Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Arkadaslar evlat edinme icin her iki esinde 40 yasin altinda mi olmasi gerekiyor varmi bilginiz?
Merhaba, her iki esin de 30 yaşını doldurmuş olması veya 5 yıllık evli olması gerekiyor bu kriterde 0-1 yas aralığı bebek sahibi olabiliyorsunuz....40 yaşından sonra ise 1 yaş ve üzeri bebek sahibi olabiliyorsunuz...(evli çiftlerde belirli bir yas farkından sonra yas ortalaması da dikkate aliniyirmus) ornegin 42 yasında iseniz 2 yasında (42-40=2) vb. Seklinde bir hesaplamaya gore yaş kriterinde bebek yerleştiriliyor...şimdiden hayırlısı olsun...

Ben 40 in altinda bile olsan esim 40 in ustundeyse 1 yas ustu aliyoruz.ikimzde 30 ustu oldugumiz icin 5 yil evlilik sarti yok dgrumu anladm ?

Şehir bazında değilse ortalamaya bulursak aşağı yukarı 2 sene dıyebılırmıyız?
Aslında listeye bakarsan kafanda birşeyler oluşur. Ama senin seçeneğin de belirleyici. Kız bebek, terk bebek bunlar bekleme süreni uzatabilir. Kız erkek farketmez ve rızalı bebek de olabilir dersen daha az beklersin.
Bir de her sene farklılaşıyormuş bekleme süreleri.
Yani bizler için de belirsiz bir sürü belirleyici unsur var.
Yine de erkek bebekte 15 ay Kız bebekte 18 ay gibi sanki. Yanılıyo da olabilirim. Dileğim herkes en kısa zamanda kavuşur yavrusuna.

Arkadaşlar bize söylenen sıraların içinde terk rıza biraradami bilgisi olan varmı
Canım uzmanına aradığında sorabilirsin. Ben en son aradığımda sıram çok az düşmüştü. Bana dedi ki bu liste karışık terk isteyen de var. Yani rızalı bebek geldiğinde sıradan bakıyoruz. Terkleri atlıyoruz. Sana verdiğim sıradan 10 kişi düşük olarak bak dedi.

Rizali bebek ne demek yani gercek anne babasi istedigi an geri alabilirmo demek?

Öncelikle bebeklerimizin gerçek anne-babaları bizleriz.

Biyolojik ebeveynleri evlat edindirilmesi için rıza veriyorsa veya mahkemeden rıza aranmaz kararı çıkıyorsa rızalı bebek oluyor. Aslında terk edilen ve b,yolojik aile ile ilgili hiçbir iz bulunamayan bebekler dışındaki tüm bebekler rızalı bebek sayılıyor. bebeği misal parka bırakmışlar ama kamera kayıtlarından bırakana ulaşılmışsa ve mahkeme kararı ile evlat edindirilmeye uygun statüye geçmişse bile terk bebek sayılmıyor.

Biyolojik anne babanin takrar velayeti alma gbi yasal bir hakki?

Dava açma hakları var ama dava açma hakları olması bebeği geri alacakları anlamına gelmiyor. çoğunlukla dava redediliyor. eğer evlat edinme işlemleri sırasında bir usulsuzlük yapılmamışsa sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. benim kızım da rızalı bebek, inanın hiç aklıma gelmiyor ya geri alırlarsa diye...

ha bir de terk demek dava hakkı yok demek değil. misal biyolojik anne bebeği terk etmiş ve biyolojik babanın durumdan haberi yok (düşük yaptım demiş olabilir, adam hapiste olabilir vs), terk eden bulunamamış ve bebek terk bebek statüsü ile evlat edindirilmiş olsun. biyolojik baba durumu öğrenirse onun dava açma hakkı var diye biliyorum.

kurum müdürünün bize söylediği terk de olsa rıza da olsa hiçbir bebekle ilgili asla sorun yaşamazsınız diye garanti veremeyizdi...

o yüzden madem bu yola girdik, olumsuzlukları çok düşümek istemiyorum ben. zaten yaşanan örneği de yok denecek kadar az. aksi durumlar olsa mutlaka birşekilde duyardık diye düşünüyorum

Aynen. Bizim uzmanımız da çok çok küçük bir ihtimal sorun çıkabilir dedi. Çoğumuz terk rıza farketmez seçtik. Ben de hiç olumsuzluk düşünmüyorum. Güzellikleri o kadar çok ki. Sen de bu yola girdiğinde düşünmeyeceksin bile. Çok bekleme derim ben henüz başvurmadın galiba.

Hayatışıltısı

merhaba bende evladına kavuşmak isteyenlerdenim lütfen banada bilgi verirmisiniz merak ediyorum nerden başvurdunuz kaçıncı sıradasınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…