Evleneceğim kişi Akdeniz anemisi taşıyıcısı

Bende evlilik için yapılan testte öğrendim taşıyıcı olduğumu,eşimde bişey yok,kızımda da bişey yok,ben üşürüm sadece kışın kansizim diye bir sorun yok kafaya takılacak bişey değil

Yorumlar feciiii 😂 ne kadar linç tayfa varsa yüklenmiş kıza maşallah 😂
Evlilik arifesinde olan genç kızımız korkmuş belliki ya bulaşıcıysa ya çocuğum sakat olursa diye
internette gezinmiş ama Google amcaya başım ağrıyor yazsan kansersin diyo zaten 😂
Burdan medet ummuş bilgi alayım diye ama şeytan taşlar gibi taşlamışsınız kızcağızı😂
Konu sahibi eş adayınla bi doktora gidin gen testi yaptırın belki taşıyıcı bile değildir evham yapmakta haklısın sonuçta bi hayata adım atıyosun körü körüne aşık olmamanıda takdir ettim.
Keşke karakter testi falanda yapılsa evlenmeden önce onada bakardık güzel olurdu önlem alırdık😂
Ben korkunu anlıyorum seni haklı buluyorum illa herkes aşk evliliği yapıcak diye birşeyde yok oturun konuşun gen testide yaptırın Allah hakkınızda hayırlısını versin🤲🥰

Size şöyle söyleyeyim babam talesemi taşıyıcısı, büyük ablamda birşey yok, küçük ablam da taşıyıcı ve bana da geçen doktor senin bu değerlerle taşıyıcı olman imkansız dedi ama ben taşıyıcıyım zannediyordum, ortaokulda bana bu teşhis konulmuştu 😂. Hatta ben eşime bak bende taşıyıcılık var sana baktıralım dedim sadece ona baktırdık, onda taşıyıcılık yok. Taşıyıco + taşıyıcı çocukları hasta oluyor eğer yoksa bir sorun yok.

Yorumlar feciiii 😂 ne kadar linç tayfa varsa yüklenmiş kıza maşallah 😂
Evlilik arifesinde olan genç kızımız korkmuş belliki ya bulaşıcıysa ya çocuğum sakat olursa diye
internette gezinmiş ama Google amcaya başım ağrıyor yazsan kansersin diyo zaten 😂
Burdan medet ummuş bilgi alayım diye ama şeytan taşlar gibi taşlamışsınız kızcağızı😂
Konu sahibi eş adayınla bi doktora gidin gen testi yaptırın belki taşıyıcı bile değildir evham yapmakta haklısın sonuçta bi hayata adım atıyosun körü körüne aşık olmamanıda takdir ettim.
Keşke karakter testi falanda yapılsa evlenmeden önce onada bakardık güzel olurdu önlem alırdık😂
Ben korkunu anlıyorum seni haklı buluyorum illa herkes aşk evliliği yapıcak diye birşeyde yok oturun konuşun gen testide yaptırın Allah hakkınızda hayırlısını versin🤲🥰
Konu sahibinin kafasında başka soru işaretleri de var, o yüzden bu konu biraz da bahanesi olmuş gibi..

Kızlar merhaba , evlilik için sağlık raporu aldım. Benim değerlerim normal çıktı ama evleneceğim kişide Akdeniz anemisi taşıyıcılığı çıkmış . Bilmiyordum dedi, kardeşinde de olduğunu söyledi sonradan . Bu herhangi bir durum teşkil eder mi ? Böyle bir şey başına gelen var mı ? Benim kafam çok karıştı . Evlenmek istemiyorsan zorlayacak değilim sen bilirsin diyip trip attı bana
Merhaba benim eşimde taşıyıcı bizde evlilik için testlerde öğrendim ben taşıyıcı değilim. Tek taşıyıcılıkta cocuğunuzunda taşıyıcı olma riski oluyor. Kızım taşıyıcı oldu mesela kan değeri yükselmiyor ama bir rahatsızlığı da olmadı çok şükür. Kan değeti yükselmemeai canımı sıkıyor ama başka bir sıkıntı da yok gelişimi bağışıklığı falan iyi çok şükür. İki taşıyıcı evlenirse sıkıntı oluyor ama

bende talasami(akdeniz anemisi) taşıyıcısıyım.Eşimde hiçbirşey yok.
kızımda taşıyıcı.
iki tarafta taşıyıcı olursa hamilelikte iğne vuruluyorsunuz.
dramatik bir durum yok ki bunda

bende talasami(akdeniz anemisi) taşıyıcısıyım.Eşimde hiçbirşey yok.
kızımda taşıyıcı.
iki tarafta taşıyıcı olursa hamilelikte iğne vuruluyorsunuz.
dramatik bir durum yok ki bunda
İki taraf taşıyıcı olursa pgt li tüp bebek yaptırılması gerekiyor diye biliyorum kan uyuşmazlığında iğne yapıyorlar hamilelikte

benim doktorum hiç öyle birşeyden bahsetmedi bilmiyorum sadece bir iğne ile durumu çözebilmemizden bahsetti.
yeni bir yöntemse bilemiyorum 21 yıl öncesinde olan bir konuşmaydı

Ay aklıma geldi anlatmadan edemeyeceğim. Biz nikah başvurusu için testleri verdik. İki gün sonra doktor aradı ikinizi birlikte görmek istiyorum bir sorun var sonuçlarda diye. Hemen gidemedik de işten güçten dolayı. İki gün falan ben kafamda kurdum kesin birimizde aids var, kesin kötü bir hastalık çıktı diye. Sonra talasemi taşıyıcısısın deyince adamı dövecektim ben zaten bunu biliyordum, niye bana kabus yaşattın günlerce diye.
Bir şey sorabilir miyim? Peki doktor sizi oradan dahiliye ya da hematolojiye yönlendirdi mi?

9 aylık evliyim çok da mutluyum maşallah iyi ki evlenmişim 😄
Maşşallah Allah sağlık sıhhat mutluluk versin

Her şey biz insanlar için sapasağlam insanlar bir kazayla engelli oluyor komada ki insanlar uyanabiliyor

Sevdiğinizle beraberseniz gerisi hallolur

Size bir örnek vereyim

Alman arkadaşın kız arkadaşıyla 5 sene sonra tekrar evlendi

Kız onun kanser olduğunu ve az zamanı kaldığını öğrendi son zamanların da onu mutlu etti geçen sene öldü arkadaşımız

Öyle miras para pulu olan birisi değildi ama

Mutlu öldü kadın da çok iyi hessediyor

Neler var neler

Kızlar merhaba , evlilik için sağlık raporu aldım. Benim değerlerim normal çıktı ama evleneceğim kişide Akdeniz anemisi taşıyıcılığı çıkmış . Bilmiyordum dedi, kardeşinde de olduğunu söyledi sonradan . Bu herhangi bir durum teşkil eder mi ? Böyle bir şey başına gelen var mı ? Benim kafam çok karıştı . Evlenmek istemiyorsan zorlayacak değilim sen bilirsin diyip trip attı bana
Siz de haklısınız o da.Tabiki riskleri arastiracaksınız ama aynısı sizin başınıza gelse bu taramalarda bir hastalık çıksa ve karşınızdakinin kafası karışsa..Beklentiniz koşulsuz sevilmek olmaz mıydı?İyi ki baştan koktu bu ilerde bı hastalık geçirsem beni bırakacak duygusu yaratmaz mıydı sizde?Kartlar açık oynayın ben seni seviyorum ve evlenmek istiyorum ama ilerde bunun bedeli ne olacak bunu da bilmek istiyorum deyin ve birlikte gidin uzmanlarla konuşun.Sonunda kaldiramayacağınız birşey çıkarsa da bu kadar güçlü değilim özür dilerim der yolunuza bakarsınız.Ama daha hastalığı duyar duymaz karşımızdakine kendini bu denli kötü hissettirmeye de doğru bulmuyorum.

valla bende taşıyıcıyım ailevi akdeniz ateşi benimde ama hastalığı yaşıyorum mesela fmf, heterozigot çıktığım halde. Gen testi yaptırın sizde. Madem içiniz rahat etmiyor.
sizinki FMF, ailesel akdeniz ateşi bu ise akdeniz anemisi, talasemi yani, bunlar farklı hastalıklar.

dahası akdeniz anemisi de kedi içinde farklı tiplere sahip sadece taşıyıcı olmanın kendi başına bir zararı yok.

Bende tâsiyiciym ilac bile kullanmiyorm keza dermansiz dertt de degil
Ben evlenene kadar asla atak yasamadm ama.stres uzuntuden evlendikten sonra yasadm ama tabi akdeniz atesi hastalari.kadar degil onlarin ki daha agir okuyor inanilmaz karin agrisi ,usume vs oluyor bende belirti olarak karin agrisi.oldu dayanilmazdi ailede yasayanlar eger tam yasasaydom agridan ne konusabilir ne de baska sey dusunebilirdin diyolar ama ilaci var cogu nadir atak geciriyo ilac sayesinde

Back
X