- 5 Temmuz 2024
- 597
- 715
- 33
Eziyet etmek aklımdan bile geçmez inanın. Korkularım endişelerim tabi ki var. Ben bazen eşimle ilişkimizi bile sorguluyorum acaba çocuğa huzurlu ortamı bir gün sağlayamazsak diye. Farklılıklar elbetteki olacak kendi annemle ben bile bambaşka karakterlerdeyiz. Sadece ona olan sevgim ilgim yetiştirme şeklim onun önceki ailesinde alabileceği kötü şeylere engel olamazsa diye çekiniyorum.%50 yetiştiğin çevre %50 genetik huylardan bahsediyorum küçük kardeşimle bambaşka bir aileyle ailede ve kültürde büyüdüğümüz halde küçük kardeşimle biz ayna gibiyiz bazı deliliklerimiz huylarımız kafamızın çalışma şekli vs bunun dışında mesela annemde toplayıcılık var evin her yeri eşya doludur bense gece gece dellenir temizlik yapar eşya atarım ki öz annem de aynı böyleymiş
Annem babam bana üniye geçene kadar su bile doldurtmadı derler ya öyle yetiştim ama mesela bir gün aniden kalkıp yemek yapmaya başladım öyle ansızın annemin de böyle sağı dolu huyu suyu belli olmazmış
Bütün aile enstrüman çalar bizde yani sülalede neyzen kanuni falan var ama benim daha çok sahne sanatları dans tiyatro gibi şeylere yeteneğim var öz ailem de böyle bunu da sonradan fark ettim
Benim annem çok vicdanlı çiçekle bile konuşup kızım canım diye severken ben daha kinci daha bağları koparmaya müsait açmayan çiçeği atabilecek kadar umursamazım bu huyum da biyolojik ailemden
Annem 5 vakit namazlı yatarken abdest alır ki ölünce abdestsiz ölmesin bense sınırı geçsem alkoliğim
Öz babam da alkolden böbreklerinden bile olmuş
Annem babamda her şey saatlidir uyumanın uyanmanın kahvaltının yemeğin belli saatleri vs vardır ve sülale böyle bir rutinde içinde tek aksi benim gece yatmam sabah kalkmam kaç defa okula uyumadan gittiğimi bilirim
Öz ailem kardeşlerim böyle
Genetik gelen hastalıkları hiç saymıyorum bile ve aklıma gelmeyen çok şey vardır
Sonuç olarak evet ailemiz bize çok şey katar ama bazı şeyler hamurunda maalesef var aynı ailede doğan iki çocuk bile aynı olmaz o çocuk ileride sizden farklı karakterlere zevklere yaşam tarzına yakın olduğunda ona eziyet etmeyecekseniz alın
Ben bu konuda ailemden razıyım hiçbir zaman acaba bile demedim ailem için
Eziyetten kastım vurmak kırmak değil olduğu gibi kabullenmemek değiştirmeye çalışmak bile eziyettir insana bazenEziyet etmek aklımdan bile geçmez inanın. Korkularım endişelerim tabi ki var. Ben bazen eşimle ilişkimizi bile sorguluyorum acaba çocuğa huzurlu ortamı bir gün sağlayamazsak diye. Farklılıklar elbetteki olacak kendi annemle ben bile bambaşka karakterlerdeyiz. Sadece ona olan sevgim ilgim yetiştirme şeklim onun önceki ailesinde alabileceği kötü şeylere engel olamazsa diye çekiniyorum.
Anlıyorum.Eziyetten kastım vurmak kırmak değil olduğu gibi kabullenmemek değiştirmeye çalışmak bile eziyettir insana bazen
Başta da söylediğim gibi şuan zaten attığımız bir adım yok yanlış anlayan ve keskin eleştirenler var görüyorum. Cahil biri değilim ve mesleğim gereği çocuklarla iç içeyim. Çocukların çevreden ne kadar etkilendiğinin de farkındayım. Kafamdaki soruları netleştirmeden bir adım atmam merak etmeyin. Ben mutlu bir çocuk yetiştirmek isterim ve kök ailesinden gelen genlerin onu ne kadar mutsuz yada uyumsuz yapabileceğini, mutlu bir ortamda yetiştirmenin sadece yeterli olup olmayacağı kafamdaki soru. Yoksa bir adım atarsam benim için kendi çocuğumdan bir farkı olmayacak. İçimde yıllarca biriktirdiğim sevgiyi vereceğim buna şüphem yok.Bana kalırsa siz ilk önce kendi kafanızda bir düşüncenizi netleştirin bu çok büyük bir sorumluluk mesela evlat edindiniz yarın öbürgün bir davranışından dolayı direk onu ailesine çekti diye düşünüp o gözle bakıcaksınız çünkü kafanızdan bu düşünceyi atamıcaksınız yazdıklarınıza göre kafanızda bir hep acaba olucak
OkuyacağımDavranışsal Genetik ve İkiz Araştırmaları: Aynı Genler, Aynı Kişilikleri Yaratır mı? - Evrim Ağacı
tüm sorularınızın cevabını bu makalede bulabilirsiniz. bakmanızı tavsiye ederim.genetiğin etkisine makale sonrasında karar verin.
Yorumum sizi kırmak için yapılmış bir yorum değil bende evlat sahibi olmak için uğraşıyorum duygularınızı birazda olsa anlayabiliyorum sizi kırdıysam özür dilerimKorkularım zevklerinin karakter yapısının farklılığı gibi şeyler değil. Söylediğim gibi belki madde bagımlısı bir babanın, yada intihar eğilimi olan sorunlu bir annenin çocuğu olacak. Bu onu ilerde nasıl etkileyecek kafamdaki soru bu. Yoksa maddi manevi imkanım el verdiğince her şeyi onun iyiliği için yapacağımdan şüphem yok.
Kırılmadım,teşekkür ederim farklı fikirler almak için yazdım zaten.Yorumum sizi kırmak için yapılmış bir yorum değil bende evlat sahibi olmak için uğraşıyorum duygularınızı birazda olsa anlayabiliyorum sizi kırdıysam özür dilerim
Gönlünüze göre olur umarım her şeyYorumum sizi kırmak için yapılmış bir yorum değil bende evlat sahibi olmak için uğraşıyorum duygularınızı birazda olsa anlayabiliyorum sizi kırdıysam özür dilerim
Korkularım zevklerinin karakter yapısının farklılığı gibi şeyler değil. Söylediğim gibi belki madde bagımlısı bir babanın, yada intihar eğilimi olan sorunlu bir annenin çocuğu olacak. Bu onu ilerde nasıl etkileyecek kafamdaki soru bu. Yoksa maddi manevi imkanım el verdiğince her şeyi onun iyiliği için yapacağımdan şüphem yok.
Yorum yapıyorum bir çok konuda görüşlerimiz benzeşiyor öyle hatırlıyorumYani şöyle burda hep yazıyorum, sonra da taşlanıyorum ama ruhsal hastalıklara sahip ebeveynlerin çocukları tabi ki olmayanlara göre daha fazla bu hastalıklara sahip oluyor. Burda bipolarım ama çocuk sahibi olucam ben tmm mıııı yazan üyeler tarafındna taşlanıyorum hep ama işin doğrusu bu. Sizin çocuk da sürpriz yumurtadan çıkacak, 7 kuşak şizofreni geni olan bir çocuk alabilirsiniz buna hazırsanız alıcaksınız.
Onun dışında huy diye bir şey yok, aileye baka baka öğrenilen özellikler ve yetiştirme tarzı var bir de doğuştan gelen bir karakter var. Öyle aile dizimi mizimi onalr toptan yalan dolan. Bir noktadan sonra aile terbiyesi falan da kalmıyor her insna sadece kendini gerçeklleştiriyor. Kendimi örnek vereyim, babam hava burcu, annem toprak burcu bense bambaşka bir insanım ve su burcuyum tamamen farklı özelliklerdeyim ve farklı bir ruhsal dünayay sahibim. Kardeşim daha dışa dönük mesela, bense içe dönük bir insanım. Annem bazen inat eder bense uzlaşmacı ve makulum inatla falan işim olmaz. Derdiniz huy tipi şeylerse onlar tamamen hurafe, çıkarın atın kafadan diyorum.
haklısınız izlemesem de bazen sosyal medyada görüyorumBir de Müge Anlı da çıkıyor sürekli, aileler geliyor çocuğunu aramaya veya çocuklar geliyor ailesini aramaya. Aileler beş para etmez, sürekli devlet yardımıyla sadakayla geçinmiş, hırsızlık yapmış, hapse girip çıkmış, diğer çocuklarını okutmamış, rezil bir hayat yaşamış tipler.
Evlatlık verdikleri veya terkettikleri çocuklar pırıl pırıl, üniversite okumuş, mesleklerini ellerine almış, kendilerini evlatlık alan ailesine bağlı tam bir örnek evlatlar.
Hiçbir şey bilmiyorsanız işte bu herkesin gözünün önünde.
Huy gibi değil daha çok eğilimleri benim kastettiğim korkularım.Yani şöyle burda hep yazıyorum, sonra da taşlanıyorum ama ruhsal hastalıklara sahip ebeveynlerin çocukları tabi ki olmayanlara göre daha fazla bu hastalıklara sahip oluyor. Burda bipolarım ama çocuk sahibi olucam ben tmm mıııı yazan üyeler tarafındna taşlanıyorum hep ama işin doğrusu bu. Sizin çocuk da sürpriz yumurtadan çıkacak, 7 kuşak şizofreni geni olan bir çocuk alabilirsiniz buna hazırsanız alıcaksınız.
Onun dışında huy diye bir şey yok, aileye baka baka öğrenilen özellikler ve yetiştirme tarzı var bir de doğuştan gelen bir karakter var. Öyle aile dizimi mizimi onalr toptan yalan dolan. Bir noktadan sonra aile terbiyesi falan da kalmıyor her insna sadece kendini gerçeklleştiriyor. Kendimi örnek vereyim, babam hava burcu, annem toprak burcu bense bambaşka bir insanım ve su burcuyum tamamen farklı özelliklerdeyim ve farklı bir ruhsal dünayay sahibim. Kardeşim daha dışa dönük mesela, bense içe dönük bir insanım. Annem bazen inat eder bense uzlaşmacı ve makulum inatla falan işim olmaz. Derdiniz huy tipi şeylerse onlar tamamen hurafe, çıkarın atın kafadan diyorum.