• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Ya siz nasıl yetişiyorsunuz?Nasıl böyle dine matematik kkafasıyla bakıyorsunuz.Allah akıl vermiş fikir vermiş.Hiçbirşey bizim değil benim doğurduğun çocuk bile Allahınbana emaneti.Ama bir çocuğun anne ve baba diyerek kendi yatağı ve bir aile sıcaklığıyla büyütülmesinin sahip çıkılmasında ne gibi bir sakınca görüyorsunuzda böyle bir güzelliğe çomak sokmaya çalışıyorsunuz.Cidden günah ya tepki verecek şey mi kalmadı gidin yurtlarda , orda burda bir sürü tacize tecavüe uğrayan çocuklara sahip çıkılmamasına tepki verin!

Tokat gibi cevap için teşekkür ederim.

Yahu ne kadar meraklıyız sevaba günaha. Bütün her şeyi halledelim tek günahımız bu olsun. Bu grupta yazan anneler benim için çok özel annelerdir, bunu defalarca yazdım.

Hee ayrıca ben senin yazdigin dan dolayı şirk kosuyorsun dedim seni tanımam etmem bu iftira değil anlatabildimmi bü yüzden gunahsa günaha girerim dedin bu ne demek biliyormusun resmen allahın yasaklarını bile bile çiğnemek git hangi hocaya sorarsan sor ben sana evlatlik edinme demiyorum ki evlatlık edin ama önce edinmeden önce bir dinin gereğini araştır ondan sonra yap ben alirsam koroyucu anne olurum bu da benim fikrim
Sen koruyucu anne olunca napıcaksın oğlun olursa senden kızın olursa babasından sakın haa haram çünkü biz kuranı kerimde öyle birşey yok demedik sen diyanet işleri başkanımısın sanane kardeşim evet kuranı kerim okuyorum evet böyle birşey var ama diyorumki ameller niyetlere göredir önemli olan birazda senin kalbindir bu yola bir çıksan göreceksin benim araştıracak hiçbirşeyim yok senin fikrin öyle madem burda ne işin var yanlış yerdesin burda kimsenin senin verdiğin fetvaya ihtiyacı yok ukalalığındaa luzumu yok herkes kuran okuyor tek senmi biliyorsun

Siz neden bana burda tepki gosteriyorsunux ben olanı söyledim hemen alevlendiniz banane kardeşim naparsiniz yapın hayret birsey ya işinize geldiği gibi davraniyorsunuz madem bir çocuğun anne şefkatine ihtiyaci var birden fazla alın ozaman sonuçta bir çocuğun değil ordaki bütün cocuklarin anne şefkatine ihtiyacı var ben almayın mi dedim öyle birşey söyledim mi dusuncemi paylaştım işinize geldimi oooo süper sonra kafanıza birsey yazmazsa sizin doğrularıniz geçerli öbür taraftada bu şekilde allahın karşısında davranış sergilersiniz
cok cahil ve araştırmadan yazdığın nekadar belli öyle kolaydı birden fazla çocuk almak tek bebek için 3 yıla yakındır bekliyorum bunu sen nereden bileceksin sen alma kardeşim sakın uzak dur çocuklardan biz Allaha merhametine sığınıp girdik bu yola Allah bilir kime ne vereciğini karışmak ne haddimize

Kızlar cevap verip niye kendinizi yoruyorsunuz. Bazı insanları yok saymak gerek. Boşverin.
Eylerdoğan muthiş bir haber. Senin adına inan bende çok heyecanlıyım ve merakla haberini bekliyorum.

Din alemine sordum da yazdım merak etme hem ben moral bozmuyorum benim bu lafim ile moral bozacaksaniz o zaman kurani okumayın o zaman daha çok moraliniz bozulacak
Kardeşim ya bu nasıl üslup Allah aşkına. Konuyu burada uzatmak istemem ama ne olur bağışlayın yazmadan geçemedim. Ben bu sayfaları ağlaya ağlaya okuyorum. Bu karar kişinin kendi tercihidir ancak öyle bir demişsin ki günah vs diye. Diğer günahlara hiç ses çıkarmaz bizim toplumumuz. Birinin arkasından kötü konuşunca gıybettir günah demeyiz de bu meselelerde nedense tepkiler çok farklı oluyor. Ayrıca o sorduğun hocalar neden meseleyi tam anlatmamışlar sana merak ettim doğrusu. Günah diye işin içinden çıkıyorlar. Bu kadar hassas bir meselede tam tersi destek olmaları lazım. Kardeşim artık tıp ilerledi emzirirsin süt annesi olursun. Kız kardeşin ya da görümcen doğum yapmıştır, bebeğin cinsiyetine göre ona emzirtirsin süt akrabalığı kurarsın. Günah diye kestirip atmadan önce o hocalar azıcık araştırıp bunları söyleyemiyorlar mı? Böyle bir düşüncen varsa dinimizde de çözüm yolu var ama maalesef bazı zihniyetteki insanlar dini yaşanmayacak hale çekiyor. İslamı bilmesem sadece senin yazdıklarınla dinden soğurum vallahi... İnsaf... Ve üslup...

Ayrıca hatırlatma... Yana yakıla hala evlat edinebileceğimiz ülke arayışındayım... Türkiyeden olmuyor maalesef yurt dışında yaşıyoruz ikametimiz yok. Bir çözüm duyan vs olursa yazın bana olur mu...:KK42:

Kızlar ya aranızda eskilerden hatırlayan vardır mutlaka bir üye vardı düşünüyorum düşünüyorum aklıma gelmiyor adı. Kızının fotoğrafını paylaşmıştı. Masmavi gözlü çok tatlı 5 yaşlarında bir kız. Hatta halıların üzerinde oturuyordu bir mağazada. Ama o fotoğrafı 2000 sayfada nasıl bulacağım bilmiyorum. En azından üyeyi hatırlayan var mı? Paylaşalı ne kadar oldu bilmiyorum tam belki bir yıl belki iki hiç hatırlayamıyorum zamanını. Eşimle çok etkilenmişik o fotoğraftan. Aklıma geldi yine bakmak istedim bulamadım.

Gözün aydın canım çok güzel bir haber, İnşallah bir an evvel hayırlı güzel haberi alırsın. Hangi şehir ? Ne kadar oldu başvuralı ? Kız mı erkek mi :KK28:

Ankara kadar yavaş ilerleyen yok zaten galiba. Çok yaklaşmışsın ama 3,5 sene olmuş nerdeyse dile kolay cidden sabır istiyor. İnşallah en kısa zamanda müjdeli haberi alırsın bizede umut olursun. bizimde 2,5 yıl olmak üzere daha çok zaman var bizlere malesef. Beklemek çok zor. Senden haber bekliyoruz bizü habersiz bırakma olur mu? Allah kolaylık versin hepimize.
kızlar .....sıram 12 başladı ve hala bekliyorummmmm..... 3 sene olacak aylardır sıra bende ama kurumda kız bebek yok malesef....tamamen nasip kısmet...

Canım uzun zamandır buraya yazmıyordun ben de bebeğini almışsındır diye düşünüyordum , ben de artık fazla yazmıyorum ama yine de takip ediyorum özellikle de seni takip ediyorum :) Sabrın sonu selamet inşallah Rabbim sana çok hayırlı bir evlat nasip edecek.

Burada kararını vermiş herşeyi enine boyuna düşünmüş anne adayları var... kafa karışıklığı yaratmaya çalışanlar olsa da burda etkili olmaz ben de dahil kararı verilmiş bu yola girilmiş bir kere.. heyecanımızı paylaştığımız bi yer burası keyfini çıkarın arkadaşlarım.
Biraz önce halamız yorgan ve nevresimini almış onu getirdi. :)
Pamuk gbi kızımı yıkayıp giydirip aramıza alıp yatırcaz babasıyla., Bunun neresine Allahım günah yazcak acaba... anne ve baba olacağız biz :)

Siz neden bana burda tepki gosteriyorsunux ben olanı söyledim hemen alevlendiniz banane kardeşim naparsiniz yapın hayret birsey ya işinize geldiği gibi davraniyorsunuz madem bir çocuğun anne şefkatine ihtiyaci var birden fazla alın ozaman sonuçta bir çocuğun değil ordaki bütün cocuklarin anne şefkatine ihtiyacı var ben almayın mi dedim öyle birşey söyledim mi dusuncemi paylaştım işinize geldimi oooo süper sonra kafanıza birsey yazmazsa sizin doğrularıniz geçerli öbür taraftada bu şekilde allahın karşısında davranış sergilersiniz
Aaa ne guzel söylemiş hanim .birden fazla alin diye ,zaten aliyorum doyamadim ben annelige .hak etsende keşke sanada verseler bu guzel duyguyu yaşasan da beynin gereksiz konulara duşunmese bebeginle ilgilenip mutlu olsaydin.bilmedin konularda yorum yapma.keşke daha once davransaydim emin ol 3 cuyude alirdim zevle buyuturdum

Burada kararını vermiş herşeyi enine boyuna düşünmüş anne adayları var... kafa karışıklığı yaratmaya çalışanlar olsa da burda etkili olmaz ben de dahil kararı verilmiş bu yola girilmiş bir kere.. heyecanımızı paylaştığımız bi yer burası keyfini çıkarın arkadaşlarım.
Biraz önce halamız yorgan ve nevresimini almış onu getirdi. :)
Pamuk gbi kızımı yıkayıp giydirip aramıza alıp yatırcaz babasıyla., Bunun neresine Allahım günah yazcak acaba... anne ve baba olacağız biz :)
Ağlattın beni...

Back