Evlat sahibi olmak isteyenler=birlikte dua edelim mi

kizlar ben iyi deyilim,sinirliyim,icim daraliyor sigarayi barkali 1 hafta oldu belki sinirim ondandir ama seytan beni resmen alnimdan kasiyor,iyice cekilmez biri oldum yaaa,igneleri vururken aglamak geliyor hep icimden,dua ediyorum Rabbimne olur sonuncu olsun bu diye,kendime igneler batirmak cok canimi yakiyor,acaba hormonlardanmi boyle oldumki,cevremde olumsuz etkiliyor beni,ama kocamla aram iyi deyil,adam gecikse ni geciktin,erken gelse niye erken geldin,hep adama catiyorum onunda sabrini zorluyorum farkindayim ama elimde deyil,kendimi cok acinasi hissediyorum,sigarayi biraktigimin ilk haftasi olur boyle ama,tup bebek tedavisindeyim biliyorsunuz onun gerginligide var,bide bugun kucuk hamile olan gorumcem ileri geri konustu,onlarin yaninda aglayamadimda,goz yaslarimi icime akitmaktan bogazim sisiyor resaman.seytan uyumuyorki uysa biraz rahat ederdik,resmen benimle ugrasiyor fit sokuyor aklima,ama ben ondan gucluyum ve ben onu Rabbinmin izniyle yenerim....ama cok yoruldum hayal kirikligindan korkuyorum ..ben bilmiyorum ne yapmaliyim...Allahim nasil bir acidir bu hiic dinmiyor,agri kesici fayda etmiyor uyusam bitmiyor,ne Olur Allahim ne olur emanetlerinden bizede ver diger kullarina verdigin gibi bizede ver....iyi geceler kizlar...ruyanizda bebeklerinizi gorun insallah

hocam yanlış hatırlamıyorsam bugün hastaneye gidecektiniz. umarım başarılı olmuştur

Her ne kadar çok istiyor olsam da;
Ayrı ayrı herbirinizle ilgili süreçleri takip edemiyorum. Bir gün bile ara verildiğinde, geriye dönük olarak takip edebilmek zorlaşıyor.

Her birşeyi, her kişinin durumunu aynı ihtimamda okumayı ve aynı ihtimamda birşeyler yazabilmeyi de çok istiyor gönlüm, ancak taktir edersiniz ki bunu yapabilmek için gerçekten çok fazla zaman gerekiyor ve mümkün olmuyor böyle birşey.

Bu nedenle; yakalayabildiğim ve/veya haberdar olabildiğim kadarına yetişebiliyor, o kadarına yorum yapabiliyorum ancak.

Bu anlamda, zaman zaman belki de farkında olmadan veya gözüme ilişmediğinden dolayı; aslında okumuş olsam mutlaka bir iki satır yazmış olmamı gerektirecek bir durum içinde olanlarınız varsa ve oluyorsa, lütfen bu konuda beni mazur görün isterim. Bilin ki, ben içinde bulunduğunuz durumla ilgili yerleri görememişimdir ve onun için birşeyler yazamamışımdır.

Şimdi özellikle, Seyyan'ın bana yazmış olduğunu sms le bildirmiş olduğu ve en az onun kadar kıymetli bir iki satırın yerini bulmaya çalışırken ilk karşılaştığım yorum yukarıdaki alıntı olunca, pas geçmem mümkün değil zaten.

Muhat Hanım, inşallah kötü bir şey yoktur? Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Gerçi şimdi hızlı hızlı da olsa buradan sonrasına bakmaya çalışacağım ve belki de buradaki sorumun yanıtı oralarda bir yerde de mevcut olabilir ancak çok sayfa var, muhtemelen çok dikkatli bir şekilde hepsini okuyabilmem mümkün olmayabilir ve haber varsa da kaçırabilirim düşüncesiyle bu şekilde sormadan devam edemedim.

Neyle ilgili hastaneye gidecekti? Herşey yolundamıymış? Bir haber alabildiniz mi? arkadaşınızdan...

Son düzenleme:
Seyyancım geçmiş olsun canım yanına gelip krem süremem ama bu çicekler sana kıskandım walla.Şaka bir yana böyle bir zamanda candan abla gibi biriyle karşılaşmak nerdeyse imkansız.En yakının bile yapmaz onun yaptığını Allah razı olsun

Baharcığım;

Ben senin her okuduğumda çok beğendiğim, her bir arkadaşına hem de hiç atlamadan bir iki satır da olsa mutlaka ama mutlaka güzel güzel yazdığın şeyler kadar güzelini yazamam sana belki, ama sen güçlü ve inançlı bir kızsın, bunu çok iyi biliyorum.

Herşeyin üstesinden gelebileceğine de sonsuz inanıyorum, Allah'ın izniyle. Sen çocuk için çabaladıkça herşeyin ters gittiğine katılmıyorum ama. Bak daha bu sürece yeni başlıyorsun, hem bilemeyiz ki yarın neler getirecek. Bilemeyiz ki, belki de çok ama çok daha iyi ve hayırlı kapılar açmak için kapanmıştır bir önceki kapı. Öyle değil mi?

Gerek senin, gerekse buradaki tüm arkadaşlarının en son ihtiyacı olan şey, üzülmek, stres, sıkıntı... Unutmayın ki; bebekleriniz için verdiğiniz, zaman zaman son derece zorlu bu mücadele ve çabalar ne olursa olsun, sıkıntı ve stres bakımından yoğun olduğunuz müddetçe, sonuç almak biraz daha güçleşebilir.

En azından; bu amaçla da olsa, hepiniz olabildiğince iyi ve güzel beklentilerinize odaklanmayı, günün her vaktinde ve karşılaştığınız tüm olumsuzluklarda, bu olumsuzlukları en kısa sürede hiç olmazsa zihnen bertaraf etmek zorundasınız.

İnşallah, bu hafta sonu sana iyi gelsin. Ve yeni bir haftaya yeni umutlarla başla ve herkes için öyle olsun. Öyle olsun ki; güzel haberleri çok daha çabuk nasip etsin inşallah Yüce Rabbim.

Son düzenleme:

Seyyancığım,

Sanırım yukarıdaki satırların öznesi galiba benim ve sen benden bahsetmişsin sanırım.

Bu kadar güzel bir yüreğe, bu kadar güzel sözlerin üzerine, benim sözüm ne olabilir ki? diye düşündüm durdum.

Elim klavyeye gidip gidip geri geldi. Sözü hiç dinmeyen, kalemi hiç durmayan ben; ne yazacağımı bilemedim.:26:
Beni çok mahçup ettin. Çok utandım...
Ama ne yalan söyleyeyim, bir o kadar çok da hoşlandım... ve çok çok mutlu oldum güzel görüşlerine...
Çok teşekkürler, eksik olma. Allah razı olsun. Tüm bunlar sen öyle gördüğün ve öyle düşündüğün içindir...

Oyle cnim tlfndan zor olio yazmk ,,,,,..saolun destek oluyonuz Bana daha yeniyim die azarlayanlar olmustu

Sevgili asenat,

Zaten topikteki arkadaşların gayet güzel güzel açıklamışlar. Ve sevgiyle izah etmeye çalışmışlar sana bazı şeyleri.

Benim daha fazla birşey söylememe gerek yok. Ama sen ne güzel, büyük bir erdem gösterip; hani ilk geldiğin zaman yaşanan küçük tatsızlıkla alakalı özür de dilemiştin ne güzel. Niye şimdi durup dururken yukarıdaki şeyi yazdın ki? Çok kızdım sana bunun için çok...

Çok iyi niyetli, çok sempatik, çok içten ve samimi olduğunu düşünüyorum senin ve buradaki pek çok arkadaşın da öyle düşünüyorlar ve farkındaysan başka başka mevzulardan bahsedildiği esnalarda bile senin arada kendi adına yazdığın, sorduğun veya paylaştığın her bir şeye olabildiğince hepsi tek tek cevap veriyorlar.

Hem de büyük bir sevgiyle, öyle değil mi?

Sen güzel bir insansın, sevimlisin ve lütfen hep öyle ol ve hep öyle kal olur mu? Bak buradaki diğer arkadaşların hem yaş olarak senden büyükler, hem de zaman zaman okuyorsun işte, hepsi ne çok zamandır, ne çok şeyler yaşamışlar ve halen senin daha çok kısa bir süredir yaşadığın şeyleri çok daha fazlasıyla ve çok daha uzun sürelisini yaşamaktalar.

Burada zaten duaların herkes için yapılması ve senin de bu duygularla katılıyor olman bakımından, bir problem yok. Ve herkes seni seviyor farkındasın değil mi?

Lütfen, konuları birbirine karıştırmanın ve bu farkındalıktan uzaklaşmanın hiç gereği yok.

Ben art niyetsiz fakat biraz düşüncesizce, talihsiz bir söz olarak kabul ediyorum, yukarıdaki cümleni. Ve belki de bugün periyodik döneminin başlamasından ötürü bir moralsizlik yaşadığın için olmuştur bu diye tahmin ediyorum ve öyle olduğuna inanmak istiyorum.

Ama işte tam da bu noktada; yukarıda yazdıklarım asıl bu durumda çok daha büyük bir mana kazanıyor.
Tabi ki; senin duygularını ve beklentilerini sonuna kadar paylaşıyorum ve paylaşıyoruz.

Fakat; senin sadece bir kaç kezdir yaşadığın bu duyguyu diğer arkadaşlarının defalarca ve defalarca yaşamış ve hala yaşıyor olduklarını böyle bir zamanda çok daha iyi idrak edebilirsin kanaatindeyim. Eğer istersen, belki biraz daha dikkatli olabilirsin bir şeyler yazarken, öyle değil mi?

Bu da hepinize olsun.

Öncelikle, bu topikte yer alan listedeki tüm isimlerin yanıbaşına bir an evvel sıra sıra nazar boncuklarını ekleyeceğimiz umut, temenni ve inancımı yinelemek istiyorum.

Tüm dileyenler için de aynı dilek ve temennilerle, arka arkaya hepimizi sevindiren güzel haberlerini almış bulunduğumuz, şu anda adlarının yanındaki nazar boncuklarıyla hepimizi sevindiren ve umutları bir kez daha arttıran anne adaylarına, Yüce Rabbim bebeklerini sağlıcakla kucaklarına almayı nasip etsin inşallah.

Henüz belki erken gibi düşünülse de, Esma Hanım'ın takvimini incelediğimde tahminen iki hafta gibi bir süreçte, hatta her an bebeğin hareketlerinin farkedilmesi aşamasında olduğunu okuyunca çok heyecanlandım yine.

Bu arada diğer müstakbel anneler için de, onların takvimlerindeki hızlı gelişmeler devam ediyor. En son Ayşe Hanım eklendi. Ve Allah'ın izniyle böyle böyle devam edecek listemiz.

Sanırım Antisocial arkadaşınız (yanlışım varsa kusuruma bakmayın, gözatabildiğim ve gözüme ilişebildiği kadarıyla yazıyorum çünkü)

Size de geçmiş olsun, inşallah rahatsızlığınızı atlatabilmişsinizdir. Sigarayı bırakan arkadaşınızı ise, belki diğer konuda en fazla ancak empati kurarak onu anlamaya çalışıyor olsam da, sigarasızlıktan ötürü insanın nevrinin nasıl dönebildiği konusunda ise en az onun kadar anlayabiliyorum. Çok zor gerçektin o illetten ayrı kalabilmek ve kurtulabilmek. Ama zoru atlatmışsınız artık. Biraz daha sabır.

Burada okurken beni çok ama en çok duygulandıran şeyi yazmak istiyorum müsaadenizle.

Bir bakıyorum, hepiniz birden içinizden demoralize olan arkadaşınıza her şekilde destek, yardımcı, moral oluyorsunuz, bir bakıyorum aynı satırların altında bu defa kendi gücünüzün tükenmek üzere olduğuna dair duygularınızı paylaşıyorsunuz. Bu döngü böyle devam ediyor.

İşte diyorum, insan olmak, insan olduğunun farkına varabilmek, insan olmanın hakkını verebilmek, insan olmanın gereğini yerine getirebilmek, o güzel yüreklerin tüm güzelliğiyle ortaya dökülmesi böyle birşey olsa gerek. Ne mutlu sizlere.

Böylesi bir imtihanın üstesinden gelmek çok zor gerçekten. Sizler özel insanlarsınız. Kesinlikle çok özel insanlarsınız diye düşünüyorum.

Tabi ki maddi şeylerin hiç bir anlamı yok. Lakin, ortada mevcut bir yaşam gerçeği de devam ediyor, yaşam mücadelesi devam ediyor, bunu sürdürebilmek adına da geçim sıkıntılarımız oluyor öyle değil mi?

İşte bunu da gözönüne alarak; maddi manevi bu denli zorlu süreçlerin üstesinden gelmek hiç de öyle kolay bir iş değil.

Yüce Mevlam inşallah hepinizin haklarında en hayırlısını versin. Hepinizi hiç beklenmedik sürprizlerle sevindirsin tez zamanda inşallah.

Bir müddet tedavilerini ekonomik açıdan ertelemek zorunda kalanlar da lütfen üzülmeyin, gün doğmadan neler doğuyor.

İnşallah siz bu süreçleri atlatmaya çalışırken, bir bakarsınız ki; belki de onlara hiç gerek kalmaz, bir bakarsınız ki; belki de o süreç sürpriz bir şekilde sizinle buluşmuş olacak bebeklerinizin, kendilerinden önce, onlar adına, harcamaları için hazır olmuş bir kolaylık gibi, elinizin altında oluverecektir belki, Allah bilir...

Hepinize daima sağlık, huzur ve bereket diliyorum öncelikle. Ardından da; malum olan muradlarınıza bir an evvel kavuşmanızı diliyorum.

Bu zorlu yolda, Allah daima yar ve yardımcınız olsun, size güç versin inşallah.

Son düzenleme:

Seyyancığım,

Ne kadar hakediyorum bilmiyorum ama böyle arka arkaya çok mutlu ediyorsun yine beni. Hem de bir yandan yine mahcubiyet yaşıyorum şu anda.

Aşkolsun, ne yaptım ki? Bu kadarcık şeyin lafı olmaz. Hem ne olacak ki? Keşke Allah hep bizleri, iyi vesileler kılacağı, küçücük de olsa birilerine, birşeylere faydamız olacak şeylerle karşılaştırsa da, elimiz erdiği gücümüz yettiğince birşeyler küçücük de olsa katkı koyabilsek.

Dualarının çok daha fazlası senin olsun ablacığım. Senden de Allah razı olsun. Elinin daha iyi olmasına ise çok ama çok sevindim.
İnşallah rahat bir uyku uyumuşsundur. En azından o çok şiddetli ağrın mutlaka hafiflemiştir diye düşünüyorum. Umarım öyle olmuştur.

Evet kızlar, aynen Seyyan'ın bahsettiği şekilde öğrenince ve tam olarak ne olduğunu ise hiç anlayamadığım için telefonla görüşerek durumdan haberdar olmamın ardından gelişti herşey.

Durumu öğrenince, kesinlikle ona çok iyi geleceğinden emin olduğum şeyleri esirgemek olmazdı zaten. Bile bile insanın içinin rahat etmesi de, kabul edilebilir değil bence.

Oğlum sağolsun hemen götürüverdi beni. Gece saat bire yaklaşıyordu neredeyse ve biz bu vesileyle Sevgili Seyyan'la güzel bir kucaklaşma yaşadık öncelikle. Bunun güzelliğini sanırım tasavvur edebilirsiniz, çok güzeldi gerçekten. İnşallah kısmet olur da hepimiz bir gün hepimizle taşınma ve birlikte olma fırsatı yakalarız.

Tırnağının orta bölümü özellikle oldukça sert darbe almışa benziyordu, çünkü çok derinden bir morarma başlamıştı. Bu nedenle yaptığımız uygulamanın etkisi de biraz daha güç olmuştur ama bugün de sık sık devam ederse inşallah en azından ağrıları olmayacağı kanaatindeyim. Bakalım artık nasıl olacak durum.

Tekrar gelmiş geçmiş olsun diyorum. Allah hiçkimseye daha büyük ve kalıcı dertler ve hastalıklar vermesin inşallah.

Bu haftaki dualar;

Bu haftaki dualarımı elimde olmayan nedenlerden ötürü maalesef okuyamamıştım ve bildirmiştim.
Neyse ki gününde bağışlama yapılamamış ve sadece benden kaynaklı bir aksaklık olmadığı için de sevinmiştim.

Payıma düşeni okuduğumda kısmetse haberdar edeceğim.

Çok önemli değil belki ama yine de hatırlatmak istedim listeyi devralan arkadaşa.
Sanırım geçen haftadan benim okuduğumu da, Ayşe Hanım eğer eksik olursa diye eklemek üzere bekletiyordu.
Sadece bilgi açısından paylaşmak istedim.

Hanımlar, epey uzunca mesajlar oldu arka arkaya, farkındayım.

Neredeyse bir aya yakın zamandır yazamamıştım, dua bildirimim haricinde. Hem bu sebepten, hem de ayrı ayrı değinmemi gerektirecek bir kaç şeyin tesadüfen böyle üst üste aynı güne denk gelmesinden dolayı, biraz yoğun oldu yazdıklarım mecburen.

Allah hep birlikte ve tek yürek olup, okuduğumuz, okumaya çalıştığımız ve ettiğimiz tüm duaları; eksik ve kusurlarıyla kabul buyursun ve rahmetiyle, esirgemesiyle, bağışlamasıyla, sevgisiyle, şefkatiyle en hayırlı olan şekliyle icabet edip, tez zamanda kucaklarınızı doldursun inşallah.

Hepinize iyi pazarlar ve yeni haftayla birlikte yeni ve güzel başlangıçlar diliyorum. Allah hepinizden razı olsun ve hakkınızı helal edin lütfen.
Sağlıcakla kalın. Sevgimle

Son düzenleme:

Yok be ablacığım, ne yaptım ki? Sağolasın, Allah senden de razı olsun.

Bu arada; an itibariyle artık kıskanmadığını ben iyi biliyorum da, özellikle Seyyan ve Bahar'ın bunun nedenini çok merak edeceklerinden eminim.

Onu da artık sen halledeceksin.
Hayat gerçekten sürprizlerle dolu değil mi? Bunu da asla hatırdan çıkartmamak lazım her konuda...

Duru 1616

Gönderiğiniz özel mesaja cevap yazdım ancak özel mesajlarınız dolu olduğu için gönderemedim, şimdi hatırlamışken haberdar edeyim istedim.
Ayrıca, iyi misiniz? İnşallah bir yaramazlık yoktur? Meraktayım bu konuda.

ahhh canım benim hayatta her insanın sınavı farklıdır ve sınavlar ölene kadar bitmez sende biliyorsun ama şöyle düşün bizden çok kötü durumda olan insanlar varr.hayatta evlatlarının hepsini bir anda kaybedenler.tüm ailesini kaybedenler..göremeyenler duymayanlarr çok severken eşini kaybedenlerr ölene kadar makineye baglı yaşamak zorunda kalanlarr neler nelerrrrr var güzelimm ..bizlerin en zor sınavı bu olsun inşşş..sen yalnız değlsinkii senle birlikde o iğneleri vurulan milyonlarca insan var sonu güzel hem allahın izniyle bebeğine kavuşacaksaınnn bizlerede morel olacaksın senn..

sigara konusuna gelince eger stresinin bu oldugunu düşünüyorsaann destek all..yada canın her sigara istediğinde internetten özellikle resimli olanlardan aç oku zararlarıınıı...bak canım inan zor değil sende bırakmışın bak kaç ay yapabilirsin inan yapamasaydım ben yapamazdım çünkü defalarca bırakmaya calışmıştım olmadııı bırakamadım ama bu sefer çoookkkkk kararlıyım içmeyecemmmm inş

umarım herkes ıyıdır uzak kaldım ben de bugun bahar27 arkadasımız ıcın meryem suresını ema ve seyyan arkdaslarımz ıcın bana verılen 15ayetel kursı ve 350 ya varisi bitirdim..yasınler kaldı kızlar okuyabılırsem okucam ınsallah

zor da olsa lısteyı buldum:) buraya da yazayım yasin harıc bana verılenlerı okudum Allah kabul etsın ınsallah..bu hafta gelemedıgım ıcın gec haberım oldu hakkınızı helal edın kızlar

canım öncelikle sakin olmaya çalış.belli kii çok gerginsin.sigarayı bırakmış olman yapıyor olmalı bu gerginliği.ama sakın yenilme ona.bende ne yazıkki sigara kullanıyorum ve biliyorum.bırakmışken ne olur yeniden alma o illeti eline.tedavine gelince herşey güzel olacak öyle düşünmeye çalış.zor bir süreçtir bilirim.yanın da konuşanları takma yok takıyorsan onlar konuşmaya başlayınca güzellikle uyar.bu konularla ilgili yanında konuşulmasından hoşlanmadığını söyle.rahatlamaya çalış canım benim.stresli olmaman gerekir biliyosun.Rabbim sana gönül genişliği versin.mesela böyle zamanlarda kalkıp abdest alabilirsin.dualarım seninle.inş.bu son tedavin olurda seninde kutlarız hep beraber hamileliğini.

canım herbiriniz benim için çok değerlisiniz.ilgilenmeniz ve sormanız bile çok şey ifade ediyor inan.çiçeklerinde çok güzel.mis gibi de koktular.benden snanada kucak dolusu sevgiler.çiçekler güzel ama veren daha güzel canım sağolasın.

iyiyim cnm bende şükür. degerlerı iyiydi aysenın inşallah hep boyle guzel devam eder
çok sevındım canım rabbım meleklerınızı kucagınıza almayıda nasıp eder ınsallah saglıklı bı sekılde
nasılsınız ..dun dr a gıttım degerlerım guzelmıs onumuzdekı cuma tekrar kontrolum var bakalım ne olacak dua ıstıyorum ve dualarımdasınız canlarım beınm
ayşecim rabbım nazarlardan korusun rabbım yardımcın olsun gonlundekını hayırlasıyla nasıp eylesin inşallah
allah kabul etsın canım
merhaba seyyancım .aslında dün o yazıyı yayınladığında içimden bi ses sanırım candan abla dediiçime doğmuş..buarada çok geçmiş olsun ..rabbım gonlunuze gore versın herşeyi

canım sıgarayı bırakmanın vermiş olduğu stres sıkıntı çok buyuk.inşallah yeniceğine inanıyorum senın.önemli olan ilk 1 haftayı atlatmak sigarada rabbım sen ıstedıkten sonra kolaylıgını verır inşallahbaşkalarının nededıgde hiç önemli değil sen kendi yaşamına bak herzaman.rabbım yar ve yardımcın olsun dualarım seninle

Son düzenleme:

canım sağolasın.inşaalah sende iyisindir.

sagolun arkadaslarim simdi biraz daha iyiyim bazen aglama nobetleri geliyor sigara nobeti geliyor.ama insallah hepsigececek bebeyimiz olacak..ve bunlari hep unutucaaz...galiba bu cumleyi sik sik soyleyip gercekten inanmam gerek..simdi gidiyorum bi dernek var burda,yufka yapip satiyoruz mantida satiyoruz,kg 8 euro...gonderiyimmi kargoyla??????eh kayserili olunca insan..dun giittim bir kutu sakiz aldim sekersiz olanlardan onu cigniyorum baya rahatlatti beni,ve benim gibi sigarayi birakamayan gorumcelerim beni tekrar sigara baslatmak icin ve bak yine yapamadin diye bilmek icin canimi sikiyolar,ama kendileri hiiic birakamiyo,bende 3 tane gorumce 3 u de iciyor kucuk hamile olanda iciyor,bebeyini dusunmuyor bile ha bire iciyor.Allah onada yardim etsin insallah oda biraksin herkes biraksin herkesin bebeyi olsun insallah insallah

iyiyim canım çok şükür
canım dualar nasıl gıdıyor bu hafta cumaya kadar beklıycekmıyız okuyamayan arkadaslarımızı bılgın varmı

yeni dualar için sanırım cumaya kadar beklicez.çünkü daha bu listede eksikler var.bağışlanması yapılmadı galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…