• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlatlığım

Biz bisey açıklarken oyleyiz direk dolandirmayiz. Annem biliyordu bu kadar uzulmeyecegimi çünkü buyuklerim hep derdi ve hala derler yaşından olgun davraniyorsun diye Belkide bundan

Olgun olduğun belli konuşma tarzından zaten. Üzülecek bişey de yok bunda. Muhtemelen gerçek ailenle biyümediğin için şanslısın.

Birkaç bina değil canım avcılardan geçerken ceset kokusundan burnumuzun direği sızlıyordu..
Ama yurt vs yıkıldımı bilmiyorum..
ben kimse ölmedi demiyorum, ama sonuçta bütün avcılar komple yıkılmadı gölcük/ izmit gibi, yurt yıkıldığını sanmıyorum

Amiliyatmi bilmiyorum dikişte var biri kafamda biri yanagimda biride kalcamda
Ameliyat degildir onlar o zaman yanagindan ne ameliyati olucan sonucta bana deprem bebegisin gibi geldi yara berelerden dolayi Turkiye nin o yillarda siddet uygulayan bebegi aile elinden aldigini dusunmuyorum suan bile yapmiyo.

aynı anneden doğmuşlar. babaları ayrı. ve oğlumun biobabası hakkında net bilgim yok. evlilik dışı yazıyor dosyasında :KK43: aşk çocuğu olmuş oğulcuğum

Abileri varsa söylemelisiniz sanırım.. tabi bu fikrim tamamen duygusal.. kardeşlerinin olduğunu bilmesi açısından..

Ben çok takdir ettim sizi şimdiden bunları düşünüp kendinizi üzmeyin.. sizin güzel yüreğiniz mutlaka doğru olanı bulacaktır.

Abileri varsa söylemelisiniz sanırım.. tabi bu fikrim tamamen duygusal.. kardeşlerinin olduğunu bilmesi açısından..

Ben çok takdir ettim sizi şimdiden bunları düşünüp kendinizi üzmeyin.. sizin güzel yüreğiniz mutlaka doğru olanı bulacaktır.
çok teşekkür ederim. bilgilerini saklıyorum. eski nüfus bilgilerini mahkeme belgelerini. ve kurumun bize söyleyebileceği bilgileri hepsini kaydettim saklıyorum. belkide abileri birgün arayacak oğlumu. en büyük abisi oğlumdan 12 yaş büyük herşeyin farkındadır. belkide o da 18 yaşını bekliyor. bilmiyorum ki hayat bize neler hazırlıyor.

bende senın gıbıyım.20 yasımda ogrendm.ne değişti benim hayatımda hemen söyleyım.suan kı aılemı daha da cook sevdım.beni 4 gunlukten ıtıbarne bu gunlere geırmısler.bende gecmısımı ögrendm.abilerim ablalarım varmıs onlarla görusuyorm.kendı psıkolojını en ıyı sen bılırsın bıyolojık aılenı buldugunda daha kötu hıssetmezsın umarm kendını.suan sana sahıp cıkan anne ve babanı sakın ama sakın uzme onların hakkı odenmez.hatta bence gerek bıle yok bıyolojık aılenı bulmaya.eminim bınbır tutlu yalan yanlıs bahane sıralarlar aglarlar zırlarlar bız oyle yapmak ıstemedık dıye ( kendı yasadıklarıma daır bu dusuncemı yazıyorm.) her seye ragmen sana bakıp buyuten aılenı kırcak uzcek bırsey yapma gerısı sana kalmıs canım hakkında hayırlısı olsu

Yurd 18 imi doldurmadan bana bisey anlatmicak ama ailem beni alacağı sırada aileme , biyolojik ailemin bana şiddet uyguladığını söylemiş
Canim cok gecmis olsun. sorularim var.

1. Yurt seni niye geri almaya çalışmış? Onun sebebini ne olarak söylüyorlar.

2. Mahkemeye gerçek ailenin bilgilerini yurt vermiş mi? Neden senin aileni bulmaya çalışmış mahkeme ama bulamamış.

3. Bebek ken ameliyat olmuşsun ya ne ameliyati mis bu?

ah anneciğin ne yürekliymiş. demekki içinde söylemek için savaş veriyormuş. ve annenden öğrenmen ne iyi olmuş. teşekkür ederim çok teşekkür ederim canım benim. dilerim sorularının cevabını cabuk bulursun hayatının gizemini çözersin. oğlum hazır olunca söyleyeceğim. hiç söylememek iyi değil değil mi :KK43:
Kendinizi rahatlatmak istiyorsanız sosyal hizmetlere yada bi rehberlik danismana gidin kafanizdaki soruları sorarsiniz. Sosyal hizmetlere ben gittiğimde oranın muduru bana 20 25 yaşlarında daha yeni evlatlık olduğunu öğrenen kişiler olduğunu söylemisti . siz bi süreden sonra zaten içinizde tutamazsiniz . o zaman zaten soylersiniz dogru zamani siz bilebilirsiniz anck. benim su an tüm cevrem arkadaşlarım evlatlık olduğumu biliyor eğer cocugunuza zamanı gelince bunu soylediginizde çocuğunuz bunu
Herkeze anlatirsada üzülmeyin . ben fazla önemsemediğim için anlattım sır değil ayip değil . çocuğunuz sizinle bence ilerde gurur duymali . cunki ben annemle gurur duyuyorum ilerde illaki tepkileri olacak buna hazırlıklı olmalısınız . hissetme konusu da ise fazla gozlemciydim ve 6. Hismi bilmiyorum ole iste

Bende evlatlık olduğumu çok düşündüm ailemden kimseye benzemiyordum tek çocuktum nüfus kaydımda d. Tarihim falan değişmiş mahkeme kararı ile ailem birşey söylemedi bende araştıramadım bu yüzden ama hep merak ediyorum üstün körü açıklama yapıldı hep sorularıma bende uzatmadım ama senin durumunda aklıma gelen ilk şey müge anlıya başvurman ailenin rızasını almadan yol alma tabiki derim ama içindede bırakma belki depremde bi göçük altından çıkarttılar seni sonra arkandan ailenden biri çıktı ama seni bulamadılar belki yıllardır arıyorlar belki ailen 18ini doldurman için hemen bu konuyu araştırmaya girişme diye böyle söyledi bilemezsin ve bu kadar öğrendikten sonra ben olsam peşini bırakmazdım bu ailenden vazgeçmen onları sevmemen yaptıklarını yok sayman demek değil bu senin en doğal hakkın ne iyi insanlar ki ailen sana bu hakkını sunmuş Allah yardımcın olsun inşallah iyi şeyler yaşarsın keşke sonucu öğrenme şansım olsaydı :)

Canim cok gecmis olsun. sorularim var.

1. Yurt seni niye geri almaya çalışmış? Onun sebebini ne olarak söylüyorlar.

2. Mahkemeye gerçek ailenin bilgilerini yurt vermiş mi? Neden senin aileni bulmaya çalışmış mahkeme ama bulamamış.

3. Bebek ken ameliyat olmuşsun ya ne ameliyati mis bu?
1 ve 2. soruların cevabı olarak yazılanlardan anladığım koruyucu aile olarak verilmiş önce sonrasında koruyucu aile bebeği istemişler ve mahkemeye başvurmuşlar. evlat edinme sürecinde mahkemeleri yaşıyoruz ve aile 3 kez mahkemeye çağrılıyor. ve aile gelir ve bebeği istemiyoruz derse mahkeme evlat verilebilir kararı çıkarır. veya 3 davetete aile mahkemeye gelmezse hakim kararıyla evlatlık verilebilir kararı çıkıyor. karardan sonrada evlatlık verilen aileye alabilirsiniz diye bir karar bildiriliyor ve nüfusa bilgiler gönderiliyor.

Bende evlatlık olduğumu çok düşündüm ailemden kimseye benzemiyordum tek çocuktum nüfus kaydımda d. Tarihim falan değişmiş mahkeme kararı ile ailem birşey söylemedi bende araştıramadım bu yüzden ama hep merak ediyorum üstün körü açıklama yapıldı hep sorularıma bende uzatmadım ama senin durumunda aklıma gelen ilk şey müge anlıya başvurman ailenin rızasını almadan yol alma tabiki derim ama içindede bırakma belki depremde bi göçük altından çıkarttılar seni sonra arkandan ailenden biri çıktı ama seni bulamadılar belki yıllardır arıyorlar belki ailen 18ini doldurman için hemen bu konuyu araştırmaya girişme diye böyle söyledi bilemezsin ve bu kadar öğrendikten sonra ben olsam peşini bırakmazdım bu ailenden vazgeçmen onları sevmemen yaptıklarını yok sayman demek değil bu senin en doğal hakkın ne iyi insanlar ki ailen sana bu hakkını sunmuş Allah yardımcın olsun inşallah iyi şeyler yaşarsın keşke sonucu öğrenme şansım olsaydı :)
peki merak ediyor musun hala?

Ameliyat degildir onlar o zaman yanagindan ne ameliyati olucan sonucta bana deprem bebegisin gibi geldi yara berelerden dolayi Turkiye nin o yillarda siddet uygulayan bebegi aile elinden aldigini dusunmuyorum suan bile yapmiyo.
Kafamdan iste onu bilmiyoruz kalcamdaki kocaman bi yarik şimdi orası ten rengimden daha beyaz yanaktakki dikiş kafamdakini bilmiyorum orda sacim yok ve hala şişliği belirgin

teşekkür ederim bir nebze içimi rahatlattın. merak ediyorum nasıl hissediyordun evlatlık olduğunu? ailene benzemediğini filan mı gördün. ne bileyim sen sarışınsındır ailen karakaş karagözlüdür filan. yada kardeşin yok nedenini buna mı yordun acaba. ve nasıl öğrendin? konu sapıyor ama merak işte :KK43: aynı şeyleri belki bende yaşayacağım.
mesela benım o kadar cook fotografım varkı anlatamam.annemın hamılelık fotosu hıc yok .ben bundan hııssetmıstım.birde biyolojı dersınde kan gruplarımızın uyusmadıgını gördugumde hıssetmıstım

1 yıl kadar hamile kalamadığımda acaba boyle ilerlerse evlatlık edinir miyim ilerde diye kendi kendime sordum. İlk aklıma geln şy buyuyup aklı erdiğinde biyolojik ailesinin peşine duşup beni 2. Plana atqcağı oldu.. Sırf bu sebepten de olsa asla yapamam heralde dedim... Çok şukur ki buna gerek kalmadı ...

Back