudur .

Umarım hayırlı kısmet çıkar karşınıza
Kaygılarıniz normal hepimiz bu süreçten geçtik hepimizde oluyordu bu durum
Hiçbir şeyin garantisi yok ama insan yaşlaninca etrafında birileri olsun istiyor
Bu çok olağan.
Karşınıza çıkan adayları iyi değerlendirin
Çocuğu insanlar gelecekte bana bakacak bakmalı diye dogurmayabilir .
Çocuk insana hayat neşesi bir amaç veriyor
İlerde çocuk ayrı birey olacak ayrı hayatı olacak ama insan çocuğunun aramasını ziyaret etmesini ister
Hastalanınca refakat etmesini bekler
Bu çok olağan.
Ayni evde yük olacağını düşünüp kalmayabilir ama kimsede ileride çocuğunun aramamasinı normal karşılayacağını sanmıyorum.
Oyuzden umarım düzgün evlilik ve hayırlı çocuklarınız olur inşallah

Bu arada iki oğlum var.
Onların hayatını yola koyunca gezme işini eşimle yapacağız.
Kendimize bakamayacak hale geldiğimizde de özel bakımevlerine maaşları yatıracağız.
Bizim plan bu.
İki oğlumun evine de kendimi baktırmak için adım atmak gibi bir niyetim yok.
Yaşlanmak da ölüm de hayatın parçası, o kadar uzun yaşarsam geçirdiğim güzel günlerim için mutlu olmak isterim. Başka da beklentim yok.

Evli bekar çocuğun olup olmaması farketmiyor Yaşlanınca ne olacağız sorusu genel bir soru. Her şey olabilir çocuğun hayırsız olur veya çocuk sahibi olamayabilirsin esin vefat edebilir senden önce. Yanı ileride ne olacağımizi hayatin ne getireceğini bilemiyoruz. Temennim sağlıkla yaş almak yaşlılıkta elden ayaktan düşmemek.
Bence siz de daha ileriki yılları düsünmeyin bu kadar. Karşınıza anlasabilecehikiz sevip sevileceginiz biri çıkar insallah

Iyi de evde kaldim moduna girmek için çok gençsiniz daha. Herşey nasip, bundan sonra size kimsenin talip olmayacağını bilemezsiniz ki. Ayrıca ananenizin sözlerine hiç takılmayın çünkü ne evlatları var annelerine bakmak söyle dursun sokağa atıyor. Bakmıyor, beş beter ediyo. Bu hayatta eşinde, çocuğunda, ablanınsa,kardeşinde garantisi yok. Bu şekilde kendinizi doldurmayın.

Benim bir tanıdığım erkek kardeşi farklı şehirde yaşıyor hic abisini arayıp sormuyor abisi borca girmişti hic bir kere bile arayıp bor ihtiyacın var mi demedi..kardeşiniz olsa da onunla iyi olacağınız garanti değil. Aslında hayatta herkes biraz yalnızdır. Yanında sevdikleri olsa da. Bir şekilde yaşıyoruz hayatı. Cok da oyle kafaya takmamak gerek.

Kızlar merhaba, moralim bozuk biraz normalde bu konuda kendimi motive ederim ama bu akşam modum düştü bazı şeyler sebep oldu. Evet konu bilindik, her gün bir sürü 30 yaşını geçkin kadın evlenemedik diye üzgün konular açıyorlar bu da aynısı. 33 yaşındayım seneye 34 olacağım bekarım, karşıma çıkan da Yok. Ve aklımda şu soru : yaşlanınca ne olacağım ?? Tamam yarına çıkmanın garantisi yok da, yine de bu soru.

Kızlar benim ananem var erken evlenmiş yıllarca çocuğu olmamış stresle üzüntüyle yaşamış. Annemi 38 yaşında doğurmuş ve havalara uçmuş. Anneannem 90 yaşına yakın en son 2 defa kalçası kırıldı bir de pandemi dönemi, yalnız olsa perişan olurdu. Annem olmasa perişan olurdu. Ama annem baktı ilgilendi ve ben de yardım ettim ve anneannem günde 150-200 defa hep şunları söyledi:

"Kızımmm yavrum iyi ki seni doğurdum, iyi ki evlatsız kalmadım"
"Şükürler olsun evladım var bana bakıyor ya evlatsız olsaydım?"
"Sen iyi ki doğdun yoksa napardım ben iyi ki doğurdum şükürler olsun doğurdum"
"İyi ki evladım var iyi ki olmuş Rabbim evlatsızların yardımcısı olsun"

Her gün aynı lafları yüzlerce kez söyledi bu şekildeki lafları sanırım biraz da bu etkiledi: ben nolucam yaşlanınca düşüncesi belirdi kızlar Kaygı içindeyim ben.

Bir diğer konu da, benim kızkardeşim ablam Yok. Evlenememekten daha kötü birşey de kızkardeş olmaması. İşyeribde bir teyze vardı emekli oldu, 60 yaşındaydı be ömrü boyunca hiç ama hiç evlenmemişti, bir kere dahi evlenmemişti . Ama yalnızlık çekmiyordu çünkü 3 kızkardeşi vardı ve onlarla gezip Bodrum'da tatil yapmıştı. Yeğenleri vardı " ben doğuramasam da yeğenlerim bana analığı tattırdı benim Harika hayatım var" diyordu. İşte bende kızkardeş yok. 2 abim var biri evli, zaten bilirsiniz erkekler evlenince yarı el olur. Diğeri 35 yaşında bekar kendi havasında. Yani evlenemezsem yaşlanınca bana omuz verecek ablam Yok kızkardeşim yok.

Böyle işte kızlar. Dertleşmek istedim sizinle.
Çok dusunmemek gerek .27 yasında evlendım.Evlılık 4 ay surdu .Boşandım.Yanı evlenınce cocugunun olacagı ne malum?Boşanma aşamasına gelmeyecegın ne malum?

benim çocuğum yok ben de evlatlık almak istiyorum fakat eşimi ikna edemiyorum. Bebeğimi kaybetmeden 2-3 gün önce artık evlatlık almaya hayatta ikna edemem diye bile düşündüğüm oldu. O zaman bile bu istek vardı içimde. Ama adam konusunu bile açtırmıyor😞
Hakkınızda hayırlısı olsun. Evlatlık alma değilde evlat edinme derseniz daha dogru olur duzeltmek istedim

Yarina cikmanin garantisi yoksa yaslanmanin garantisi var mi ki bu tur kaygilar icerisine giriyorsunuz?

Bir de esi ve cocugu yatirim araci gibi gormeniz cok itici. Mecbur mu birileri size bakmaya?

Tabi ki de yarına çıkmanın garantisi yok, kimin önce öleceği belli depil, herşeyin başı sağlık, evlenmek şart değil evet evet hepsine ok ama;
Evlilik güzel şey; ve istediğiniz kadar gezin tozun; çoğu kişi tarafından geçimsiz damgası yiyorsunuz bir. İkincisi evli mutlu olsanız, hayırlısıyla evladınız da olsa fena olmaz ki, tabi ki zorla evlenin anlamında değil bu. Dua edin hayırlısıysa evlenin, evladınız olsun, güzel şeyler bunlar. Biraz çabalayın olmazsa da sağlık olsun.

Back