Evlendiğime pişman oldum

Daha 26 yaşındasınız. Neden tanımadığınız etmediğiniz adamla 1 sene içinde evlendiniz ki?
Eşiniz büyük ihtimalle yaşı geçmesin, millet evlenemedi demesin, evinin işi görülsün, düzeni sağlansın diye bir görev gibi evlenmiş. Amaç salt evlilik olunca evdeki yabancıya tahammül etmenin çok daha zor olması çok normal.

Umarım çocuk olursa düzeleceğini düşünüp çocuk yapmazsınız.

İlk aylarda doğru düzgün insanlarla yapılan evliliklerde böyle sorunlar olmuyor kendinizi kandırmayın. Sonradan değişti kısmı da hikaye bence insan nasıl tanıyamaz evleneceği insanı. Siz çocuk falan yapmadan direk boşanın bu adamdan, hayat mutsuz evlilikleri devam ettirmek için çok kısa. Covid size bir şey öğretmedi mi bu konuda?

Esinizi, nasil duzelttiniz? Paylasirsaniz faydali olur bizlere de...

Esinizi, nasil duzelttiniz? Paylasirsaniz faydali olur bizlere de...

Tek başına çözmek çok zor ya uzman yardımı alınmalı ya sizi anlayan bir es olmalı karşıda.

Ben ilk önce uzman başvurusunda bulundum. Çünkü esim beni pek anlamıyordu.

Psikolog bana , ben dilinin öneminden hislerin karşı tarafı rencide etmeden soylenmesinden bahsetti.

Iki tarafın beklentilerinin fazla olduğundan en aza indirgenmesi gerektiğinden bahsetti.

Bunlara o zamanlar biraz öneminden verdim çok az düzelme oldu.

Asıl düzelme ben artık doldum tastim kriz geçirdim. Öyle böyle değil her şeyi yakarım yıkarım gibisinden ki asla kimseye oneremem bunu patlama noktamdi artık.

Adam o zaman benden korktu.
Hep alttan alan ben biraz atağa geçtim.
Bende insanım dedim.

Sonra sonra adam benim o tarzımı sevdi sakin kadından sıkılmış anladım.
Az sert bir kimliğe büründüm.
Masaya vuran bir kadın oldum kısaca.
O da sinirlenince ne güzel oluyorsun diyen bir erkek.

Ama itiraf etmeliyim ki sinirli bir insan olmayı kendime hiç yakıştıramadım.
Sakinlik bana huzur veren şey.

Ama nabza göre şerbet verilmeliymis. Adam balı değil acıyı seviyorsa sen istediğin kadar ona jir kamyon dolusu bal ikram et o memnun kalmaz.

Eşim Psikolojik baskıya maruz kalarak büyümüş.
Kavgadan besleniyor iyi geliyor azıcık tartışmak.

İsterim ki Eşim bir uzman yardımı alsın asla istemiyor.
Cok konuştum ama yok.

Biz de en büyük düzelme şu konuda oldu benim alttan alma durumum sifirlaninca o alttan alan pozisyona geçti.
O kadar yani.

Benim yaşadıklarım benim tecrübelerim asla kimseye tavsiye edemem.
Herkeste aynı tepkiyi göstermez Çünkü.

Paylastiginiz icin tesekkur ederim. Cift terapisi, esimin ofke sorununa ilacli tedavi vs. Bunlari ben de denettim. Ama sonuc 4 yildir basladigimiz yerdeyiz iletisim sorunlarinda...

Herkes adamı bi gömmüş de, bana da cinsel sorunları var gibi geldi.Yani ne biliyim böyle dırdırlanması, efemine hareketler (düzenin yok mu kaldırsana süpürsene vırt zırt), sanki yeterince tatmin olamıyor gibi, siz daha iyi bilirsiniz.Bir kaç gün bayağı tutkulu saldırın bakalım, sonrasında yumuş yumuş olursa kafanız rahat eder.Yok yine aynı tas aynı hamamsa o zaman başka yol düşünürsünüz

Bekleme boşan. Gecelik işinden belli. Daha neleri çikar onun. Adam sana kendi egosu altinda hukmedip sindirneye çalişiyor. Yakinda daha agir bid psikolojik şiddetle dayanikliğini olçer. Sesin çikarsa şiddete başvur. Seni sindirmeye çalısiyor. Kaç kurtul yol yakinken çok ciddiyim. Hep ayni döngü. Ve bu daha başlangiç

Neyle evlendiniz siz böyle? Bu cisimle hayat geçmez bence. Değişebilir mi bilmiyorum ama bir iliski terapisti deneyin isterseniz. Esiniz insana evrilebiliyorsa bir sans verirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…