- 28 Ocak 2010
- 7.509
- 436
- 398
- 37
- Konu Sahibi EU2
-
ya kızlar bence geleneklerimizi yaşatmalıyız, el öpmeyse öpülmeli...
herkes ne kadar tepkili bu olaya şaşırdım....
şimdi böyleysek 20-30 yıl sonra ne durumda, nasıl bir toplum olacağımızı düşünemiyorum.batıya özentili garip çocuklarımız olacak valla :) tamam bende gencim bu tip adetler bazen garip gelse de yapıyorum yaşatmalıyız diye düşünüyorum.
genelde el öpmeler 3 ,5 gün sonra oluyo diye biliyorum sizlerde ertesi günmü hemen
arkadaslar ben ne yapicam hic bilmiyorum
cumartesi evleniyoruz,pazartesinden sonrasina balayi ayirttik
dügün memlekette olucak,yani ikimizinde orda kurulu bi düzeni yok.
onlarin köyde bi evi var onunda orda odasi,ilk geceyi orda gecirecez gibi görünüyor
ama ben kesinlikle o özel ani orda yasamak istemiyorum
esimede söyledim nasil sabretcem ben diyo ama umrumda degil.ertesi gün bu el öpme faslina bende cok karsiyim,ay cok utanirim ya.bide yapmadigim birsey icin utanicam o daha fena :)
dün gece oğlun çok iyidi kaynana ver elini öpeyimm der gibi
Bak canım ben de seninle aynı durumdayım düğün eşimin memleketinde olacak ve evimiz burada malatya'da olacak ne kadar onun aileside olsa onların evinde böyle bir olayı yaşamak istemem hatta geçen gün nişanlımın kızkardeşiyle yüzeysel konuştuk bu meseleyi onlarda adet baba evinde ilk gece yaşanırmış üstelik bide evde başkaları da olurmuş sağdıç falan aman yarabbim dedim nasıl olacak o telaşla nişanlımla konuştum o da benim gibi düşünüyormuş zaten epey bi rahatladım düğün günü hiçbirşey yaşanmadan uyuycaz ertesi günü onlarla vedalaşıp evimize gelicez artık ne olursa orada olur sonrada balayına gidicez zaten balayından döndükten sonrada artık el öpülmüş öpülmemiş hiç önemli değil gerekirse öperim ama sana önerim eşini ikna edememe gibi bir durumun varsa en azından konuş o geceyi bir otelde geçirin, yine ertesi gün gider el öpersiniz :sm_cool:
en azindan otel icin ikna edebildim.ama anneme azicik citladim oda dedi ne aceleniz var,
onlarin evi dururken onlar sizi otelde birakirlarmi dedi.
Hem otelde kalirsak sirf o olay o gece yasansin diye kalacagimizi herkes anlicak,ben cok utanirim ya ohaoldumsmile
Kocisim bu kadar sabirsiz olmasa sorun yokta tutamiyorum adami kaydirigubbakcemile3:kedi:
ne el öpmesiymiş yaa ..bu devirde kaldımı artık bunlar ....bırakın el öpmesini bana evlendiğim gece ile ilgili en ufak imada bulunanın bile ağzının payını verirdim ..bu çok özel bir konu ...elalemi ne ilgilendirir yaaa ...ee bizim aklımız sadece o işlere çalıştığı için kim nerde ne yapıyor diye mraklanıyor bizim milletimiz ..sinir oluyorum heee ...el öpmeye karşı çıkmanın gelenekle görenekle alakası yok ..batılılaşmayla da ..her gelenek görenek yapılacak diye bir kaide de yok ..hele ki böyle insanın eşi ile arasındaki özel bir mevzuda bile bunu gelenek göreneğe dökmenin hiç bir anlamı yok ...biz evlendiğimz gece kayınvalidemlerde kalmıştık ..evi boşalttılar ..ben boşaltmayın gerek yok dedim ama ailemle aynı evde kalamazdım herhalde ...yorgunluktan uyuduk kaldık ..sabah oldu toparlanıp kahvaltıdan sonra balayına çıktık ...el filan da öpmedim öyle ..ne demek yani yaa ..sinir oluyorum ..şey biz o işi yaptık da ispatı da elinizi öpeyimmidir yani ..töbe est. çok kızıyorum bu tip insanlara çok ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?