• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat imtihanı ve çevre yaklaşımı

Ben hamile kaldığımda bir arkadaşıma söyleyemedim çünkü bebeği olmadığı için çok üzülen bu yüzden sağlığı bozulan birisi. Diğer arkadaşıma hemen söyledim çünkü 6 kaybı olmasına rağmen hayata küsmeyen birisi. Yazdıklarınızdan sizin de fazla üzüldüğünüzü düşündüm bu yüzden her söylenen size batıyor. Dua almak kötü bir şey değil. Siz evlat istiyorsunuz size dua edenler de evladınız olsun diye dua ediyor. Allah kabul etsin inşallah hayırlısıyla kucağınıza alın. Aman boşver çocuk bakmak zor iş bak uğraşıyoruz keyfine bak deseler, senin ayak bağın yok istediğin yere gidersin deseler daha mı iyi. Bana bunları söyleyenler keşke dua etselerdi memnun olurdum.

Ben hamile kaldığımda bir arkadaşıma söyleyemedim çünkü bebeği olmadığı için çok üzülen bu yüzden sağlığı bozulan birisi. Diğer arkadaşıma hemen söyledim çünkü 6 kaybı olmasına rağmen hayata küsmeyen birisi. Yazdıklarınızdan sizin de fazla üzüldüğünüzü düşündüm bu yüzden her söylenen size batıyor. Dua almak kötü bir şey değil. Siz evlat istiyorsunuz size dua edenler de evladınız olsun diye dua ediyor. Allah kabul etsin inşallah hayırlısıyla kucağınıza alın. Aman boşver çocuk bakmak zor iş bak uğraşıyoruz keyfine bak deseler, senin ayak bağın yok istediğin yere gidersin deseler daha mı iyi. Bana bunları söyleyenler keşke dua etselerdi memnun olurdum.
Benim zoruma giden dua etmeleri değil ki tabi ki bunun için memnun oluyorum.Benim üzüldüğüm profilde beni üzmemek için yapıldığı görünse de ben durumu öğrendiğimde açık ve net bi şekilde bu durumu hazmedemeyeceğim için benden sakladıklarını öğrenmek. Bunu direk yüzüme söylüyorlar yani bunu düşündürecek bir hareketim oldu mu benim bu nasıl bir mantık dediğimde işte sen ondan önce evlendin onun hemen oldu senin olmadı ya ondan diyolar. Bu gebeliğini saklayan arkadasım açıkça belirtmiş duymasın nazar edebilir diye. Demek bu konumdayım insanların gözünde diyosunuz artık.

Merhaba Kızlar
Bi sorum olmayacak sadece zoruma giden bir durumu paylaşmak istedim Hepinizin kandili mübarek olsun.
Eşimle 4 yıllık evliyiz çok şükür çok mutluyuz tek problem evlat sahibi olamadık bu ay tüp bebek yaptırcaz artık. Sorun şu ki zaten zor dönemler atlatıyoruz ama etrafımızda aileler dahil olmak üzere herkes biri hamile kaldı mı Doğum yaptı mı aman ona duyurmayın onun oldu benim olmadı der huzursuz olur şimdi diye aralarında konuşmaya başlıyorlar bir arkadasım hamileliğini sakladı benden nazar ederse diye çok yakın başka biri Doğum yapmış kv bana söyleyemiyomus onun oldu benim olmadı dermişim kuzenimin eşi hamileymiş hayırlı olsun diyorum yok öyle bişey diyo artık o kadar fazla yaşamaya başladım ki başta belki üzülmeyim diye yapıyorlardır derken artık haklı olarak alınmaya başladım hasetlik kıskançlık mı yapıyorum neden böyle davranıyorlar aksine onlar bizim yaşadıklarımızı yaşamadı diye sevinirim bile maalesef bugünde aynısını yaşadım Rabbim şu mübarek gecede hakkımızda böyle düşünen herkesi sustursun kucaklarımızı doldursun :110:

Nazar ederse diye saklamak nedir ya ne çirkin kalpleri var bunların

Nazar eder diyen arkadaşınızın bebeğini kendi bebeğiniz olana kadar görmeye gitmeyin sorarsa nazar dersiniz. Diğerlerine de söyleyin başkasının bebeği oluyor diye üzülmem benden saklamayın diyin. İnsanlar gözünde hangi konumdasınız bilemem ama sizi düşündüklerine eminim. Ben bebeğimi kaybettiğimde durumu bilen ilk defa gördüğüm insanlar çocuklarının fotoğraflarını gözüme soktu. Kaynanam görümcemin bebek görmeye gittiğini söyledi. İki ya da üç hafta olmuştu bunları yaşadığım da. Düşüncesizlik böyle bir şey.

Bu mübarek gecede Allahım sana ve isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin kısa Zaman'da inşallah,ben ve benim gibi hamile arkadaşlarımın da kucagına almayı nasip etsin Saglıkla.

Lütfen çok kulak verme çevrene,çünkü stresin,üzüntün hiç bitmiyor o Zaman.Benim 4. Yılda oldu dogal yoldan birçok kişinin de tedavilere rağmen olmayıp sonradan kendiliğinden oldugu haberlerini aldık,alıyoruz da.Çünkü Rabbim bir Zaman vermiş bunun için ve ne şekilde sabırla bekliyoruz bizi sınav ediyor.

Böyle bir mübarek gün komşum beni öyle kırdı öyle üzdü ki,yeter artık gidin tedavi olun diye ne kadar belli etmesem de evime gelip hngür hüngür ağlayıp namazımı kılıp,Allahım isyan etmiyorum,etmicem de sen hayırlı vakitte ver ,diye dua ettim.Meger hamileymişim,sabrımın mükafatını şükür inşallah alıcam kucagıma hayırlısıyla.

Dedigim gibi tıka kulaklarını tam sıkıntı anında et duanı,yap ibadetini ve sabırla o günü bekle sadece,çok yakındır belki de lütfen strese girip uzatma daha da süreyi tavsiyem bu :)

Çok açık değil mi neden boyle yaptilari insan degiller çünkü. hayatlarinda manevi seylere deger vermezler niye barindiriyorsunuz hayatınızda yalnız kalacağım diye düşünmeyin eşiniz var sonuçta inanın yalnızlık daha iyi iki yüzlü insanları kalbinize yük etmeyin.

Öncelikle Allah en yakın zamanda evlat sahibi olmayı nasip etsin size. O kıskanırsın veya nazar diyenlere Allah akıl fikir versin. Başka diyecek birşey yok. Ama şuda var ki bu yakın zamanda benimde başıma geldi.
Kuzenim senelerdir uğraşıyor çocuğu olması için. Daha önceleri bir kaç yakın akrabamızın hamile haberini aldığında ağladığını çok üzüldüğünü gördüm. Şimdi ben hamileyim ve inanın o kadar çok çekiniyorum ki onun yanında. İlk başta söyleyemedim bile. Bu kıskanır yada kötü düşünür diye değil. Üzülmesini istemiyorum sadece. Yani demem o ki kötü niyetli olanların yanında belki sizi düşündüğü için hassas davranmaya çalışanlar da vardır.

Merhaba Kızlar
Bi sorum olmayacak sadece zoruma giden bir durumu paylaşmak istedim Hepinizin kandili mübarek olsun.
Eşimle 4 yıllık evliyiz çok şükür çok mutluyuz tek problem evlat sahibi olamadık bu ay tüp bebek yaptırcaz artık. Sorun şu ki zaten zor dönemler atlatıyoruz ama etrafımızda aileler dahil olmak üzere herkes biri hamile kaldı mı Doğum yaptı mı aman ona duyurmayın onun oldu benim olmadı der huzursuz olur şimdi diye aralarında konuşmaya başlıyorlar bir arkadasım hamileliğini sakladı benden nazar ederse diye çok yakın başka biri Doğum yapmış kv bana söyleyemiyomus onun oldu benim olmadı dermişim kuzenimin eşi hamileymiş hayırlı olsun diyorum yok öyle bişey diyo artık o kadar fazla yaşamaya başladım ki başta belki üzülmeyim diye yapıyorlardır derken artık haklı olarak alınmaya başladım hasetlik kıskançlık mı yapıyorum neden böyle davranıyorlar aksine onlar bizim yaşadıklarımızı yaşamadı diye sevinirim bile maalesef bugünde aynısını yaşadım Rabbim şu mübarek gecede hakkımızda böyle düşünen herkesi sustursun kucaklarımızı doldursun :110:
Anlayamazlar bosver takma tedavine odaklan.

Merhaba Kızlar
Ahh ahh aynıları yaşadım hemde bire bir aynılarını
Kucagima cocuk vermeyenlerden tut hamile olduğunu öğrendiğimde hayırlı olsun dedigimde yalan o diyenlere kadar
7 yıl uğraştım türlü tedaviler gördüm sebepsiz infertilite olmadi mi olmuyor
Bir tup bebek ile hamile kaldım kürtaj oldum komşunun biri gezdin dolaştın bebeği düşürdün dedi bana düşün
7 yıl sonra Rabbim kendiliğinden nasip etti şimdi de duyanlar tüp bebek mi diye arıyor öyle olsa ne olacak utanacakmiyim sanki
Millete laf lazım takma kafana moral önemli su mübarek günün hürmetine Rabbim tez vakitte kucağını doldursun insaallah

Vallahi çocuk problemi plan insanlar alınmaya o kadar meyilli oluyor ki insan ne yapacağını sasıyor. Söylese beni kıskandırmak için söyledi deniyor,söylemese fesatlıktan gizledi deniyor. Söyleyen kişi yanında bebeğiyle alakalı bişeylerden bahsetse vicdansız oluyor bahsetmese benden sakınıyor oluyor. Sizi tenzih ediyorum herkes ayni değil elbette ama insanlar da ne yapacağını sasıyor

Su mubarek kandil gecesininyuzu suyu hurmetine Rabbim tez zamanda kucagini doldursun insallah tedavin pozitif olur da sende hamileligini kimseye soylemezsin.alti yil cektim o cileyi.careyi kimseye gitmemekle kimsenin cocugunu sevmemekle buldum.kendini dusun gorusme gitme cocuk bebek li ortamlara hamile kadinlarin ortaminda bulunma.milleti dusunme umursama kendi pisikolojin icin yap bunu.milletin bebeginden sanane bosver sen kendi bebgin icin hayal kur gez dolas baharin tadini cikar.kimseye tup bebek yapcagini soyleme.sir kupu ol.uzaklas bak nasil iyi hissediceksin.insanlar nankor fesat birak bosver tek ol huzurlu ol.
Iki kizim var simdi cok sukur ayni seyleri yasamis biri olarak senicok iyi anliyorum.kendini sev anne olacagina inan Allahtan iste.derdini bir tek Allaha anlat.insallah saglikli bir bebegin olur amin

2 yillik evliydik ve hiç beklemedigimiz bir anda hamile kaldim. Hazir olup olmadigimi bile bilmiyordum. Aniden de kaybettim. Kaybımin ustunden 6 ay gecti bu aya kdr hep korundum. Insanlar benim cocuk hasreti cektigimi olup bittigimi fln düşünüyorlar. Annemin komsulari ilk hamileligimi de bilmedikleri icin adimi cocugu olmuyora cikarmislar. Kendi oz kuzenimin hamileligini baskasindan duydum. Cok uzuldum cok kafaya taktim ama korunmayi biraktigim su an itibarıyla artik hic umrumda degil. Insanlarin abuk sabuk hareketlerinin beni uzmesine yumurtlama kalitemi bozmasina izin vermeyecegim :) aynisini tavsiye ederim.

Valla ben haset ettim. Gebeliğimi sonlandirmistik, ben doktor muayenesine gitmiştim. Benden önce karnı burnunda bir hamile çıktı doktorun odasından. Kadın çok mutlu gözüküyordu. Sonra çok üzüldüm böyle hissettim diye ama oluyor işte.

Dayim ve esinin bebekleri olmuyordu, ben hamileliklerimi kendim soylemedim acikcasi ovunur gibi.
Ama nazar deger korkusunu zerre yasamadim, fesatlik edeceklerini asla dusunmedim.
Annem laf arasinda soylemistir heralde.
Simdi ikiz bekliyor dayimlar :)
Sizde uzulmeyin, yakinlarinizin art niyet tasiyacagina inanmiyorum.

Arkadaşlar hepinize yaşadıklarınızı paylaştığınız destek olduğunuz için çok teşekkür ederim. Toplum o kadar acımasız ki hepimize yaşatmış bu olayı. Dediğiniz gibi uzunca bir süredir bu tür düşüncede olan çocuklu veya yeni Doğum yapana gitmiyoruz diyebilirim. Başta herkes bunu da ayıpladı tabi çekemiyor kıskanıyor bak bi gözaydın etmedi diye. Ama şükürler olsun o kadar mükemmel bir adamla evliyim ki. Hayatta benden başka hiçkimse yokmuş gibi davrandı.Bu meseleyi takmamam için ne gerekiyorsa yaptı. Bu ay adetimle birlikte başlıyoruz tüp bebeğe sadece buna odaklandı.Strese girmemem için süreci olumsuz etkileyecek herkesin önlemini aldı. Ama maalesef bu konuyu açmamın sebebi kv oldu.Herkesi geçtim ama anne dediğim insanın kendi annemi arayıp yaa x hanım komşumun gelini Doğum yaptı ama ...... ye söyleyemiyoruz şimdi kötü olur benim niye olmuyo diye düşünür üzülür ağlar diye demesi beni yeniden üzdü. Millete laf anlatamazken en yakınıma öğretememişim bişey. Aradığında annemin yanındaydım annem belli etmemek için ne kadar uğraştı ne biçim konuşuyorsunuz neden öyle bişey yapsın hem komşunuzun gelini Doğum yapan bunun nesini söyleyemediğiniz için dert ediyorsunuz bilse ne bilmese ne bu dediğinizi duysa ne kadar üzülür asıl onun farkında mısınız falan dedi.Üstelik bende hiçbir problem yok.Eşimden kaynaklı problemler yüzünden tüp bebek yapılmak zorunda.Ama kv nin şu dediğine baktığınızda problem bende gibi görünüyor öyle lanse ediliyor insanlara. Ha ben bunu yaşadıktan sonra problem kimde önemli değil eşime her zaman desteğim asla ben ve ailem bir kere bunu düşündürecek kelime kullanmayız. Biz bu kadar düşünceliyken kendi annesinin daha dikkatli olması lazım bu zoruma gitti. Kandil günü tam ezan vakti bende hıçkıra hıçkıra ağladım. Rabbim yine de herkesin kalbine göre versin.

Nazar eder diyen arkadaşınızın bebeğini kendi bebeğiniz olana kadar görmeye gitmeyin sorarsa nazar dersiniz. Diğerlerine de söyleyin başkasının bebeği oluyor diye üzülmem benden saklamayın diyin. İnsanlar gözünde hangi konumdasınız bilemem ama sizi düşündüklerine eminim. Ben bebeğimi kaybettiğimde durumu bilen ilk defa gördüğüm insanlar çocuklarının fotoğraflarını gözüme soktu. Kaynanam görümcemin bebek görmeye gittiğini söyledi. İki ya da üç hafta olmuştu bunları yaşadığım da. Düşüncesizlik böyle bir şey.

Ben dusuk yaptiktan bikac gun sonra hamile arkadasin biri gecmis olsun diye yazdi.
Bakin yemin ediyorum ikinci msji 6 aylik gobegini cektigi hamilelik resmiydi :)
Altina da bizde buyuyoruz teyzesi gibi bisey yazmisti :D
Ya gulsem mi aglasam mi bilememistim de cok da dert etmemistim.
2 ay sonra kizima hamile kaldim zaten.
Bi de boyle ultra densizler var

İnsanlAr böyle konularda bir iğrenç bir tuhaf oluyorlar. Çocuk sahibi olabilmek marifetmiş gibi. Gerçi hayatının tek başarısı buysa bunla övünecek tabi. Dolayısıyla çocuk sahibi olamayanlara güya acıyacak. Acımak ne hadlerineyse. İnsanın diyabeti olabilir tansiyonu olabilir doğaldır değil mi? Çikolata kisti azospermide olabir... o hastalıklar Allahtan geliyor ama çocuk sahibi olamak kişinin kendisinden mi geliyor? Kimimiz evlat ile sınanıyoruz kimimizi evlatsızlıkla... Kimimize de geç evlAt sahibi olmakla. Peki hayat döngüsü tüm neden sonuç ilişkileri bu kadar karmaşıken biri birini kıskandı diye bir Bebek düşebilir mi?Bu kadar basit mi? Bence bu kadar basit düşünenlere aldırıp kendinizi yıpratmayın. Zaten süreç sizin için yeterince yıpratıcı. Kafanızı oyalayın kendinizi mutlu edin. Morale ihtiyacınız var.

Yaşadığınız süreci maalesef bende tecrübe ettim,Kv ler kendi evlatlarında sıkıntı olabileceğinin ihtimalini bile kabul etmiyorlar.Eşim ameliyat olmasına rağmen kadın bir türlü ikna olmadı sonuç Allah yüzümüzü güldürdü ve bir oğlumuz oldu.Hiç unutmam bir yakını misafir olarak gelmişti evime ben de hamileydim ve kadının yanında bana dönüp dikkat et kızım zaten tedaviyle oldu Allah korusun bir şey olur bebeğe dedi yetmedi kadına dönüp tedaviyle oldu çok uğraştı gelin demez mi?Güleyim mi ağlayayım mı boğazım düğümlendi:)Velhasıl kelam Rabbim nasip eder bir evlat verir inşallah ve bu yaşananları en kısa sürede unutursunuz.... Şunu söylemeden de geçemeyeceğim ben bu yaklaşımlarda herkesin kötü niyetli olduğunu da düşünmüyorum sadece düşüncesizce söylenmiş karşı tarafın ne hissedeceğini anlamadan konuşulmuş boş laflar,fazla kafanıza takmamalısınız..

Yaşadığınız süreci maalesef bende tecrübe ettim,Kv ler kendi evlatlarında sıkıntı olabileceğinin ihtimalini bile kabul etmiyorlar.Eşim ameliyat olmasına rağmen kadın bir türlü ikna olmadı sonuç Allah yüzümüzü güldürdü ve bir oğlumuz oldu.Hiç unutmam bir yakını misafir olarak gelmişti evime ben de hamileydim ve kadının yanında bana dönüp dikkat et kızım zaten tedaviyle oldu Allah korusun bir şey olur bebeğe dedi yetmedi kadına dönüp tedaviyle oldu çok uğraştı gelin demez mi?Güleyim mi ağlayayım mı boğazım düğümlendi:)Velhasıl kelam Rabbim nasip eder bir evlat verir inşallah ve bu yaşananları en kısa sürede unutursunuz.... Şunu söylemeden de geçemeyeceğim ben bu yaklaşımlarda herkesin kötü niyetli olduğunu da düşünmüyorum sadece düşüncesizce söylenmiş karşı tarafın ne hissedeceğini anlamadan konuşulmuş boş laflar,fazla kafanıza takmamalısınız..
Bu düşüncesizlik beni üzen zaten. Oğlunuzu Allah bağışlasın güzel günlerini görün inşallah. Ben de bir dönem diyetisyene gitmiştim bu sürede hem bi kaç kilo veririm hem kafam dağılır düşüncesiyle kv pat diye kız kardeşine çocuğu olsun diye zayıflıyor yoksa biz bu halini seviyoruz dedi. Oysa sadece 10 kilo kadar versen yeterli o da gebelikte nefesin daralmasın hareketlerin rahat olsun diye demişti doktorum. Ama kilodan sorunluyum çocuğum olmuyor gibi gösterdi. Bu bahsettiğim kırıldığım konular aslında hep bişeylerin birikmesi. Aslında zamanında başka başka şeylere kırılmışım ama zamanında tepki veremediğimden şimdi böyle ufak şeyler bardağımı taşırmaya yetiyor. Bunu da sizinle burda sohbet ederken farkediyor olmam ... :110:

Bu düşüncesizlik beni üzen zaten. Oğlunuzu Allah bağışlasın güzel günlerini görün inşallah. Ben de bir dönem diyetisyene gitmiştim bu sürede hem bi kaç kilo veririm hem kafam dağılır düşüncesiyle kv pat diye kız kardeşine çocuğu olsun diye zayıflıyor yoksa biz bu halini seviyoruz dedi. Oysa sadece 10 kilo kadar versen yeterli o da gebelikte nefesin daralmasın hareketlerin rahat olsun diye demişti doktorum. Ama kilodan sorunluyum çocuğum olmuyor gibi gösterdi. Bu bahsettiğim kırıldığım konular aslında hep bişeylerin birikmesi. Aslında zamanında başka başka şeylere kırılmışım ama zamanında tepki veremediğimden şimdi böyle ufak şeyler bardağımı taşırmaya yetiyor. Bunu da sizinle burda sohbet ederken farkediyor olmam ... :110:
Aynen öyle:)Ama inanın gün gelecek bunları tebessümle anacaksınız.Bir örnek daha vereyim misal eltim her regly dönemimi bilmek isterdi söz de destek oluyor ya:)neyse arar bu ay olur inşallah vırt zırt sonra eşiyle bir muhabbetini araya sıkıştırır muhabbette de kendi tarlasının sağlam, eşinin tohumun da verimli olmasını bana vurgulayarak söyler;kahkahaları eşliğinde ben de boğazımda bir yumruyla tel muhabbeti sonlanır....İçim acırdı ama yine de kıracak bir şey söylemezdim sessizce ağlardım...Bunlar gibi saçma sapan şeyler dediğim gibi kafana takma Rabbim nasip eder inşallah kucağına alırsan dünya vız gelir:)

Back