• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Bekar veya evli olma durumuna göre öncelik var mı?

Örneğin beklenilecek 3-4 yıllık süreç içerisinde evlat edinme kararı değişecek olsa bir sorun olur mu?

Hadi ya evlatlık edinmek te zor dinen araştırdım evlatlık kendi evladım olmuyormus 18 yaşını doldurunca kız olursa erkeğe haram erkek alırsan bayana haram oluyormuş evlatlık almak isteyen kişi aldığı çocuk kizsa erkek tarafının kız kardeşi emzirirse haram olmuyormus eğer erkekle alan bayanın kız kardeşi emzirirse haram kılınmiyormus birde bu nim öz çocuğum demek dinen yasakmis onun evlatlık olduğunu bakmak Için aldığını kabullenmek gerekiyormuş bir hoca söyledi kafam karisti böyle söyleyince
Ben de kuran okuyorum nerde yaziyor bu soyledikleriniz ve insanlara dinimizi nicin bu şekil tanitiyorsunuz. Ona bakarsaniz Peygamber efendimiz cok fazla sayida sahipsiz kadinlara sahip cikmak amaciyla evlilik yapmis . Oda mi gunah ??? Böyle uyduruktan hocalar cogalmaya basladi

Sizler o kadar sevap ve o kadar iyi birsey yapiyorsunuz ki .. Rabbim size insallah bunun mukafatini kat kat verir. Gercekten cok duygulandm altin gbi kalnnz var hanimlar diyecek fazla sey yok..

MÜSAADE EDİN DE, RABBİMİZ EVLATLIK ALINAN ÇOCUKLAR, EĞER AİLE İÇİNDEKİLERE NAMAHREM OLSA, BİRLİKTE YAŞAMALARI YASAK OLSA, MUTLAKA BU KONUDA DA AÇIKLAMA GETİRİR BİZLERE SÖYLERDİ.

Ailenize küçük yaşta aldığınız, büyüttüğünüz bir çocuk için, erkekse altına kaka yaptığında temizleyen, onu doyuran, onu yıkayan onu kollarında şefkatle seven bir insana, yaşı 12 ya da 13 yaşına geldiğinde, nasıl o büyüten insana namahremdir diyebiliriz. Bunu Rabbimiz söylemediği halde nasıl düşünebiliriz, bunu hala anlayamıyorum. Bunu düşünmekle, İslam dinine çok büyük bir iftira atmış olacağımızın, lütfen bilincinde olalım.

Şöyle bir araştırdığınızda da, asla tersi yönde kötü bir örnekte oluşmamıştır hiçbir zaman. Şunu belirtmeliyim ki, tek kural koyucu Yaradandır, oda bundan asla söz etmemiş yasak koymamıştır. Rabbimiz söylemeyi unuttu da birilerimi hatırladı Allah korusun (HÂŞÂ). Bunları söyleyerek hem dine zarar veriyor, hem de o öksüz yavruları yalnızlığa itiyoruz.

BU SÖZLERİ RABBİMİZ SÖYLEMEDİĞİ HALDE SÖYLEYENLER, YETİMLERİ AİLE ŞEFKATİNDEN UZAKLAŞTIRANLAR, LÜTFEN BİR DAHA DÜŞÜNSÜNLER DE, NASIL BİR VEBAL ALTINA GİRDİKLERİNİ HATIRLASINLAR İNŞALLAH
Hanimlar icinizi rahat tutun asla ama asla boyle birsey yok sadece dinimiz ona gercekleri soyleyin saklamayin diyor o kadar...... Siz cok buyuk sevaba giriyorsunuz

eylerdogan eylerdogan S sessizlayd D deserve

Hepiniz çok tatlısınız. İnşallah hepinize sıra bir an önce gelir...
Çok duygulandım.

Merak ettiğim bişey var neden bebek, hani iki üç yaşına gelmiş bir çocuk değilde bebek istiyorsunuz. İlerde bilmesin diye mi?

bizimde sıramız 5 e düştü.22 ay oldu .hiç merak etmeyin zaman geçiyor.evlatlık almanın günah olduğunu söyleyen arkadaşlar kuranı kerimde 3 ayet var .ayetlerde günah olduğunu söylemiyor.kimseye bakmayın .hep başkaları ne der diye düşünüyoruz.benim hayatım benim kararım.o bebeklerin yurtta büyümesini anne baba sevgisinden mahrum kalması nımı istiyorsunuz.her şeyin allahtan geldiğine inanıyosanız evlatlık edinmenın de allahtan geldiğine inanın.sadece bebeğinizi düşünün.hayellerinizi düşünün.gerisini boşverin.

Hepiniz çok tatlısınız. İnşallah hepinize sıra bir an önce gelir...
Çok duygulandım.

Merak ettiğim bişey var neden bebek, hani iki üç yaşına gelmiş bir çocuk değilde bebek istiyorsunuz. İlerde bilmesin diye mi?
merhaba bu bızım elımızde olan bırsey degıl yaslarımızla alakalı 30 -40 yas arası 0-1 yas grubu 40 yasını gectıkten sonra yaştan 40 cıkartılıyor ... örnk: 42 yasında bırısı 42-40 = 2 yanı 42 yasında bır kısı 2 yas grubunda sıra bekler ılerıde bılmesın dıye mı sorunuza sunu soyleyebılırım , bızler bılınclı ebeveynler oldugumuz ıcın cocuklarımızı bır yalanla elbettekı buyutmeyecegız utanılıcak yalan soylenıcek ve ötlekılestırılıcek bır durum olmadıgı ıcın bızler zaten cocuklarımıza karnımızdan degıl kalbımızen dogdugunu söyleyeceğiz :) saygılarımla

merhaba ıkamet adresınız neresı ıse oradan yapmak zorundasınız

Kayıt yaptırdıktan sonraki bekleme sürecinde herhangi bir sebeple şartlar değişir de vazgeçme veya öteleme ihtimali ortaya çıkarsa bir sorun teşkil etmez değil mi?

Evli değilken müracaat eden bir evlat sever, evlilik gerçekleştiğindeki duruma göre kararını değiştirmek durumuna gidebilir mi?

Ayrıca aynı kayıt esnasında 1 den fazla kimsesiz minik kalpleri evlat edinme talebi mümkün mü?

Kayıt yaptırdıktan sonraki bekleme sürecinde herhangi bir sebeple şartlar değişir de vazgeçme veya öteleme ihtimali ortaya çıkarsa bir sorun teşkil etmez değil mi?

Evli değilken müracaat eden bir evlat sever, evlilik gerçekleştiğindeki duruma göre kararını değiştirmek durumuna gidebilir mi?

Ayrıca aynı kayıt esnasında 1 den fazla kimsesiz minik kalpleri evlat edinme talebi mümkün mü?

vazgecme, dondurma elbettekı yapabılecegınız seyler ... bekar bır anne adayı evlılık gerceklestıgınde esıde aynı testlerden gecmek zorunda , evlat edınılen kuzucuk geldıkten sonra evlenılıcek kısı sorun cıkartısa zaten o kısıyle evlenılmemelıdır dıye dusunmekteyım ... sahsı gorusum sudur kı evladımı kabul etmeyen benım evımın esıgınden gıremez ... saygılarımla

vazgecme, dondurma elbettekı yapabılecegınız seyler ... bekar bır anne adayı evlılık gerceklestıgınde esıde aynı testlerden gecmek zorunda , evlat edınılen kuzucuk geldıkten sonra evlenılıcek kısı sorun cıkartısa zaten o kısıyle evlenılmemelıdır dıye dusunmekteyım ... sahsı gorusum sudur kı evladımı kabul etmeyen benım evımın esıgınden gıremez ... saygılarımla

Tabi ben de aynı düşüncedeyim. Ola ki sıra beklerken, sıra gelmeden evlenilip çocuk sahibi olundu ve şartlar değişti, eşin de rızası olmazsa farz ederek sordum. Cevabınız için teşekkürler. bayram sonrası ben de bir minik kimsesiz kalbi ömür boyu Allahın izniyle sahiplenmeye müracaat için niyetlendim..

YILLARCA beklendiğini duyunca daha önce neden müracaat etmediğime de üzüldüm:(

Cevabını bilenler varsa bir sorum daha olacak:

Yıllar önce bir gezimizde bize rehberlik eden tarihçi Talha Uğurluer akşam yemeğinde eşiyle birlikte bizimle sohbet ederken 4 kendi çocukları olduğunu bir de ayrıca sık yurtdışına gittiklerini, Vietnamdan da kimsesiz çocuklardan 1 evlat edindiklerini anlatmışlardı. O zaman hayranlık ve imrenerek bakmış ama detaylarını sormak aklıma gelmemişti.

Sizlerden yıllarca sırada bekleyerek minik kalplerinize kavuştuğunuzu öğrenince, çok beklememek için yurtdışı ülkelerden daha kısa sürede ve yaş sınırı olmadan evlat edinilecebileceğini öğrendim. Hiç bu tecrübeyi yaşayan oldu mu?

Evlat edinilen biriyim. Onceden hukuksal şeylerle olmuyordu bunlar cok basitti. Şimdi boyle olması güzel herkes bebek alamasın sapık var katil var. Ama cocuk bizi sever mi öğrenince ne olur diye korkmayın. İnan'ın hiçbir şey olmadı. Baya bir once buna benzer bir konuya yazmıştım. Annemi o kadar sevıyorum ki anlatamam. Tek çocuğum halıyle babam vefat etti 20yıl önce. Gerçi akraba içinde bir evlatlık işlemi idi benımkı ama olsun farketmezdi. Annem bir yana dünya bir yana. Bir bebeği doğurmadan doğurmustan da öte seven bir kadına başka bir his duyulamazdi. Tabıkı önceleri tuhaf oluyor ınsan bir de benım yakınım esas ailem. Ama İnan'ın ki en ufak bir sevgi eksıklıgı yaşamadım aksıne daha cok sevdim. Şimdi anne olmaya hazırlanıyorum. Tek dileğim onun gibi yavrumu sevmek. Onun kadar sevsem zaten hersey bitmis olur. Benım gözümde evlat edinenler her zaman üsttedir. Hepınıze saygım sonsuz.
Sadece ergenlıkten uzunca süre önce söylerseniz cok daha iyi olur. Gençler o zaman cok fazla alıngan olup gereksiz kurabılıyor.
Şimdi evliyim eşim annem ben yasıyoruz. Annemi bırakamazdım tek.
Sanılanın aksine cok mutluyuz şükrolsun
Arada tartışıyoruz tabi ama buna bile sevınıyorum
Yolunuz acık olsun.

Ha ayrıca şu da var allahuteala diyor ki ben bir evlat vermediysem gerisini aramayın diyor başkasını kendi cocugun gibi sahiplenmek allaha şirk koşmak gibi birsey onu alırsın koruyucu aile olursun kendi öz çocuğun olmaz ayrıca 4 yaşına girincede çocuğun öz ailesi olmadigini söylersin çocuğa psikolojikmen çocuk sonra etkilenmemesi için ben koruyucu aileye birsey demiyorum ama öz çocuğu gibi sahiplenen o benim demek yanlismis dinen bunu ben demiyorum gidin nereye sorarsanız sorun eğer dinimizi biliyorsanız neyin yanlış neyin doğru olduğunuda gayet iyi bilirsiniz
Yazılarınızdan nasıl biri olduğunuzu görebiliyorum. Ve görmek istemıyorum. Bu konuya girenler lütfen bu konuyu eleştirenler degil destek olanlardan olsun. Öz dediğin anneden daha vefalı olan insanlar icin bence fazla kırıcısın. Din konusuna gelince sen de dahil kimse bu konuya tam hakim degil ama atladigin bir sey var. Kendi öz kızına tecavüz eden öz babaların oldugu bir dünyada, sırf anne baba olmak icin kucak açmak olsun bu insanların da günahı. Sen de bir kalp kırmanın Kabe yıkmaya eşdeğer olduğunu hatirla ve din dersi vermek istıyorsan Dikab oku atan Sonra gorusurUz

Evlat edinilen biriyim. Onceden hukuksal şeylerle olmuyordu bunlar cok basitti. Şimdi boyle olması güzel herkes bebek alamasın sapık var katil var. Ama cocuk bizi sever mi öğrenince ne olur diye korkmayın. İnan'ın hiçbir şey olmadı. Baya bir once buna benzer bir konuya yazmıştım. Annemi o kadar sevıyorum ki anlatamam. Tek çocuğum halıyle babam vefat etti 20yıl önce. Gerçi akraba içinde bir evlatlık işlemi idi benımkı ama olsun farketmezdi. Annem bir yana dünya bir yana. Bir bebeği doğurmadan doğurmustan da öte seven bir kadına başka bir his duyulamazdi. Tabıkı önceleri tuhaf oluyor ınsan bir de benım yakınım esas ailem. Ama İnan'ın ki en ufak bir sevgi eksıklıgı yaşamadım aksıne daha cok sevdim. Şimdi anne olmaya hazırlanıyorum. Tek dileğim onun gibi yavrumu sevmek. Onun kadar sevsem zaten hersey bitmis olur. Benım gözümde evlat edinenler her zaman üsttedir. Hepınıze saygım sonsuz.
Sadece ergenlıkten uzunca süre önce söylerseniz cok daha iyi olur. Gençler o zaman cok fazla alıngan olup gereksiz kurabılıyor.
Yolunuz acık olsun.
ne güzel anlatmışsınız:)
Bu kadar sevgi dolu bir aileyle yaşamışsınız ki böyle şeyler düşünüyorsunuz:) Önemli olan da bu sanırım çocuğunuza biz ya da biyolojik aile olsun farketmez o sevgiyi o güveni hissettirdiğiniz sürece zaten herşey güzel olur. Burda önemli olan sevgi ve güven... o sebeple ben de sizinle aynı fikirdeyim ergenlikten önce de değil hatta uzmanların söylediğine göre 4-5 yaşın girdiğinde gerçeği söylemek... yoksa hayatı boyunca ondan sır saklamış ve bunun için özellikel çaba sarfetmiş olan bir anne babaya o çoçcuk bir daha nasıl güvensin ki

Yolunuz acık olsun.

Ne güzel açıklamışsınız duygularınızı. Evlat edinildiğini erken çağda söylemek gerektiğinin önemi çok iyi bilinmeli.
Ertelenmemeli.

Eski mahallemizde ergenlik çağlarında ve ailesi yerine başka birisi tarafından evlat edinildiğini duyan genç, ne yazık ki o travma ile kendi canına kıymış. O nedenle psikologların önerisinden şaşmamak lazım.

ne güzel anlatmışsınız:)
Bu kadar sevgi dolu bir aileyle yaşamışsınız ki böyle şeyler düşünüyorsunuz:) Önemli olan da bu sanırım çocuğunuza biz ya da biyolojik aile olsun farketmez o sevgiyi o güveni hissettirdiğiniz sürece zaten herşey güzel olur. Burda önemli olan sevgi ve güven... o sebeple ben de sizinle aynı fikirdeyim ergenlikten önce de değil hatta uzmanların söylediğine göre 4-5 yaşın girdiğinde gerçeği söylemek... yoksa hayatı boyunca ondan sır saklamış ve bunun için özellikel çaba sarfetmiş olan bir anne babaya o çoçcuk bir daha nasıl güvensin ki
Evet evet çok önce derken okul çağından söz ettim dediğiniz gibi olmalı haklısınız. Çünkü ben tesadüf eseri köyden bir arkadaşımızın çocukça pat diye söylemesi ile öğrendim ve hic hoş şekılde sormadım anneme :( ondan duymak isterdim. Gerçi sonrasında duyunca da keske duymasaydım keske sen doğursaydın gibi bir duygu oluşmuştu bende. Cunku annem babam ölünce rahmini aldırmıştı hastalıktan ve bir kesi vardı. Ben hep sorardım ben ordan mı çıktım diye. Böyle üzülmüş gibi evet derdi. Sanırım tek hayal kırıklığım ordan çıkmamış olmak. Kararlı olanlara bol şans diliyorum bence melek onlar ben bile degilim tamamen biyolojik bir sey yasadigim. Tabi onemli ama bence bu kadar degil..
dediğiniz gibi sevgi en önemli şey. Sonsuz sevginiz varsa ve merhamet, asla pişman olmayacaksınız.
Bir bebeği kimin büyüttüğü o kadar yansıyor ki anlatamam.
Öz kardeşlerim var yıllarca kuzen bildiğim.
Huylarımız tavrımız o kadar baska ki sihir gibi sanki.
Ben annemin kızıyım çünkü.
Onlar da sizin olacak :)

Back