Evlendikten sonraki gün ne yaptınız ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bir hafta sonra el opme olayını dusunuyorum ya da hiç..bohca gturmek lazımmış..isteyen gelir alır..Allahtan nişanlımda sevmıo böyle seyleri.

benim ailem sırf düğüm içim Türkiye ye geldikleri için düğünün ertesi günü annemleri ve gelen diğer misafirleri alıp gezdirmek zorunda kalmıştık,tüm gün boyunca anne babamın suratına bakamamıştım,bi yandan utanıp sıkılırken diğer yandanda doğrudüzgün oturamadığım için ne zorluklar çekmiştim fotolara baktıkça gülerim hala günün akşamında da eşimin ailesi ve benim ailem yemeğe gitmiştik sonrada misafirler otele yeni evliler aşk yuvasına:)))

ilk günmü bavullarla uğraşıyordum balayına ilk günün akşamı çıkmıştık

Düğünden sonraki ilk gün ikinci düğüne yetişmek için yola çıktık

amann bizde ertesi günü kayınvalidemlere gittik neymiş kahvaltı edicekmişiz:bbo:birde böle sırıtık sırıtk bakmadılar mı yüzümüze nekadar utandım bilemezsiniz

evlendiğimiz ertesi gün akşamında biz balayına çıkmıştık zaten ondan sonra ki haftasonu el öpme muhabbetlerine başlamıştık,kız zaten evlendikten sonra ki gün halin kalmıyo ki yorgunluktan,heyecandan,aşktan:))))

amann bizde ertesi günü kayınvalidemlere gittik neymiş kahvaltı edicekmişiz:bbo:birde böle sırıtık sırıtk bakmadılar mı yüzümüze nekadar utandım bilemezsiniz

Aynısını bende yaşamıştım ben kocama nerden bilicem kahvaltı hazırlamasını sempatiksalakcinni annnesi devam etsin görevine ilk günden malum yabancılık çekmesin annesinin kuzusuuu alsanaalsanasmile kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

sabahın 6 sında kaldırdı esım caga yetıscektık aksılık ya en sevdıgım ayakabılarımı annemde unutmusum tutrdum onlar olmadan ben gıtmem esım dıyo yolda alırız baska bı tane yok ılla alıcam esımde sanmıs kı baska ayakkabısımı yok bu kızın hee yanımda 8 cıft ayakkabım vardı neyse sabahın körü annemelrın zılıne basıyorum kapıda taksı annem kapıda benı gorunce şok gecırdı ne oldu bı suru soru bes dakıkada bende anne benı kapıya attılar hheh kadıncagızın gozlerı fırladı şaka yaptımı soyledım ayyakakbılarımı aldım hıc unutmam annem arkamdan bagırıyo bu deli kız hıc uslanmıcak mıı neyse cok uazattım atladık ucaga kıbrısta 1 hafta tatıl yaptım geldım kayınvalıdemlere el öpme bohca muhabbetı oyleydı yanı

bizde cmrtsi evlendik pazar sabah 6.30 da kalktık ne zorumuz varsa
dışarda kahvaltı yapıp doğru yola çıktık balayı için
meğer insanlar bizi el öpmeye bekliomuşkaydirigubbakcemile3
biz otele geldik die aradığımzda annemler el öpmeye mi geliosunuz die açtı teli
garibim dört gözle bizi bekliolarmış
balayı dönüşü yemeğe gittik

Bizim çok komik bi anımız oldu;Eşimle farklı şehirlerdeniz düğün bnm mmleketimde oldu otelde kaldık sabh güzel bi kahvaltı yapıp Eşimin memleketine gidecektik ama ben eşyalarımı koyduğum çantama pantalon koymayı unutmuşum(((kahvaltıya gelinlikle inemeyeceğim için kayınbabamı aradık geldi arabada valizlerm vardı pantalonumu getirdi eşim,kimseye bişey çaktırmadık ama bütün plan alt-üst oldu hiç bukadar saf hissetmemiştim kendimi ama düğün telaşı herşey oluyor:)))

Benim düğünüm de 24 temmuzda olacak kısmetse tarihimizi aldık. ve biz 25inde sabah 6da uçağa binmiş bodruma doğru gidiyor olucaz :) ilk günde hatta ilk hafta da orda geçmiş olacak.Yazdıklarınızı okudum da eğer evde kalasydım biraz gerilebiliridm aileleri ziyaret gerekirdi belki biraz çekinirdim.

kayınvalideme uğradık 5 dk Allaha ısmarladık dedik ve balayı için yola çıktık :)

ogün ne yaparsanız hep öyle olur derler ya ondanmı acaba kayınvalidemlerde çookk uzun süre kalamıyoruz en fazla bir kaç saat misafir gibi

bizde eşimin memleketinde ve ikinci düğünü istblda yaptığımız için eşimin izni bitmek üzereydi
kayınvalidemler annemlerde kalıyolardır
ertesi sabah aradım annemi dedi biz gezmeye çıktık türbelere felan
bende dedim bize nie haber vermediniz kaydirigubbakcemile3
kadında şaşırdı kızım ne gezmesi durun accık evde ohaoldumsmile

ya kızlar bence geleneklerimizi yaşatmalıyız, el öpmeyse öpülmeli...
herkes ne kadar tepkili bu olaya şaşırdım....
şimdi böyleysek 20-30 yıl sonra ne durumda, nasıl bir toplum olacağımızı düşünemiyorum.batıya özentili garip çocuklarımız olacak valla :) tamam bende gencim bu tip adetler bazen garip gelse de yapıyorum yaşatmalıyız diye düşünüyorum.

bu el öpme faslına tepkili biri olarak, her adetin de sırf gelenek görenek diye yaşatılması gerektiğini düşünmüyorum. insanı sıkıntılı duruma sokan -ki bence bu onlardan biri- adetlerin insan üzerinde bu kadar baskı kurmasını anlamsız buluyorum. bu el öpme faslını reddettim diye batı özentisi olmuyorum sanırım kaydirigubbakcemile3 yaşatılması güzel adetler var, saçma olanlar var....

ne el öpmesiymiş yaa ..bu devirde kaldımı artık bunlar ....bırakın el öpmesini bana evlendiğim gece ile ilgili en ufak imada bulunanın bile ağzının payını verirdim ..bu çok özel bir konu ...elalemi ne ilgilendirir yaaa ...ee bizim aklımız sadece o işlere çalıştığı için kim nerde ne yapıyor diye mraklanıyor bizim milletimiz ..sinir oluyorum heee ...el öpmeye karşı çıkmanın gelenekle görenekle alakası yok ..batılılaşmayla da ..her gelenek görenek yapılacak diye bir kaide de yok ..hele ki böyle insanın eşi ile arasındaki özel bir mevzuda bile bunu gelenek göreneğe dökmenin hiç bir anlamı yok ...biz evlendiğimz gece kayınvalidemlerde kalmıştık ..evi boşalttılar ..ben boşaltmayın gerek yok dedim ama ailemle aynı evde kalamazdım herhalde ...yorgunluktan uyuduk kaldık ..sabah oldu toparlanıp kahvaltıdan sonra balayına çıktık ...el filan da öpmedim öyle ..ne demek yani yaa ..sinir oluyorum ..şey biz o işi yaptık da ispatı da elinizi öpeyimmidir yani ..töbe est. çok kızıyorum bu tip insanlara çok ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…