Evlemmek uzereyken konustugum bir konu yizunden duşunecegini soyledi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Haahha Ay ben de öyle oluyorum bu para konularında bir sürü şeyden kısarak para biriktirmeye çalışıyorum sanki hep aynı para. Yani düşünüyorum çalışıp yorulucam, para kazanmak için bir sürü şeyi kaçırıcam, canım çıkacak sonra gidip o parayı böyle bi adamın çocuklarına yediricem yok ya! vallahi düşünürken bile nabzim yükseliyo. Hele şu kriz Ortamında bir sürü şeye bakıp iç geçirmekle yetindigimiz bir dönemde

Bir yerlere kimseyle gitmek zorunda değilsiniz, alırsınız çantanızı paranız olduktan sonra gerisi gelir.Gittiğiniz yerdeki insanlarla irtibat kurarsınız.Ayrıca etraftan borç isteyenlere de bir dur deyin bence artık.Ailenizle mi yaşıyorsunuz bilmiyorum ama yerinizde olsam rahat edemezdim.Kendime yetecek 1+1 bir ev tutar kendi düzenimi kurar, akşam kitabımı okur, filmimi izlerdim.çok sıkılırsanız da gider sosyalleşme imkanı olan yerlerde takılırsınız, sonrası gelir zaten, dışarda bir kahve içseniz sohbet etseniz bir arkadaşınızla yeter de artar bile.Maddi gücünüz varsa kendi hayatınızı kurmanız en güzeli olur.Önünüze sizi sevecek değer verecek, aile olabileceğiniz birileri muhakkak çıkacaktır.Heba etmeyin hayatınızı bu adam ve çocuklarıyla.

Bir mesajımda demiştim kendim için aynı durumu hayal ettim tüylerim tüylerim diken diken oldu diye ölünce ev de o çocuklara kalacakmış bu bile hesaplanmış. Adam bulmuş tabi saf kadını sonuna kadar sömürecek

Yok ya bu kadar olmaz. Yani saflık mı var sizde anlamadım ki nasıl görmezsiniz nasıl anlamazsınız
Konu sahibi bu beyi kaybetmekten korkuyor. Yoksa ne saflik ne de basiretsizlik yaptigi. Cunku kendi de farkinda ve rahatsiz ama iste amasi var. Kadinlarimiz hur iradelerine pranga vuruyorlar,adina da seviyorum emek verdim diyorlar.

Yasiniz 42 idi galiba. Yazdiklarinizi okuyunca,bakici ilkokul kismi,nasil bu kadar emin oldu acaba cocugun down sendromlu veya baska bir rahatsizligi olmayacagindan diye hayret ettim. Oyle bir program yapilmis ki hayatin dogasina aykiri. Boyle ozel bir bebeginiz olsaydi kucaginizda bebeginiz tek basiniza onun tedavisiyle ugrasirken bosandiginiz esinizin uzerine olan evin taksitlerini de oderken kendinizi bulabilirdiniz. Lutfen kurtarin kendinizi su adamdan.

Kusuyorlar yüz vermiyorlar yalnız bırakıyorlar.Es adayı da böyle.Ah keşke bir ailem de eş adayım da olmasaydı.. Benim paramla imtihanım..

Konu bu değil ama merak ettim, 40lı yaşlarda nasıl emekli olacaksın? Emekli olup maaş için yaşı mı bekleyeceksin?
Evet aynen maaş almadan.7 yıl sonra doluyor.Ev alırsam 10 yıldan once olamam zaten.Evlilik olmazsa kendi evimize kat çıkmaya daha ucuza mal olur

Bir havale veya eft ye bakar,karti vermek niye?

Ben onu istemiyorum gercekten .6 ay gorustuk ama birsekilde giciklandim.Zaten bir sevgim yoktu..Burda konusu da var.Ailem de onla evlen diyor.Bu olmasa da istemem.Ablamin sosyal medyasında ekliymis.Haber ederim istersen diyor. Arada soruyormuş.Hic evlenmemis benden 4 yas kucuk.Ama sirket elemani yarimiz kadar maas aliyor hani degisen ne olacak maddi acidan.Ama zerre istek yok iste malesef.Biraz fazla duygusal belki ondan.Belki beni daha fazla nazlayabilir ama bilmiyorum gıcıklandim birkez.

Eee şimdi sizce ne olacak bu durum ?
Tamam anladık millet yazınca gözünüz açıldı peki gönül gözünüz ne alemde ?
Devam etmeyi hala düşünüyor musun mesela ?
Ben adim atmam daha fazla.Onun çabasına bakar.Bilmiyorum acele karar vermek istemiyorum.Icim bir soğusun once.

Herhalde sizin ilk evliliginiz olacak anladığım kadarıyla. Burada 1000 defa yazdım evlenip,boşanmış hele ki cocuklu bir erkek evlenmez. Evlenmeye kalkarsa da iste boyle seyler olur. Ha sizin de cocugunuz olsa idi eger derdim ki senelerdir aradığı aşkı,guvenilecek omuzu onda bulmussunuz 2.bahar yasayacaksiniz ama boyle birsey malesef yok
Adamin soyledigi de sacma otesi oturma grubuna neymis efendim bu kadar bakilmazmis evlilikte onemli degilmis yOk yaaaaaa
Adam uyanık aynı zamanda cimri
Sizi bulunca mi çocuklarını yurtdışına gönderesi gelmis?
Bir de düşünecekmis
Siz bunu cok alttan alıyorsunuz ve gereksiz tolerans gosteriyorsunuz farkında mısınız? Ne icin yani
Insan once kendini dusunmeli evlilik böyle birsey degil

Bizim sağlık camiası hep böyle.Bizim meslektekilerin çilesi.. Genelde hep boyle bizim personellerin de oyle.Doktorlar dahi oyle oluyor bazen.Sonra burda çok gördüm...Ah ben de çok kiziyorum bak oyuzden bekliyorlar iste birbirinden görerek..
Biri demişki kartı niye veriyorum havale yaparım.E o da aynı.Bir nebze iyi.Maasinin tamamını havale edenleri gördüm burda..Ben bu herkesin yaptığı şeyi bu yüzden de evliligi reddedemem aslında..

Belki yaş, yalnızlık vb. konularda endişeniz var anlıyorum ama üzgünüm bu adam sizi sevmiyor bence. Benim aldığım tek izlenim bu, lütfen düşünün ve kendinizi geri çekin. Çok ısrarcı davranmayın artık, bu kadar özür dilenecek bir şey yapmamışsınız. Size bu kadar suçlu ve değersiz hissettirmesine izin vermeyin lütfen..

Aman Allahım ben neler okudum az önce.ablacim kaç yaşında kadınsınız iki dkkya adamın niyetini ben anladim sen 1 yılda anlayamamssin üzerine birde üzülüyorsun evlenemicem diye.herseyde bir hayir vardir,fazla üzerine gitmeyin şu adamları bu kadar tepenize çıkarmayın,gözü paradan başka bişey gormuyo bence şimdiden para konusunda yüz göz olmuşsunuz.ipini bırakın doğasına salın böyle adamları.

Onun çocuklarına ev kalacakmış, siz doğurursanız ona ne kalacak peki ?
Sizden çocuk düşünmüyor bunu çıkardım ben zira sizden olacak çocuklar hayat planına dahil edilmemiş, bu adamla kendini ömrünü harcama sakın.

10 dk dolmus son msj yeniden duzenledim.

Bizim sağlık camiası hep böyle.Bizim meslektekilerin çilesi.. Genelde hep boyle bizim personellerin de oyle.Doktorlar dahi oyle oluyor bazen.Sonra burda çok gördüm...Ah ben de çok kiziyorum bak oyuzden bekliyorlar iste birbirinden görerek..
Biri demişki kartı niye veriyorum havale yaparım.E o da aynı.Bir nebze iyi.Maasinin tamamını havale edenleri gördüm burda..Ben bu herkesin yaptığı şeyi bu yüzden de evliligi reddedemem aslında..Vermem ama ev olayına girerim maaşımın büyük kısmıyla biraz da eve yardım ederim çekilirim.. Neyine yetmez.Ben olmasam evi de olmayacak.Aylik giderleri de bir nebze rahatlamayacak.Ev kimin adına olacak meselesi olur sonra.Onu da ben can havliyle çocuklarına da kalacak daha ne yapayım diye gönlünü almaya çalıştım.Boyle söz vermiş oldum.Hic benim adıma olsun diyemem de bu sozden sonra.Ataerkil ya adinda.Ailem ısrar etmisti bu konuda .Aileme yalan soylemek zorunda kalirim.Soyle düşündüm aslında bu kavga konusu olacaksa ben öldükten sonra kimin adına olursa olsun.Cocugum olacak ama 1/3alir(Benim adıma onun adına olsa ne değişir bu durumda çocuklar acısından onu araştırmaya da utandim biraz.Merak da ediyorum aslında.Ki o da düşünmüştür kendi adına isteyeceğimi.Ama söz verdim; artık geç.)
Bir de benim baba mirası ortak evim var nasılsa.Zoruma gidiyor para kazanmak kolay değil ama..
Hani biz evlenirsek durum bu olur.Buna ne diyorsunuz?Siz olsanız bu durumda napardınız evlenseniz diyelim

O yurt dışı deyince zincirleme düşünmek zorunda kaldım.Evlenmeden ölçeyim biceğim sindireyim öyle evleneyim dedim ki dogru hareket (ama onu rahatsız etti).Evlilige daha az sorunsuz gireyim dedim.Yanlis mi değil.Atlanmazki hemen hicbirsey dusunmeden.
Pişman da olmuştum söylediğime.Cunku daha büyük sozler vermek zorunda kaldım ev benim adıma olmayabiliri ima etmis oldum
HEM aramızı bozdu.Cok gerginlestik.
Konuşma konusuna pişman da değilim aslinda ;gözü kara değilim.Hele burdan gazi alinca çok iyi geldi pişmanlığın azaldim
.Belki bunu şimdi söylemeden evlilikte de halledebilirdim.Bosanmaktan korktum temiz , hesaplasilmis bir sayfayla girmek istedim.Ama bakalım o nasıl olacak Bundan sonra..Ne düşünüp ne yapacak..

Son düzenleme:

Ya hala evlenseniz diyorsunuz. Evlenmem böyle adamla. Gelip yalvarsa bile evlenmem. Böyle hesap kitap yapmanıza sebep oluyor, arkanızı yaslayamıyorsunuz. Sizi sevmediği çok belli. Ayrılmanız gerekirken hala ev, çocuk, miras vs diyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…