Gebeliğe Hazırlık Evlat hasreti Eltim ikizlere hamile

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Selin1998

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2020
281
209
23
26
Öncelikle selamun aleyküm. Sizlerle paylaşmak istedim ki iyi ya da kötü fikrinizi almak ve bu hislerime engel olmak istedim. Ailede 3 erkek kardeş ben ikincisinin hanımıyım ama 3 cü yani kaynım erken evlenmiş eltim benden önce gelin gelmiş ve benden 4 yaş büyük 6 senedir bebek bekliyorlar uğraşıyorlar ve hamile kaldi ikizlere maşallah Rabbim sağ salim kucağına almayı nasıp etsin. Biz de 3 senedir bebek bekliyoruz uğraşıyoruz ama daha nasıp olmadı.
Arkadaşlar söylemek istediğim insanlık hali kendi adıma çok ama çok üzüldüm. Görende kıskandı zan eder. Çok kötü huy kıskançlık çok iyi biliyorum ama yine de söyleyecem kiskandim mi ? Diye kendime ama üzülerek çünkü böyle olmak istemiyorum. Onlar 6 sene beklediler sonuçta uğraşlarının dualarının sonucunu aldılar. Belki bu da benim için Rabbimin bir sınavı...

Bu kıskançlık değil imrenmek arzulama isteği bence normal inşallah seninde kucağın çabucak dolar

Evet ona bir zarar gelsin istemem.
Ama kendime ben de ne zaman olur diye tekrarlayip duruyorum dakikalar geçmek bilmiyor ya da yeni öğrendiğim için mi bilmiyorum ..
Brinin hamileliğini ilk öğrendiğimde bende o gün kendimi çok kötü hissediyorum hele de karar verdiği ilk ay hamile kalan olursa ya bu kadar kolaymış ben niye kalamadım diyorum nasip yani bi iki gün sonra geçiyor tabi

Inşallah geçer çünkü kendime zarardan başkabir şey değil. Allahü teala kaldiramiyacagimiz güç vermez. Konuştukça paylaştıkça rahatlıyorum teşekkür ederim hepinize..

Sizi çok iyi anlıyorum hissettikleriniz gayet normal. Kıskanmak denmez buna. Ben kedi köpek kuş tavuk vs yavrularını bile görünce ağlardım . Yarabbim suncagizlara nasip ettiğini benden esirgeme diye

Evet, insan kötü bir şey istemiyor tabii ki ama kendinde de olsun istiyor. Biz de 3 senelik evliyiz, 2 senedir olmuyor. Eşimin kendi kardeşleri evlenmedi henüz ama 2 kuzeni evlendi bizden sonra (eşim o tarafta ilk evlenen torun). Şimdi ben de diyorum ki, inşallah onlardan önce ben artık hamile kalayım. Tabii eşimin tarafından bana “bak çocuğun olmuyor, Allah vermiyor” gibi saçma salak laflar edildiği için üzerimde bir “çocuğu olmuyor” yaftalama oluştu, benimki biraz da o psikoloji.

Kıskançlık kötü bir huy da olsa insan evladıyız elimizde olamayabiliyor. Kıskanmış olabilirsin. Kendine bile itiraf edemeyebilirsin. Bu olay için kötü bişey değil bu. Önemli olan kendine üzülürken onun adına sevinip sevinmediğin. Kendine ettiğin kadar onun için de dua ediyorsan sağlıkla gelsinler diye bunda bir sakınca yok. Ama içten içe hasetleniyorsan bu kötü. Mesela ben 2 yıllık evliyim yaşım da ileri ve hala nasip olmadı. Kızkardeşim yani canımıniçi öyle elti falan da değil evlendiğinin 3.ayında hamile kaldı. Canım yanmadı mı dersen hayır. Sadece içim buruldu. Şu halde bile hala herşeyine koşuyorum. 2 ayı kaldı doğumuna ben de onun kadar heyecanlıyım. Tabii ki zaman zaman kendi içimde çok üzülüyorum ama biliyorum ki Allahın takdiri neyse o olur. Verdiklerinde de vermediklerinde de bir hayır vardır. Sabır dua sükunet gerekli. Biz olsun diye upraşıyoruz ama belki de hayırlı olan olmaması. O yüzden hep "gönlümdekş hayırlı olsun, hayırlısı neyse o gönlüme düşsün" diye dua ederim. Gönlünü ferah tut kuzu

6 yıl cnm kolay değil bırakın insanlar sevinçlerini yaşasınlar Allah side nasip etsin sizde dua edin bol bol kendiniz için tedaviye başlayın daha fazla beklemek istemiyorsanız bu konuyu buraya açarak kıskanclığınizi dogruluyosunuz zaten Allah sizede isteyen herkese de hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

Inşallah geçer çünkü kendime zarardan başkabir şey değil. Allahü teala kaldiramiyacagimiz güç vermez. Konuştukça paylaştıkça rahatlıyorum teşekkür ederim hepinize..
Bende kendime bu şekilde çok zarar veriyorum çok düşünüyorum ama elimde değil inşallah tez vakitte bizde evlatlarımıza kavuşuruz eminim ki o gün geldiğinde bugünleri unutacağız bile

Sizi çok iyi anlıyorum hissettikleriniz gayet normal. Kıskanmak denmez buna. Ben kedi köpek kuş tavuk vs yavrularını bile görünce ağlardım . Yarabbim suncagizlara nasip ettiğini benden esirgeme diye
Aynen. inşallah Rabbim hayırlısıyla nasip etsin hepimize

Hakkımızda hayırlısı buymus demekki. Beklemek ve vakti gelinci o mucizenin gerçekleşmesi

Yaa ben ne iyi etmişimde gelmişim buraya sizinle paylaşmışım su serptin gönlüme. Evet haklısın insan hislerine engel olamıyor.
Hakkimizda hayırlısı olsun :)

Zaten onlari üzecek bir şey yapmadım ki bırakın sevinçlerini yaşasınlar diyorsunuz yaşasınlar tabii onlar için de hep dua ederim.
Sadece hani banada 3 sene oldu ya hassasım beklenti içindeyim ve buraya hislerim ve duygularımı paylaştım o kadar

Ben ilk bebeğimi kaybettim, 10 haftalıktı. Ondan öncede sabredemiyordum. Sonra sürekli bebeklileri görüp üzülmeye başladım. Bu kıskançlık değil de iç burulması, üzüntü, sanki Allah seni önemsememiş gibi bir his karman çorman. Neden onların var ,benim ki öldü ,ben ne suç işledim bana niye bunu yaptın Allah'ım diye düşünüyordum. Bir süre çocuk yapmamaya karar verdik çünkü psikolojim gerçekten bozuktu. Korunurken hamile kaldım ve kızım sapasağlam doğdu ilk 4 ay sırtüstü yatıp çok zor bir hamilelik geçirdim ama olsun . Bazı şeylerin gerçekten zamanı var. O zamana kadar stres ve üzüntü içinde olmak sadece size zarar.

Bende kendime bu şekilde çok zarar veriyorum çok düşünüyorum ama elimde değil inşallah tez vakitte bizde evlatlarımıza kavuşuruz eminim ki o gün geldiğinde bugünleri unutacağız bile
Konuşmantan kötü niyet beslemedigin belli oluyor ama evlat öyle bisey ki insanları bu duyguya surukleyebiliyor.Anlıyorum seni ama kıskanma değil seninki o yüzden kendini üzme. Şöyle düşün onların vakti geldi siz sürenizi dolduruyosunuz bi gün daha eksildi elbet sende bigun kavusucaksin bebegine

Inşallah geçmeyecek ne var ki bu hayatta her şey gecer. Rabbim dualarimizi kabul etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…