• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğine intihar etsin kızımız (!)

Daha önce intihar etmişsin önce kendini düşüneceksin bu yüzden. Ne sevgilini ne aileni düşünmeyeceksin kendine odaklan. Zamana ihtiyacın var bu süreçte. Su akar yatağını bulur. Zamanın sana göstereceklerini görmen gereken bir evredesin benim görüşüme göre. Kendini ailenden soyutla söylediklerini duyma, kafanda büyütme, yüz göz olma. İş hayatındaki çevrene odaklan. Senin psikolojin sağlam olursa önünde kimse duramaz. Birlikte olduğun kişinin de sabretmesi gerekli. Sabrın taşma noktasını aştığında ve hem maddi hem manevi olarak hazır olduğunda ne yapacağına karar verirsin.

Kaldı ki bana tektaşımı taktı, kaç bin liralık gözlükler hediye etti fotoğraf makinaları aldı. Ailem parasız kalıp para istediğimde vermezken o cebime para koyardı

Daha önce intihar etmişsin önce kendini düşüneceksin bu yüzden. Ne sevgilini ne aileni düşünmeyeceksin kendine odaklan. Zamana ihtiyacın var bu süreçte. Su akar yatağını bulur. Zamanın sana göstereceklerini görmen gereken bir evredesin benim görüşüme göre. Kendini ailenden soyutla söylediklerini duyma, kafanda büyütme, yüz göz olma. İş hayatındaki çevrene odaklan. Senin psikolojin sağlam olursa önünde kimse duramaz. Birlikte olduğun kişinin de sabretmesi gerekli. Sabrın taşma noktasını aştığında ve hem maddi hem manevi olarak hazır olduğunda ne yapacağına karar verirsin.

Güzel cevabın şçin çok teşekkür ederim. Yaklaşık 1 aydır sessizlik var zaten. Çünkü onlar için bitti bu mesele. Ama benim için de ailem yok artık

Şöyle bir şey de var. Eğer gideceksem telefonumla macbookumu bırakacakmışım hiç bişey almıcakmışım evden. Beni beş kuruşsuz da kabul etcekmiymiş diyorlar.
Sevgilim olay tatlıya bağlansa bile benim çeyizimi de o yapacağını söylüyor ailemin kesinlikle maddi desteğini istemiyor hayatımızda

Ben 24ü bitirmek üzereyim erkek arkadaşım da 35e yeni girdi. Ben grafikerim o da optisyen ve yaklaşık 16senedir çalışıyor. Kendi meseleği tarafından bilinen bir insan. Daha önce evlenmedi. Buna şöyle eminim ailem gbt kaydını istemişti çünkü. O da hiç tepki vermeden kabul etmişti.
Aynı örnek benim bir arkadaşım vardı ailesi istemedi ama evlendiler.
Erkek arkadaşınızın kötü bir huyu yoksa mesleği varsa, 24 yaş evlenmek için çok küçük bir yaş değil.
Arada ki sadece yaş farkına takılıp bir insanı bu kadar aşşağılamak tuhaf açıkçası.
Erkek arkadaşınızın sabrına ayrıca hayran kaldım fakat evlendikten sonra bunları dile getirebilir ailen böyle söyledi gibisinden.
Biraz haksızlık etmişler gibi ama tabi hakkında bişeyler mı biliyorlar kötü bir huyunu mu öğrendiler? Eğer bunların hiçbirisi yoksa ailen çok cahil. Ölmenizi istemeleri,hasta olmanızı istemesi çok ilginç. Depresyona girip intahar girişiminde bulunmanız ailenizin size verdiği enerjiden kaynaklanıyor besbelli.
Biraz zamana bırakın baktınız olmuyor evlenin bir hata bile yapıyor olsanız en azından kendi hatanız olmuş olur.
Kimsenin lafıyla hareket edip pişman olmayın.

Tanışmayı kabul etmiyorlar asla. Teşafi etmek için hiç birşekilde adım atmıyorlar özür dilemelisiniz demiştim. Ne özür dilicez cehenneme kadar yolları var p**evenk herif diye küfrediyorlar

Siz her istediğini yapıyorsunuz müsade beklemeyin artık.
Onlar sana saygı duymadığı halde sen hala dediklerini yapıyorsunX tamam aile ama bir yere kadar bu şekilde bi ailem olsa zerre kadar dinlemem çeker giderim.

Ailen haksız ama sizin de nerdeyse 11 yaş büyük biriyle ne işiniz var. Siz daha 22 yaşındayken belki daha bir şeyleri oturtamamışken tavlamış..bana öyle geliyor. Çoğu yani. İstisnalar vardır tabii.

Para yok herhalde sevgilinde abingilin derdi o. Bi macbook kaç para haberi yok herhalde. Bi ara heves ettik alalım öderiz dedik. 8 bin lira olduğunu görünce yan yan kaçtık dükkandan.
Bu kadar ağır hakaretler tehditlerden sonra senin evlilik işi olmaz gibi.

Bence aileniz bazı şeyleri öngörüyor. Herkesin huzuru için ailenizi dinlerseniz daha iyi olcak gibi görünüyor. Daha iyi birilerini bulabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

ailen neden bu kadar karşı?

bana içimden bir ses yanlış bir şeyler var ve yazına dahil etmemişsin gibi geliyor.

ailen tamamen saçmalamış tavırları yanlış ama haklı olabilirler

10 yaş çok fazla ayrıca.

ben senide havai buldum baska erkekmi yok 34 yasında biri ile yada sevgilin baska kadınmı yok bukadar küçük biriyle

onlar şafın grlişi diyorlardır buladar cididiye alma

Erkek arkadaşınızın kötü bir huyu yoksa mesleği varsa, 24 yaş evlenmek için çok küçük bir yaş değil.
Arada ki sadece yaş farkına takılıp bir insanı bu kadar aşşağılamak tuhaf açıkçası.
Erkek arkadaşınızın sabrına ayrıca hayran kaldım fakat evlendikten sonra bunları dile getirebilir ailen böyle söyledi gibisinden.
Biraz haksızlık etmişler gibi ama tabi hakkında bişeyler mı biliyorlar kötü bir huyunu mu öğrendiler? Eğer bunların hiçbirisi yoksa ailen çok cahil. Ölmenizi istemeleri,hasta olmanızı istemesi çok ilginç. Depresyona girip intahar girişiminde bulunmanız ailenizin size verdiği enerjiden kaynaklanıyor besbelli.
Biraz zamana bırakın baktınız olmuyor evlenin bir hata bile yapıyor olsanız en azından kendi hatanız olmuş olur.

Bütğn hayatları abim onların. Neler yaşadılar onun yüzğnden üstğ kapandı ama ben 2 kere intihar ettşm diye sürekli önğme hunu koyuyorlar. 3 hafta tedavi görmüştğm hastanede ama ailem yanımda değildi. Arkadaşlarım vardı. Ama o arkadaşlarıma bile dğşman oldular abimin yaptıkları yüzğnden aileme karşı beni savundukları için

Aileni dinle . Arada kuşak farkı var 5 sene sonra 40 yaşında olacak bir adam . Genceciksin , pişman olursun.

Eski sevgilim de benden 7 yaş büyüktü ama bana karşı çok kötü davranıyodu ayrılınca da annem bana "sen pisliksin kimseyle anlaşamıyosun diye hakaretler etmişti. Yaş farkı çok önemli değil çünkü ben kafa olarak çevrem açısından çocuklupumdan beri gördüğüm baskılar dolayısıyla fazla olgun yetiştirdim kendşmizi. Biriyle anlaşabildikten sonra ve bunca kötü şeylerde yanımda olan biriyse özellikleiyi gğnde kötü gğnde yanında olmak bu değil mi?

ben senide havai buldum baska erkekmi yok 34 yasında biri ile yada sevgilin baska kadınmı yok bukadar küçük biriyle

onlar şafın grlişi diyorlardır buladar cididiye alma

O zaman evlenen herkese bunu diyebiliriz başka erkek yok mu kadın yok mu diye?
Biriyle öyle rastgele evlilik planı yapılmıyor. Bazı şeyleri ince eleyip sık dokuyunca buna karar veriliyor. Daha iyileri herkes ğçin her zaman vardır. Ama doğru olanı bulunca öyle bırakmak olmuyor

Para yok herhalde sevgilinde abingilin derdi o. Bi macbook kaç para haberi yok herhalde. Bi ara heves ettik alalım öderiz dedik. 8 bin lira olduğunu görünce yan yan kaçtık dükkandan.
Bu kadar ağır hakaretler tehditlerden sonra senin evlilik işi olmaz gibi.

Yanlış anlaşılmış. Evlenebilecek kadar birikimi ve ev geçindirebilcek kadar maaşı var. Aksine abim paragöz bir insan. Ben evlenirken bana masraf yapılacak korkusuyla da böyle tepkiler verebileceğini düşünüyorum ama yine de böylesine rezillik kabul edilemez. Ben ailemin karşısına hiç bi zaman kabul etmeyecekleri şeylerle çıkmadım. Ama bu bambaşka birşey. Hayatımı evlenince şekillendiremeyecekleri için bu korku. Öyle ki ilk duyduklarında boşanınca evine dönersin bak diyorlardı. Daha evlenmeden boşadılar beni anlıcağınız

Ölümüne razı gelip : evlenme ,öl, diyen aileni bırak kaç ama kocaya değil ,yeni bir hayata .. sen onları değil ,onlar seni rezil edecek bu gidişle .. sevgilinle de hemen evlilik olayına girme ...

Aileni dinle . Arada kuşak farkı var 5 sene sonra 40 yaşında olacak bir adam . Genceciksin , pişman olursun.

Aileni dinle dediğiniz insanlar "kanser olup ölse keşke de vermedik diye intihar etti rezilliğini yaşamayalım kimse bilmesin" diyen insanlar. Hatta ölümüne kadar yolu var diyorlar.
Abimin bir tehtidi de annemler onaylasa annemleri bile öldürürüm diyor.

Back