Amin inşallah çok teşekkür ederim :)Kıskanma değil de imrenme diyelim, o da çok normal. Rabbim size de sağlıklı, hayırlı bir evlat nasip etsin. Benim arkadaşın 6 yıl tüp bebek denedi sonra kendiliğinden hamile kaldı. Umudunuzu kaybetmeyin
Bu kıskançlık değil imrenmek arzulama isteği bence normal inşallah seninde kucağın çabucak dolarÖncelikle selamun aleyküm. Sizlerle paylaşmak istedim ki iyi ya da kötü fikrinizi almak ve bu hislerime engel olmak istedim. Ailede 3 erkek kardeş ben ikincisinin hanımıyım ama 3 cü yani kaynım erken evlenmiş eltim benden önce gelin gelmiş ve benden 4 yaş büyük 6 senedir bebek bekliyorlar uğraşıyorlar ve hamile kaldi ikizlere maşallah Rabbim sağ salim kucağına almayı nasıp etsin. Biz de 3 senedir bebek bekliyoruz uğraşıyoruz ama daha nasıp olmadı.
Arkadaşlar söylemek istediğim insanlık hali kendi adıma çok ama çok üzüldüm. Görende kıskandı zan eder. Çok kötü huy kıskançlık çok iyi biliyorum ama yine de söyleyecem kiskandim mi ? Diye kendimeama üzülerek çünkü böyle olmak istemiyorum. Onlar 6 sene beklediler sonuçta uğraşlarının dualarının sonucunu aldılar. Belki bu da benim için Rabbimin bir sınavı...
Evet ona bir zarar gelsin istemem.Bu kıskançlık değil imrenmek arzulama isteği bence normal inşallah seninde kucağın çabucak dolar
Brinin hamileliğini ilk öğrendiğimde bende o gün kendimi çok kötü hissediyorum hele de karar verdiği ilk ay hamile kalan olursa ya bu kadar kolaymış ben niye kalamadım diyorum nasip yani bi iki gün sonra geçiyor tabiEvet ona bir zarar gelsin istemem.
Ama kendime ben de ne zaman olur diye tekrarlayip duruyorum dakikalar geçmek bilmiyor ya da yeni öğrendiğim için mi bilmiyorum ..
Inşallah geçer çünkü kendime zarardan başkabir şey değil. Allahü teala kaldiramiyacagimiz güç vermez. Konuştukça paylaştıkça rahatlıyorum teşekkür ederim hepinize..Brinin hamileliğini ilk öğrendiğimde bende o gün kendimi çok kötü hissediyorum hele de karar verdiği ilk ay hamile kalan olursa ya bu kadar kolaymış ben niye kalamadım diyorum nasip yani bi iki gün sonra geçiyor tabi
Sizi çok iyi anlıyorum hissettikleriniz gayet normal. Kıskanmak denmez buna. Ben kedi köpek kuş tavuk vs yavrularını bile görünce ağlardım . Yarabbim suncagizlara nasip ettiğini benden esirgeme diyeÖncelikle selamun aleyküm. Sizlerle paylaşmak istedim ki iyi ya da kötü fikrinizi almak ve bu hislerime engel olmak istedim. Ailede 3 erkek kardeş ben ikincisinin hanımıyım ama 3 cü yani kaynım erken evlenmiş eltim benden önce gelin gelmiş ve benden 4 yaş büyük 6 senedir bebek bekliyorlar uğraşıyorlar ve hamile kaldi ikizlere maşallah Rabbim sağ salim kucağına almayı nasıp etsin. Biz de 3 senedir bebek bekliyoruz uğraşıyoruz ama daha nasıp olmadı.
Arkadaşlar söylemek istediğim insanlık hali kendi adıma çok ama çok üzüldüm. Görende kıskandı zan eder. Çok kötü huy kıskançlık çok iyi biliyorum ama yine de söyleyecem kiskandim mi ? Diye kendimeama üzülerek çünkü böyle olmak istemiyorum. Onlar 6 sene beklediler sonuçta uğraşlarının dualarının sonucunu aldılar. Belki bu da benim için Rabbimin bir sınavı...
Kıskançlık kötü bir huy da olsa insan evladıyız elimizde olamayabiliyor. Kıskanmış olabilirsin. Kendine bile itiraf edemeyebilirsin. Bu olay için kötü bişey değil bu. Önemli olan kendine üzülürken onun adına sevinip sevinmediğin. Kendine ettiğin kadar onun için de dua ediyorsan sağlıkla gelsinler diye bunda bir sakınca yok. Ama içten içe hasetleniyorsan bu kötü. Mesela ben 2 yıllık evliyim yaşım da ileri ve hala nasip olmadı. Kızkardeşim yani canımıniçi öyle elti falan da değil evlendiğinin 3.ayında hamile kaldı. Canım yanmadı mı dersen hayır. Sadece içim buruldu. Şu halde bile hala herşeyine koşuyorum. 2 ayı kaldı doğumuna ben de onun kadar heyecanlıyım. Tabii ki zaman zaman kendi içimde çok üzülüyorum ama biliyorum ki Allahın takdiri neyse o olur. Verdiklerinde de vermediklerinde de bir hayır vardır. Sabır dua sükunet gerekli. Biz olsun diye upraşıyoruz ama belki de hayırlı olan olmaması. O yüzden hep "gönlümdekş hayırlı olsun, hayırlısı neyse o gönlüme düşsün" diye dua ederim. Gönlünü ferah tut kuzuÖncelikle selamun aleyküm. Sizlerle paylaşmak istedim ki iyi ya da kötü fikrinizi almak ve bu hislerime engel olmak istedim. Ailede 3 erkek kardeş ben ikincisinin hanımıyım ama 3 cü yani kaynım erken evlenmiş eltim benden önce gelin gelmiş ve benden 4 yaş büyük 6 senedir bebek bekliyorlar uğraşıyorlar ve hamile kaldi ikizlere maşallah Rabbim sağ salim kucağına almayı nasıp etsin. Biz de 3 senedir bebek bekliyoruz uğraşıyoruz ama daha nasıp olmadı.
6 yıl cnm kolay değil bırakın insanlar sevinçlerini yaşasınlar Allah side nasip etsin sizde dua edin bol bol kendiniz için tedaviye başlayın daha fazla beklemek istemiyorsanız bu konuyu buraya açarak kıskanclığınizi dogruluyosunuz zaten Allah sizede isteyen herkese de hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahÖncelikle selamun aleyküm. Sizlerle paylaşmak istedim ki iyi ya da kötü fikrinizi almak ve bu hislerime engel olmak istedim. Ailede 3 erkek kardeş ben ikincisinin hanımıyım ama 3 cü yani kaynım erken evlenmiş eltim benden önce gelin gelmiş ve benden 4 yaş büyük 6 senedir bebek bekliyorlar uğraşıyorlar ve hamile kaldi ikizlere maşallah Rabbim sağ salim kucağına almayı nasıp etsin. Biz de 3 senedir bebek bekliyoruz uğraşıyoruz ama daha nasıp olmadı.
Bende kendime bu şekilde çok zarar veriyorum çok düşünüyorum ama elimde değil inşallah tez vakitte bizde evlatlarımıza kavuşuruz eminim ki o gün geldiğinde bugünleri unutacağız bileInşallah geçer çünkü kendime zarardan başkabir şey değil. Allahü teala kaldiramiyacagimiz güç vermez. Konuştukça paylaştıkça rahatlıyorum teşekkür ederim hepinize..
Aynen. inşallah Rabbim hayırlısıyla nasip etsin hepimizeSizi çok iyi anlıyorum hissettikleriniz gayet normal. Kıskanmak denmez buna. Ben kedi köpek kuş tavuk vs yavrularını bile görünce ağlardım . Yarabbim suncagizlara nasip ettiğini benden esirgeme diye
Hakkımızda hayırlısı buymus demekki. Beklemek ve vakti gelinci o mucizenin gerçekleşmesiEvet, insan kötü bir şey istemiyor tabii ki ama kendinde de olsun istiyor. Biz de 3 senelik evliyiz, 2 senedir olmuyor. Eşimin kendi kardeşleri evlenmedi henüz ama 2 kuzeni evlendi bizden sonra (eşim o tarafta ilk evlenen torun). Şimdi ben de diyorum ki, inşallah onlardan önce ben artık hamile kalayım. Tabii eşimin tarafından bana “bak çocuğun olmuyor, Allah vermiyor” gibi saçma salak laflar edildiği için üzerimde bir “çocuğu olmuyor” yaftalama oluştu, benimki biraz da o psikoloji.
Yaa ben ne iyi etmişimde gelmişim buraya sizinle paylaşmışım su serptin gönlüme. Evet haklısın insan hislerine engel olamıyor.Kıskançlık kötü bir huy da olsa insan evladıyız elimizde olamayabiliyor. Kıskanmış olabilirsin. Kendine bile itiraf edemeyebilirsin. Bu olay için kötü bişey değil bu. Önemli olan kendine üzülürken onun adına sevinip sevinmediğin. Kendine ettiğin kadar onun için de dua ediyorsan sağlıkla gelsinler diye bunda bir sakınca yok. Ama içten içe hasetleniyorsan bu kötü. Mesela ben 2 yıllık evliyim yaşım da ileri ve hala nasip olmadı. Kızkardeşim yani canımıniçi öyle elti falan da değil evlendiğinin 3.ayında hamile kaldı. Canım yanmadı mı dersen hayır. Sadece içim buruldu. Şu halde bile hala herşeyine koşuyorum. 2 ayı kaldı doğumuna ben de onun kadar heyecanlıyım. Tabii ki zaman zaman kendi içimde çok üzülüyorum ama biliyorum ki Allahın takdiri neyse o olur. Verdiklerinde de vermediklerinde de bir hayır vardır. Sabır dua sükunet gerekli. Biz olsun diye upraşıyoruz ama belki de hayırlı olan olmaması. O yüzden hep "gönlümdekş hayırlı olsun, hayırlısı neyse o gönlüme düşsün" diye dua ederim. Gönlünü ferah tut kuzu
AmiiinnnnYaa ben ne iyi etmişimde gelmişim buraya sizinle paylaşmışım su serptin gönlüme. Evet haklısın insan hislerine engel olamıyor.
Hakkimizda hayırlısı olsun :)
Zaten onlari üzecek bir şey yapmadım ki bırakın sevinçlerini yaşasınlar diyorsunuz yaşasınlar tabii onlar için de hep dua ederim.6 yıl cnm kolay değil bırakın insanlar sevinçlerini yaşasınlar Allah side nasip etsin sizde dua edin bol bol kendiniz için tedaviye başlayın daha fazla beklemek istemiyorsanız bu konuyu buraya açarak kıskanclığınizi dogruluyosunuz zaten Allah sizede isteyen herkese de hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Konuşmantan kötü niyet beslemedigin belli oluyor ama evlat öyle bisey ki insanları bu duyguya surukleyebiliyor.Anlıyorum seni ama kıskanma değil seninki o yüzden kendini üzme. Şöyle düşün onların vakti geldi siz sürenizi dolduruyosunuz bi gün daha eksildi elbet sende bigun kavusucaksin bebegineBende kendime bu şekilde çok zarar veriyorum çok düşünüyorum ama elimde değil inşallah tez vakitte bizde evlatlarımıza kavuşuruz eminim ki o gün geldiğinde bugünleri unutacağız bile
Inşallah geçmeyecek ne var ki bu hayatta her şey gecer. Rabbim dualarimizi kabul etsinBende kendime bu şekilde çok zarar veriyorum çok düşünüyorum ama elimde değil inşallah tez vakitte bizde evlatlarımıza kavuşuruz eminim ki o gün geldiğinde bugünleri unutacağız bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?