Merhabalar, oğlumla ilgili güzel dileklerini ileten tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, dilerim tez zamanda kavuşma hikayelerinizi okuruz arkadaşlar. Görüşmelerle ilgili ben de yardımcı olmak isterim. Kitapla ilgili olan görüşmeye kadar evet sohbet havasında geçiyordu. Eşinizle tanışmanızdan tutun, hobileriniz, özel günleri kutlamanız, tatiller... Her görüşmede eşlerle ayrı olmuştu, burada amaç sanırım çapraz sorgı gibi :)) eşinizle ortak noktalara ait beyanlar doğru mu tutarlı bir çift misiniz ona bakıolar. Kitapla ilgili görüşme ise kitaptaki bilgilerden yola çıkarak sizin kendinize ait oluşturduğunuz çocuk yetiştirme modelini anlamaya çalışıyorlar. Kitapları bu noktada kesinlikle itici bulmayın oldukça faydalılar. Sürekli örnekler üzerinden gittikleri için verilen bilgi zihninizde somutlaşıyor ve çoğu bizlerin günlük hayatta karşılaşabileceği olaylar. Evlat edinilen çocukların özel durumlarına ait yazılan pek kitap yok. Burada önemli nokta ise fiziksel ya da sözlü şiddete başvurmadan kararlı şekilde eğitim. Kitapların genelinde ortak payda bu: tutarlılık ve kararlılık. Mesela bi konuda annenin uyarıp babanın normal karşılaması değil, ya da annenin bir uyarıp serbest bırakması değil. Evinizin kurallarını sormuşlardı mesela, ya da ödül ceza sistemi nasıl olmalı, ödev yapıldı diye ödül verir misiniz? Uyku düzeni, bunun gibi şeylerdi. Mahremiyet eğitimi ve cinsel eğitim üzerine çok konuşmuştuk. Bununla ilgili adem güneş mahremiyet eğitimi, bengi semerci çocuğumla cinsellik konuşuyorum kitaplarını tavsiye ederim. Ayrıca netten bu hocaların makalelerini de okuyabilirsiniz çıktı alıp. Çocuğunuza sınır koyma da süper bir kitap, ayrıca bölüm sonlarında toparlayıcı özetler olması işinize yarayabilir. Taciz konusunda çocuğa güven çemberi oluşturma, anneler çok yapar 3 yaşından sonra orta yerde tuvalet vs üst değişimlerin olmaması önemli çünkü çocuğun yabancıların önünde soyunmaktan rahatsız olması gerekir. Eğer ilgilenen arkadaşlar varsa çocuğunuza sınır koyma adlı kitabın daha inatçı ve dirençli çocukların eğitimi için 2. Cildi var onu da tavsiye edebilirim. Ben okumayı çok sevdiğim için kitaplar bana külfet gelmemişti. Tavsiyem gözünüzde sınav olarak büyütmeyin, içlerinde gerçekten çok faydalı bilgiler var. Ve okudukça bilgileneceğiz çok basit gördüğümüz şeyler yanlış olabilir ya da çok karmaşık bulduğumuz sorunların basit çözümleri var. Oğlum geldikten sonra bakmak istediğim çok şey vardı ayırdığım kitaplar ama malesef artık hiç vakit yok :) siz de beklerkenki boş vakitlerinizi iyi değerlendirin. Şimdiden kolay gelsin....