• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlatlığım

Evlatlığım su an 17 yaşındayım geçmişim tam olarak bilinmiyor. Yurdun dediğine göre ailem şiddet uyguluyormuş komşular şikayet etmiş ve beni o evden almışlar.ama biz buna inanmıyoruz çünkü çelişen bazı şeyler var . Zonguldak tan Antalyaya transfer edilmişim. Önce bakıcı aile olarak beni su anki aileme verilmisim sonra bi yanlışlık olduğunu söyleyip yurd beni geri alıyor, ailem beni evlatlık olarak almak istiyorlar mahkeme 2 yıl gercek ailemi aramış ama bulunamamış. 3 yasimda evlatlık olarak veriliyorum beni aldıklarında daha fazla yara bere varmış ama su anda vucudumda 3 tane ya dikiş yada amiliyat izi var. 18 imi doldurmama 9 ay var eğer eskiden bi kimliğim varsa 18 i doldurunca geçmişine dair herşeyi ogrencem. Çelişen şeyler ise zonguldak tan antalyaya gelmem, bakıcı aileye verip yurdun geri alması ve evlatlık verilmem, gercek ailemin bana şiddet uyguladığını soyleyip 2 yıl mahkemenin ailemi aramaları. Bizim tahminimiz 99 yilindaki deprem. Su anki ailemi çok seviyorum. 18 imde gercek ailem yaşıyorsa bile şimdiki ailemi birakmam sadece gerçek doğum yerimi doğum tarihimi bu dikiş izlerinin nereden geldiği kardeşim abim var mi bunları merak ediyorum yada nasıl insanlar oldugunu, hukuken ailem öldüyse eğer kimliğimde beliyse gerçek ailemin borcu veya mirası varsa 18imde bunlar benim uzerime geçiyormuş. Benim gibi kişiler varsa eğer 18inde öğrendiklerinde ne gibi durumlarla karşılaştılar. Hayatlarında neler değişti. Öğrenmeye hazır hissediyormuydunuz ? Sosyal hizmetlerle konuştum ogrenmesen iyi olur dedi korkmalımıyım

sadece şunu belirtmek istedim. kimliğin şu an ki ailenin üzerineyse sanmıyorum borç harçları üstüne kalsın.. ama bu ciddi önemli bir konu. kesinlikle avukat ile görüşün.

zira benim durumum farklı ama babam vefat ettiğinde üzerimize bilmediğimiz binlerce borç kaldı ve aylardır mahkemelerde perişanız.. babamın bilmediğimiz şirketi varmış güya onun borçları da çıktı. halbuki babamın doğru düzgün okuma yazması bile yoktu. bilmeden imza atmış sanırım. çok önemli bu konu lütfen bir avukat ile halledin bunu..

öyle yazmışsınki burnum sızladı gözlerim doldu. bazı geceler oğluma bak doğuran annesi için dua ediyorum. vicdanlı kadınmış ve bebeğini sevmiş onu kenar köşelerde doğurup bırakmamış 6 aylık hamileyken karar vermiş yeşil reçeteyle doğumunu yapmış ve bir kez emzirmiş ayrılmış hastaneden. :KK43: güzel anne iyi anneymiş eminim oğlum için dua ediyor iyi olması için. onun için dua eden iki annesi var bu anlamda çok şanlı güzel oğlum canımın içi ruhum. dediğin gibi annesiz çocuk kalmasın herkesin seveni annesi olsun. teşekkür ederim.
ebnim de ikizlerim var ve ilerde bnde gönüllü aile olmayı çok istiyorum en azından hem maddi hem manevi ihtiyaçlarını karşılarım bağrıma basarım bn durumu çok iyi olupta yurttan bir bebeğe sahip çıkmayanlara şaşıyorum.Umarım bu kardeşimiz ailesini bulur ancak onu büyütenler önceliği olur çünkü doğurmak değil annelik bakmak,koruyuo kollamak ve onu canı gönülden sevmektir.O bebkle heyecanlanmaktır umarım bn de sevgi ihtiyacı olan bir yavruya evimi açarım bunu çoookk istiyorum ve sırf bu yüzden 3.üniversitemi sosyal hizmetler üzerine okuyorum

bundan emin misin ? ben deprem zamanını çok iyi haırlıyorum, sadece bakırköy ve avcılar tarafında bi kaç bina yıkıldı benim bildiğim, o binalarda konuttu, yuva hatırlaıyorum
İstanbulda yıkılan bir yurt bnde hatırlamıyorum ozaman 19 yaşındaydım çok iyi hatırlıyorum.İnternetten araştır istersen eski gazete arşivlerinde vardır

Önce bakıcı aileye vermişler yanı şimdiki aileme sonra yurd bi yanlışlık yaptığını aslında benim evlatlık verilmem gerektiğini söyleyip geri almış ailemde beni çok sevdiği için evlatlık almak istemisler. Yurd ailemi aramış ama neden bilmiyorum cok çelişiyor diyorum ya ondan bence büyük olasilik öldüler yaralar ise biri kalcamda kocaman bi yarık kendi ten rengimden daha beyaz, biri yanagimda dikiş izi diğeri ise kafamda orda saç yok ve hala şiş onun ne olduğunu bilmiyorum

Evet bu şekilde anlatinca sen depremde aileni kaybetmiş olman çok mantıklı geldi. İnşallah gönlüne göre olur canım.

E
17 yaşındayım 14 yaşımda evlatlık olduğumu öğrendim .zonguldak tan antalya ya transfer olmuşum yurt aileme kız ailesinden şiddet görüyordu komşular şikayet etti bizde aldık gibisinden birşeyler söylemişler .önce bakıcı aileye vermişler beni sonra yurt bir yanlışlık oldu evlatlık olarak vermemiz lazım diyerek beni geri almış bakıcı ailem beni sevdikleri için evlatlık almak istemişler 2 yıl mahkeme ailemi aramış bulamamışlar bence bu hikaye birbiriyle uyuşmuyo eğer ailem şiddet uygulasaydı bakıcı aileye verilirdim .büyük ihtimalle tüm aile fertlerim öldü ki evlatlık olarak verildim . yani geçmişim bilinmiyor tek bildiğim bu aileye 3 yasında gelmem konuşmayı zor öğrenmem ve yara bere içinde gelmişim kalıcı olarak kafamda yüzüm de ve kalçamda dikiş izleri var .ailemin tahmini 1999 yılındaki depremde ki bir kazazede olabilirim her neyse sorum şu :
geçmişimi 18 yaşımda mı öğrencem ?
Geçmişimi öğrendiğim de eğer biyolojik ailemden miras veya borç benim üzerime mi kalır ?

Yazdığım yazıda çoğu insan miras olayına takılmış 18 yaşıma geldiğimde eğer borç kalırsa aileme değil kan bağı olan bana kalacak o yüzden sormustum .ben 17 yasında olabilirim ama küçüklüğimden beri zor kotu günler geçirdim bela miknatisi olarak taniliyorum simdi ise stres ve üzüntüden hastalığa sahibim evlatlık oldugumu öğrendiğimde uzulmedim sadece şaşırdım kucuklugumden beri o kadar olay yaşadıktan sonra tepki veremedim sadece sukrettim bi aile beni aldığı için aile ortamında büyüdüğüm icin kafami mirasa takcak kadar ailemin durumu kotu değil gayet iyi bakiliyorum sukurler olsun ailem iyi annem ise benim kahramanim sorularimi yanıtlamaya çalışıyorlar 17 yasında olmam beni küçük yapmaz insan yasadiklarindan olgunlaşır ben yaşadığım şeylerle güçlü olmayı ayakta durmayı öğrendim . gecmis meselesine gelince de hafıza kaybı gibi görün siz gecmisinizi arastirmazmiydiniz yaralar nerden geliyor ne yasadin nerelisin doğum tarihin ne ben sadece gerçekleri istiyorum kafamda ki soruların cevaplanmasini

Ben bu konuyu hatırladım çünkü çok üzülmüştüm.6 Mart 2015'te Sinem_a kullanıcı adıyla açmışsınız bu konuyu.Üstteki yazı önceki konunuzdan alıntı.
1yıl sonra aynı yaş, farklı bir kullanıcı adıyla konu açılınca tereddüte düştüm sizinle ilgili.
Evet o kullanıcı bendim sifremi msn unuttum o yüzden yenisini açtım o sırada bana baya aileyi değil mirası dusunuyo gibisinden baya bi yuklenildi ben sadece bu konu hakkında bilgi sahibi degildim endiselerim vardı ben sadece oraya miras değil borcta yazmıştım ve başta dediğim gibi ailemi bulma peşinde değilim gecmisi mi öğrenme pesindeyim

Sizin yerinizde olsam bende merak ederdim, avukat eşliğinde araştırılabilir. Şimdiki ailen iyi olsa bile gerçek aileni tanımak en doğal hakkın.

Herşey aslına rücu eder. Kimden geldin bilmek istersin elbette. Belkide hesap sormak istiyorsun kim bilir. Allah yolunu bahtını açık etsin canım. Gönlüne göre versin inşallah.

seni bırakıp giden bir aileyi niye bulmak isterki insan ,
çok zengin bir aile olmasını ve sana miras kalmasını falan hayal ediyorsun herhalde .
haline şükret ve sarıl ailene
Hayır gecmisimo gerçek doğum yerimi tarihi mi gerçek adımı ve kardeşlerim varmı yuda nasıl dustum bu izler nerden geliyor onu merak ediyorum ailem bu konuda bana destekçi gerçek ailem eğer yasiyorsada onlara gitmicegimi biliyolar

peki burnuma değil size inanırım .. zaten yalan da borcum var ..
ben yaşadığım yerden siz babaannenizden duyduğunuzdan bahsediyorsunuz..

Hayır hanımefendi duyduğumdan bahsetmiyorum. Bizzat gittim avcılara, geçtim de sürekli. O dönem biz de yakın oturuyorduk oraya. Hatta babam gönüllü olarak enkaz kaldırma,arama kurtarmada da çalışmıştı.
Yazdıklarınızda abartı var.
Yalan söylediniz demiyorum ayrıca yalan borçlanılarak söylenecek birşey değil. Yazdıklarınızda abartı var sadece

sadece şunu belirtmek istedim. kimliğin şu an ki ailenin üzerineyse sanmıyorum borç harçları üstüne kalsın.. ama bu ciddi önemli bir konu. kesinlikle avukat ile görüşün.

zira benim durumum farklı ama babam vefat ettiğinde üzerimize bilmediğimiz binlerce borç kaldı ve aylardır mahkemelerde perişanız.. babamın bilmediğimiz şirketi varmış güya onun borçları da çıktı. halbuki babamın doğru düzgün okuma yazması bile yoktu. bilmeden imza atmış sanırım. çok önemli bu konu lütfen bir avukat ile halledin bunu..
Reddi miras yapmadınız mı? Mal mı kalmıştı?

Reddi miras yapmadınız mı? Mal mı kalmıştı?

yapmadık.. çünkü bilmiyorduk.. zaten hiçbir mal varlığı yoktu.. bir de babamı aniden kaybedince onun şokuyla aklımıza dahi gelmedi.
şimdi borca batık davası açtık. ama ülkemin adalet sistemi berbat olduğu için hakim dava sırasında sadece göz atıyor o da okuduğunu anlamıyor bile. mesela üstte borç miktarının tek biri yazıyor. misal 1750 lira. altında da 10 tane icra var. sadece 1750 lira ödenir diyor. sanki biz salağız 1750 lira için dava açacak kadar. altta var diyoruz. bu defa daha farklı saçmalıyor. Allah yardımcımız olsun inş..

buldumcuk bitanem, stresli davranma. senin ygs lys sınavlarında olabilir. onları da aksatma ablam olur mu? her şey olacağına varır. az biraz zaman geçsin aklına başka bi fikir gelir ona göre davranırsın. ama sen sanırım bulmayı kafaya takmışssın bulma niyetindesin keşfetme niyetindesin geçmişini. eğer ki öğrenmeden için rahat etmeyecekse araştır .

Yorumların hepsini okumadım...
Araştırma demiş bazı kişiler ama eminim başına gelen bi çok kişi araştırırdı.
Geçmişi bilmek ister herkes, Eğer altından üzecek şeyler çıkarsa dayanabilecek gücün varsa araştır ama şimdiki ailenin fikrini al ve onları üzmeden yap.

Back