Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Geçmiş sayfalarda sizin gibi ilk çocuğunu doğuran, ikincisini evlat edinen bir aile daha vardı :) Yani çocuğunuz olması evlat edinmeye engel değil. Yaalnız şöyle bir detay var, yaşınızı tam bilmiyorum ama, evlat edinilen çocuk ile anne arasında en fazla 40 yaş olabiliyor. Buradaki esas alınan yaş, bebeğin size teslim edildiği dönemdeki yaşınız. misal başvurdunuz, onayı aldınız ve bekleme süreniz dolup sıra size geldiğinde yaşınız 43 ise en küçük 3 yaşında çocuk alabiliyorsunuz. ve başvurudan sonra en az 2 sene koyun üstüne derim ben kavuşmak için, çünkü hergeçen gün bekleme süreleri uzuyor. kaldı ki yaşu 1 yaş üstündeki bebeklerde bu süre daha bile uzun olabiliyor.
Arkadaşım merhaba,yazdıklarınız çok açıklayıcı. Önce teşekkür ederim.Fakat tanıdığımız bir aile var bir yıl önce evlat edindiler. Kadın 44 adam 41yasindayken aldılar bebeklerini.Yaş konusunu sordum ben ve başvurduğumuz yaş 40tan küçüktü dediler.Çünkü bebek 2aylikti aldıklarında. Acaba başvurulan yasmi esas alınıyor yoksa eslim tarihindeki yaşmi.

Arkadaşım merhaba,yazdıklarınız çok açıklayıcı. Önce teşekkür ederim.Fakat tanıdığımız bir aile var bir yıl önce evlat edindiler. Kadın 44 adam 41yasindayken aldılar bebeklerini.Yaş konusunu sordum ben ve başvurduğumuz yaş 40tan küçüktü dediler.Çünkü bebek 2aylikti aldıklarında. Acaba başvurulan yasmi esas alınıyor yoksa eslim tarihindeki yaşmi.

bize uzmanımız bebeğin geldiği tarihteki yaşınız esas alınır demişti. Yani önemli olan ebebeyn işe çocuk arasındaki yaşın çok fazla olmaması. Yani normalde 2 aylık alamamaları lazım. Bilemedim.

Bacılar Nasılsınız
Sizlerden ve tanıdıklarınız dan dua istiyoruz
Kimin duası kabul olur belli olmaz
Kızım hala hastanede
Nezaman çıkar belli değil
Sonumuz belli değil
Nolcak belli değil
Dualarınıza ihtiyacımız var
İnşallah yakında çıkar da artık kavuşuruz
Aksam bir tanıdığımız babası için yasin okuttu. Bende oradaydım. Senin kızın için ve diğer hastanede yatan bebekler için dua edildi. İnşallah kabul olur dualar. Ben yürekten iyi olacağına eminim. O güçlü bir kız inan buna. Çok yakın bir zamanda evinizde koynunda uyutacaksİn prensesi.

Bende suan öyleyim yuzlerce sayfa okumusumdum kendime hakim olamiyorum sevincli haberleri bile okusam goz yaslarimi tutamiyorum yuregim sevincede huznede ayni tepkiyi veriyo yuzumgulumsuyo gozlerimde yaslar
Allah kimseye eksikligini yasatmasin evlat ile sinamasin cok icin eziliyo buruluyo gercekten kendimi cok eksik hissediyorum
Benim icin dogurmak cok onemli degil bakip buyutup emek verdigin yuregine koydugun senin evladindir
Ama benimde senin gibi eşimi ikna etmem gerekiyor aileside pek sicak bakmiyor bu duruma buna dahada cok uzuluyorum
Esimin endişesi yarin oburgun ailesi cikip gelir bulur vs yada cocuk ogrenir ailesini ister gibi tabi onun bunlari dusunme sebebi durumu cok idrak edememesinden cunku benim 2. Evliligim onun ilk henuz ucbucuk yillik evliyiz ve ona gore olmama ihtimali yok elbet bir cocugumuz olur gozuyle bakiyor ins rabbim gonlune gore verir ama benim hissiyatim bir cocugun biryerlerde benim onu bulmami bekledigi yonunde olmayacak ve ben yillardir bu gunu bekler gibiyim cok uzattim sanirim afedersiniz :KK43:
Kisacasi yillardir evlat edinmeye sicak bakiyorum kendim dogurmaktan cok hatta oyuzden biryerlerde benim gelmemi onu almami bekledigine inaniyorum inş rabbim nasip eder kendi cocugum olsa bile evlat edinmek istiyorum
Sevgiler..
Ahhh şu kadınlık hormonları ☺ eşlerden çok farklı düşünüyoruz cok daha farklı gözle bakıyoruz işte. Forumda okudukça da göreceksin genelde erkekler ikna edilmeye çalışılıyor. İster istemez kaygıları oluyor. Buradaki hikayeleri ufak ufak sıkmadan üzerine fazla gitmeden onunla da paylaşmaya çalışın . Evlat edinen ailelerle tanışmaya çalışın ki bu gerçekten çok etkili oluyor. Zamanla değişecektir düşünceleri. Elif adanın annesi ve Ilgaz'ın babişi diye facede sayfalar var. Onları da okumak iyi gelecektir size. O beklediğiniz kuzu umarım çok fazla bekletmeden sizin kollarınızda olur.

Bacılar Nasılsınız
Kızım hala hastanede
Sonumuz belli değil
Nolcak belli değil
Zaman cnm senin yaşadıkların beni maffetti seninle agladim seninle sevindim Rabbim evladina şifa versin inş evinize saglikla sihatle gider gulucukleriniz evinizde yankilanir inan en az senin kadar istiyorum diliyorum bunu .
Sevgiler.

Hoşgeldiniz:)) inşallah yeni denemeleriniz güzel sonuç verir. Ancak aksi olursa, 2. denemeden sonra doktorların tekrar deneyelim tavsiyesine uymadan önce mutlaka evlat edinme başvurunuzu yapın derim. Zira forumu okudukça, sıraların artık biraz daha zor ilerlediğini farketmişinizdir. Siz başvurunuzu yapın, sıranız ilerlesin, istiyorsanız üçüncü denemenizi zaten yaparsınız:)) bu bir öneri tabii en doğru kararı siz bilirsiniz. Sevgiler
Ben bisey duydum ama dogrumu bilmiyorum.evlad edinmeye basvurduktan sonra tupbebek yaptirilirsa basvurunuz iptal oluyomus.ama dedigim gibi nekadar dogru bilmiyorum

Merhaba arkadaşlar 3gundur bu foruma denk geldim evlat edinme ile ilgili arastirma yaparken her bos vakitte acip okuyorum kendimi tutamiyorum sevinçlerinize hüzün lerinize hüngür hüngür agliyorum
Ben 18 yildirdir bir evladim olsun diye ugrastim para goz dr larin elinde perisan oldum ilk esimle 11 yil evli kaldim onunda umarsizligiyla yillar boşu boşuna gecti gitti 2. Evliligimi yaptim üçbuçuk yıllık evliyim gerekli tum arastirmalari yaptirdik enson dış gebelik oldu toplamda 8 dusuk bir dış gebelik soz konusu artik enson tüp bebek dediler oncesinde bir ameliyat olmam gerekiyor onu bekliyorum maddi ve manevi olarak sadece 2 deneme yapicam olursa olur olmazsa evliligim 5. Yila girdiginde bende sizler gibi evlat edinicem canima can katicam cok sey var yuregimden gecen ama yazamiyorum
Rabbim hepimizin gonlune gore versin ..
Koca yurekli insanlarsiniz iyiki varsiniz ..
Hosgeldiniz.insallah tedaviniz hayirli sonuclanir.
Ama evlad edinmek icin 5sene evli kalma zorunlulugu yok.yasiniz tutuyosa eger

Ben bisey duydum ama dogrumu bilmiyorum.evlad edinmeye basvurduktan sonra tupbebek yaptirilirsa basvurunuz iptal oluyomus.ama dedigim gibi nekadar dogru bilmiyorum
Ben sormuştum uzmanımıza. Ama bu da uzmandan uzmana değişir mi bilemiyorum. Hem normal olarak da hamile kalanlar var. Hiç sorun olacağını sanmıyorum:))

Bacılar Nasılsınız
Kızım hala hastanede
Sonumuz belli değil
Nolcak belli değil
Çok uzun bir süre önce keşfettim bu sayfayı sessiz bir takipçi oldum şimdiye kadar. sayfayı her açtığımda inşallah zaman kızına kavuşmuştur diyerek açtım ta ki geçen geceye kadar içime doğdu biliyor musunuz kavuştuğunuz hem çok sevindim hem üzüldüm. Siz çok meşekkatli yollardan geçtiniz kızınız hep nazlıydı yine çok nazlı ama atlatacak annesi Rabbimizin izniyle. Bu sayfayı sessiz sessiz takip eden size şu an dua eden benim gibi birçok kişi var eminim. Inşallah hastaneden çıktığı anneciğiyle kavuştuğu haberini de çabucak alırız.

Ben sormuştum uzmanımıza. Ama bu da uzmandan uzmana değişir mi bilemiyorum. Hem normal olarak da hamile kalanlar var. Hiç sorun olacağını sanmıyorum:))
Normal olarak hamile kalanlara bisey diyemezler tabi buna haklari yok.
Tupbebrk yaptirabilirsiniz basvurudan sonra dedimi uzmsniniz citlenbik.
Bende istanbuldayim prosedurler aynidir.bilmek isterim.bende belki bikere daha denemek isterdim.tabi ogluma kavustuktan sonra.ama belki

Bacılar Nasılsınız
Kızım hala hastanede
Sonumuz belli değil
Nolcak belli değil
bizler iyiyiz canım senin güzel haberlerini bekliyoruz. dualarım sizinle canım inşallah prensesin en kısa zamanda iyileşecek odasına kavuşacak.

Normal olarak hamile kalanlara bisey diyemezler tabi buna haklari yok.
Tupbebrk yaptirabilirsiniz basvurudan sonra dedimi uzmsniniz citlenbik.
Bende istanbuldayim prosedurler aynidir.bilmek isterim.bende belki bikere daha denemek isterdim.tabi ogluma kavustuktan sonra.ama belki
hiç bir şekilde sizin yaşamınıza karışamazlar. öyle bir kanunda yok, evlat edindin çocuk doğuramazsın diyemezler. tedavin devam ederken yada hamileyken yada 10 çocuğun olsa bile evlat edinmek için baş vurabilirsin, çocuk sıran geldiğinde bebeğini alabilirsin. takılmayın üzmeyin kendinizi. güzel anneler can anneler :) öpüyorum temiz kalbinizden

Aksam bir tanıdığımız babası için yasin okuttu. Bende oradaydım. Senin kızın için ve diğer hastanede yatan bebekler için dua edildi. İnşallah kabul olur dualar. Ben yürekten iyi olacağına eminim. O güçlü bir kız inan buna. Çok yakın bir zamanda evinizde koynunda uyutacaksİn prensesi.

Zaman cnm senin yaşadıkların beni maffetti seninle agladim seninle sevindim Rabbim evladina şifa versin inş evinize saglikla sihatle gider gulucukleriniz evinizde yankilanir inan en az senin kadar istiyorum diliyorum bunu .
Sevgiler.

Çok uzun bir süre önce keşfettim bu sayfayı sessiz bir takipçi oldum şimdiye kadar. sayfayı her açtığımda inşallah zaman kızına kavuşmuştur diyerek açtım ta ki geçen geceye kadar içime doğdu biliyor musunuz kavuştuğunuz hem çok sevindim hem üzüldüm. Siz çok meşekkatli yollardan geçtiniz kızınız hep nazlıydı yine çok nazlı ama atlatacak annesi Rabbimizin izniyle. Bu sayfayı sessiz sessiz takip eden size şu an dua eden benim gibi birçok kişi var eminim. Inşallah hastaneden çıktığı anneciğiyle kavuştuğu haberini de çabucak alırız.
Hepinize çok teşekkür ederim
Zor bir şeymiş
Günlerdir belki bugün çıkar diye bekliyoruz
Dua dileniyoruz
Bu satırları okuyan herkesten
Görüyorsun kokuyorsun ama bir okadarda uzaksın
Yaşadıklarımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor
Bitmemiş imtihanımız
Yetmemiş beklememiz
Rabbim nolur şifa ver artık kavuşalım
Günler geçiyor biz gene ayrıyız
Hep diyordum ki hele bir gelsin kucağımdan imdirmicem geldi kuzum
Kucağımız boş
Hepimiz zor yoldan anne olduk
Nolur dua edin
Kuzum iyileşsin

başvuru yaşı esas alınıyor.

zaman anne oldu
kurumdan haber geldikten sonra sabaha kadar uyuyamadım
NEFES alamadım
sıkıntılar içinde açaba nasıl dı aç mıydı hastamıydı gerçi uzmanımız hasta değil işlemler biterse akşama berarber dönersiniz demişti
sabah oldu dualarla düştük yollara
kuruma vardık bekliyoruz uzman bir türlü çağırmıyor içimde ki sıkıntı büyüdü büyüdü kocaman oldu
uzmanımız çıktı çağırdı
önce cümleye şimdi sizi beklettim yuvayla görüştüm bebek gece hastalanmış acile gitmiş
büyük bir sorun yok azcık solumun darlığı çekmiş
muhtemelen öğlene taburcu olur yada akşama
onda içimde ki sıkıntı anlamını buldu
NEFES alamıyor du kızım
NEFES alamıyorduk
tamam dedik hastahane de görecektik yuvaya gittik
orda ki diğer uzman gitmeyin görmeyin diye çok ısrar etti
bizi üzeceğinden bu sürecin bitmesini görmeden eve gitmemizin daha doğru olduğun dan bahsetti
evet haklıydı göz görmeyince gönül kabullenirdi
ama bu gönül günlerdir acısını çekiyordu
göz görmeden gönül müptelası olmuştu
ısrarlarımız üzerine hastahaneye gittik
hastahane koridorun da bir feryat var içimi eriten
biran için koşmak odalara bakmak annem ağlama ben geldim diye diye aramak geldi
benim kızım değildir düşüncesi diğer taraftan
sonun da odanın kapısın dayız
eşimle el ele
odaya girdik
Allahım minnacık bir nur bir melek feryat ediyor
koştum kollarıma aldım annem ağlama geldim dedim
kızım ağladı biz ağladık
odaya annem teyzem eşim ben kızım hepimiz ağlıyoruz
ilk girince öyle feryat ederken kızım bakıcı sandelyede oturuyor
koridor inliyor ömrümün gülü aşkımın baharı feryat ediyor
bir el yok dokunacak
sonra kucağımda dakikalarca kaldı
gözleri gözlerimde benden başka kimseye öyle bakmadı
eşime baktı anneme teyzeme baktı öyle sadece baktı
biz kanetlendik
gözgöze ağladık
üstünde incecik bir tulum içinde bişey yok bacakları gözüküyor çıtçıtların arasından
üstünde penye bir yelek kolunda serum kolunda morluklar
içimde yangınlar tarifsiz acılar
sakinleşti kızım dakikalarca gözgöze kaldık
ama çok acı çekiyordu öksürürken peşine ağlıyor
belli kuzum acı çekiyor
hangi anne dayanırdı hangi anne sakin kalabilirdi
burnun da akıntılar birikmiş
elleri buz gibi
üstünde incecik battaniye
dünya yıkıldı zaten ayakta kalmasın
doktoruna gittik hayatım da hiç bu kadar yalvarmadım kimsenin ayaklarına kapanmadım
ağlayarak medet ummmadım
doktoru kesindi çıkamazdı
biliyorum çıkabilecek gibi değildi çok hastaydı gözleri şişmiş akıyor nefes alamıyordu
bize verin biz yatıralım biz başında kalalım biz bakalım dedik
doktoru annesi sakin ol burdan çıkıp başka hastaneye gidecek durumda değil hayati tehlike olur
herhalde anne baba için en büyük yıkım buydu
bundan daha büyük yıkım olmaz
yavrunu yaşasın diye senden uzakta feryatları koridorda yankılanarak bırakmak
doktoru ciğer filmi çekildiğini ve çok kötü çıktığını en az 5 gün damardan antibiyotik tedavisi olması gerektiğini anlatıyor
anlatıyorda anlamıyorum
öyle üşürken öyle bakanı yokken nasıl iyileşecek
eşim bir yandan ben bir yandan yalvardık olmadı
merak etmeyin iyileşecek aklınıza öyle kötü hastalıklar getirmeyin sadece ciğerleri çok hasta dedi
ve sonunda bizi yıkan alevler içinde çehennem azabına bırakan cümlesi
bu kadar hasta olmadan getirselerdi tedavisi kolay olurdu
doktordan taviz yok bizde bırakacak güç yok
döndük kuruma
ordaki bakıcılardan biri eğer kurum izin verirse gelir kalırsın dedi
sen bakarsın dedi
cennet müjdesi bir cümle oldu
ve içimize en çok dokunan da şu oldu
kızımın ağlaması koridoru kaplamış odaya girince tabi biz başına üşüştük sakinleştirdik sonra bakıcı kalktı ilgilenir gibi verin ben bakayım dedi işte kızıma bakıyor güya bi kaç parça kıyafet çıkarmış doktarla konuşmaya gidince
ey gidi yalan dünya sahipsiz olmak bu olsa gerek kızdığımı görünce etrafında dolaşmaya başladı
kuruma gittik az bucuk anlatmaya uzmanımızdan kızımla kalmak için izin almaya çalışırken anlattım
uzmanımız çok ilgilendi bakmıyorlar mı dedi hafif çıtlatmış oldum ama kızım gene onların eline muhtaç diyemedim ki hayır bakmamışlar hasta olmuş bakmıyorlar iyileşsin
diyemedim Allah yardım etsin gene onlarda gene ellerine muthaç kızım
çok yalvardık alamadım beklerken yandımdı da bugün ki yanmalar anlatamam
dilekçemizi yazdık umutla ayrıldık kurumdan
sonra uzmanımız aradı anlamak istediğim gibi anlamışım
ben sandım gidip kalabilicem meğer sadece ziyaretçi saatinde görebilecekmişim
bacılar biz hala anne baba olamamışız ziyaretçiyiz
günde 1 saat ziyaretçi
zaten sözleşmemiz de olmadı hastahanede olduğu için
taburcu olduktan sonra sözleşmemiz imzalanacakmış
yani zaman anne oldu
ziyaretçi anne
yanıyorum bacılar kızımı orda öyle bırakmak
geldiğimizden beri eşimde bende tüm ailemde ne biliyim çok üzgünüz
gözlerimiz bir olunca yeminle diyebilim konuştuk
kızımın bana ihtiyacı var bakmama ihtiyacı var
anlamıyorum nolcaktı bir ambulansa bakardı ordan alıp bizim bakabileceğimiz her anında yanında olabileceğimiz bir hastaneye gitmek
insanları aşmak zor burokrasiyi aşmak daha zor
her halini yeminle diyebiliriz ki hissediyoruz
gelgör ki ziyaretçi olarak kalıyoruz
en son ağlaya ağlaya uyuttum kızımı bir sonraki ziyarete kadar bıraktık çıktık
yanıyoruz hepinizden dua istiyoruz
arkadaşım ben yoğun bakım kapısının önünü biliyorum , ağlamayı duyupta bişey yapamamak ahhh Allah ııım, Allah ım kucağınız boş koymasın, hiç bir anneyi oralardan acı haberle çevirmesin. Ağlayarak okudum , acil şifalar diliyorum Rabbim den

Back
X