Bende kapi susu arayisindayimGule gule guzel gunlerde kullanin annesi :))
Fiyonklu tacli tulumlari diyosun dimi.onlardan bende yapicam insallah cok tatlilar.kapi susunu hatta nevresimini bile kendim yapmak istiyorum.
Fena arayislardayim :))
Bende cok arastirdim.maliyetinden 2 kati fiyat istiyolar.instagramda cok var ozellikle.Bende kapi susu arayisindayim
Ayna olanlari bende cok begeniyorum ama kapi susuya duser falan.bide bebek buyuyunce temelli kaldirmak gerekir uzerine dusmesinden korkarim.kendimce fikrim tabi.teşekkür ederiz teyzesi . evet taçlı tulumları diyiyorum.şapkası ,eldivenleri ,battaniyeside var. ben yastıkta yapacağım onunda süslerini aldım bitek saten kumaş ve elyaf aldım mı tamamıdır :) nevresimi kendim yapmadım onlarda hazır.malum çalıştığım için çok bi fırsatım olmuyor. ben burda bi kapı süsü buldum aynadan taç şeklinde, kenarlarında mavi çiçek var içinde bebeğin odası yazıyor çok güzel
Ahhh minik kuzum benim. Daha bir buçuk yaşında demek. Ne kadar tatlıdır kim bilir. Ne güzel bir yuvası olacak, en güzel günlerinizi yaşayın inşallah.valla bızden bısey ıstemedıler. yarın gıdıcem hala aptal gıbıyım. 1.5 yasındaymıs aynı gun bıze verırlermı evrakları tamamlayıp bılmıyorum. annemlere gıttım aksam oturduk onlarda cok cool takılıyorlar evde kardesımden olan yegenım yanı torunları var o da 1.5 yasında oynuyorlar edıyorlar bende katıldım aralarına. anneme sordum bı ara hatta dıkkatını cekeyımde yüzüme baksın dıye elımlede durttum -anne ne yapcam ben dedım ? yaparsın kızım dedı kestı attı :) evde tek kısılık bır yatak var ama oda uygun degıl korkuluklu yatak almak lazım bez almak lazım ama elım bırseye gıtmıyor. sankı gelmeyecek cok hayal kurma saçmalama dıyen bırı var ıcımde hala ıdrak edemedim. çocuk gelsın market surda alırız dedı esım ılk bırkac gun sen çocukla uyursun sonra gıder yatak araba falan alırız dedı. tek tesellım ıse bızım yedığımız her yemegı yıyebilecek olması. yası var cunku.
ayna ama plastik ayna gibi .yani kırılacak cinsten değil. altta cevaplanın yanında - dosya yükleme var onu tıklarsan resim yükleme yapabilirsin . resim alıntıdır. benm beğendim bu tarz daha süslüdür :)Ayna olanlari bende cok begeniyorum ama kapi susuya duser falan.bide bebek buyuyunce temelli kaldirmak gerekir uzerine dusmesinden korkarim.kendimce fikrim tabi.
Benm baktigim modelde ahsaptan.buraya foto atabilsem atardim diger arkadaslarda gorurlerdi.benm hosuma gitti.hemde kolay gibi yapimi
00
amın canım cok sağolun. zoruma gıden sankı bız 8 yıldır beklemedik sankı heveslenmedik gıbı durgun sıradan karşıladılar.komsuya soylemıs gıbı hıssettım hayırlı olsun nokta bukadardı.
.annem anaç bır kadın olmadı pek. sevgısını gostermedı. sanırım ben calıştıgım ıcın uzun bır surede olsa ıse döneceğim için çocuğuma bakar mısın dememden cekınıyordur. bin zorlukla sahip olduğum evladımı zaten kimselere baktıracak değılım. allah herseyın hayırlısını versın. bende cok doluyum en yakınlarıma karsı. oğlum unutturur ınsallah.
Gercekten oyle oluyo.hic beklemediginde beklemedigin tepkiler aliyosun.bende yasiyorum bunlari.benim annem normalde herşeyi merak eden, sorgulayan biridir. kardeşimin çocuğuna baktığı için farklı şehirlerde yaşıyoruz ama normalde yanyana apartmanlarda evlerimiz. evlat edinmek için başvuru yaptığımızı telefonda söylediğimde uzun bir sessizlik oldu.. yani "anne yan apartmana taşınmaya karar verdik" desem bir milyon tane soru-öneriyi ard arda sıralardı, sustu kaldı. ki bu konu daha önce aramızda konuştuğumuz bir şey. görüşürüz diyip kapattım telefonu.
kayınvalidemi aradım. aynı haberi ona verdim..normalde ne söylersek söyleyelim, siz düşünmüşsünüzdür hayırlı olsun falan diyen kadın başladı "ay ne zaman gelecek, kaç yaşında , kız mı erkek mi, ne zaman gittiniz, ne kadar sürüyomuş işlemler..." şeklinde onlarca soruyu ard arda sıraladı. bu arada da heyecanını ve gülümsediğini anlıyorum sesinden..
bu bir şok anı, insanlar hiç vermedikleri tepkileri verebiliyolar.. sonra kızımızla tanıştık ve işlemler tamamlansın diye birkaç gün bekledik.. annem de kayınvalidem de gelmedi o günler boyunca.. çok bozuldum. eşime dedim ki, hamile olsam birkaç güne doğuracak olsam bunlar eve doluşurdu ya, bak kızımız geliyo ama ses seda yok.. annem kızımın geleceği gün gelmeyi planlıyormuş..işlemler beklediğimizden bir gün önce bitti. annemi aradım "biz kızımızla eve gidiyoruz. gece gece gelme ilk günümüzü üçümüz geçirmek istiyoruz. ama yarın gelmezsen bir daha hiç arayıp sorma beni" dedim.. zorlamak gerekiyor o şoktan kurtarmak için. en azından benimkilerde durum buydu.. ertesi sabah erkenden annem evdeydi :) torununa ilk kahvaltısını hazırlıyordu. bir yandan da genelde bayram sabahları yaptığı çiğbörek kızartıyordu :) kızım öğle uykusundayken ben kızım için hava makinası almaya çıktım. döndüğümde annem, cam kenarındaki koltukta kızımı kucağına almış, tatlı tatlı camdan görünenleri, onunla nasıl parka gideceklerini, nereleri gezeceklerini anlatıyordu..
şimdiye gelecek olursak bayılıyor torununa hepsi. kayınvalidemler görüntülü telefon kullanmayı öğrendiler sırf kızı istedikleri zaman görebilmek için..
anneden daha yakını var mı? yaşadığı şoku anladığını ama onun yanında olmasına ihtiyacın olduğunu söyleyebilirsin mesela. anlayacağı dilden. ben tehditle durumun ciddiyetini anlatmayı tercih ettim :) aslında her ne kadar bize gösterecekleri ilgiye ihtiyacımız olsa da kafamızdaki soru işareti yavrularımızla ilgili. kızımın kabul görmesi en önemlisiydi benim için..
ben de özelden yazıyorum telefonumu, istediğin zaman arayabilirsin.. sevgiler.
havuzluhan mı dediğin acaba? evet gitmek lazım oraya almadan önce birşeylerBende cok arastirdim.maliyetinden 2 kati fiyat istiyolar.instagramda cok var ozellikle.
Eminonundede harika seyler var.bi han vardi adini unuttum bebek arabalari falan var belki bilenler soyle orda bi magaza var sirf kapisusleri var gorsen okadar guzellerki.ben malzemeleri eminonunden alip kendim yapmaya calisicam insallah guzel bisey cikar :))
Bir de her gün yıkayın bebeklerinizi ama her gün şampuanlamayın diyor doktorumuz. Neticede hepsi kimyasal. Haftada 1 şampuan yetiyor. Zaten mis gibiler misssshavuzluhan mı dediğin acaba? evet gitmek lazım oraya almadan önce birşeyler..bu arada bebek şampuanların çoğu konak yapıyormuş en güzeli sebamed ve mustela imiş ben bakım urunleriyle başlayayım diyorum..
Ayrı oda olmasını istiyorlar ama mobilyalara bakmıyorlar. Hatta bize erken hazırlık yapmayın diye tembihlemişlerdi.Hayırlı akşamlar kaderdaşlarım.. Kızlar birşey soracam bebişimize ayrı bir oda ayarlamamız ve mobilyasını almamız gerekiyor mu ? Kontrole geldiklerinde buna dikkat ediyorlar mı ??
Çok teşekkür ederim. Bizede aynısını söylediler. Erken hazırlık yapmayın. Gezin dolaşın bebek gelene kadar dediler :)Ayrı oda olmasını istiyorlar ama mobilyalara bakmıyorlar. Hatta bize erken hazırlık yapmayın diye tembihlemişlerdi.
Benim oğlumu da eşime çok benzetiyorlar, hatta uzmanımız da sormuştu biz hiç birşey demeden bebeğin eşinize benzerliğine akrabalarınız ne dedi diye. Ben o kadar da benzetemiyorum, oğlum çooooooookkkkkkkk yakışıklı:)) ama genel olarak ailemize benziyor Allah' ın bir hikmeti. Evlat edindiğimi söyleme noktasında başlarda ben de çok rahattım, zaten hep süt verme noktasında sorular geliyor bilmeyenlerden, oğlumla ve yaptığım şeyle çok gurur duyduğum için dürüst olmak da bir sakınca görmüyordum fakat bizim Türkiye toplumu kendini ve vicdanını ehlileştirememiş henüz, neden neden neden diye soranlar, biyolojik aile Hakkı'nda bilgi edinmeye çalışanlar, çocuğa gerçeği hiç söylemeyin çok üzülür diyenler.... Ağızlarının payını fazlasıyla aldılar merak etmeyin:) ama hadsize had bildirmek Mutlu etmiyor beni, ruhum kirlenmiş gibi hissediyorum. Kısacası insanlara kendimi anlatmaktan da onları anlamaya çalışmaktan da kısa sürede vazgeçtim ben. Zaten durumumuzu bilen biliyor, diğerleri de varsın bilmesin... Hastaneye gittiğimizde falan çok sinir oluyorum şu kimliklerde bir değişse davalar bitse ne güzel olacak... Bebeğiniz geldiğinde hayat sizler için o kadar yoğun, farklı ve güzel olacak ki... Boş konuşanlar olsa da olmasa da... Gönlünüzden geldiği gibi hazırlık yapın, mağaza gezin, alışveriş yapın, aldıklarınıza defalarca tekrar bakın, varsın kendini bilmezler konuşsun... Bugünü bir daha yaşama şansınız olmayacak. Alışveriş derken size bir anımı anlatmak istiyorum, o an üzülmüştük eşimle ama şimdi çok gülüyoruz düşündükçe:) Büyük bir Bebek mağazasından alışveriş yapıyorduk eşimle oğlumuzu beklerken. Telsiz, mama sandalyesi, yürüteç vs almıştık bir gün de biberon alalım dedik. İşini yapmaya çok hevesli, bebekolog bir arkadaş yapıştı bize, habire soruyor kaç aylık diye, insanda söyleyemiyor işte 4 aylık diye çıktı ağzımdan.elimi hangi biberona atsam o olmaz az olur fazla olur. En son kaç cc mama içiyor dedi. Biz de bilmiyoruz eşimle baktık birbirimize 200 dedik:) maşallah okadar içeni de hiç duymadım deyince ben kızdım çıktım. Oğlum 3,5 aylık geldi bize. Normalde 3. Ayda 120 cc içiyorlar ama maşallah tontişimin defalarca 200-210 içtiğini her görüşümde eşime takılıyordum, gidip o kızı bulacağım diye:) inşallah tez vakitte hepinizin evleri şenlenir, sevgiler...boşverin kızzlar aldığınız beşiği yaptığınız şeyi içinde kalanları biz bize anlatalım bizi kim anlar ki
Başta biz de tamam demiştik ensest ilişkiden doğan bir bebeği evlat edinmeye fakat akraba evliliklerinde bile bundan kaynaklı fiziksel ve zihinsel sorunların yaşanma olasılığı fazla olduğu için dilekçe verip tercihlerimizden çıkardık. Tabiki bu noktada seçim sizin, tercihinizi etkilemek istemem ama bu özel bir durum olduğu için çocuk bunu öğrendiğinde ileride ekstra bir psikolojik desteğe ihtiyaç duyacaktır diye bahsetmişti uzmanımız, akrabaların da böyle özel bir durumu bilmesi ne derece yararlı ona emin olamadım...Selam arkadaşlar.. Bir sorum olacaktı. Biz engelli bebek hariç herşeye tmm dedik.Ensest bebeğe de tmm diyor musunuz diye özellikle sordu uzmanımız. Sizler kabul ettiniz mi?Biz kabul ettik ama aileden biraz tepki aldık,genetik sorunlardan bahsettiler.Bilgisi olan anlatabilirse sevinirim.
Tskrlr cevap için. Biz de aynı kaygıları yaşıyoruz şimdi. Aile neler konuşulduğunu sorunca herşeye tmn dedik ensest dahil dedik.Aslında normalde paylasmazdik bi anda çıktı ağzımızdan. Sanırım biz de bu kararı değiştireceğiz..Başta biz de tamam demiştik ensest ilişkiden doğan bir bebeği evlat edinmeye fakat akraba evliliklerinde bile bundan kaynaklı fiziksel ve zihinsel sorunların yaşanma olasılığı fazla olduğu için dilekçe verip tercihlerimizden çıkardık. Tabiki bu noktada seçim sizin, tercihinizi etkilemek istemem ama bu özel bir durum olduğu için çocuk bunu öğrendiğinde ileride ekstra bir psikolojik desteğe ihtiyaç duyacaktır diye bahsetmişti uzmanımız, akrabaların da böyle özel bir durumu bilmesi ne derece yararlı ona emin olamadım...
Evet canm havuzlu han.ama diger yerlerdede vardir.dedigim gibi enfazla 30 liraya mal edecegimiz seyi 90 liraya almaya gerek duymuyorum.bide beklerken ugras olur.kendi el emegim olmasi daha mutlu ediyo beni.havuzluhan mı dediğin acaba? evet gitmek lazım oraya almadan önce birşeyler..bu arada bebek şampuanların çoğu konak yapıyormuş en güzeli sebamed ve mustela imiş ben bakım urunleriyle başlayayım diyorum..
Peki 15 gun onceden arayinca yinede yuz yuzemi goruselim diyecekler yoksa kullanman gereken ilac yada bitkisel seylerimi soylicekler.Biraz önce Ankara'daki emzirme birimini aradım..çok ilgili çok alakalılıar.. Yani yüz yüze bebekle birlikte görüşmenin daha faydalı olacagını ,en az 15 gün kala tekrar aramamı,ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler..Yaşımın genç olması da süt gelme yönünden etkili olacagını ayrıca da ekledi :)) inşallah olacak:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?