• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlatlığım

bebeğe şiddet uygulayan bir ailenin nesını merak edıyosun..muge anlıyı ızlıyo musun?

ınan bana keşke arastırmasaydım dıceksın...

tamam merak edıyosun anlıyorum ama bi cahillik etme derım

merhaba benda evladligim.ben aslinda amcam buyutmus.yeni gercek ailemi taniyorum..bezen bende senin gibi biolijik ailemi hic tanimasamisim diyorum.o kadar soguklar ki ,nasil onlarin cocu olmusum sasiriyorum.mesala iki ay oldu babamlarin evine geleli.biolojik ana bir kere olsun aramadi,neden bosaniyorsun,ne oldu diye.her zaman destekcim beni buyuten ailem oldu.

sena gercek aileni ara ya da arama diyemem.ama insan boylelerini tanimasa daha iyi.tabi yasadiklarimdan yola cikarak konusuyorum.

insalah her sey gonlune gore olur.hayal kirikligi yasamasin.rabim yardim etsin .

anlaşılması, empati yapılması çok güç bir durum. şiddet olmasa sizi aileden alırlar mıydı bilmiyorum? ve kırılmasyın ama kendi aileniz sizi bırakmış ama şimdiki aileniz sizi beklemiş ve aileniz olmuş.

yapmayı düşündüğünüz şeylere karşı size bir tavsiyede bulunamam çünkü dediğim gibi anlaması zor bir durum ancak size bir şey söyleyebilirim. şimdiki ailenizi hiç üzmeyin, mutlu ve huzurlu iseniz hele. hiç hiç kırmayın. anne olduktan sonra benim için evlat edinenler bin kat daha önem kazandı. insan kendi çocuğunun sorumluluğunu, bakımını üstlenemezken bu aileler öyle güzel bakıyorlar ki yavrulara ben kendimden utanıyorum. hastalığınızda, korkularınızda, mutluluklarınızda yanınızda olan anne-babanızı hiç bırakmayın.

fazla merak kedi oldurur..
agrisiz basini agritma,devam et guzel hayatina.
sana el kadarcikken iskence edenlere-ki bu ailen dahi olsa- Allah rahat yuzu gostermesin

bizimde kan gruplarımız farklı ve benimde hamile fotoğrafım yok. eni sonu çocuk bir şekilde hissediyor yani saklamanın manası yok değil mi :) bende hep bunu düşünüyorum kan gruplarımız farklı hiç bilmese bile buradan anlar. hakkımızda hayırlısı :)
Merhaba :) merak ettim, çocuğun annesinin pişman olup geri alma hakkı var mı? Yoksa bir daha ulaşamıyor mu?

Merhaba :) merak ettim, çocuğun annesinin pişman olup geri alma hakkı var mı? Yoksa bir daha ulaşamıyor mu?
kurum ne bana ne karsi tarafa aile bilgisini vermiyor. cocugunu biraktiktan sonraki ilk bir yil kurum tarafindan aileye mahkeme aciliyor ve aile 3 kez mahkemeye davet ediliyor gelirse cocugunu istiyor musun diye soruluyor o zaman pismanim diye bilir cocugunu alabilir. gelmezse hakim tarafindan evlatlik verilebilir karari cikiyor. sonra biz mahkeme aciyoruz kuruma cocugu evlatlik almak istiyoruz diye bir yilda o mahkeme suruyor herseyimiz arastiriliyor psikolojimiz atalarimiz toplumdaki yerimiz malimiz mulkumuz vs. ve bizim kutugumuze gectikten sonra biolojik aile pismanuz deyip ilk 5 yil yeniden mahkeme acabilir. kuruma mahkeme aciyor kurum mahkeme karariyla aile bilgilerimizi veriyor ve sonra bize mahkeme aciliyor. alan aile duymadim ama bir iki tane mahkeme ornegi gordum.

Ben olsam hiç kurcalamam.
Bir sürü görüşmek istemeyeceğin akraba kalacak sana. Yada belki sorunlu belki katil belki sapık ne bileyim böyle sorunlu olan bir sürü akraba...
Normal bir durumda kimse evladını vermez kuruma. Olmuştur kötü bir şey.
Bir de şu var ben korkarım tuhaf tiplerle muhattap olmaktan.
Yada iyi bir duruma geldiğinde senden hak talep edecek bir sürü ayakbağında olabilir. Evet seni büyüten bakan ailen olsa ömür boyu bak, hakları var. Ama doğurup atana ben anne de demem baba da demem hiiç muhattap da olmam.
Bizim uzak bir akraba da evlatlık aldı ama onlar fakir bir aileden alıp evde doğum gösterdi. Çocuk bilmiyor. Ailenin onuncu çocuğuymuş, aile de iyi bir para karşılığı bebeğini satmış. O ara çok bilmişler ordusu işte dokuz kardeşi var bilmesi lazım fln dediler. Anne ve baba oradan hayır gelmez ömür boyu sırtında dokuz kardeş taşımasını istemiyoruz dediler ki haklılar da. Yemediler yedirdiler, hasta oldu baktılar çocuğu doktor yaptılar şimdi mal gibi satanlar yüzünden ömür boyu birilerine bakmak zorunda mı kalsın?
Ben biraz kindarımdır zaten. Ben senin yerinde olsam asla ama asla aramam hiç bir şekilde de bulaşmam. Makul ve iyi bir aile olsa seni ne olursa olsun bırakmazlardı...Devlet aldıysa şiddetten daha kötü kimbilir neler yaşattılar sana Allahtan hatırlamıyorsun. Sakın bulaşma lütfen arama. Seni büyütenler asıl annen ve baban onlar yeter sana. Hayır değil şer gelir başına

Bence gereksiz ve şimdiki ailene haksızlık olarak görüyorum.doğruran degil bakan büyüten annedir.
Belkide sana musallat olacaklar basına baska işler acılcak
Maddi yönden istekleri olacak..huzurunu bozma durduk yere

kurum ne bana ne karsi tarafa aile bilgisini vermiyor. cocugunu biraktiktan sonraki ilk bir yil kurum tarafindan aileye mahkeme aciliyor ve aile 3 kez mahkemeye davet ediliyor gelirse cocugunu istiyor musun diye soruluyor o zaman pismanim diye bilir cocugunu alabilir. gelmezse hakim tarafindan evlatlik verilebilir karari cikiyor. sonra biz mahkeme aciyoruz kuruma cocugu evlatlik almak istiyoruz diye bir yilda o mahkeme suruyor herseyimiz arastiriliyor psikolojimiz atalarimiz toplumdaki yerimiz malimiz mulkumuz vs. ve bizim kutugumuze gectikten sonra biolojik aile pismanuz deyip ilk 5 yil yeniden mahkeme acabilir. kuruma mahkeme aciyor kurum mahkeme karariyla aile bilgilerimizi veriyor ve sonra bize mahkeme aciliyor. alan aile duymadim ama bir iki tane mahkeme ornegi gordum.
Zor bir süreçmiş. İnşallah sıkıntı yaşamazsınız, bebeğinizle Mutlu olursunuz.

Siz ne gzl bir annesiniz bütün yazdiklarinizi okudum. Hic bsy düsünmeyin oglunuzla zamaninizi gzl gecirin. Benimde 1yasinda bir oglum var duygulandirdiniz beni:cry:
doguran dgl büyüten gercek annedir kendinizi yipratmayin günah islemediniz siz.
teşekkür ederim Allah evladınıza ömür versin analı babalı büyüsün inşallah. :)

Dediğim gibi çelişkiler var şiddet olduğuna inanmıyoruz
Şiddet olduğuna nasil inanmiyorsun ya? Ben mi yanlış okudum biyolojik ailen sana bebekken şiddet uyguluyor. Şiddetin boyutlari öyle buyukki artik kkomşular arıyor ve şikayet ediyorlar. Haklı olarak sosyal hizmetler seni alıyor. İlk olarak vucundaki dikiş izledi neyin nesi? Bunu biyolojik ailen yapmıştır. Şuanki ailen yapacak değil ya! Canim benim üülkemizdebir çocuğu evlat edinmek çok zor. Öyle önüne gelene vermiyorlar, mutlaka belgelerde bir eksik bir yanlışlık olmustur oyuzden geri çağırılmışsindir. Çünkü bu konular çok hassas. Zaten problem ortadan kalkinca ailene geri verirmişsin. Şimdi sana vucundaki dikiş izledini bile hatirlamayacak yaşta bunu yapan insanlari niye ariyorsun? Emin ol hayatin altust olur. Kafan çok karışır. Bunu 24yasinda bir bayan söylese arastiricam dese amenna ama yapma derim. Gerek yok. Şükür hayattasin iyisn ailen sana sevgiyle yaklasiyor uzerine titriyorlardir eminim. Onlardan gelecek para miras, allahtan gelsin. Bırak bu işi derim

Şiddet olduğuna nasil inanmiyorsun ya? Ben mi yanlış okudum biyolojik ailen sana bebekken şiddet uyguluyor. Şiddetin boyutlari öyle buyukki artik kkomşular arıyor ve şikayet ediyorlar. Haklı olarak sosyal hizmetler seni alıyor. İlk olarak vucundaki dikiş izledi neyin nesi? Bunu biyolojik ailen yapmıştır. Şuanki ailen yapacak değil ya! Canim benim üülkemizdebir çocuğu evlat edinmek çok zor. Öyle önüne gelene vermiyorlar, mutlaka belgelerde bir eksik bir yanlışlık olmustur oyuzden geri çağırılmışsindir. Çünkü bu konular çok hassas. Zaten problem ortadan kalkinca ailene geri verirmişsin. Şimdi sana vucundaki dikiş izledini bile hatirlamayacak yaşta bunu yapan insanlari niye ariyorsun? Emin ol hayatin altust olur. Kafan çok karışır. Bunu 24yasinda bir bayan söylese arastiricam dese amenna ama yapma derim. Gerek yok. Şükür hayattasin iyisn ailen sana sevgiyle yaklasiyor uzerine titriyorlardir eminim. Onlardan gelecek para miras, allahtan gelsin. Bırak bu işi derim
aynen öyle evlat edinmek hiç kolay değil 7 cettimizi araştırdılar :) psikolojimize sağlığımıza paramıza pulumuza baktılar. evimize gelip düzenimizi incelediler daha neler neler... üstüne üstlük iki yılda mahkememiz sürdü.

Trafik kazasida olabilir yada deprem bilmiyoruz zaten yurt kesin bisey söylemiyor

Sosyal hizmet uzmanıyım, bu işleri araştırmak çok da psikolojik olarak iyi olmuyor.

Bence ara biyolojik aileni.en azından ömür boyu merak edeceğine aklından çıksın.herkezin gerçekleri bilmeye hakkı vardır..

Back