- 25 Temmuz 2013
- 12.868
- 52.852
- 798
- Konu Sahibi yulaflapasi
-
Çok okumadım o yorumları.Hayır millet şeyyapmış ya dert sanki şu kızcağız başka adamın evine girecek yanlışlıkla
Pardon soyisminden bilemedim deyip
başta da yazdım ama anlamadınız. Ya anaerkil ya ataerkil olacak evlenecekseniz ..
Simdi toplum baskisi falan diyoruz ya aslinda bir önce ki mesajimda dini konuya girmemek icin yazmadim ama aslina bakarsaniz dini olarak esinizin soy adini alamiyorsunuz.Kesinliklee ! Ben de bunu kastediyorum. Evlenince erkeğin soyadını alınca onun malı olacağımızı ya da beyimizin sözünün geçeceğini sanıyorlar. Ama aksine toplumda böyle olduğu için mecbur bırakılıyoruz. Biraz da göstermelik. İki soyad kullanılınca da yine kadın soyad almış oluyor yani gene çözüm bu da değil bence.
Ayrıca benim annem babamın soyadını aldı ama bizde annem baskındır kararları genelde o verir.
Valla hiç bilmiyorum ki. Allahtan kimlikler değiştite orada görmüyoruz.Bunu değiştirmemenin yolu yok mu peki?
Ben kendi ailemin kütüğünde kalmak istiyorum belki, ne acayip
Bende bi ağlamaklı oldum yalan yokağlarım ben ya ne alakaaaaa
Gelenekler yazılı kurallar değildir.Farklı bir ülkede yaşıyorsun galiba.Sana saçma gelebilir ama ülkenin çoğu benimsemişse uzun yıllar da sürdürüyorsa kültüre yerleşir.yanlış anlamayın ciddi ciddi soruyorum bu tam olarak nerede yazıyor? ve ufak bir düzenleme kız isteme kadar saçma bir durum var mı? neyi neyden istiyorsun pazardan mal mı alıyorsun?
yok olmuyo. iki kişi aynı eve girince illa ki bi düelloya çıkıp baskın olanın yendiği ezik olanınsa sömürüldüğü bir düzene geçiyorlar50-50, birey olarak, insan olarak, ezmeye bastırmaya çalışmayan 2 saygılı insan olarak evlensek olmuyor mu?
Ben öyle bir şey demedim. Beyinin haberi var mı demek erkeğin sözü geçer demek değil mi? Ben de erkeğin soyadını aldınız diye üzülmeyin ezilmezsiniz diyorum.50-50, birey olarak, insan olarak, ezmeye bastırmaya çalışmayan 2 saygılı insan olarak evlensek olmuyor mu?
Yok. Kocanın kütüğüne geçiyorsun. Geldiğin kütük falan da yazıyordu ama yanlış hatırlamıyorsam. Yine bir anı: evlendikten sonra ilk doktor ziyaretim, aile hekimi (yeni kendisi) eşimin memleketini söyleyerek neresindensin dedi. Ne alaka ya ben oralı değilim ki diye düşünürken evlendiğim aklıma geldi.Nasıl yani?
Annemle babam 1987'de Almanya'da konsoloslukta evlenmişler. Orada babamın kütüğüne geçirmişler.
Hala niye öyle ki? Bilmediğim bu konuda beni aydınlatın.
Kadının kütüğü yazmıyor mu?
Anlamadım dinle ne alakası var ?Simdi toplum baskisi falan diyoruz ya aslinda bir önce ki mesajimda dini konuya girmemek icin yazmadim ama aslina bakarsaniz dini olarak esinizin soy adini alamiyorsunuz.
Mune yorumum kesinlikle dini degildir, sadece durum tesbitidir.. bu mesajdan alinti yapilarak konuya eklenen, eklenecek olan dini yorumlar hakkinda sorumluluk Kabul etmiyorum.
çok saygı duyuyorum düşüncenize. peki evlenecek kadar aşık olduğunuz adam sizinle aynı soyadına geçer miydi çocuklarıyla da aynı soyadında olmak için? ben şuan olayın bu noktasına geldim çünkü.Ben iki soyisim kullanıyorum, size de tavsiye ederim. Eşimin soy adını da alma isteğim çocuklarımla aynı soy ismi taşıma isteği, ilerde okul çağında kafa karışıklığına yol açmamak. Birde evlenecek kadar aşık olduğum adamın soyadını taşımak da isterim aynı zamanda kurduğum çekirdek ailenin bir sembolü gibi geldiğinden bana, tıpkı alyans takmak gibi bir sembol ama çok değerli.
Ben öyle bir şey demedim. Beyinin haberi var mı demek erkeğin sözü geçer demek değil mi? Ben de erkeğin soyadını aldınız diye üzülmeyin ezilmezsiniz diyorum.
Gelenekler yazılı kurallar değildir.Farklı bir ülkede yaşıyorsun galiba.Sana saçma gelebilir ama ülkenin çoğu benimsemişse uzun yıllar da sürdürüyorsa kültüre yerleşir.
gelenekler yazılı kurallar değilse de kişiden kişiye uygulanışı değişebilir. sizin buraya zorunluluk olarak yazdıklarınızın çoğu sizin dayatmanız.Gelenekler yazılı kurallar değildir.Farklı bir ülkede yaşıyorsun galiba.Sana saçma gelebilir ama ülkenin çoğu benimsemişse uzun yıllar da sürdürüyorsa kültüre yerleşir.
çok saygı duyuyorum düşüncenize. peki evlenecek kadar aşık olduğunuz adam sizinle aynı soyadına geçer miydi çocuklarıyla da aynı soyadında olmak için? ben şuan olayın bu noktasına geldim çünkü.
yahu okuyun bi önce neye istinaden yazdığımıOnu kim demiş, o ne demek anlayamadım
Bahsettiğim şeylerin yazdığınız 2.cümleyşe zaten bir alakası yok.
Ablamda evlendi kimlikte ilk kızlık soyadı sonra kocasının soyadı var eniştem sıkıntı yapmadı sağolsunMerhabalar. Evlendikten sonra eşinin soy ismini almayan var mı? sevgilimle geçen gün bu konuda tartıştık biraz. Bu konunun onun için epey önemli olduğunu söyledi. Bugün bu konuyu tekrar konuştuğumuzda tekrar düşündüğünü ve bana hiçbir konuda baskı yapmak istemediğini söyledi. İçten içe istediği hala evlilikte onun soyadını almam ama ben bunun biraz gerici olduğunu düşünüyorum. Yıllarca bu soyadı ve kimlikle yaşadıktan sonra bambaşka bir isim ve kimlik istemiyorum. Bütün sosyal çevrem ve devlet dairelerinde şimdiki ismim olacak sonuçta ve bu yüzden kafa karışıklığı yaşandığını çokça duydum. Böyle bir şansım varsa ben eski ismimle devam etmek isterim doğrusu. Sizin de düşüncelerinizi merak ettim. Bu arada şuanda evlilik düşünmüyoruz. Sadece tartıştığımız bir konuda sizin de görüşlerinizi merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?