Evlemmek uzereyken konustugum bir konu yizunden duşunecegini soyledi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu anda ortak çocuğunuz mu var ? O mesajı okudum da sanki çocuk var Nasıl yapıcaksın gibi bişey demiş size.
Nasıl e.m.ek.li olacaksın 3.çocuk varken (olacak olan)dedi.Ben de zaten 10 yılı bulur ev taksiti.En son erken e.m.ek.li.likten vazgecmistim ev kredisi benim maasa bakacagi icin.Ama o cocuklaeini okutacagi icin..Ben evlenmesem de oyle planim vardi..Cocugun da bakıcı parası bitmiş olur ilkokulda pek masrafı olmaz yani başımızda okul var. Aynı mahallede oturuyoruz.
Araba satmayı o dedi ben dememiştim.Hatta hoşuma gitti böyle elini taşın altına koyması.Ilk once tamamen ben yapmak istemezdim cabasini goreyim diye..Once yatak oda ve oturma grubu alacaktı sonra oturma grubu sen al dedi.Zaten araba kötüydü .Sonra daha iyisini alırız benim maaşı biriktirip demistim

Son düzenleme:
Ah benim ailem de böyleydi.Bilseydim maksadı bu hiç yanaşır miydim..Sonraları öğrendim.. Ailem de kusuyor bana para istedikleri kadar vermiyorum diye.Bir yeğenim bu yüzden kus aynı evde..Ama bu daha beter çıktı.Bundan ayrılsam ablam direk verdiğin parayı arttır der.Ona sınır oldukça onla olasım gelirdi.Ama bu ondan beter gibi.Ablam hiç değilse küsmez sürekli taciz eder.
Ay bekar teyzelerin dramı bu, sömürgen kardeş ve yeğenler. Siz bilmiyor musunuz paranızı yemeyi? Atlayın uçağa dünyayı gezin, ona buna yedireceğinize yumurtalarınızı dondurun. Sağlık sorunu dışında da aileniz dahil kimseye zırnık koklatmayın.

Nasıl e.m.ek.li olacaksın 3.çocuk varken (olacak olan)dedi.Ben de zaten 10 yılı bulur ev taksiti.Cocugun da bakıcı parası bitmiş olur ilkokulda pek masrafı olmaz yani başımızda okul var. Aynı mahallede oturuyoruz.
Araba satmayı o dedi ben dememiştim.Hatta hoşuma gitti böyle elini taşın altına koyması.Once yatak oda ve oturma grubu alacaktı sonra oturma grubu sen al dedi.
Konu bu değil ama merak ettim, 40lı yaşlarda nasıl emekli olacaksın? Emekli olup maaş için yaşı mı bekleyeceksin?

Soğudum aslında da..Ne bilim çoğu kadın maaş kartını eşine veriyor yönetimini eşi yapıyor.Adam da onu bekliyor.Ben hiç böyle istemem.Senin benim yapiyorsun diyecek.Ki etrafı da öyle akıl verir.Cogu kişi böyle düşünüyor.Ben güvenir verirsem veririm istemezsem vermem neden zorlanır bir insan.Beni tamamen sogumaktan alıkoyan bu.

Çoğu kadın kartını eşine veriyor çünkü benim gibi hesap kitap yapmaktan üşenen ve eşi güvenirlik konusunda kendini ispatlamış kadınlar bunu tercih edebiliyor. Ve çoğu kadın eşinden az kazanıp ondan çok harcıyor yine örnek ben :KK53: Hadi siz de beni örnek verin madem çevreye göre karar veriyoruz...

Ş
Nasıl e.m.ek.li olacaksın 3.çocuk varken (olacak olan)dedi.Ben de zaten 10 yılı bulur ev taksiti.En son erken e.m.ek.li.likten vazgecmistim ev kredisi benim maasa bakacagi icin.Ama o cocuklaeini okutacagi icin..Ben evlenmesem de oyle planim vardi..Cocugun da bakıcı parası bitmiş olur ilkokulda pek masrafı olmaz yani başımızda okul var. Aynı mahallede oturuyoruz.
Araba satmayı o dedi ben dememiştim.Hatta hoşuma gitti böyle elini taşın altına koyması.Ilk once tamamen ben yapmak istemezdim cabasini goreyim diye..Once yatak oda ve oturma grubu alacaktı sonra oturma grubu sen al dedi.Zaten araba kötüydü .Sonra daha iyisini alırız benim maaşı biriktirip demistim
Ablacım kusura bakma ama bu adam çocuk da yapmaz senden.Evlenirsen o konuyu da açacağını düşünüyorum eşim çocuk istemiyor diye.Şimdi öyle diyor ki seni çocukla tavlayacak.Sen de biyolojik saat muhabbetine bu adamın peşinde gez diye.Şu senden haber bekleyen kişiyi neden değerlendirmiyorsun?

Adamın oğlu kızı okuyacak diye siz ev sahibi olmayacaksınız öyle mi? Yahu 15 yaşında değilsiniz 42 yaşındasınız nasıl bunu göremezsiniz ben okudukça kafayı yedim böyle koruma kalkinlarimi açıp sizi saklamak istiyorum o adamdan. Tulipa yok ayrılmış senden hadi yallah başka kapıya demek istiyorum. Öyle sinirlendim ne olur bunu kendinize yapmayın bu adam sizi somurecek çok ezecek. Paranız emekleriniz onun çocuklarına gidecek nolur uyanın. Sevilmiyorsunuz da ilgilenmiyor sizinle ve inanilmaz uyanık biri. Bu adam tüm emeğinizi elinizden alır ruhunuz duymaz nolur yol yakınken dönün. Bu zamana kadar bekarmissiniz ki gayet normal bir şey olabilir, neden beklediğinize değen bir adamla birlikte olmayasanız? Neden el üstünde tutulmayasınız hak etmiyor musunuz sevilmeyi neden yahu kafayı yedirtcek bana bu konu
Yok elbette ev almak ister de.Hem de yurtdışında çocuk okutmak da ister.Once çocuklar gönderilecek sonra yettiği zamandan ilk cocuk gonderilmesinden ona para harcanmasindan biriki yil sonra tahminim ;ev alınacak ben de e.mekli.liği uzatacam.istedigi beklediği oydu bence.Ama ben kendi maaşımdan oraya veremem ev için veririm eve başlarım hemen.Kesintiye uğratmam çünkü bitirince e.m.e.kli olacam bana da yazık.Kendi çocuğum da olsa sanırım böyle yapardım.
Ama bana kızdığında çocukların geleceği evden önemli dedi. Suan annesinin evinde oturuyor ama annesi ev al diye ısrar ediyor kıtasını almak icin; borcunu bilmeden..Annesinin de işine gelecek bu yönden çalışan biriyle evlenmesi

Ne bilim çoğu kadın maaş kartını eşine veriyor yönetimini eşi yapıyor.Adam da onu bekliyor.Ben hiç böyle istemem.
Hangi çoğu kadın ya...

Benim çevremedeki erkeklerin maaş kartları eşlerinde, kendi eşimde dahil....hatta ev hanımları bile eşinin gelirini kendi kontrol ediyor....adam tüm maaşı çekip getirip eşine veriyor, gerektikçe kadın harçlık veriyor...

Siz hangi çevredesiniz merak ettim

O kadar cok plan program yapilmis ki. Cocuk su zaman yurt disina gidecek, ev su zaman alinacak, ortak cocuk su zaman olacak, yanibasimizdaki ilkokula gidecek.. Yarinin ne getirecegini bilmeden bu plan program niye. Sanki iş ortakligi yapiyorsunuz.
Benim bildigim evlilik sevgi saygi anlaşmaya göre yapilir

Sizi anlayabiliyorum az çok evde huzur yok bir yerde tutunma ihtiyacı var
Şimdi bende öyle yorumlar yazıyorum ama doğru olmadığını bildiğim bir adamla evlenmek için zamanında bahaneler aradım
Aynı şekilde evlenmeden maaş kartını ben alcam dedi
Aynı ayakkabıdan 10 tane alırsan kafana atarım dedi
Sevgiliyken benimle birlikte ev borcuna girmek istedi ve ben bu olaylardan 6 ay sonra anca ayrılabildim
Sebebi ise yalnız kalma korkusu sevilmeme korkusu idi
Bu hisler insana hata yaptıryor
Çok klasik olcak ama başka şeylere yönelim bir hobi kurs tiyatro resim veya bahçe işleri gibi
Gerçekten kafa sakinleşiyor özgüven artıyor

Yani gerçekten kendinizle zorunuz ne ?!! Bu adam hem sizi sömürmek istiyor , hem pek değer veriyor gibi anlatmıyorsunuz hem de aklınca sizi yola getirmeye çalışıyor. Hem özgürlük gibisi var mi .. Yiyin için gezin.. Valla bazen diyorum ki aptal mıydım da evliliği halt sandım evlendim ki öyle korkunç bi evlilik de yaşamıyorum.. Evlilik adamı basıyor.. Hele bi de bunun gibi biriyle evlenirseniz vay halinize..

Ablacim sevgi emek falan demişsin de ayrılmamak için hangi emek onun verdiği emek nerede. Millet 20 yıllık eşini bosuyor bir yıldır olan ilişkinin neyi emek Allah aşkına o zaman evlenin adam maddi manevi sömürmeye devam etsin sizi.

Birde param kıymetli demişsin de 7 bin para vermişsin adama parası kıymetli olan ne para verir ne evi arabayı ben alayım der.

Yok elbette ev almak ister de.Hem de yurtdışında çocuk okutmak da ister.Once çocuklar gönderilecek sonra yettiği zamandan ilk cocuk gonderilmesinden ona para harcanmasindan biriki yil sonra tahminim ;ev alınacak ben de e.mekli.liği uzatacam.istedigi beklediği oydu bence.Ama ben kendi maaşımdan oraya veremem ev için veririm eve başlarım hemen.Kesintiye uğratmam çünkü bitirince e.m.e.kli olacam bana da yazık.Kendi çocuğum da olsa sanırım böyle yapardım.
Ama bana kızdığında çocukların geleceği evden önemli dedi. Suan annesinin evinde oturuyor ama annesi ev al diye ısrar ediyor kıtasını almak icin; borcunu bilmeden..Annesinin de işine gelecek bu yönden çalışan biriyle evlenmesi
Yahu hadi elin çocuğunu anası kadar düşünmek kendinizden kısmak zorunda olmanızı geçtim siz çalışmaya da bilirdiniz. Allah korusun hastalanabilirdiniz, işten çıkarılabilirdiniz, size zorbalık yapılabilirdi ve çıkmak zorunda kalabilirdiniz.

Bakin evlilik bu değil, evlilik sen çalış ev alalım çocuklar okusun değil. Evlilik iyi günde kötü günde vardır. Çalışırken değil. Emekleriniz kızına oğluna gidecek daha nasıl sizi uyandırabilirim saçımı başımı yolacagim burda

Bu adam sizi sevmiyor. SEVMİYOR. PARANIZ İÇİN EVLENİYOR. Daha ne deyim yahu. Yanımda olsanız omuzlarinizdan tutup sizi bi silkelerdim

Ne bilim çoğu kadın maaş kartını eşine veriyor yönetimini eşi yapıyor
Yok öyle bisey. Babam maaşını annemin eline sayar. Böyle erkekler de var. Lütfen aklınızı başınıza alın ben size çok üzüldüm ve çok içselleştirdim. Bunu neden kendinize yapıyorsunuz, bunu hak edecek naptiniz?
Şu an kpssye çalışıyorum ve onca emek veriyorum. Atanınca da daha da çoğunu vereceğim ve onca emeğime rağmen maaşımı elin çocuğunun yediğini hayal ettim tüylerim diken diken oldu vallahi. Yapmayın 1 yil insan hayatında hiçbir şey değil

Yanlış alamazsanız daha önceki evliliğiniz neden bitmişti, ne kadar evli kalmıştıniz? İlk kez evlenecek olsanız olaya fazla iyimser bakmanızı anlayacağım ama tecrübeniz de olmuş bu konuda, adimlarinizi cok daha dikkatli atmanız gerekmiyor mu? Nasıl bu kadar gözükara olabiliyorsunuz?

Üstte bir üye de demiş, gerçekten aynı şehirde olsak sizinle bir kahve içip sohbet etmek isterdim ben bursa'dayim aklınızda bulunsun. En azından kendinizi çekmiş olmanız da bir adım ama en ufak adımında yelkenleri suya indirecek gibi bir tavrınız var. Yahu para kolay mı kazanılıyor? Ev alacağım ev çocuklarına kalacak diyorsunuz, çocuğun taksitleri, emeklilik, prm vs, surekli bir para muhabbeti, sevgi neresinde bu işin? Yani evliliğe dair tek motivasyonu para olması ne kadar irrite edici. Hiç aynı evde artık birlikte yaşamak, birlikte bir hayat kurma heyecanı yok adamda. Gidin paranızla tatil yapın, alışveriş yapın, kendinize bakim yaptırın Bi silkelenin söyle saçınızı bi savurun ozguveniniz yerine gelsin. Acayip sinir oldum adama

biz olunce onlara da kalacak daha ben napayim dedim
Ha bi de ev ortak olacaktı taksidini siz ödeyecektiniz ve oğluna kızına kalacaktı öyle mi? Bütün taksidini ödediğiniz ev başkasının çocuklarına kalacaktı. Adam beleşten eve konacaktı. Benim sayfaları okudukça tansiyonum çıktı iyi geceler herkese

Ablacım kaç kişinin daha bu adamın sizi zerre kadar sevmediğini söylemesi gerekiyor?
Neden kendinizi sizi sevdiğine inandırmaya çalışıyorsunuz?
Ayrıca o maaş kartlarını eşlerine verenler ya evlendikten sonra belli güven ortamı oluşunca verenler ya da zorla vermek zorunda kalanlar.
Kim bu adam gibi daha evlenmeden maaş kartının hesabını yapıyor Allah aşkına?
Hangi şehirde nasıl bir yerde yaşıyorsunuz da kafa dengi bir arkadaş bulup turlara çıkamıyorsunuz?
Yaw biz Diyarbakır'ın Bağlar'ında bile en tutucu aile çocukları olarak ne haltlar karıştırdık vaktiyle.
Şimdi Ankara'dayım oturduğum sitede bile emekli teyzeler arkadaşlarıyla gezilere gidiyor.
Siz sanki Hakkari'nin dağ köyünden yazıyor gibisiniz.
Tekrar yazayım,
Bu adam sizi sev-mi-yor...

Soğudum aslında da..Ne bilim çoğu kadın maaş kartını eşine veriyor yönetimini eşi yapıyor.Adam da onu bekliyor.Ben hiç böyle istemem.Senin benim yapiyorsun diyecek.Ki etrafı da öyle akıl verir.Cogu kişi böyle düşünüyor.Ben güvenir verirsem veririm istemezsem vermem neden zorlanır bir insan.Beni tamamen sogumaktan alıkoyan bu.
Siz maaş kartınızı vermek istemiyor musunuz, vermeyeceksiniz nokta. Ben de kendi paramın idaresini kendim yapayım isterim mesela, başkasına verince sanki harcamalarım için hesap vermem gerekir gibi gelir. Böyle bir istek ve hatta bu konuda ısrar buzzz gibi soğutsun sizi. Ve benim etrafımdaki herkesin kesesi ayrı, hiç öyle erkekte durmuyor maaş kartı. Maddi yatırımlar tek elden yönetilecekse o size versin bakalım maaş kartını, siz de gayet yönetebilirsiniz parayı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X