• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonraki gün ne yaptınız ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaslar ben ne yapicam hic bilmiyorum
cumartesi evleniyoruz,pazartesinden sonrasina balayi ayirttik
dügün memlekette olucak,yani ikimizinde orda kurulu bi düzeni yok.
onlarin köyde bi evi var onunda orda odasi,ilk geceyi orda gecirecez gibi görünüyor
ama ben kesinlikle o özel ani orda yasamak istemiyorum :(
esimede söyledim nasil sabretcem ben diyo ama umrumda degil.ertesi gün bu el öpme faslina bende cok karsiyim,ay cok utanirim ya.bide yapmadigim birsey icin utanicam o daha fena :)

ben başıma böle iş gelmesin diye 13.06 nikah 14.06 sabah erken saatte uçak aldım zaten evimde uzak oalcağı için el öpme fln olmicak kapıd abeklicek halelride yok ararlarsada artık arasınlar yapıcak bişi yok

valla daha düğünüm olmadı ama planlarımız hazır
ertesi günü balayına gidicez
7-8 gün kalmayı planlıyoruz sonrada kayınvalidemlere el öpmeye

evlendiğim gün vajinismus olduğum gerçeğiyle karşı karşıya geldim..2-3 gün evde geçirdik hiç çıkmadık sonra olmuş gibi el öpmeye dolaştık.aylardır vajinismusla uğraşırrken bugün bunu atlattık ve çok mutluyum benim balayım bugün başladı el öpme vs hepsi boş öpün elleri gitsin ha ilk gün ha ertesi hayat boş dert etmeye değmiyo opuyorumnanaktan

ben de şuan balayı ayarlama telaşındayım kızlar el öpme faslından kaçmak için düğün ertesi güne ayarlamaya çalışıyorumhihoyyyt

ya kızlar bence geleneklerimizi yaşatmalıyız, el öpmeyse öpülmeli...
herkes ne kadar tepkili bu olaya şaşırdım....
şimdi böyleysek 20-30 yıl sonra ne durumda, nasıl bir toplum olacağımızı düşünemiyorum.batıya özentili garip çocuklarımız olacak valla :) tamam bende gencim bu tip adetler bazen garip gelse de yapıyorum yaşatmalıyız diye düşünüyorum.

ben sana katılmıyorum canım el öpmek değil bence maksat orada gençleri iyice utandırmak zaten utana sıkıla bu olayları yaşıyoruz bukadar fazla kasmamalı gençleri artık herşey değişim içerisinde gelenek görenek diye takılı kalmamalıyız :hulya:

ayy el öpme yok mu off off..

biz de düğün gecesi otelde kalıp ordan hemen balayına gidicez Allah Nasip Ederse.. El Öpmeye Hemen Gitmicez Belki Biraz Rahatlarım :S

genelde el öpmeler 3 ,5 gün sonra oluyo diye biliyorum sizlerde ertesi günmü hemen

ay şekerım vallahı ertesı gun bı marıfetmıs gıbı ev ev dolasıpta el öpemem :olmaz: askımada dıcem balayı sonra ne zman boş vaktımız varsa el öper ziyaret ederız eskıden adet ertesı gun bıle olsa ben uymak zorunda mıyım o adete canım allah allah :umursamaz: keyfınız ne ıstıyosa onu yapın ya bakmayın onun bunun lafına yoksa olan sıze olur utananak yerın dıbıne gırmak gıbı benneyaptımki

arkadaslar ben ne yapicam hic bilmiyorum
cumartesi evleniyoruz,pazartesinden sonrasina balayi ayirttik
dügün memlekette olucak,yani ikimizinde orda kurulu bi düzeni yok.
onlarin köyde bi evi var onunda orda odasi,ilk geceyi orda gecirecez gibi görünüyor
ama ben kesinlikle o özel ani orda yasamak istemiyorum :(
esimede söyledim nasil sabretcem ben diyo ama umrumda degil.ertesi gün bu el öpme faslina bende cok karsiyim,ay cok utanirim ya.bide yapmadigim birsey icin utanicam o daha fena :)

Bak canım ben de seninle aynı durumdayım düğün eşimin memleketinde olacak ve evimiz burada malatya'da olacak ne kadar onun aileside olsa onların evinde böyle bir olayı yaşamak istemem hatta geçen gün nişanlımın kızkardeşiyle yüzeysel konuştuk bu meseleyi onlarda adet baba evinde ilk gece yaşanırmış üstelik bide evde başkaları da olurmuş sağdıç falan aman yarabbim dedim nasıl olacak o telaşla nişanlımla konuştum o da benim gibi düşünüyormuş zaten epey bi rahatladım düğün günü hiçbirşey yaşanmadan uyuycaz ertesi günü onlarla vedalaşıp evimize gelicez artık ne olursa orada olur sonrada balayına gidicez zaten balayından döndükten sonrada artık el öpülmüş öpülmemiş hiç önemli değil gerekirse öperim ama sana önerim eşini ikna edememe gibi bir durumun varsa en azından konuş o geceyi bir otelde geçirin, yine ertesi gün gider el öpersiniz :sm_cool:

Bak canım ben de seninle aynı durumdayım düğün eşimin memleketinde olacak ve evimiz burada malatya'da olacak ne kadar onun aileside olsa onların evinde böyle bir olayı yaşamak istemem hatta geçen gün nişanlımın kızkardeşiyle yüzeysel konuştuk bu meseleyi onlarda adet baba evinde ilk gece yaşanırmış üstelik bide evde başkaları da olurmuş sağdıç falan aman yarabbim dedim nasıl olacak o telaşla nişanlımla konuştum o da benim gibi düşünüyormuş zaten epey bi rahatladım düğün günü hiçbirşey yaşanmadan uyuycaz ertesi günü onlarla vedalaşıp evimize gelicez artık ne olursa orada olur sonrada balayına gidicez zaten balayından döndükten sonrada artık el öpülmüş öpülmemiş hiç önemli değil gerekirse öperim ama sana önerim eşini ikna edememe gibi bir durumun varsa en azından konuş o geceyi bir otelde geçirin, yine ertesi gün gider el öpersiniz :sm_cool:

en azindan otel icin ikna edebildim.ama anneme azicik citladim oda dedi ne aceleniz var,
onlarin evi dururken onlar sizi otelde birakirlarmi dedi.
Hem otelde kalirsak sirf o olay o gece yasansin diye kalacagimizi herkes anlicak,ben cok utanirim ya ohaoldumsmile
Kocisim bu kadar sabirsiz olmasa sorun yokta tutamiyorum adami kaydirigubbakcemile3:kedi:

en azindan otel icin ikna edebildim.ama anneme azicik citladim oda dedi ne aceleniz var,
onlarin evi dururken onlar sizi otelde birakirlarmi dedi.
Hem otelde kalirsak sirf o olay o gece yasansin diye kalacagimizi herkes anlicak,ben cok utanirim ya ohaoldumsmile
Kocisim bu kadar sabirsiz olmasa sorun yokta tutamiyorum adami kaydirigubbakcemile3:kedi:

Yani tabi sen bilirsin evde rahat edeceksen evde kal ama özel olsun daha rahat olayım diyorsan oteli düşün derim ben, ya da kocişin biraz sıksın dişini

dugunden sonra iki gun otelde kalmistik sonra elleri optuk dogru baayi misafirde hazir kurabiyede yer takma onlari ama kocanida ac birak tavsiyem

kaydirigubbakcemile3Ayy kızlar bende nefret ederim bu el öpme adetinden :umursamaz: ne o öyle dün akşam çok güzel oldu oğlunuz süper Allah razı olsun der gibi aklinialirimsmile Bizde o yüzden nikahı gündüz saatine alıcaz akşam 17:00 gibi nikah olursa gece 23-00:00 arabasına da biletlerimizi alıcaz.. gönül isterdiki o ilk günü evimizde yaşayalım opuyorumnanaktan ama psikososyolojik nedenler yüzünden otel odalarına mahkumuz

bu el öpme adetini sizlerden duydum kızlar yok ben el mel öpmem :) zaten ertesi günü balayına gidiyoruz.kalkamadık die uyydururuz zatenn sevgilim de istemez ne utanç veriric bieşy ya dediğiniz gibiii......

ne el öpmesiymiş yaa ..bu devirde kaldımı artık bunlar ....bırakın el öpmesini bana evlendiğim gece ile ilgili en ufak imada bulunanın bile ağzının payını verirdim ..bu çok özel bir konu ...elalemi ne ilgilendirir yaaa ...ee bizim aklımız sadece o işlere çalıştığı için kim nerde ne yapıyor diye mraklanıyor bizim milletimiz ..sinir oluyorum heee ...el öpmeye karşı çıkmanın gelenekle görenekle alakası yok ..batılılaşmayla da ..her gelenek görenek yapılacak diye bir kaide de yok ..hele ki böyle insanın eşi ile arasındaki özel bir mevzuda bile bunu gelenek göreneğe dökmenin hiç bir anlamı yok ...biz evlendiğimz gece kayınvalidemlerde kalmıştık ..evi boşalttılar ..ben boşaltmayın gerek yok dedim ama ailemle aynı evde kalamazdım herhalde ...yorgunluktan uyuduk kaldık ..sabah oldu toparlanıp kahvaltıdan sonra balayına çıktık ...el filan da öpmedim öyle ..ne demek yani yaa ..sinir oluyorum ..şey biz o işi yaptık da ispatı da elinizi öpeyimmidir yani ..töbe est. çok kızıyorum bu tip insanlara çok ...

sana tamamen katılıyorum arkadasım....çok ayıp ya ne adeti? böyle adet mi olur? herkese cümle alemm...töbe töeb..herksin özeli içinde kalmalı bence

basketbol macına gıttık kaydirigubbakcemile3

el öpmenin bir süresimi var kızlar Allah aşkına yaaa biz kocişimle evlendik düğünden çıktık millet evine gitti biz otele gittik otelden direk evimize gittik bavullarımızı hazlırladık ve balayına gittik döndük evimizin eksik market ve ıvır zıvır şeylerini aldık. kocişkom zorluk çekmiyim diye ( annemlerden ayrıldımya balayı bitince benimde musluklar açıldı tabi ) bikaç gün daha evde benimle kaldı gezdik,dolaştık sonra aradan 2-3 hafta geçince annemleri özledim kayınvalidemlerle annemler aynı şehirde biz farklı gittik hem görmüş olduk hemde ellerini öptük... böyle yani bunun bi zamanı yokki

ayrıca el öpemesimi kaldı diyen arkadaşlarada katılmıyorum. onlar büyük olarak düğünden sonra bir ziyaret edilmek istiyolar bunun amacı budur sırf el öpmeye gitmiytosunuzki bu sadece takılmış bir isim siz o insanları ziyarete gidiyosunuz ayrıca bu çağa ayak uydurmak çok önemli insanlar herzaman kendini geliştirsin ben bundan yanayım ama bazı şeylerinde yolunu yordamını bilelim abartıya kaçmadan bazı örf ve adetlerimizi es geçmeyelim ( tabi modernize edilmiş şekilde:)) ben kocişkom ailem ve onun ailesi çok modern ve çağdaş bir düşünce yapısına sahibiz ama bazı adetlerimizide ess geçmeyizz inanın çokta otantik bişi abartısız olunca bende hoşş...

Back