Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
inşallah canım hergün dua ediyorum allahım pişman ettirme beni diye......ama bu heyecana yürek dayanmaz ya.....sizleri bulana kadar hergün kafam dolu ve acabamı diye uyanıoyordum endişe ve tereddütlerim vardı ama sizlerden sonra bunların hepsi geride kaldı ve beni mutlu bir heyecan sardı buda sizlerin sayesinde oldu sizlere çok teşekkür ederim canlarım....:KK71::KK71::KK71::KK71::KK71:

inşallah canım hergün dua ediyorum allahım pişman ettirme beni diye......ama bu heyecana yürek dayanmaz ya.....sizleri bulana kadar hergün kafam dolu ve acabamı diye uyanıoyordum endişe ve tereddütlerim vardı ama sizlerden sonra bunların hepsi geride kaldı ve beni mutlu bir heyecan sardı buda sizlerin sayesinde oldu sizlere çok teşekkür ederim canlarım....:KK71::KK71::KK71::KK71::KK71:

ayyy canım benim kıyamam hep mutlu ol inşllh teredütte olma gün dogmadan neler dogar güzel haberlerle gel inşllh annelik duygusunu kısa zamanda tadarsın bizde teyzoş oluruz:KK9::emir_bebek::KK70:

canım yaa ne güzel :)) bu topik çok güzel gerçekten akıldaki soruları atıp gönül rahatlığıyla beklemek umutla yola devam etmek için merhem olsun tüm bekleyenlere inşşş:KK71: :KK71: :KK71:

nasılsınız kızlar? inşallah zaman su gibi akar sizler için,biran önce kavuşursunuz meleklerinize.
koruyucu aile olma var ya,neden ona başvurmadınız? şunun için soruyorum o zaman bebeği daha önce eve getirebiliyorsunuz,koruyucu aile olduğunuz çocuk için evlat edinme işlemlerine de aynı zamanda devam ediyorsunuz diye biliyorum.tabi yanılıyor da olabilirim.o zaman bekleme süreniz azalmaz mıydı acaba?

merhaba kızlar benim sorum olacak son görüşmeyi yapacağız ondan sonramı belirlenecek çocuk verilip verilmeyeceği, beklerken eve geliniyor mu (bebek odası falan yapıldımı diye bakmak için), verildikten sonrada eve geliniyor mu? şimdiden teşekkür ederim.

tatlım koruyucu ailelik şöyle bir şey normal alırsın evine ama talep olduğu zaman başka birine evlatlık olarak verilebilir.[/I]

tatlım koruyucu ailelik şöyle bir şey normal alırsın evine ama talep olduğu zaman başka birine evlatlık olarak verilebilir.[/I]
peki koruyucu aile olarak çocuğu eve aldıktan sonra hemen evlatlık için de talepte bulunsak o çocukla ilgili olarak öncelik bizde olmaz mı? :44:

Son düzenleme:
merhaba kızlar benim sorum olacak son görüşmeyi yapacağız ondan sonramı belirlenecek çocuk verilip verilmeyeceği, beklerken eve geliniyor mu (bebek odası falan yapıldımı diye bakmak için), verildikten sonrada eve geliniyor mu? şimdiden teşekkür ederim.

canım mrb sorularına cevap vermeye çalışayım bizim görüşme 5 kez oldu eve gelmeleri yani bu görüşmelerde her türlü sorular soruluyor maddi manevi yani o soruların doğrultusunda zaten uygun olup olmadığında belli oluyor ben görüşmelerin sonlarında uzmana herşey yolundamı diye soruyordum oda şimdilik problem yok diyodu ve resmi işlemlerimiz bitti şimdi geçen hafta itibariyle sıraya girdik bekliyoruz hayırlısıyla bebişimizi....son cümlenide yanlış analmadıysam bebek eve geldikten sonra 3 ayda bir kontroller varmış zaten bebek 1 sene üzerine geçmiyor bir yılın sonunda yılda 4 kez ziyaret ettikten sonra mahkeme açılıyor ve üzerinize geçiyor ...umarım aydınlatabilmişimdir seni ...:KK34::KK34:

herkese günaydın :KK71:

ahidem;çok teşekkürler verdiğin bilgiler için.öğrenmiş oluyoru silerin sayesinde..:KK71:

Kadınlar kulübünün belki de en özel anneleri hepinize öncelikle hayırlı evlatlar diliyorum Rabbimden...ben aile mahkemesinde psikolog olarak görev yapıyorum, yani sizin en son aşamanızda mahkeme kısmında karşılaşıyoruz. en sevdiğim davalardır evlat edinmeler... (boşanma ve velayet davalarında mutsuz insanları sürekli gördükten sonra ilaç gibi gelir:)
öncelikle şunu söyleyeyim evlat edinme vakalarında, evlat edinme isteğinin motifi büyük önem taşımakta bizim için, "Bu sevme isteği olmalıdır, sevilme değil" bunu görüşme sırasında hissettirdiğiniz sürece son aşamada zaten bir sorun çıkmaz... onu gerçekten ne kadar sevdiğinizi, sizin için ne anlam ifade ettiğini bu görüşmelerde sorulmasını beklemeden dile getirin derim... ayrıca bol bol foto ve video çekin, ben bunlara çok dikkat ediyorum...
hepinize kolay gelsin en kısa zamanda inşallah evlatlarınıza kavuşursunuz...

canım mrb sorularına cevap vermeye çalışayım bizim görüşme 5 kez oldu eve gelmeleri yani bu görüşmelerde her türlü sorular soruluyor maddi manevi yani o soruların doğrultusunda zaten uygun olup olmadığında belli oluyor ben görüşmelerin sonlarında uzmana herşey yolundamı diye soruyordum oda şimdilik problem yok diyodu ve resmi işlemlerimiz bitti şimdi geçen hafta itibariyle sıraya girdik bekliyoruz hayırlısıyla bebişimizi....son cümlenide yanlış analmadıysam bebek eve geldikten sonra 3 ayda bir kontroller varmış zaten bebek 1 sene üzerine geçmiyor bir yılın sonunda yılda 4 kez ziyaret ettikten sonra mahkeme açılıyor ve üzerinize geçiyor ...umarım aydınlatabilmişimdir seni ...:KK34::KK34:

sağol canım çok uzun sürüyor görüşmeler eşimde izin alıp geliyor hemen görüşelimde eşim işine geri dönsün diye fazla uzun tutmamaya çalışıyordum o yüzdende ona soramadım. seninde en kısa zamanda meleğine kavuşmanı nasip eder inşallah çok sevindim senin için seninle aynı yakın zamanlarda olacağız sanırım bizde bugün son görüşmeydi bitti sonunda 10-15 gün içinde kaçıncı sırada olduğumuzu öğrenecekmişiz...

kızlar sonunda bitti görüşmeler sıramızı beklemeye kaldı şimdi artık. O kadar heyecanlandım ki bugün sıraya gireceğimi öğrenmek bile heyecanlandırdı sıra geldiğinde ne yapacağım bilemiyorum :)

kızlar sonunda bitti görüşmeler sıramızı beklemeye kaldı şimdi artık. O kadar heyecanlandım ki bugün sıraya gireceğimi öğrenmek bile heyecanlandırdı sıra geldiğinde ne yapacağım bilemiyorum :)

canım göünaydın.... tatlı bekleyişle bunlar.. darısı bilere.....
toplamda görüşmeler ne kadar aman aldı?sıranıı öğrenene kadar...bi ilk başvuruda bulunduk.belli evraklar istendi öncelikli olarak...önümüdeki salı teslim etmeye gideceği.randevumu var..hani sıramıı ne aman öğreniri diye sordum.merak ediyorum..

toplamda görüşmeler ne kadar aman aldı?sıranıı öğrenene kadar...bi ilk başvuruda bulunduk.belli evraklar istendi öncelikli olarak...önümüdeki salı teslim etmeye gideceği.randevumu var..hani sıramıı ne aman öğreniri diye sordum.merak ediyorum..

sağol canım biz evrakları teslim ederken randevu almadık görevli fazla sıkmadı bizi ,biz müsit olunca onu aradık oda müsaitse buluştuk bazen 2 haftada 1 görüştük bazen her hafta 1,5 ayda bitti bizim görevlinin müsait olmasınada bağlı tabi dün görüşmelerimiz bitti 10-15 gün içinde de arayıp kaçıncı sırada olduğumuzu öğrenecekmişiz inşallah sizinde hemen görüşmeleriniz biter ve burda aynı zamanlarda meleklerimize kavuşuruz.

sağol canım biz evrakları teslim ederken randevu almadık görevli fazla sıkmadı bizi ,biz müsit olunca onu aradık oda müsaitse buluştuk bazen 2 haftada 1 görüştük bazen her hafta 1,5 ayda bitti bizim görevlinin müsait olmasınada bağlı tabi dün görüşmelerimiz bitti 10-15 gün içinde de arayıp kaçıncı sırada olduğumuzu öğrenecekmişiz inşallah sizinde hemen görüşmeleriniz biter ve burda aynı zamanlarda meleklerimize kavuşuruz.

buluştuk derken si mi görevlinin bulunduğu yere gittini?görevli mi evinie geldi.hangi ildesin.. fark edermi acaba prosüdür?
inşallah canım inşallah.hep beraber olsun..herkese te amanda olsun.daha şimdiden uykularım bölünüyor.o şimdi burda olsaydı gider bakardım diye(geceleri)....aman su gibi akıp geçsin

denizverdi mrb
sanırım istanbuldaydın...ilk evraklarını teslim ettikten sonra ev ziyaretine görüştüğün uzmanın gelecek..bizim ilk evrak tesliminden 4 ay sonra ev ziyaretine gelindi..ev ziyaretinde problem olmazsa eşini ve seni ayrıntılı görüşmeye çağıracaklar..en uzun görüşme bu oluyo..eşinle ve senle ayrı ayrı görüşülüyo..bu görüşmede senden diğer evraklar istencek.(sağlık raporu,sabıka kaydı..vb)1 ay zaman verecekler.1 ay içinde bu evraklarıda teslim ediceksin.sonra onlar seni 1.5 ay içinde arayıp sıranı söylicekler...uzun bi yol ama değer biliyosun :))
bizim ilk başvurudan sıra öğrenene kadar geçen zaman bizde 7 ay..inşallah sizin dahada kısa olur..

bnm bi akrabamın yirmi yıl çocuğu olmadı tüp bebek falan yaptı ondan da sonuç alamadı.
ewlat edindi ve şu anda öz çocuğu gibi sewiyor hemde çook.:KK69::KK69::KK69::KK69:

buluştuk derken si mi görevlinin bulunduğu yere gittini?görevli mi evinie geldi.hangi ildesin.. fark edermi acaba prosüdür?
inşallah canım inşallah.hep beraber olsun..herkese te amanda olsun.daha şimdiden uykularım bölünüyor.o şimdi burda olsaydı gider bakardım diye(geceleri)....aman su gibi akıp geçsin

ben balıkesirin ilçesinde oturuyorum 2 kere eve geldi diğer görüşmeler görevlinin bulunduğu yerde gerçekleşti kendisi öyle istediği için ama bizde ayrı ayrı görüşülmedi aynı odada ikimizede yöneltti soruları ikimzinde söylediklerini ayrı bir şekilde kaydetti.
seni çok iyi anlıyorum o kadar farklı bi duygu ki dünden beri daha heyecanlıyım hep bi pürüz çıkar vermezler diye düşünüyordum şimdi ne hayaller kuruyorum beşik modelleri bakmaya başladım bile çok aceleci davranıyorum galiba ama herşey çok güzel olsun istiyorum. Birde korku var tabi ilk bebeği beğenmezsek veya aldıktan sonra bebek hasta çıkarsa allah yardımcımız olsun...

X