• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonraki gün ne yaptınız ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bizde adet şöyledir;evlendikten en az 1 hafta ya da 10 gün sonra ailelere el öpmeye gidilir, ertesi gün olur mu yaa düşünsenize"anne-baba ver elini öpiim dün gece süperdi"dermişcesinedelikafaduldenaradan biraz zaman geçmeli,bizde böyle valla...

:roflol: :roflol: ilahi niltt öldüm gülmekten burda yaaa :roflol:

Bizde adet şöyledir;evlendikten en az 1 hafta ya da 10 gün sonra ailelere el öpmeye gidilir, ertesi gün olur mu yaa düşünsenize"anne-baba ver elini öpiim dün gece süperdi"dermişcesinedelikafaduldenaradan biraz zaman geçmeli,bizde böyle valla...

delikafadulden:roflol:

ay gülüm aynen katilyorum...benim kendi ailemdede asla ertesi gün kimse el öpmeye gitmez, kimse öptürmezde...! :oklava:

Nisanlimin ailesi bu konuda nasil düsünüyor bilemicem ama o kadar curcuna ve telastan sonra, hemencecik el öpmeye gitmeyecegim kesin...! En az 1 hafta, 10 gün gecmeli..!

ya öyle hemen ertesi gün gidilmezki zaten düğün gecesinin sonunda muhtemelen herkes bu akşam sevişcek bunlar gözüyle bakıyor bende öyle bakarım :))
biraz arası geçsin unutulsun dimi ama yaa

Biz de bu adeti çok saçma bulduk,çok utanç verici bir durum bence.Hey anne baba ben kadın oldum alnımdan öpün der gibi :) Kaynanamda bana küsmüş bugün öğrendim gitmedik diye .

ya arkadaslar yorumlariniz bozuk moralimi duzeltti cok guldum
bizim adetlerde de dugun sabahi saat yedide kayinvalidende olman lazim
sabah benimkinler ariyor dayimin karisi kalktinizmi diye soruyor uyariyor erkenden el opmeye gidin diye
bende tamam tama dedim tekrar yattim 10 a kadar kahvalti hazirladim
11 gibi asagi kayinvalideme indik ellerini optuk bana bilezik hediye etmislerdi
tabi onlar sabahin korunde gelecekmisiz onu bekliyorlarmis kim iner
bu konularda esimle hep hemfikirdik babamgile de yollamadim cok sacma bir adet bence ya

kendi ailem Ankara da olduğu için evlendikten 3 ay sonra gittik:)eşimin ailesine de düğünden sanrım 2-3 gün sonraydı.

Allahtan ne bizde ne eşimin aiesinde öyle el öpme muhabbeti yoktu..ne öyle ya..
gerdeğe girince başımız göğe erdi de bi de ailelerin mi onayından geçiliyo el öpünce..:roflol:
Düğünden sonraki gün Kemere balayına gittik ve çok güzel bir balayı geçirmiştik..tabii valizleri almaya annemlere gittik mecburen ama öyle adet falan yok bizde el öpme gibi..

sabah saat 9 da kalkıp temizlik yapmaya başlamıştım düğünden gelenler bizim evde toplanmıştı yemek yendi bulaşıkların yarısı makinede yarısı tezgahta bekliyordu yerler her yer batmıştı zaten akşam 9 da gitmişlerdi bide sabah geri geleceklerini söylemişti aşkımın teyzeleri :) onlar gelmeden işi bitiriyim diye erkenden kalkmıştım zorla temizlik yapıp arkasındanda onlara ikramlık şeyler hazırlamıştım çok zor gelmişti.. 3 saat oturup gitmişlerdi ama kendimi çok garip hissetmiştim o yüzdende çiftler 3 -5 gün yanlız bırakılmalı gibi geliyor baba..

sabah saat 9 da kalkıp temizlik yapmaya başlamıştım düğünden gelenler bizim evde toplanmıştı yemek yendi bulaşıkların yarısı makinede yarısı tezgahta bekliyordu yerler her yer batmıştı zaten akşam 9 da gitmişlerdi bide sabah geri geleceklerini söylemişti aşkımın teyzeleri :) onlar gelmeden işi bitiriyim diye erkenden kalkmıştım zorla temizlik yapıp arkasındanda onlara ikramlık şeyler hazırlamıştım çok zor gelmişti.. 3 saat oturup gitmişlerdi ama kendimi çok garip hissetmiştim o yüzdende çiftler 3 -5 gün yanlız bırakılmalı gibi geliyor baba..

ayy bu ne ya geçmiş olsun canım. çok sinir bozucu bi durum:1shok:

bırakın yeni evlileri yaa onların daha işi var allah allah:utangac:

bana da ilk cuma el öpmeye geleceksiniz dedi annemle teyzem. 50 defa sordum aynı şeyi söylediler. ertesi gün ben hasta olduğum için bütün gün yattım. cep telefonlarını da kapattık. ertesi günü akşamına annemle teyzem geldi. ben yatıyorum. içeri bir girdiler siz nerdesiniz niye cebiniz kapalı diye. hastayım yatıyorum dedim. bize niye haber vermedin dedi annem. hastaysan gelip bakardık ded. bende kocam bana bakıyor dedim. sonra küsüp gitti annem. ertesi gün eşim elinde 1 kilo baklava üzerinde gül ile gitti anneme. evde yok. tüm komşular balkonda bakmışlar eşime. eşim kıpkırmızı olup eve gelmiş. sonra ben gittim anneme küs benle konuşmuyor. kızdım ben de bu ne biçim saçma adet diye. hem 1 hafta sonra diyorsunuz hem ertesi gün bekliyorsunuz diye. baya sinir olmuştum :oklava:

vah yavruuum yazık sana ya
bizde gelin ilk gün iş yapmaz sonra tüm ömrü ev işleriyle geçermiş
ben balayından sonraki 3-4 gün de yapmadım sanırım.sonra ev batınca mecbur başladık tabi:delphin:
biz ilk günümüzde (hatta gece bile sayılabilir sabaha karşı 5 te kalkmıştık çünkü uçağa yetişmek için) düğünümüze gitmiştik kaydirigubbakcemile3 nikahtan bi gün sonra ve farklı şehirdeydi.
düğünden sonraki günde balayı için yola çıkacağımızdan eşimin ailesiyle beraber bi kahvaltı yapıp öyle yola çıkmıştık.orda da hiç iş yapmamıştım yedik kaçtık
balayı dönüşü de annemlere gitmiştik ama el öpme diye deil tabi özledik yane

bizde böyle el öpmek gibi bi adet yok. hatta bizde yeni evli çift bir hafta yalnız bırakılır balayına gitmeseler bile.
sevgilim ailesinde varmı böyle bir adet bilmiyorum. ailesi bu şehirde değil fakat düğünüz burda olacak :delphin: bunu konuştuk ailesine kalacak yer ayarlayacak aşkım. ben demeden kendi dedi aynı evde kalamayız diye :utangac:
ama el öpme varmı o konuyu bi ara açar öğrenirim :jeyyar:

biz nikahtan sonra yemekli eğlence ayarlamıştık düğün yapmadığımız için biz bize eğlenelim dedikgeç saatte oradan çıktık evimize gittik sabah 5te evden çıktık doğruu havalimanına
balayından döndükten sonrada hem kocişin hem benim büyüklerimizi gezdik el öpmeye gittik
eşimin tarafı o kadar kalabalık ki yetişemediklerimize bayramda gitmiştik

ben nıkah yaptım buyuk bızım adetlerde ev dugunu vardır mısafırlerı agırladım bı ara fırsat bulduk gezmeye cıktık yemek yedık

ısverısıne cıktık gecede bızde sabah kahvaltıya esımın ailesıne gıttık ordanda balayı alışverısıne cıktık gecede yola cıktık cok guzel bı yolculukdu otobusle gıttık ama muavıne soylemısler balayı cıftı olduugumuzu butun yol boyunca nerdeyse basımı<zda bekledı bı ıhtyacınız vamı dıye çok özledım ben o gunlerı

ne garip adetler ya zaten dugunde millet bakıyor hadi hadi bu gece yorulcan gibisinden :) ertesi gün işi yaptıktan sonra ve bunu herkesn bileek sana bakması ne kadar kötü :( bide akrabalar vara evde süzerde süzerler seni artık ..biz 1 hafta ewdeydik :) balayına gidicez dedik ama gitmedik rahat raaht cilveleşmek içinn sırnaşık şey:dance::roflol:

benim gibi yapan hiç yok heralde bu konuda ilk ve tekliğimi koruyorum benim düğünüm hiiiç istemememe rağmen yer bulamadığımız için gündüz oldu düğünden sonra fotoğrafçiya gittik ordanda bööyle kornalarla annemlerelülülülülülü
babam aa biz gelin çıkardık mahalleye gelin geliyo heralde demiş annemde o bizim gelin olmasın demesine kalmamış camdan bizi görmüş bütün apartman çok eğlenmişti:roflol:
evde biraz durup kardeşlerimle fln dışarı çıktık sonra bizi eve bıraktılar
img3468dn.jpg

ertesi gün sabahın köründe kapı sesine uyandık gelin arabamızın camını patlatmışlar...
neyse eşim kalktı arabayı servise götürdü akşam yola çıkacağımız için son ra annem geldi oturduk bi güzel kahve içtik yeni evimdee, akşamda babamlara mangala gittik ordanda balayına güzeldi yane cam dışında:)))

walla biz evlendiğimiz gece otobüse bindik dogru balayınaaaaaa

sonraki günde şezlongda güneşleniyorduk sengözlerimebaksanab

dügünüm türkıyede oldu.daha ozamn esım almanyayı aklındn bıle gecırmıyodu.ama anası sagolsun.kactık onun yüzündn gurbet ellere neyse.sabah yedıyı bıkac gecıyo zıl caldı.hemen asagıya ının gelın cayı yapcaksın dıye.kaynananın evı alt katta ya huzur yok.neyse afalladım sonra ındım.ben orda kalan mısafırlere gelın cayı ıcırcekmısım.ama usakta yokkı böyle bı adet denızlıde oldunu ne bıleyım.nıye söylemedınız kardesım.nerdesınız sız dıye sorgulandık.sonra cay el öpme falan.oturduk bıraz sonra evımıze cıktık.babacım cekıne cekıne benı ardı.annem söyledı bütün gece benı merak etmıs nasılım dıye arayamadıkta dedı.kardesım ogün konsere bılet almıs denızlıden.babam müsaıtsenız bızde gelıcez dedı.sevıncten uctum havalara.oysakı o ınsanların ıcınde kendımı ne yalnız hıssetmısım.konser bıtesıye gece bırlere kadar oturdular.kalmadılar.böle gectı ılk günüm.haaa buarada balayımı oda neymıs aman yarappım nevar bılmıyom bu utelde.burda yokmu bu yıcek ıccek.oturun oturdunuz yerde.söz....KAYNANAM.yanı kardeslerım gıdemedım.ıcımde büyük sızı.daha bıcok seyım olmadı daha ne anlatayım.ooofffff ooffffffff

Back