- 14 Şubat 2019
- 812
- 1.181
Baskalarinin iliski evlilik dinamigini bilemezsiniz,herkesin yaptigi kismini kastediyorum.Bizim sağlık camiası hep böyle.Bizim meslektekilerin çilesi.. Genelde hep boyle bizim personellerin de oyle.Doktorlar dahi oyle oluyor bazen.Sonra burda çok gördüm...Ah ben de çok kiziyorum bak oyuzden bekliyorlar iste birbirinden görerek..
Biri demişki kartı niye veriyorum havale yaparım.E o da aynı.Bir nebze iyi.Maasinin tamamını havale edenleri gördüm burda..Ben bu herkesin yaptığı şeyi bu yüzden de evliligi reddedemem aslında..
Olmamasinin sizin icin hayirli olacagini kk uyeleri olarak dusunuyoruz. Onemli olan sizin de bunu gormeniz. Hakkinizda hayirlisi olsun.O yurt dışı deyince zincirleme düşünmek zorunda kaldım.Evlenmeden ölçeyim biceğim sindireyim öyle evleneyim dedim ki dogru hareket (ama onu rahatsız etti).Evlilige daha az sorunsuz gireyim dedim.Yanlis mi değil.Atlanmazki hemen hicbirsey dusunmeden.
Pişman da olmuştum biraz söylediğime.Cunku daha büyük sozler vermek zorunda kaldım ev benim adıma olmayabiliri ima etmis oldum
HEM aramızı bozdu.Bu acıdan pişman da değilim tabi gözü kara değilim.Belki bunu şimdi söylemeden evlilikte de halledebilirdim.Bosanmaktan korktum temiz bir hesaplarımız bir sayfayla girmek istedim.Ama bakalım o nasıl olacak.
Ah ah eşşek gibi çalışıyorum kelimenin tam anlamıyla.Eleman eksik hep .Fazla mesailerle gunasiri calisiyorum hep hepSizi anlayabiliyorum az çok evde huzur yok bir yerde tutunma ihtiyacı var
Şimdi bende öyle yorumlar yazıyorum ama doğru olmadığını bildiğim bir adamla evlenmek için zamanında bahaneler aradım
Aynı şekilde evlenmeden maaş kartını ben alcam dedi
Aynı ayakkabıdan 10 tane alırsan kafana atarım dedi
Sevgiliyken benimle birlikte ev borcuna girmek istedi ve ben bu olaylardan 6 ay sonra anca ayrılabildim
Sebebi ise yalnız kalma korkusu sevilmeme korkusu idi
Bu hisler insana hata yaptıryor
Çok klasik olcak ama başka şeylere yönelim bir hobi kurs tiyatro resim veya bahçe işleri gibi
Gerçekten kafa sakinleşiyor özgüven artıyor
Birimizin maaşı eve gidecek.Benimki olması daha hayırlı degilmi .En azından ben aldim derim yoksa carcur olacak eve.Ev almazsam eve giderlere isteyecek o ev alacak.O kadar parayı vermek hoşuma gitmedi ama gönlü olsun dedim kıramadım.Kimlere vermedim borç dedim.Ama geri almak şartıyla yada onu almazdım geri.Esya da çok almazdım.Yatak od. Ve oturma gr.o alacam dedi ne güzel.Iyi paramı geri almam ozaman.Sonra oturma gr sen al dedi.Halbuki ben ona para vermişim zaten geri de almayan evlilik olacak diye.Altin alacam az birsey dedi.Alma dedim olmaz dedi.Araba da 18bindi.Banyoyu yaptırmıştı 16 kalmıştı.Once yetmedikçe yardım ederim deyip Sonra tmm alırım sen hali perde al dedim.Cunku benim de alacaklarım vardı onun almadığı şeyler klima vs.Tabi hoş karşılamadı.Ablama da borç vermiştim zaten.Ya ben yine bunu kötü karşılamazdım ama ona vermişim zaten ben daha önce.Herhalde ona birşey kalmıyor diye düşündü ama benim de kendime göre alacaklarım vardı erkekler geniş düşünmüyorAblacim sevgi emek falan demişsin de ayrılmamak için hangi emek onun verdiği emek nerede. Millet 20 yıllık eşini bosuyor bir yıldır olan ilişkinin neyi emek Allah aşkına o zaman evlenin adam maddi manevi sömürmeye devam etsin sizi.
Birde param kıymetli demişsin de 7 bin para vermişsin adama parası kıymetli olan ne para verir ne evi arabayı ben alayım der.
Orda yurtdışına da gitmeyiversini ima ettim.Ona çıldırdı.Baksinlar başlarının çaresine okadar da nazlamamak lazım demisim.(Ablam da böyle antin kuntin şeyler yapar beni sınır eder sen de öyle cıktın demistim bir de). .O çok zoruna gitmiş.Ama ben bunu genel olarak söylemiştim kendi çocuğum da dahil gerçekten ama...Desem de inandiramadim.Cocuklarima ana olamazsın dedi diye bayağı kızgın kaldı.Cok diller döktüm ,gerçekten pismanim buna.Cok abartmışım.Hayir daha serin olabilirdim onla evlensem bile.Kulagima küpe olacak.Asiri alıngan bu konularda ne haddineyse bukadar.Yok ya bu kadar olmaz. Yani saflık mı var sizde anlamadım ki nasıl görmezsiniz nasıl anlamazsınız
Ben 10 yildir evliyim. Maas kartim hep bendedir. Odemeleri bolustuk kalani herkes kendi harcar. Ister biriktirir ister yer. Fazla kalirsa biriktiririz yoksa esim su ana kadar ne kadar para kaldigini bile bilmez. Hatta vereyim derim yetmesiginde olsun kalsin sende sen kadinsin yolda kalirsin bisey olur senin uzerinde hep bulunsun der.. cogu zaman cekmeyi unuturum ben cebindeki son parayi bana verir ne olur ne olmaz diye. Olmaai gereken budurSoğudum aslında da..Ne bilim çoğu kadın maaş kartını eşine veriyor yönetimini eşi yapıyor.Adam da onu bekliyor.Ben hiç böyle istemem.Senin benim yapiyorsun diyecek.Ki etrafı da öyle akıl verir.Cogu kişi böyle düşünüyor.Ben güvenir verirsem veririm istemezsem vermem neden zorlanır bir insan.Beni tamamen sogumaktan alıkoyan bu.
Siz evleneceksiniz belli gel dese kosa kosa gideceksiniz. Bu kadar insanin size yol gostermesi boşa. Basinizi yakin sonra anlayinIstemiyorlar ama onlar da az degil.Onlar da hep maddi olarak daha fazlasını istiyor.Ablamla ortak evim var beraber başka ablamla oturdugumuz bana mirası iki kişi ortak .Beraber oturduğumuz ablam ha bire evi mukellestirmeye yönelik masraflar çıkarıyor.Benim daha ayrıca kendi adıma evim yok onun için biriktirecem paramı buna izin vermiyor tadilat çıkarıyor hep.Ve çok ısrar ediyor başımın etini yiyor.Onlar da az degil.Tabi bu adam in da tersi pek pis bu konularda.Ablamdan beter ayni evde oturdugumuz yeğenimi aynı.Yegenim böcek gibi davranıyor nerdeyse bana da ben pek takmıyorum.Orda annem var benim evim..Hem yalnızlığı sevmiyorum iyi gelmiyor bana.(Depresyon var)Çalışmayı da sevmiyorum yoğun fazla mesailer var.Oyuzden erken e.m.ek.li olmak istiyorsun.Adam çocuklarını okutmak için son taksitlere el atamayacak
Evi bitirmek için calisacam.Evi bitirince kimse beni tutamaz ama.Bunla evlenirse kendi çocuğumuz da var nasıl bırakacaksın diyor.Okula başlamış olur ozaman çok masrafı olmaz ki.Benim işten ayrılırım bir on yılı bulur.O çocuk için bile ayrılmami istemiyor yani.Yani okadar bile kaydınızı çekmeyecek demekki.Gerci o Benim de çocuğum olacak onu da okuturum diyor ama benim de erken ayrılmamak şartıyla.O niye ayrılmıyormuş.Ya dedim sen erkeksin.Ev işi bende yapmam diyorsun.Cocuk yetiştirme bende birmiisn sen benle dedim..
Benim de agrima gidiyor ama butun evliler boyle degil mi.Beraber ev alıyorlar.Birinin maasi ev taksitine gidiyor.Cocuklarina kalma ihtimalini ise ben öldükten sonra kime kalırsa kalsin düşüncesiyle aşmıştım daha önce.Benim adına olsa belki sadece benim çocuğuma olur ama onun adına olursa 1/3 yada ortak olursa 1/2 pay alır galiba diye dusunuyorum benim çocuğum .Ama evlenmesem ne çocuğuma ne onun çocuğuna sanırım benim yeğenlerime kalır. Ne farkı var ki diye düşünüyorum.Benim çocuk hiç olmayacak bile.Ve benim baba mirastan 2 ortak evim var.Benim çocuğa o da kalacak..Ha bi de ev ortak olacaktı taksidini siz ödeyecektiniz ve oğluna kızına kalacaktı öyle mi? Bütün taksidini ödediğiniz ev başkasının çocuklarına kalacaktı. Adam beleşten eve konacaktı. Benim sayfaları okudukça tansiyonum çıktı iyi geceler herkese
Dışarıda böyle şeyler düşünmenize gerek olmayacak onlarca erkek var yaşı yaşınıza uygun diyeceğim ben. Sadece para olayı da değil, sizin hiç mi derdiniz tasanız olmayacak, iş yerinde bir şeye sinirlendiğinizde, bir sorun yaşadığınızda bu adama anlatabilecek misiniz? Benim için ilişkilerde mutluluğu paylaşmak kadar bu da önemli ve sizin için de öyle olsun lütfen. Adam paranıza ortak olmak istiyor ama derdinize değil. Bu arada ev krediyi çeken kişinin üstüne olmuyor mu? ben mi yanlış biliyorum ? Yine de 30 yaş civarı görünüyorum diyorsunuz ama bu adam ve çocuklarının dertleri sizi çok hızlı yaşlandırır..10 dk dolmus son msj yeniden duzenledim.
Bizim sağlık camiası hep böyle.Bizim meslektekilerin çilesi.. Genelde hep boyle bizim personellerin de oyle.Doktorlar dahi oyle oluyor bazen.Sonra burda çok gördüm...Ah ben de çok kiziyorum bak oyuzden bekliyorlar iste birbirinden görerek..
Biri demişki kartı niye veriyorum havale yaparım.E o da aynı.Bir nebze iyi.Maasinin tamamını havale edenleri gördüm burda..Ben bu herkesin yaptığı şeyi bu yüzden de evliligi reddedemem aslında..Vermem ama ev olayına girerim maaşımın büyük kısmıyla biraz da eve yardım ederim çekilirim.. Neyine yetmez.Ben olmasam evi de olmayacak.Aylik giderleri de bir nebze rahatlamayacak.Ev kimin adına olacak meselesi olur sonra.Onu da ben can havliyle çocuklarına da kalacak daha ne yapayım diye gönlünü almaya çalıştım.Boyle söz vermiş oldum.Hic benim adıma olsun diyemem de bu sozden sonra.Ataerkil ya adinda.Ailem ısrar etmisti bu konuda .Aileme yalan soylemek zorunda kalirim.Soyle düşündüm aslında bu kavga konusu olacaksa ben öldükten sonra kimin adına olursa olsun.Cocugum olacak ama 1/3alir(Benim adıma onun adına olsa ne değişir bu durumda çocuklar acısından onu araştırmaya da utandim biraz.Merak da ediyorum aslında.Ki o da düşünmüştür kendi adına isteyeceğimi.Ama söz verdim; artık geç.)
Bir de benim baba mirası ortak evim var nasılsa.Zoruma gidiyor para kazanmak kolay değil ama..
Hani biz evlenirsek durum bu olur.Buna ne diyorsunuz?Siz olsanız bu durumda napardınız evlenseniz diyelim
30da boşandım.2 yıl evlilik.O bundan çok daha iyiydi.Ozaman çalışmaya ara vermiştim özel kurumdan sonra..Babam 3ay hastanede yatmıştı.Onla ilgilenmistim evimden uzakta..O uzaklık bize iyi gelmedi.Babam çok zor bir hastaydı yatağanlık yatak yaraları yemek yememeler alzheimer türü davranislar .Sinirlerim çok bozulmuştu.Sik boğaz ailesi yüzünden de onla arada tartisirdim..O konuda hataliyim ben..iyi bir ev hanimi olamadim pek..Kahvalti istermis ama ben kalkmazmisim..Istesem iyi ev hanimi olarak onu bağlayabilirdim...Kalkamazdimki..Yanlış alamazsanız daha önceki evliliğiniz neden bitmişti, ne kadar evli kalmıştıniz? İlk kez evlenecek olsanız olaya fazla iyimser bakmanızı anlayacağım ama tecrübeniz de olmuş bu konuda, adimlarinizi cok daha dikkatli atmanız gerekmiyor mu? Nasıl bu kadar gözükara olabiliyorsunuz?
Üstte bir üye de demiş, gerçekten aynı şehirde olsak sizinle bir kahve içip sohbet etmek isterdim ben bursa'dayim aklınızda bulunsun. En azından kendinizi çekmiş olmanız da bir adım ama en ufak adımında yelkenleri suya indirecek gibi bir tavrınız var. Yahu para kolay mı kazanılıyor? Ev alacağım ev çocuklarına kalacak diyorsunuz, çocuğun taksitleri, emeklilik, prm vs, surekli bir para muhabbeti, sevgi neresinde bu işin? Yani evliliğe dair tek motivasyonu para olması ne kadar irrite edici. Hiç aynı evde artık birlikte yaşamak, birlikte bir hayat kurma heyecanı yok adamda. Gidin paranızla tatil yapın, alışveriş yapın, kendinize bakim yaptırın Bi silkelenin söyle saçınızı bi savurun ozguveniniz yerine gelsin. Acayip sinir oldum adama
Ah Allahım bu adam maddi konuda geri bassın...Çıkarsız sevsin beni...Dua etsem belki kabul olur bakarsinız.Boyle dua eder mısınız..Dilek duası yapmayı düşünüyorum..
Tsk ederim munetulipa hayatım konunu ve etiketlemeni yeni gördüm, siteye de yeni giriş yaptım gerçi, konunu ziyaretçilere gizleyebilirsin, linke tıklarsın: https://www.kadinlarkulubu.com/forum/hesap_bilgileri/privacy
Kullanıcı İzinleri yazan yerdeki Profil sayfanızdaki detayları görebilir kısmını Hiç Kimse yaparsan üyeler dahil kimse konularına ulaşamaz, Sadece Üyeler olarak düzenleyince de ziyaretçi statüsündekiler ulaşamıyor, oradaki tüm seçenekleri tercihlerine göre düzenlersin istersen ama düzenleme sonrası Kaydet butonuna basmayı unutmamalısın :)
Ah onu da düşünüyorum.Hayirsizi hayra cevir diye dua ettim hep ama hayırlısı olsun..Ben bir de bu karşıma çıkmadan once şöyle çok içten dua ettim.Suankiyle eşit veya daha iyi olacaksam evliliği nasib et geçmeden.Yok daha kötü olacaksam nasib etme,yalnızlık daha evlâ olacaksa diye.Bu duaya güvendim ben biraz aslında.. Ama kabul oldu mu bilemem.Sanki kabul eder diye düşündüm okadar masum bir istek ki..Anladığım kadarıyla hayatınıza renk oluyor diye bu adamı bırakmıyorsunuz. Evlendikten sonra gelin hangi rengi gördünüz bizimle paylaşırsınız artık.
Unutmadan konuya bodoslama daldığım için senden ve yorum yapanlardan özür dilerim, bilgilendirmek için yazdım ama pek lap diye dalmış gibi oldum.Tsk ederim mune