Tovbeler olsun test mest ne ya ailen kendi elleriyle kizini baskalarina rezil ediyolar adini cikartiyolar baksana olay halalara teyzelere kadar gelmis.yaziklar olsun insanin aileside kizina guvenmicekse artik neye varlar.sende sabret benimde ailem 2 yil bizi ugrastirdi vermediler beni ama kacmadimda hep ailemin basini nasil one egerim dusuncesi vardi sonunda onlar pes ettiler ve verdiler beni esimeBen 24 yaşımı bitirmek üzereyim ve yaklaşık 2 yıldır benden 10yaş büyük bir sevgilim var. Önceki yıllara göre beni 2 yıldır onunla oldupum için çok mutlu olduğumu gören de bir annem var.
Sonra mezun oldum ve ailemin yanına döndüm. Evleneceğimizi annem ve babam biliyordu. Sonra abim öğrendi ve olaylar o zaman başladı. Bozmak için elinden geleni ardına koymadı. Önce beni iffetsizlikle suçlayan ağır ithamlarda bulundu. Sonra kızlık testine götürmek için ailemi ikna etmeye çalıştı. Annem de götürmeye kalkıştı ancak halalarım sayesinde aklı başına geldi ve vazgeçti. Sonra tam annemle babamı ikna etmiştim ki abim bu kez erkek arkadaşıma saldırmaya başladı. Abim de 27 yaşında ayrıca. Sevgilşmin 68 yaşındaki annesini sabahın 7:30unda arayarak ağır ve akla hayale sığmayacak küfürlere ve hakaretlere maruz bıraktı. Kadın telefonu kapatınca tekrar aradı ve bu kez teledonu sevgilim açtı. Ona da "sapık" şeklinde değerlendirerek daha ağır daha beter küfürlerde ve tehditlerde daha bulundu. Sonra sevgilşm annemi arayıp durumu anlatınca annem özür dilemek yerine "sen kızımla annene baktırmak için evleniyosun bu yaşa gelmiş bir baştaya sap olamamışsın, evin bile yok, sen benim kızıma macbook bile alamazsın o maaşınla, evlenşp ev alcaksın ki ev kredisi ödetceksşn kızıma" şeklinde aşağılamalarda bukundu. Bunlra rağmen sevgilim anneme sakin ve düzgğn bir dille yapılanların yanlışlığından bahsetti.
Ardından abim sevgilimin bir de iş yerini arayıp oraya küfür ve tehditlerde bulunmuş.
Bu bir kaç gğn devam edince hala annem ve babam bunu telafi etmedikleri gibi adliyeye şikayet dilekçesi veren erkek arkadaşımı "gerçek yüzünü gösterdi işte" diye değerlendirdiler. Ayrılmam için ağır baskı yaptılar. İntihar ederiz dediler. Ki daha önce ağır 2 kere psikolojik çöküntüden intihar etmiş bir insanım ben.
"Evden kaçacağına intihar et 2 ay üzülür unuturuz en azından etrafa kaçtın diye rezil olmayız" dediler. Ya da "kanser olaun ölsğn de en azından neden intihar etti siye insanların diline düşmeyelim" dediler. Gökten melek inse bile evlenemezsin dediler. Bunca şeyin içinde hala teyzelerim ailen senşn iyiliğini istiyor diyebiliyorlar. Senden 10 yaş büyük ne çıkarı var sana musallat oldu diyorlar.
"O çocuk yüzünden kızımız bize düşman oldu" diyorlar. Ama sevgilim hala ailemi ikna etmek için bekliyor uğraşıyor. Ne bana kaç diyor ne de ayrılıyor. Birbirimizi çok seviyoruz ve birbirimizin kıymetini çok daha iyi anladık şu yaşananlardan sonra..
lütfen bana fikir verin. Ben hayallerimle pşanlarımla hayata tutundum hep ama hwrkes elimden bunları almaya çalışıyo. Ailem ölümümü tercih ediyo. Böyle bir aile nasıl olabilir? Bana birşey olsa bunların hesabını kim verebilir? O kadar tükendim ki gerçekten mantıklı net fikirlere biraz ihtiyacım var. Kendşme çizdiğim çizeceğim yolların sonuölarından korkuyorum. Şöyle ki kaçarsam abim bizi öldürmeye kalkabilir diye bile kormuyorum.
Biraz gözünü korkutmak için kızı vazgeçirmek için söylediklerine inandım ben. Ama kızın yerinde olsam ben de sizin gibi düşünürdüm.Boyle aile olmaz olsun. Ne demek intihar et yeter ki kacma. Insanin kocaya kacacagi yoksa bile kacasi gelir. Karaktersiz insanlar. Ben olsam calismaya baslar parami kazanir evlenir giderdim boyle aileye saygi duyamam.
Bu tepkileri vermeleri saçma olmuş. Ben daha farklı bir profil beklemiştim. Kaçmanı önermem kendi ayaklarının üzerinde bir hayat çiz önce. Mesleğin var iş bul ev tut vs. Genel olarak böyle kaba saba insanlar mı peki ailenBen 24ü bitirmek üzereyim erkek arkadaşım da 35e yeni girdi. Ben grafikerim o da optisyen ve yaklaşık 16senedir çalışıyor. Kendi meseleği tarafından bilinen bir insan. Daha önce evlenmedi. Buna şöyle eminim ailem gbt kaydını istemişti çünkü. O da hiç tepki vermeden kabul etmişti.
Oyle bile olsa bu laflar edilmez insan bi susar benim dilim neler soyluyor der ki bence gercekten de oyle dusunuyorlar. Milletin ne konusacagi kizlarindan daha onemli cunku. Canlari cehenneme boyle insanlarin.Biraz gözünü korkutmak için kızı vazgeçirmek için söylediklerine inandım ben. Ama kızın yerinde olsam ben de sizin gibi düşünürdüm.
Konu sahibinin o kadar tepki verilecek bir durumu yokmuş. Ben de anlam veremedim. Bazı insanlar evlatlarını kendine zimmetli malları zannettikleri için istedikleri gibi olmayınca kolay kolay bu cümleleri kuruyorlar demekki.Oyle bile olsa bu laflar edilmez insan bi susar benim dilim neler soyluyor der ki bence gercekten de oyle dusunuyorlar. Milletin ne konusacagi kizlarindan daha onemli cunku. Canlari cehenneme boyle insanlarin.
evlenme, ne acelen var? tanı iyice. 24 yaşında evlenen kaç kişinin başı göğe ermiş? ayrıca 34 yaşında bir erkek 24 yaşındaki bir kızda ne arar ne bulur ben de merak ediyorum ama çocuk sayılabilecek bir yaşta değilsin elbette. kaldı ki tanıştığınızda 22-32 imiş yaşlar. yani bir aşk için evlilik için intiharmış cinayetmiş çok boş işler bunlar, herkes kendine gelsin. biraz bekle, adamı biraz daha tanı. 24 yaşında evleniceksin diye bunları yaşamaya, göze almaya değer mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?