- 13 Mayıs 2013
- 2.399
- 6.263
- 158
- Konu Sahibi Buldumcukum
-
bizimde doğal yollarla çocuğumuz olmadı. kuruma baş vurduk ve bir oğlumuz var şimdi. kucağıma aldığımda 7 günlüktü. göbeği yeni düşmüştü. kaybettiğim zaman sadece 9 ay ve 17 günama ondan sonraki her anını yaşadım yaşıyorum. oğluma onu doğurmadığımı söylemeyeceğim çünkü bunu hissetmiyorum. inan karnımda kalbimde doğum acısını kat kat yaşadım. çocuğuma kavuşana kadar. birgün senin gibi özümü arıyacağım demesi beni kırarmı bilmiyorum ama yazdıklarını okuduğumda gözlerim doldu. oğlum birgün bunları yaşayacakmı yaşamasını istemiyorum. aramasın ne anasını ne babasını. iki kardeşi var iki abisi onların bilgisini saklıyorum. birgün gerçeği öğrenip karşıma dikilirse cevap verebilmek için. belki bencilce ama bizim hayatımızdan başka bir hayatı düşünsün istemiyorum sen merak etmişsin madem araştır. fakat annen üzülecektir biliyorum Allah yardımcınız olsun.
öyle yazmışsınki burnum sızladı gözlerim doldu. bazı geceler oğluma bak doğuran annesi için dua ediyorum. vicdanlı kadınmış ve bebeğini sevmiş onu kenar köşelerde doğurup bırakmamış 6 aylık hamileyken karar vermiş yeşil reçeteyle doğumunu yapmış ve bir kez emzirmiş ayrılmış hastaneden.güzel anne iyi anneymiş eminim oğlum için dua ediyor iyi olması için. onun için dua eden iki annesi var bu anlamda çok şanlı güzel oğlum canımın içi ruhum. dediğin gibi annesiz çocuk kalmasın herkesin seveni annesi olsun. teşekkür ederim.
bizimde doğal yollarla çocuğumuz olmadı. kuruma baş vurduk ve bir oğlumuz var şimdi. kucağıma aldığımda 7 günlüktü. göbeği yeni düşmüştü. kaybettiğim zaman sadece 9 ay ve 17 günama ondan sonraki her anını yaşadım yaşıyorum. oğluma onu doğurmadığımı söylemeyeceğim çünkü bunu hissetmiyorum. inan karnımda kalbimde doğum acısını kat kat yaşadım. çocuğuma kavuşana kadar. birgün senin gibi özümü arıyacağım demesi beni kırarmı bilmiyorum ama yazdıklarını okuduğumda gözlerim doldu. oğlum birgün bunları yaşayacakmı yaşamasını istemiyorum. aramasın ne anasını ne babasını. iki kardeşi var iki abisi onların bilgisini saklıyorum. birgün gerçeği öğrenip karşıma dikilirse cevap verebilmek için. belki bencilce ama bizim hayatımızdan başka bir hayatı düşünsün istemiyorum sen merak etmişsin madem araştır. fakat annen üzülecektir biliyorum Allah yardımcınız olsun.
bir pedegogla içli dışlıyım masal gibi anlat şimdiden diyor :) arada anlatıyorum biz anne baba olmak istedik sonra senin gibi çocukların olduğu bir yere gittik sen minnacıktın kundaktaydın bana baktın beni seçtin anne diye babana baktın babanı seçtin baba diye seni kucağımıza aldık çok sevdik öptük öptük kokladık ve hiç bırakmadık. ve biz sen gelince çok mutlu olduk. çok mutluyuz oğlum iyiki varsın iyiki oğlumsun seni çok seviyorum diyorum. oda bana seni çok seviyorum anneciğim iyiki beni kucağında eve getirmişsin diyor. oğlum 3 yaşında belki bu şekilde normal gelecek ve tepki vermeyecek. pedegog arkadaşım sık sık anlatma sordukça anlat dedi. öyle yapıyorum. kız çocukları daha meraklı ve gözlemci oluyor oğlum nasıl olacak bakalım :) sağol canım seninde konunu sabote etmiş gibi oldum. kusura bakma.Kendinizi rahatlatmak istiyorsanız sosyal hizmetlere yada bi rehberlik danismana gidin kafanizdaki soruları sorarsiniz. Sosyal hizmetlere ben gittiğimde oranın muduru bana 20 25 yaşlarında daha yeni evlatlık olduğunu öğrenen kişiler olduğunu söylemisti . siz bi süreden sonra zaten içinizde tutamazsiniz . o zaman zaten soylersiniz dogru zamani siz bilebilirsiniz anck. benim su an tüm cevrem arkadaşlarım evlatlık olduğumu biliyor eğer cocugunuza zamanı gelince bunu soylediginizde çocuğunuz bunu
Herkeze anlatirsada üzülmeyin . ben fazla önemsemediğim için anlattım sır değil ayip değil . çocuğunuz sizinle bence ilerde gurur duymali . cunki ben annemle gurur duyuyorum ilerde illaki tepkileri olacak buna hazırlıklı olmalısınız . hissetme konusu da ise fazla gozlemciydim ve 6. Hismi bilmiyorum ole iste
bende senın gıbıyım.20 yasımda ogrendm.ne değişti benim hayatımda hemen söyleyım.suan kı aılemı daha da cook sevdım.beni 4 gunlukten ıtıbarne bu gunlere geırmısler.bende gecmısımı ögrendm.abilerim ablalarım varmıs onlarla görusuyorm.kendı psıkolojını en ıyı sen bılırsın bıyolojık aılenı buldugunda daha kötu hıssetmezsın umarm kendını.suan sana sahıp cıkan anne ve babanı sakın ama sakın uzme onların hakkı odenmez.hatta bence gerek bıle yok bıyolojık aılenı bulmaya.eminim bınbır tutlu yalan yanlıs bahane sıralarlar aglarlar zırlarlar bız oyle yapmak ıstemedık dıye ( kendı yasadıklarıma daır bu dusuncemı yazıyorm.) her seye ragmen sana bakıp buyuten aılenı kırcak uzcek bırsey yapma gerısı sana kalmıs canım hakkında hayırlısı olsu
Sonuç kasım ayında belli olacak belki yazarım ama o zamana unutulur olayBende evlatlık olduğumu çok düşündüm ailemden kimseye benzemiyordum tek çocuktum nüfus kaydımda d. Tarihim falan değişmiş mahkeme kararı ile ailem birşey söylemedi bende araştıramadım bu yüzden ama hep merak ediyorum üstün körü açıklama yapıldı hep sorularıma bende uzatmadım ama senin durumunda aklıma gelen ilk şey müge anlıya başvurman ailenin rızasını almadan yol alma tabiki derim ama içindede bırakma belki depremde bi göçük altından çıkarttılar seni sonra arkandan ailenden biri çıktı ama seni bulamadılar belki yıllardır arıyorlar belki ailen 18ini doldurman için hemen bu konuyu araştırmaya girişme diye böyle söyledi bilemezsin ve bu kadar öğrendikten sonra ben olsam peşini bırakmazdım bu ailenden vazgeçmen onları sevmemen yaptıklarını yok sayman demek değil bu senin en doğal hakkın ne iyi insanlar ki ailen sana bu hakkını sunmuş Allah yardımcın olsun inşallah iyi şeyler yaşarsın keşke sonucu öğrenme şansım olsaydı :)
öncelıkle hakkında hayırlısı neyse o olsun.eger aılen ölmüşlerse dua etmkten baska yapcak bırseyın yok.benım annemde benım dogumumda ölmus onu anne dıye kabul edıyorum hergece duamı okuyup yolluyorm cunku onun bır sucu gunahı yokSonuç kasım ayında belli olacak belki yazarım ama o zamana unutulur olay
Insallah depremi yasamissindir uzulmeni istemem olgun bir bireysin belli yazilarindan hayirlisi olsun bende olsam arastirirdim yasin dolunca gene bu konudan devam etki bizde destek olalim.Kafamdan iste onu bilmiyoruz kalcamdaki kocaman bi yarik şimdi orası ten rengimden daha beyaz yanaktakki dikiş kafamdakini bilmiyorum orda sacim yok ve hala şişliği belirgin
aynı anneden doğma abiler babaları ayrı. bioanne boşanma arifesindeydi oğlumu kucağıma aldığımda. abilere dedeler sahip çıkmış. anne baba anlaşamayınca çocuklara dedeler sahip çıkmış aileleriyle beraberler yani. ya annedeler ya babada o kadar ayrıntı bilmiyorum. en büyük abi 12 yaş büyük oğlumdan belki o 18 yaşına geldiğinde kardeşini arar annesinin hamileliğini biliyorsa tabi. gerçi ilerde veraset filan olduğunda oğlumu bulacaklar. çünkü miras hak bir toprak parçasıda olsa varisleri buluyorlar. onların kütüğündede bizim kütüğümüzdede nereden gelidği nereye gittiği gizli bilgidir ibaresiyle mevcut. oğlum gerçeği öğrendikten sonra nüfusa gidip geldiği kütüğü öğrenebilir. bunu sadece oğlum yapabilir ne ben ne bioanne sorup öğrenemeyiz. bana ailenin hiçbir bilgisini açık açık vermediler. mahkeme tutanaklarından ve nüfus kağıdı bilgileriyle ve kuruma sorduğum bir kaç soru dışında bilgi verilmedi verilmeside yasakmış.Abiler nerede? Onlara ailesi mi bakıyor yoksa onlarda evlatlık mi verilmiş yoksa ailesindeler mi?
Kardeşleri büyüyünce onu gelip bulabilir mi acaba?
Yok cnm zaten dertlesiyoruz burda açık biyerbir pedegogla içli dışlıyım masal gibi anlat şimdiden diyor :) arada anlatıyorum biz anne baba olmak istedik sonra senin gibi çocukların olduğu bir yere gittik sen minnacıktın kundaktaydın bana baktın beni seçtin anne diye babana baktın babanı seçtin baba diye seni kucağımıza aldık çok sevdik öptük öptük kokladık ve hiç bırakmadık. ve biz sen gelince çok mutlu olduk. çok mutluyuz oğlum iyiki varsın iyiki oğlumsun seni çok seviyorum diyorum. oda bana seni çok seviyorum anneciğim iyiki beni kucağında eve getirmişsin diyor. oğlum 3 yaşında belki bu şekilde normal gelecek ve tepki vermeyecek. pedegog arkadaşım sık sık anlatma sordukça anlat dedi. öyle yapıyorum. kız çocukları daha meraklı ve gözlemci oluyor oğlum nasıl olacak bakalım :) sağol canım seninde konunu sabote etmiş gibi oldum. kusura bakma.
amin. Allah hepimizin evladını bağışlasın korusun. teşekkür ederim.Ne güzel insansınız ya, gözlerim doldu okurken. Allah evladınızı size bağışlasın. Hep mutlu olun inşallah.
zonguldakta çok fazla Trabzonlu aile var. belkide laz kızısın. onlarda Ruslara benzer :)Bilmiyorum mesela beni daha çok almana benzetirler yada rus göçmen olabilirsin gibi birsuru şey duydum beni tanimayanlardanda bole duyumlar aldım bakalim ne çıkacak
Kafamdan iste onu bilmiyoruz kalcamdaki kocaman bi yarik şimdi orası ten rengimden daha beyaz yanaktakki dikiş kafamdakini bilmiyorum orda sacim yok ve hala şişliği belirgin
yoook unutmayız sen yaz bildir :) bizler meraklıyızSonuç kasım ayında belli olacak belki yazarım ama o zamana unutulur olay
Yok hayır yurd koruyucu aile olarak şimdiki aileme veriyor ve sonra yurd beni bi yanlışlık yaptık diyerek geri alıyor ailemde bunun üzerine beni evlatlık almak istiyor ama memur maşı gecinemezsiniz diye beni vermiyorlar sonra beni almak için mahkeme kararı filan 2 yıl ailem araniyor1 ve 2. soruların cevabı olarak yazılanlardan anladığım koruyucu aile olarak verilmiş önce sonrasında koruyucu aile bebeği istemişler ve mahkemeye başvurmuşlar. evlat edinme sürecinde mahkemeleri yaşıyoruz ve aile 3 kez mahkemeye çağrılıyor. ve aile gelir ve bebeği istemiyoruz derse mahkeme evlat verilebilir kararı çıkarır. veya 3 davetete aile mahkemeye gelmezse hakim kararıyla evlatlık verilebilir kararı çıkıyor. karardan sonrada evlatlık verilen aileye alabilirsiniz diye bir karar bildiriliyor ve nüfusa bilgiler gönderiliyor.
Sonuç kasım ayında belli olacak belki yazarım ama o zamana unutulur olay
Allah rahmet eylesin.öncelıkle hakkında hayırlısı neyse o olsun.eger aılen ölmüşlerse dua etmkten baska yapcak bırseyın yok.benım annemde benım dogumumda ölmus onu anne dıye kabul edıyorum hergece duamı okuyup yolluyorm cunku onun bır sucu gunahı yok
pardon yanlış okumusum
Yuregim titredi.. sen en guzel annesin.. bir kere emzirip birakmak! Allahim sinamasin kimseyi boyle bir seyle. Karninda hissettikten sonra emzirip gitmek.. ve hic karninda hissetmeden onu evlat olarak kendini anne olarak hissetmek.. Allah yardimciniz olsun her konuda. Insallah en guzel hediyeyle mukafatlandirsin sizleri..öyle yazmışsınki burnum sızladı gözlerim doldu. bazı geceler oğluma bak doğuran annesi için dua ediyorum. vicdanlı kadınmış ve bebeğini sevmiş onu kenar köşelerde doğurup bırakmamış 6 aylık hamileyken karar vermiş yeşil reçeteyle doğumunu yapmış ve bir kez emzirmiş ayrılmış hastaneden.güzel anne iyi anneymiş eminim oğlum için dua ediyor iyi olması için. onun için dua eden iki annesi var bu anlamda çok şanlı güzel oğlum canımın içi ruhum. dediğin gibi annesiz çocuk kalmasın herkesin seveni annesi olsun. teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?