- 10 Aralık 2013
- 167
- 81
- 28
Siz zaten eşinizin herşeyin farkında olduğunu ama işine gelmediğini yazmıştınız. Demek ki eşiniz herşeyi görüyor ama görmemezlikten geliyor. Bu mantıkla hareket etmeye devam ederse eşiniz, siz ne yaparsanız yapın değişebileceğini zannetmiyorum. Tabii ki karşılıklı oturup konuşmakta her zaman fayda vardır. Belki konuşmalarınız onun üzerinde etkili olurrr...En büyük hatanın esimde oldugunun farkındayım. K.validemin söyledikleri umrumda bile değil beni şaşırtan eşim oldu. Eskisi gibi nasıl olur gerçekleri ona gösterip kendime nasıl bağlarım diye sordum ben zaten
Valla aynı biz :) evlenmeden önce anasının yüzünü görmeyen adam evlendikten sonra ana kuzusu oldu boşverr kızz madalya bile az gelir bize ne mutlu kocamıza anasını sevdirmişiz.Merhaba. ilk defa burada konu açıyorum. 10 aylık evliyim henüz bebeğimiz yok. eşimle sekiz sene sevgililik sürecinin ardından evlendik. Bu 10 ayda esimle ailesi özellikle annesi yuzunden defalarca boşanma noktasına geldik.
Eşim sevgiliyken adeta bana tapıyordu benim için o mükemmel bir insan onu kimse üzemez karşısında beni bulur diyordu. Kendi ailesiyle sürekli kavga halindeydi evdeki kavgaları sevgiliyken hep bana anlatırdı ben ise yapma o senin annen kardeşin bu akşam gıttıgınde öp, ilk adımı sen at barışın derdim. Çünkü kendi ailemde küslük görmedim tuhafıma gidiyordu. Evlendikten sonra ise durum tam tersi oldu. O yapılan kavgaların söylenen sözlerin hepsi unutuldu. Yüzlerine bakmadıkları evlat ayrımı yaptıkları çocukları bir anda aslan oğlum oldu. bu evden kurtulmak istiyorum diyen eşim nasılsınız bir ıhtıyacınız var mı diye her gün ailesini arayıp bir anda hayırlı evlat oldu k.validem ben oğlumu ne sana ne de senin aılene kaptırmam deyp her gün oğlusunu aradı(sanki biz oğlunu yiyorduk) anlayacağınız bir anda kenetlenip beni dışladılar ben ise neye uğradığımı şaşırdım.
K.validem gerek eşimin yanında gerek eşimin olmadığı yerde bana ve aileme onca hakarette bulundu eşim ise ağzını dahi açmadı aslında nişanlıyken eşimden çok korkuyordu ama baktı ki oğlu artık ağzını açmıyor o da laflarında sapıttı aşırı ağzı bozuk ve kıskanç. Kocamdan destek bulamayıp ben kendimi savunmaya geçtiğimde ise terbiyesiz damgası yedim. K.validemin evlendikten sonra eşimin ustune bu kadar düşmesının nedeni beni kıskanması ve eşimin evlendikten sonra maaşa bağlanmış olması. bu benim düşüncem tabi. Çünkü kendisi paraya aşık bir insan ve bana oğlumun parasını sen yiyorsun dedi. Onun davranışının sebebi bu. peki ya eşime evlendıkten sonra ne oldu??
Eşimle çok defa konusmayı denedim ama annesi söz konusu olduğunda bana karsı adeta duvar oluyor annen bana bunu dedı ben bu lafı hak edecek ne yaptım dediğimde bile annem öyle demek istememiştir de sen yanlış anlamışsındır diyor çıldırmak üzereyim eşime gerçekleri gösterip kendime tekrar nasıl bağlarım bana bir akıl verin...
K.validem gerek eşimin yanında gerek eşimin olmadığı yerde bana ve aileme onca hakarette bulundu eşim ise ağzını dahi açmadı
Kocamdan destek bulamayıp ben kendimi savunmaya geçtiğimde ise terbiyesiz damgası yedim
bana oğlumun parasını sen yiyorsun dedi.
annem öyle demek istememiştir de sen yanlış anlamışsındır diyor
sağolun. önerinizi dikkate alacağım. eşim özellikle annesine öyle bir bağlandı ki... halasını arayacağım ona bile musade etmiyor sen önce annemi ara diyor. benim ailemden kimseyi aramak zorunda değilsin ama annemi mecbur sık sık arayacaksın diyor bana ve aileme bu lafları sayan insanı neden arayayım dediğimde de suçlu ben oluyorumValla aynı biz :) evlenmeden önce anasının yüzünü görmeyen adam evlendikten sonra ana kuzusu oldu boşverr kızz madalya bile az gelir bize ne mutlu kocamıza anasını sevdirmişiz.sorduğun soruya gelince tepki verme ana oğul ilişkisine , eşine annen şöyle yaptı böyle yaptı hiç deme eşinle aranı çook iyi tut ve kaynananla problemin olduğunda direk kendin hallet kii kocan da kafasında oturtsun aile işlerini anlasın . Bak karım bana hiç şikayet etmıyo ama annem sürekli şikayette diye demekki karım gayet iyi davranıyo ama annem naz yapıyo diye anlasın... Yani bizdeki taktik buydu bacım :) işede yaradı sizde deneyin belki tutar aksi halde biliyorumki zor bir durumdasınız.
aylarca konuşmayı denemekten göbeğim çatladı. susup tepkisiz kalıp içime attığım zamanlar da oldu, çıldırıp eşimle kavga ettiğim zamanlar da. annesiyle ilgili konuştuğum zaman eşimin surat ifadesini görseniz duvara konuşsam daha iyi dersiniz.Siz zaten eşinizin herşeyin farkında olduğunu ama işine gelmediğini yazmıştınız. Demek ki eşiniz herşeyi görüyor ama görmemezlikten geliyor. Bu mantıkla hareket etmeye devam ederse eşiniz, siz ne yaparsanız yapın değişebileceğini zannetmiyorum. Tabii ki karşılıklı oturup konuşmakta her zaman fayda vardır. Belki konuşmalarınız onun üzerinde etkili olurrr...
Doğru söylüyorsunuz. Ancak kapıyı kapattıktan sonra sorunlar bitmedi annenin bu hakaretleri karşısında sen karını nasıl savunmazsin deyip eşime yuklendim ve bu kavga hep devam ettiAkilli olun kurnaz olun esinize ailesini kotulemeyin gozleri kulaklari sahit olsada kiymetli olurlar. Fazla konusmayin lafta soylemeyin birakin onlar konussun siz sessiz kaldikca onlar daha da kudururlar ugrasirlar umursamayin esinize yuvaniza sahip cikin kapi kapaninca ikinizin dunyasi sonucta dis kapida kaldiklarindan sallayin bu dusunceyle hareket edin. Baktilar ki ugrasan yok onlarda zamanla cekilirler. Maalesef erkek anneleri ogullarini kiskanir ilklerde sonra hayat dertler ugraslar derken birakirlar siz birbirinizi yemenizle soguklugunuzla uzuntunuzle kalirsiniz amann diyip biyik bukun kendinize bakin. Bu sekilde daha cok hora geciliyor.
Doğru söylüyorsunuz bu taktiği uygulayacağım artıkBence eşine şikayet etmemeye çalış. Eşin yokken kayın validene ezdirme kendini. Karşılığını ver ama eşin varken sessiz kal. Yani biraz kayınvalidenin anladığı dilden konuş. Eşinle Aran'ı daha iyi tut ki kimse sevinmesin.
eşimin annesi karşısındaki pasif tavırlarıyla onun hatalarının üstünü örtüp bir şey yokmuş gibi davranmasıyla 10 ayda soğudum bile resmen. ama buna karşılık beyfendi benden koşulsuz saygı bekler anasına karşıBizde o duruma geliyoruz baz3n eşim bildigin annecil bu tavırları beni biktiriyor esimle kaynanam yuzundem kavga mi etmedik küs mü kalmadik nefret ediyorum kendinden esime anlatmaya calisiyorum ama dinlemiyor en sonunda eşimden soğumaktan korkuyorum benimde oyle bir yardıma ihtiyacım var ayni durumdayiz eş yönünden
Bizde o duruma geliyoruz baz3n eşim bildigin annecil bu tavırları beni biktiriyor esimle kaynanam yuzundem kavga mi etmedik küs mü kalmadik nefret ediyorum kendinden esime anlatmaya calisiyorum ama dinlemiyor en sonunda eşimden soğumaktan korkuyorum benimde oyle bir yardıma ihtiyacım var ayni durumdayiz eş yönünden
eşimin annesi karşısındaki pasif tavırlarıyla onun hatalarının üstünü örtüp bir şey yokmuş gibi davranmasıyla 10 ayda soğudum bile resmen. ama buna karşılık beyfendi benden koşulsuz saygı bekler anasına karşı
Valla aynı biz :) evlenmeden önce anasının yüzünü görmeyen adam evlendikten sonra ana kuzusu oldu boşverr kızz madalya bile az gelir bize ne mutlu kocamıza anasını sevdirmişiz.sorduğun soruya gelince tepki verme ana oğul ilişkisine , eşine annen şöyle yaptı böyle yaptı hiç deme eşinle aranı çook iyi tut ve kaynananla problemin olduğunda direk kendin hallet kii kocan da kafasında oturtsun aile işlerini anlasın . Bak karım bana hiç şikayet etmıyo ama annem sürekli şikayette diye demekki karım gayet iyi davranıyo ama annem naz yapıyo diye anlasın... Yani bizdeki taktik buydu bacım :) işede yaradı sizde deneyin belki tutar aksi halde biliyorumki zor bir durumdasınız.
benim eşim de annesıne tapıyor
benı ezmıyor ve benden aılesıne karsı bır beklentısı yok
ama annesi bize geldiğinde biz ayrı sehırdeyız mesela dısarı cıkalım , hep annesını korur kollar elını omzuna atara nnesının avm de falan .
karsıdan karsıya gecerken koluna girer
eşime vıtamın almıstım masamızın ustunde durur evde mutfakta her yemekten snr içer eşim, annesi bızde kaldıgında o vıtamınden annesıne de verir.
gecen havalar guzeldı annesı bızde ıkı gun kaldı, anası üşümesin diye kombiyi en yuksege almıs yakmıs eşim. resmen sıcaktan patladım camı actım evde.
yatarken anne bırsey olursa uyandır, anne bir isteğin var mı vs vs.
eşim hızı cok sever arac kullanırken, ama annesı arabada ise 60 i gecmez en sag seritten gider korkmasın kadıncagız dıye.
annesine gel gelelim o kadar bencil , o kadar oğlunu kullanan ağzı laf yapan , kendini seven , paraya tapan , cimrilikten ölen ve oğlunun üstüne basına aldıgı kıyafetlerı bıle esımın hala kafasına kakan sana az paralar dokmedım dıyen bir anne modeli.
annesi vefalı bır anne olsa esımın bu ustune düşme durumlarına takılmıycam ama ailesi o kadar bencil ki size anlatamam.
evlenirken evimiz tutuldu bir kere cıkıp annesi gelmedı bile ki eşim benım yasadıgım sehıre geldı.herseyı eşimle ben yaptık ev kuruldu bız 3 aylık evlı ıken bızım yogun davetlerımız uzerıne cıktı geldı.
nasıl mı geldi , sallana sallana geldi ve gitti :)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?