• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğine intihar etsin kızımız (!)

Ben 24 yaşımı bitirmek üzereyim ve yaklaşık 2 yıldır benden 10yaş büyük bir sevgilim var. Önceki yıllara göre beni 2 yıldır onunla oldupum için çok mutlu olduğumu gören de bir annem var.
Sonra mezun oldum ve ailemin yanına döndüm. Evleneceğimizi annem ve babam biliyordu. Sonra abim öğrendi ve olaylar o zaman başladı. Bozmak için elinden geleni ardına koymadı. Önce beni iffetsizlikle suçlayan ağır ithamlarda bulundu. Sonra kızlık testine götürmek için ailemi ikna etmeye çalıştı. Annem de götürmeye kalkıştı ancak halalarım sayesinde aklı başına geldi ve vazgeçti. Sonra tam annemle babamı ikna etmiştim ki abim bu kez erkek arkadaşıma saldırmaya başladı. Abim de 27 yaşında ayrıca. Sevgilşmin 68 yaşındaki annesini sabahın 7:30unda arayarak ağır ve akla hayale sığmayacak küfürlere ve hakaretlere maruz bıraktı. Kadın telefonu kapatınca tekrar aradı ve bu kez teledonu sevgilim açtı. Ona da "sapık" şeklinde değerlendirerek daha ağır daha beter küfürlerde ve tehditlerde daha bulundu. Sonra sevgilşm annemi arayıp durumu anlatınca annem özür dilemek yerine "sen kızımla annene baktırmak için evleniyosun bu yaşa gelmiş bir baştaya sap olamamışsın, evin bile yok, sen benim kızıma macbook bile alamazsın o maaşınla, evlenşp ev alcaksın ki ev kredisi ödetceksşn kızıma" şeklinde aşağılamalarda bukundu. Bunlra rağmen sevgilim anneme sakin ve düzgğn bir dille yapılanların yanlışlığından bahsetti.
Ardından abim sevgilimin bir de iş yerini arayıp oraya küfür ve tehditlerde bulunmuş.
Bu bir kaç gğn devam edince hala annem ve babam bunu telafi etmedikleri gibi adliyeye şikayet dilekçesi veren erkek arkadaşımı "gerçek yüzünü gösterdi işte" diye değerlendirdiler. Ayrılmam için ağır baskı yaptılar. İntihar ederiz dediler. Ki daha önce ağır 2 kere psikolojik çöküntüden intihar etmiş bir insanım ben.
"Evden kaçacağına intihar et 2 ay üzülür unuturuz en azından etrafa kaçtın diye rezil olmayız" dediler. Ya da "kanser olaun ölsğn de en azından neden intihar etti siye insanların diline düşmeyelim" dediler. Gökten melek inse bile evlenemezsin dediler. Bunca şeyin içinde hala teyzelerim ailen senşn iyiliğini istiyor diyebiliyorlar. Senden 10 yaş büyük ne çıkarı var sana musallat oldu diyorlar.
"O çocuk yüzünden kızımız bize düşman oldu" diyorlar. Ama sevgilim hala ailemi ikna etmek için bekliyor uğraşıyor. Ne bana kaç diyor ne de ayrılıyor. Birbirimizi çok seviyoruz ve birbirimizin kıymetini çok daha iyi anladık şu yaşananlardan sonra..
lütfen bana fikir verin. Ben hayallerimle pşanlarımla hayata tutundum hep ama hwrkes elimden bunları almaya çalışıyo. Ailem ölümümü tercih ediyo. Böyle bir aile nasıl olabilir? Bana birşey olsa bunların hesabını kim verebilir? O kadar tükendim ki gerçekten mantıklı net fikirlere biraz ihtiyacım var. Kendşme çizdiğim çizeceğim yolların sonuölarından korkuyorum. Şöyle ki kaçarsam abim bizi öldürmeye kalkabilir diye bile kormuyorum.
benden sana tek ve net bir çözüm buna inan ben yapmıstım ve ona göre hareket ettim gusül abdesti alıp iki rekat istihare namazı var bu namaz evlilik için yapılıyor ve daha bi çok şey için ben evlenme zamanında eşim benim için hayırlımı diye yatmıştım.şimdi gusül abdesti alıp bu iki rekat istihare namazını ve netten bakıp duayı oku hiç kimseyle konuşmadan kıbleye dönüp yat.rüyanda ne gördüğün önemli değil sadece renk önemlidir.kırmızı ve siyah görürssen nesnelerde bu adam senin için hayırsız hemen vazgeçeceksin cünki bin gün ağlamaktansa bir gün ağlarsın geçer gider.ama yeşil veya beyaz nesne renk yani görürsen bu adamla evlen .

Ben de bilmiyorum. Çeyizde olmasi mi gerekiyormus? 30 yasina geldim bekarim. Kendimi cok ayipladim :KK70:

Yok o yanlış anlaşılmış. Çeyiz için değil. Yani sen onu bşle alamazsın derken masraflarını karşılayamazsın manasında öne sürğlmüş bir bahane.

Tek çare zaman.
Eger sevgilini çok seviyorsan, çok mutlu olacagina eminsen biraz zamana bırak herseyi. Önce erkek arkadaşinla konuş durum bu biraz zaman verelim isleri resmiyete dokmek icin vs diye. Sonra ailene ama seni dinleyip anlayacak birine. Farzet evleneceksin kavuşacaksin bir zaman sonra. Meslegin ne ? Meslegine odaklan bu zamanda iyi bir is bulmaya bak. Ayaklarin yere saglam bassin. Baktın bir yil sonra hersey yolunda sevgilin akilli , kendine yeten bir isin var kalbine gore hareket et.

Ahh ah ne bulur bu aileler çocuklarinin isine karismakta uyarini yap destegini ver gerisi allaha kalmis. Karsindaki de bir birey. Bir insan. Sindirmekten ne zevk alir aileler.

Bu surede de kimseyle yuz goz olma. Ailen sinir aninda mantikli hareket edemiyor. Hele abin. Sen en çok kendini sev bol bol dua et. Zor bir surec Allah yardimcin olsun

Zamana bıraktım zaten ikna olabşlmeleri için çözğm üretmeye çalışıyoruz. Hiç olmazsa vicdanları yerşne gelse birşeyler değişcektir eminim. İşe yeni başladım. İyi bi maaş alıcam ama maddi özgürlüğüm onlara şimdiden batmaya başladı sürekli paramı ne yapacağımı ne yapmam gerektiğini sorgulayıp plan yapıyorlar. Umarım elimden almaya kalkışmazlar.

benden sana tek ve net bir çözüm buna inan ben yapmıstım ve ona göre hareket ettim gusül abdesti alıp iki rekat istihare namazı var bu namaz evlilik için yapılıyor ve daha bi çok şey için ben evlenme zamanında eşim benim için hayırlımı diye yatmıştım.şimdi gusül abdesti alıp bu iki rekat istihare namazını ve netten bakıp duayı oku hiç kimseyle konuşmadan kıbleye dönüp yat.rüyanda ne gördüğün önemli değil sadece renk önemlidir.kırmızı ve siyah görürssen nesnelerde bu adam senin için hayırsız hemen vazgeçeceksin cünki bin gün ağlamaktansa bir gün ağlarsın geçer gider.ama yeşil veya beyaz nesne renk yani görürsen bu adamla evlen .

Söylediğiniz şeyi 2 ay içinde yaklaşık 8-10 kere yaptım ve her defasında benzer rüyaları gördüm. Onları anlatamam dilek kabul olması için anlatmamam gerektiğini söylüyorlar. Ama sizin söylediklerinizden ve araştırdıklarımdan yola çıkarak düşünecek olursam istihare rüyalarım bana bu insanla evleneceğimi söylüyo. Anneme ilk gördüğümü anlattığımda olay öıkarsı sen öyle düşündüğün için öyle görüyosun bu duayla rüyayla olcak iş değil bitti artık diyorlar.

İşte bu yüzden arkana bile bakmadan terket o evi ..gerekirse şikayetçi ol ,yanına yaklasamasinlar. .

Böyle bişey mümkün olabilir mi ki? Mümkğn olsa da böyle şikayetlerde bulunarak bu kez ben kötü ünsan olmuş olurum onları yapmaya vicdanım el vermez. Bu yüzden ezildim bunca zaman zaten güzellikle çözmek istiyorum ama sabrım taşarsa sizin dediklerinizin olması da mümkün..

öyle bişey yok sen ne gördüğüne bakma rüyandaki rengi söyle rüyanda savaştada olabilirsin denizdede.renk önemli ne renkler gördün.

öyle bişey yok sen ne gördüğüne bakma rüyandaki rengi söyle rüyanda savaştada olabilirsin denizdede.renk önemli ne renkler gördün.

Renk açısından hatırladıklarımda beyaz,gri, mavi, turkuaz vardı ama hiç bahsettiğiniz gibi kırmızı falan hatırlamıyorum. Genelde de zaten renkten ziyade kalbine gelen hisse cesarete dikkat etmek gerek diyorlar.

hayır kalbine falan değil kalp zaten onu istiyor .rüya önemli net yat bir daha renklere göre hareket et bence.diyeceğim bu kadar.

Böyle bişey mümkün olabilir mi ki? Mümkğn olsa da böyle şikayetlerde bulunarak bu kez ben kötü ünsan olmuş olurum onları yapmaya vicdanım el vermez. Bu yüzden ezildim bunca zaman zaten güzellikle çözmek istiyorum ama sabrım taşarsa sizin dediklerinizin olması da mümkün..
Neden olmasın ? Bugüne kadar böyle davranarak çok ezildim , diyorsun ... bugünden sonra artık ezilmemek ve rahat yaşamak için kendine armağanın olsun bu adım .. niye kötü olasın yada kötüye niye kötü olmayasın ?!

Peki gördüğüm renklerin sizce bir anlamı yok mudur? Bu gece tekrar yapayım ben..
tabiki var .ama rüyanı salih bir kişiye anlatmalısın .ayrıca rüyayı anlatmanın hiçbir mahsuru yok.dediğim gibi bu gün yine yar bana cevap yazarsın rüyanı hangi renk gördüğünü ona göre yorumlarız.bir komşumun eşi arkadaşımı birden senle yapamıorum ayrılacağız diyip ortada bıraktı evi falan satmaya kalktı allahtan ev arkadasımın üstüneydi dur falan satma etme dedik arkadaşım kızgınlıkla satacaktı.adam arada bir geliyor eve kızı için.arkadaşım çok bunalmıştı olanlardan bende istihareye yat bakalım ne göreceksin diye yeşille beyazı aynı anda fakat karışık gördüm demişti.bende boşver sen rüyayı renk önemli demiştim.adam şimdi kırın kırın eve gelmeye çalışıyor.ama 8 ayda.arkadaşım bu namazdan sonra sıkıntıları gitmişti çüki inançlı biliyordu rabbimin bu rüyayı gösterdiği gibi olayların düzeleceğini de.

Aileni tamamen silmen terk etmen mümkün değil ama aileni dinleyip senin için bu kadar mücadele eden sabreden adamı asla bırakma derim ben. Sen de mücadele et ve sevdiğin adama her şeyi yansıtmamaya çalış ve onunla evlenmek için elinden geleni yap. Sevgi aşk kolay kolay bulunmuyor ve eğer sevdiğini ailen yüzünden kaybedersen asla eskisi gibi olamiycaksin ve ailenden nefret ediceksin onlarla yaşamak çok daha zor gelecek sana ki anlattıklarına bakılırsa ailenin haklı tarafı yok abin desen tam bir ruh hastasiymis zaten. Umarım evlenirsin ve artık ailen sevdiğin olur.

Ben 24 yaşımı bitirmek üzereyim ve yaklaşık 2 yıldır benden 10yaş büyük bir sevgilim var. Önceki yıllara göre beni 2 yıldır onunla oldupum için çok mutlu olduğumu gören de bir annem var.
Sonra mezun oldum ve ailemin yanına döndüm. Evleneceğimizi annem ve babam biliyordu. Sonra abim öğrendi ve olaylar o zaman başladı. Bozmak için elinden geleni ardına koymadı. Önce beni iffetsizlikle suçlayan ağır ithamlarda bulundu. Sonra kızlık testine götürmek için ailemi ikna etmeye çalıştı. Annem de götürmeye kalkıştı ancak halalarım sayesinde aklı başına geldi ve vazgeçti. Sonra tam annemle babamı ikna etmiştim ki abim bu kez erkek arkadaşıma saldırmaya başladı. Abim de 27 yaşında ayrıca. Sevgilşmin 68 yaşındaki annesini sabahın 7:30unda arayarak ağır ve akla hayale sığmayacak küfürlere ve hakaretlere maruz bıraktı. Kadın telefonu kapatınca tekrar aradı ve bu kez teledonu sevgilim açtı. Ona da "sapık" şeklinde değerlendirerek daha ağır daha beter küfürlerde ve tehditlerde daha bulundu. Sonra sevgilşm annemi arayıp durumu anlatınca annem özür dilemek yerine "sen kızımla annene baktırmak için evleniyosun bu yaşa gelmiş bir baştaya sap olamamışsın, evin bile yok, sen benim kızıma macbook bile alamazsın o maaşınla, evlenşp ev alcaksın ki ev kredisi ödetceksşn kızıma" şeklinde aşağılamalarda bukundu. Bunlra rağmen sevgilim anneme sakin ve düzgğn bir dille yapılanların yanlışlığından bahsetti.
Ardından abim sevgilimin bir de iş yerini arayıp oraya küfür ve tehditlerde bulunmuş.
Bu bir kaç gğn devam edince hala annem ve babam bunu telafi etmedikleri gibi adliyeye şikayet dilekçesi veren erkek arkadaşımı "gerçek yüzünü gösterdi işte" diye değerlendirdiler. Ayrılmam için ağır baskı yaptılar. İntihar ederiz dediler. Ki daha önce ağır 2 kere psikolojik çöküntüden intihar etmiş bir insanım ben.
"Evden kaçacağına intihar et 2 ay üzülür unuturuz en azından etrafa kaçtın diye rezil olmayız" dediler. Ya da "kanser olaun ölsğn de en azından neden intihar etti siye insanların diline düşmeyelim" dediler. Gökten melek inse bile evlenemezsin dediler. Bunca şeyin içinde hala teyzelerim ailen senşn iyiliğini istiyor diyebiliyorlar. Senden 10 yaş büyük ne çıkarı var sana musallat oldu diyorlar.
"O çocuk yüzünden kızımız bize düşman oldu" diyorlar. Ama sevgilim hala ailemi ikna etmek için bekliyor uğraşıyor. Ne bana kaç diyor ne de ayrılıyor. Birbirimizi çok seviyoruz ve birbirimizin kıymetini çok daha iyi anladık şu yaşananlardan sonra..
lütfen bana fikir verin. Ben hayallerimle pşanlarımla hayata tutundum hep ama hwrkes elimden bunları almaya çalışıyo. Ailem ölümümü tercih ediyo. Böyle bir aile nasıl olabilir? Bana birşey olsa bunların hesabını kim verebilir? O kadar tükendim ki gerçekten mantıklı net fikirlere biraz ihtiyacım var. Kendşme çizdiğim çizeceğim yolların sonuölarından korkuyorum. Şöyle ki kaçarsam abim bizi öldürmeye kalkabilir diye bile kormuyorum.
Kimse evladının ölümünü görmek için büyütmuyor. Onlar sinirden söylüyorlardır. Belki senin daha iyi şartları olan biriyle evlenmeni ıstiyorlardir. Belkide abin hırs yapmıştır, benim istediğim olacak diye. Ama canım aileler çoğu zaman haklı çıkıyor. Tamam aşıksın anlıyorum seni oda aşıktır. Ama aileni karşına alma derim. Başına birşey gelse yine onlar üzülür. Elin oğlu birini bulur unutur. Ama insan evlat ve kardeş acısını unutamaz. Cocukluk yapıp intihara da kalkışma. Senmi verdin bu canıda, sen almaya kalkıyorsun

Back