Bu ne kadar güzel bir yöntemmiş, keşke Türkiye'de de böyle olsa. Hem illa soyismim devam etsin diye illa erkek çocuk isteyen gerici zihniyet de son bulur belki.
Ben geçen yıl Ramazan'da bir iftar programında dinlemiştim. Hoca kadın sahabileri anlatıyordu ve hepsinin ismini tahtaya yazdı. Sonra bir şeye dikkat ettiniz mi dedi. Bu kadınların hepsi de evliydi ama hiç birinin ismi atıyorum Ali eşi Ayşe değil, Ahmet kızı Fatma. Eşinin ismiyle değil babasının ismiyle anılıyor, o zaman soy ismi yok tabi. İslamda soyu unutturmamak çok önemlidir, kadın da olsa erkek de olsa kendi geldiğini soyunu Unutmamalı, İslamda bu çok önemlidir demişti.Onu izleyince çok şaşırmıştım madem İslam'da da böyle, madem Müslüman bi ülkedeyiz o zaman neden evlendiğimizde kütüğümüzü taşıyıp, soyismimizi de değiştiriyorlar??
Bence kendi soyadınızı kullanmak istiyorsanız bunu sevgilinize sormanız bile gereksiz. Bu sizin kararınız, sizin tercihiniz. İsteyen kadın sadece eşinin soyisminin kullanır, isteyen sadece kendisininkini, isteyen her ikisini birden. Bunu neden birilerine soralım ya da neden birilerinden izin alalım? Ben çocukken kendi soyismimi bile kabullenememişim, anne tarafımı daha çok severdim ve hep soyadımı da onların soyadını söylerdim
bana hayır sen ...... değilsin, sen ..... 'sin diye babamın soyadını söyleyenlere de çok sinirlenirdim
yani soyismimi çok zor kabullendim ama yıllardır kendimi bu isimle tanımlıyorum sonuçta, neden bi erkek için vazgeçelim soyismimizden