Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Merhaba,
Bu konuda Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesinde açılan bir birim var. Konu ile ilgili haberi altta paylaşacağım. Faydalı olacağına inanıyorum. :)

"Evlat edinen kadınlar da emzirebilir
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkyılmaz, "Evlat edinmiş kadının bebeği kucağına alması sütün gelmesine neden olabilir. Destekle emzirmelerini sağlayabiliyoruz'' dedi.

ANKARA - Zeynep Akyıl
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Emzirme Destek Merkezi Relaktasyon Ünitesi"ni eylül ayında hizmete açtıklarını söyledi.
İkizler, üçüzler, prematüreler ve damağı yarık gibi doğumsal anomalileri olan bebeklerin yanı sıra evlat edinilmiş bebekleri düşünerek bu merkezi kurduklarını anlatan Türkyılmaz, sütü azalan veya sütü kesilen annelerin sütünü getirmek ya da artırmak için destek sağladıklarını dile getirdi.
Anne sütünün hem bebeğe hem de anneye ''mucizevi'' bir çok faydası olduğuna ve bebeği birçok hastalıktan koruduğuna dikkat çeken Türkyılmaz, şöyle devam etti:
''Anne sütünün bebekleri erken dönemde zatürreden, menenjitten, ishal, orta kulak ve idrar yolu enfeksiyonlarından, uzun vadede de alerjiden, erişkin kalp damar hastalıklarından, şeker hastalığından ve hatta son zamanlarda yapılan araştırmalarda da kanserlerden koruduğu görülmüştür. Yani emzirilen bebekler daha az hastalanıyor, daha az lösemi ve lenf kanseri oluyor. Emzirilmiş olmak anne sütünün özel içeriği sayesinde obezite riskini de azaltıyor. Böylece ideal büyüyen, obez olmayan, sağlıklı, daha zeki bebekler yetişiyor. Emzirmek bebeğin açlık ve tokluk döngüsünü ve uyku düzenini de oturtuyor. Doygunluğu programlanmış olan bebek ilerki hayatında da şişmanlıktan korunmuş oluyor.''
Emziren kadınlarda ise kemik erimesi, meme ve yumurtalık kanserlerine yakalanma riskinin azaldığına işaret eden Türkyılmaz, ''Bebekler ek gıdalarla birlikte iki yaşını aşana kadar emzirilmeli ve bebeklere ilk altı ayda ise anne sütü haricinde bir şey verilmemeli'' dedi.
''Evlat edinen annelerin de sütü gelebilir''
Anne sütünün oluşumu ile annelik duygusu ve sevgisi arasında bir ilişki bulunduğunu vurgulayan Türkyılmaz, kadınlarda süt üretiminin beyinden salgılanan oksitosin ve prolaktin hormonları sayesinde gerçekleştiğini bildirdi.
Oksitosin hormonu ile süt akışının sağladığını belirten Türkyılmaz, şunları kaydetti:
''Annelik duygusunu tatmak isteyen evlat edinmiş bir kadının sevgiyle bebeği kucağına alması ve bebeğin memeye teması süt salgılayan oksitosin hormonunun uyarılmasına ve sütün gelmesine neden olabilir. Bu şekilde sütü gelen evlat edinen kadınlar mevcut. Bu tamamen annelik hissi ve sevgiyle ilgili. Evlat edindiği bebeği emzirmek isteyen ya da sütü kesilmiş annelerin bu aşamada sütü arttırıcı bazı uyaranlara ihtiyacı oluyor. Biz de bazı destek yöntemleri ile onların emzirmelerini sağlayabiliyoruz. Relaktasyon yönteminde süt artıran bitkisel çaylar gibi özel besinsel destekler veriyoruz. Ayrıca bazı mide ve bağırsak ilaçlarının sütü artırıcı etkisinden yararlanıyoruz. Bunun yanı sıra sütün gelmesi için özel bölgesel veya vücut masajlarını, bebeğin memede kalmasını, memeyi ve hormonları uyarmasını sağlayan özel emzirme destek araçlarını kullanıyoruz.''
Bu yöntemlerin dünyada yaygın şekilde uygulandığını anlatan Türkyılmaz, menopoza girmiş ancak başkasının yumurtasıyla hamile kalıp doğum yapmış kadınlarda da anne sütünü artıran bu yöntemlerin kullandığını sözlerine ekledi. "
Arkadaşlar bende bu konuyu araştırdım.. Hatta yorumdaki gibi emzirme birimini aradım.. Direk turkan hoca ile goruştum( bu birimi kuran kişi ile) bebek kuçukse emer ve sut gelir tabiki ek olarak bitkisel ilaçlarda veriyoruz ve sutu gelen annelerimiz oldu dedi.. Eğer bebeğimiz küçük gelirse gelin demişti ama bnm kızım emme ayını geçtiği için gitmedin

Slm arkadaşlarim bugün son görüşmemizi yaptık .Kuruma ilk başvuru yaptigimda ordan çıktığımızda kuş gibiydim. Bugün de aynı kuş gibiydik çok şükür çok güzel geçti. Verdiğimiz refaranslari arayacaklar ve sonra size tel veya posta ile bildirecegim dedi. Artık beklemek kaldı. Ama mutlaka verilen kitaplarını zı okuyun ben yuttum kitapları :) Çocuk yetiştirme, cinsel istismar., sınır koyma ile ilgili. ...Uykusuzluk acaba nasıl olcak vs bitti şükürler olsun. ..Ama en güzeli kurumda baba oğul vardı çok kısa gördüm ve sevdim yarabbim aynı babası bu kadar mı tatlı olunur bittim bittim. Rabbim bizlere de nasip etsin diye dua ettim ...Hepinize kucak dolusu sevgiler.

Arkadaslar mrb.benim kafama bisey takildi..simdi biz basvurdugumuz sehirde siramizi beklerken okudugum kadariyla anladimki yanlis anlamadiysam baska sehirlere verilebiliyomus neden acaba neye gore verilio ben o sehirde siradayken bana yada benim onumde sira varsa onlara degilde baska sehire veriliyo anlamadim mesela bi arkadasimiz sirnaktan basvurmus ama baska yerlrden haber gelmis olmamis enson sanirim aydindan alabilmis aydinda bekleyen aile kalmamismi oluyorki sirada.eskisehirde iki kardes varmis kutahya afyona verilmis anlayamadim

Slm arkadaşlarim bugün son görüşmemizi yaptık .Kuruma ilk başvuru yaptigimda ordan çıktığımızda kuş gibiydim. Bugün de aynı kuş gibiydik çok şükür çok güzel geçti. Verdiğimiz refaranslari arayacaklar ve sonra size tel veya posta ile bildirecegim dedi. Artık beklemek kaldı. Ama mutlaka verilen kitaplarını zı okuyun ben yuttum kitapları :) Çocuk yetiştirme, cinsel istismar., sınır koyma ile ilgili. ...Uykusuzluk acaba nasıl olcak vs bitti şükürler olsun. ..Ama en güzeli kurumda baba oğul vardı çok kısa gördüm ve sevdim yarabbim aynı babası bu kadar mı tatlı olunur bittim bittim. Rabbim bizlere de nasip etsin diye dua ettim ...Hepinize kucak dolusu sevgiler.
Hadi gözünüz aydın canım geçmiş olsun görüşmelerin güzel geçmesine de bitmesine sevindim başlasın heyecanlı bekleyiş

Bebegim26 .!.:
Arkadaslar mrb.benim kafama bisey takildi..simdi biz basvurdugumuz sehirde siramizi beklerken okudugum kadariyla anladimki yanlis anlamadiysam baska sehirlere verilebiliyomus neden acaba neye gore verilio ben o sehirde siradayken bana yada benim onumde sira varsa onlara degilde baska sehire veriliyo anlamadim mesela bi arkadasimiz sirnaktan basvurmus ama baska yerlrden haber gelmis olmamis enson sanirim aydindan alabilmis aydinda bekleyen aile kalmamismi oluyorki sirada.eskisehirde iki kardes varmis kutahya afyona verilmis anlayamadim
Bende kurumu aradim siramin
Banada bu ay sirami ogrenmek icin aradigimda sehir disindakilere verildi araya girdiler dediler nasil bisey biz aylarca bekliyoruz oncelik sehir disina veriyolar kizacaklar diye biseyde sorulmuyo uzmanlara bizler bekleyip duralim

Gözün aydın canım... Şimdi kuş gibisindir. Kendini durup dururken gülerken yakalayabilirsin :) İnşallah hayırlı haberleri tez zamanda almayı nasip etsin. Kitapları bende alacam hafta sonu boş vakit buldukça okuyacağım.Bende 3. görüşmemizde bir kavuşmaya şahit olmuştum.Oda aynı babasına benziyordu.Nasıl mutlulardı.Kendimi hayal ettim bir an.Onların yerinde olmayı ne kadar çok isterdim... 2 buçuk yılın sonunda kavuştuk demişti annesi.Gözümde büyüyor bekleme süresi kızlar ;(

Banada bu ay sirami ogrenmek icin aradigimda sehir disindakilere verildi araya girdiler dediler nasil bisey biz aylarca bekliyoruz oncelik sehir disina veriyolar kizacaklar diye biseyde sorulmuyo uzmanlara bizler bekleyip duralim
Canım sen ne zaman aradın kurumu

Iste bende onu diorum neden bizler beklerken sehir disina verilio hyr herkes sehrinden alsin.bi sehirde sira biter ellerinde bebekler olur verirler kimse sirada degil diye.hyr aylarca kac yil bekleyen ciftler var sirf baska sehirlere verilio diye nasil bi isleyis anlayamadim yazin 4 ay benim sehrimde hic sira ilerlememisdi hatta sasirdik bukadar ilerle olmazmi diye belkide baska sehirlere verdiler sonra nasil olduysa 3 ayda yari siraya dusduk ben anlayamadim

Iste bende onu diorum neden bizler beklerken sehir disina verilio hyr herkes sehrinden alsin.bi sehirde sira biter ellerinde bebekler olur verirler kimse sirada degil diye.hyr aylarca kac yil bekleyen ciftler var sirf baska sehirlere verilio diye nasil bi isleyis anlayamadim yazin 4 ay benim sehrimde hic sira ilerlememisdi hatta sasirdik bukadar ilerle olmazmi diye belkide baska sehirlere verdiler sonra nasil olduysa 3 ayda yari siraya dusduk ben anlayamadim
Benim dusuncem bunlar bizden once basvurupta baska sehirde bekleyenlere veriolar herhalde basvuru tarihi bizden once diye yoksa baska bi neden dusunemiyrm

İlden ile ne kadar değişiyor
Bizim uzmanı düşününce maşallah çok anlayışlı uzmanınız varmış
Her hafta arama bilgi verme hal hatır sorma nerde
Aslında olması gereken bu
Kitaplarla ilgili bizde ayrı görüşme yapılmıştı
Onca yıl tedavi olduk bu süreç kadar zor geçmedi
Çok göz yaşı döktüm
Keşke her il bu kadar anlayışlı olsa
Zaten yıllardır bunun mücadelesi yormuşken çok özendim keşke bizde böyle güle oynaya geçirseydik ne gerek vardı okadar zorlamaya
canım Zaman hayatı zorlaştıran insanları hiç sevmedim onlarda beni sevmedi bu nedenle pekte karşılaşmıyorum böyleleriyle. Allahıma bin şükür her konuda şanslı olduğuma inandım. doğal yolla çocuğum olmaması bile benim için şans. çok şükür bin şükür. inşallah sende kızını kucağına aldığında ne demek istediğimi derinden anlayacaksın. ve bütün çektiklerini unutacaksın. inşallah canım herşey gönlünce olsun.

Dediginiz gibi esyalarini almaya kucuk gereclerden basliyacagi

nasıl güzel birşey yaşamışssınız .bebeğinizin kokusu üzerinde 7 günlük iken almışsınız . inanın bende okurken ağladım çok duyglandım . allah bizlerede nasip etsin.inşallah . aslında ilk başlardaki psikolojinizi anlıyorum keşke böyle olumsuz olaylar yaşanmamış olmasaydı ama siz şuan yavrunuz kucağınızda ya sizin yanınızda ya önemli olan da bu. allah yuvanızı mutlu mesut bahtiyr etsin darısı başımıza... :)

her işte bir hayır var onun çok şükür yavrumlayım Allah kimseyi evladından ayırmasın. darısı başınıza kucağınıza yavrunuzu aldığınızda aslında ne kadar manasız şeylere canımızı sıktığımızı anlayacaksınız. herşey istediğiniz gibi olsun inşallah. tavsiyem fazla takmayın kafanıza öyle alışverişler hazırlıklarda yapmayın ruhen hazırlanın bu yeterli :) benimki bir öneri sadece. sevgiler.

Arkadaşlar bende bu konuyu araştırdım.. Hatta yorumdaki gibi emzirme birimini aradım.. Direk turkan hoca ile goruştum( bu birimi kuran kişi ile) bebek kuçukse emer ve sut gelir tabiki ek olarak bitkisel ilaçlarda veriyoruz ve sutu gelen annelerimiz oldu dedi.. Eğer bebeğimiz küçük gelirse gelin demişti ama bnm kızım emme ayını geçtiği için gitmedin
Daha oncede sormustum ama gormediniz sanirim yada bilmiyorum ozeldir soylemek istememissinizdir.
0_1yasmi geldi bebeginiz.

Gozun aydin canm cok sukur bitmis.insallah bizim gorusmelerde biterde onay aliriz ins
Peki kitaplarlami ilgili oldu gorusmeniz.kitaplari okuyun demissinya

her işte bir hayır var onun çok şükür yavrumlayım Allah kimseyi evladından ayırmasın. darısı başınıza kucağınıza yavrunuzu aldığınızda aslında ne kadar manasız şeylere canımızı sıktığımızı anlayacaksınız. herşey istediğiniz gibi olsun inşallah. tavsiyem fazla takmayın kafanıza öyle alışverişler hazırlıklarda yapmayın ruhen hazırlanın bu yeterli :) benimki bir öneri sadece. sevgiler.
siz tecrube olarak konuşuyorsunuz tabbiiki dediğinizi dikkate alacağım teşekkür ederim. ruhen fazlasıyla hazır ve nazır bekliyorum evladımı... :) daha ana rahmine düşmeden o bizim içimiize düştü hatta sevgisi dağlar kadar kocaman hep onun hayaliyle uyuyorum sanki yanımda yatıyormuş gibi...

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013:KK66:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013:KK6: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013:KK6: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013:KK66: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014:KK66:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014:KK66: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 :KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2014:KK66: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2014 :KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]07.2014:KK6: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]07.2014:KK66: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]BAHARIM1[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız(İkiz)[/td]
[td]08.2014 :KK6: [/td]
[/tr]
[tr]

[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td]09.2014:KK6:[/td]

[/tr]
[tr]
[td]ysmnndm[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]BURSALI[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]10.2014 :KK66:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Dea-tacita[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[td]11.2014 :KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Erkek[/td]
[td]12.2014 :KK66:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2014 :KK6:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]01.2015:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sukran61[/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2015 :KK66:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]bilge617[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]03.2015:KK6:[/td]
[/tr]

[tr]

[td]scuba[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]03.2015:KK6:[/td]
[/tr]

[tr]

[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2015:KK66:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]mursidiye[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td]04.2015:KK66:[/td]

[/tr]
[tr]
[td]nefesim2013 [/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Kocaeli-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td]06.2015 :KK66:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]masal2004[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]07.2015 
:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]haticem2014[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2015:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]aysen30[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]Eskişehir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]11.2015:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]HAYATIMIN MASALI [/td]
[td]05.2014[/td]
[td]İzmir-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2015:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida [/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td]12.2015:KK6:[/td]

[/tr]
[tr]

[td]gitaronun eşi[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td]12.2015:KK66:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cnrdfn[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Ankara -Terk-Rıza-Kız [/td]
[td]01.2016:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td]:nazar:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]Oglusunu bekleyen anne [/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]şimşek675[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]nenef14[/td]
[td]07.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]hayatişiltisi[/td]
[td]08.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sunita[/td]
[td]10.2014[/td]
[/tr]
[tr]

[td]bebegim26[/td]
[td]10.2014[/td]
[td]Eskişehir -Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]
[td]citcitlenbik[/td]
[td]11.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td]xnimresx[/td]
[td]11.2014[/td]
[td]Ankara-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]
[td]serdogan[/td]
[td]11.2014[/td]
[td]Ankara-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]
[td]menzil54[/td]
[td]02.2015[/td]
[td]Tekirdağ-Terk-Kız[/td]

[/tr]
[tr]
[td]elifturker[/td]
[td]03.2015[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]
[td]dlkkrm [/td]
[td]03.2015[/td]
[td]Ankara-Terk -Rıza -Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td]mesuf[/td]
[td]05.2015[/td]
[td]Ankara -Terk -Rıza -Kız -Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]alarak_alone[/td]
[td]05.2015[/td]
[td]Kırklareli -Terk -Rıza -Kız -Erkek[/td]
[/tr]
[tr]
[td]nilayss[/td]
[td]06.2015[/td]
[td]Şanlıurfa-Terk -Rıza -Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]sudece[/td]
[td]06.2015[/td]
[td]İstanbul-Terk -Rıza -Kız[/td]
[/tr]

[tr]

[td]Kelebekcik1616[/td]
[td]06.2015[/td]
[td]Bursa-Rıza -Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]sessizlayd[/td]
[td]07.2015[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]dadaa[/td]
[td]08.2015[/td]
[td]İzmir -Terk-Rıza-Kız [/td]
[/tr]
[tr]

[td]fatos1982[/td]
[td]09.2015[/td]
[td]Bursa -Terk-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]htckrt [/td]
[td]09.2015[/td]
[td]İzmir -Terk-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cigdem 4235[/td]
[td]09.2015[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]ıneedamiracle[/td]
[td]09.2015[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]Arya_20[/td]
[td]09.2015[/td]
[td]Denizli -Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]hzrmsn[/td]
[td]10.2015[/td]
[td]İstanbul -Terk-Rıza-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]BaybPrin[/td]
[td]10.2015[/td]
[td]Ankara -Terk-Rıza- Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]Gülay400[/td]
[td]10.2015[/td]
[td]Gaziantep-Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td]nazimm[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]İstanbul-Rıza-Kız [/td]
[/tr]
[tr]

[td]hazan bahar [/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Mersin -Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]Gidaci_[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Denizli-Terk-Rıza-Kız [/td]
[/tr]
[tr]

[td]Levent_life80[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Adana -Terk -Rıza -Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]elibes85[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]İstanbul -Terk -Rıza -Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]yoksun [/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Ankara-Terk -Rıza -Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]umudum 16[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Afyon-Terk -Rıza -Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]Forever_in_love[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Konya-Terk -Rıza -Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td]birumuzyok [/td]
[td]12.2015[/td]
[td]İstanbul -Terk -Rıza -Erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

valla zamancım sen de istanbulda olduğun için.demekki bizim süreç de zor geçecek gibi geliyor bana :)
İstanbulda her uzman aynı değil
İnşallah sen bizim yaşadıklarımızı yaşamazsın
Sürecin su gibi aksın
admin rica etsem düzeltme yapabilirmisiniz? yanlış anlama olmuş... tarihimiz 10.2015 ...
Bacım ben admin değilim
Sizin gibi üyelerden biriyim
Düzelttim

Duzeltiyim dedim bozdum galibaa
Zaman kizma olurmu o_O

Ya bacım niye kızayım
Liste bizim herkes yapabilir :)
Ellerine sağlık
Sadece table yazan yerleri silmek lazım ki alıntı gibi olmasın

Gozun aydin canm cok sukur bitmis.insallah bizim gorusmelerde biterde onay aliriz ins
Peki kitaplarlami ilgili oldu gorusmeniz.kitaplari okuyun demissinya
Evet kitaplarla ilgili zaten okuduklarim çocuk yetiştirme sinir koyma çocuğa cinsel eğitim cinsel istismar sorular hep bunlarla ilgiliydi

Bazı şehirlerde bebek olmuyormus onun için Türkiye genelinde sıraya giriliyormus ve herhangi bir şehirden haber gelebilirmis. .. hatta ve hatta haber geldiği 24 saatte söylenen sehire gitme zorunlulugu da var ....
Maalesef bende Kırklareli den başvurdum ama burda 0-6 yaş olmadığı için bende Türkiye genelinde sıraya gireceğim ve kim bilir yavrularım nerden gelecek?

Kizlar besigimiz geldi buyuyen besik almistik eve girince baya buyukmus daha net anlasiliyor ben odama kurdurdum cunku diger kucuk odasini genc odasi gibi duzenledik yatagi dolaplari hatta tv bile var besigide yatakodamiza kurdurduk buyuyesiye bizimle yatsin diye.cinsiyet belli degil diye sade rengi tercih ettik zaten pek cicekli suslu seyleri sevmiorum

Eklentiler

• 20160128_123020.webp
    20160128_123020.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 163
Back
X