• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
bende anne olamıyorum.... sizlere dorum şu yavaş yavaş evlat edinmeyi düşünüyorum fakat tek korkum yaşı 7-8 yaşında gerçeği söylerim ben ve ileriki yaşlarında ailesini armaya kalkarsa? yada ailesi gelip onu bulup alırlarsa benden.... kafamda deli sorular var ....çünkü artık evde yalnızlık çok kötü.. almak istiyorum.ama çok korkuyorum.. ya ısınamazsam yaa bu benim değil bi gün beni bırakıp gidecek diye ona tam olarak sevgimi veremezsem ....
Merhaba
Evladına yeni sayılacak kavuşmuş bir anneyim
Öncelikle aklına gelen sorular gayet normal
Bu yola girmeyi düşünurken bu gibi sorular akıllara gelir
Gelmesi iyidir araştırmaya sevk eder ilk adımı attın yani:)
Başvuru onay sıra beklemek sonra kavuşmak
Devamı da böyle olacak
Hani isinamazsam sorusu varya kucağına aldığın da en çok da o saçma gelecek
Kızımı ben dogurmadim
9 ay değil 9 yıl taşıdım
Kaç gece sancısını çektim
Uğruna göz yaşları döktüm
Peki şimdi aklıma evlat edindiğimiz geliyor mu hayır
Kucağıma her aldığımda aklıma gelen tek şey şükür oluyor mutluluk oluyor
Demek istediğim biliyorsun ama öyle sürekli aklında değil
Zaten kucağına ilk aldığında o anda ilk bakışta ilk dokunuş da noluyorsa oluyor aşk desem değil sevgi desem değil bambaşka bir şey eşsiz sevgi
Yok böyle bir bağ
Şimdi kavuşunca diyeceğim tek kelime hiç bekleme koş git başvur
Üstelik bu sevgiyi sadece sen duymayacaksin
Çevrende deli olacak
Benim annemin 3. Torunu diyor ki ben seni bukadar sevmedim her gün arıyor telefon da sesini dinliyor sık sık geliyor babam zaten bakmaya kıyamıyor
Kayinvalidem ise başka ilde oturmasına rağmen sık sık geliyor
Yani bacım uğruna ölürsün

Arkadaslar eski mesajlarıma bakarken bu kitap listesini buldum. Bekleme sürecinde okumak istersiniz belki... Ben okurum diye araştırma yapmıştım ama kısa sürede kızım gelince fırsatım olmadı. Sonradan birkaçını okuyabil dim sadece...

Arkadaşlar merhaba;

Okuyabileceğimiz kitaplarla ilgili , İnternette çeşitli forumları incelediğimde notlar almıştım... Bir liste oluşmuş oldu. Sizinle de listeyi paylaşmak istedim.. Bekleme sürecimizde hem vakit geçirmiş olur, hem de yavrularımız için faydalı bilgiler öğrenmiş oluruz diye düşünüyorum.. Bunlar dışında sizlerin de önereceği kitaplar olursa listemize ekleyebiliriz.. Sevgiler..

ROBERT MACKENZİE - Çocuğumuza sınır koyma
FATİH KILIÇARSLAN - Çocuğumu nasıl eğitmeliyim
DR HARVEY KARP - Mahallenin en mutlu yumurcağı
ELİZABETH PANTLEY - Çocuğunuzla işbirliği yapın
SİBEL ERASLAN – Nil’in Melikesi
ÜMİT MERİÇ - İçimdeki Cennete Yolculuk
HALUK YAVUZER - Çocuğunuzun ilk 6 yılı
HALUK YAVUZER – Çocuğu tanımak ve anlamak
HALUK YAVUZER – Çocuk eğitimi el kitabı
HALUL YAVUZER – Çocuk psikolojisi
ALİ ÇANKIRILI Çocuklara söz geçirme sanatı
ALİ ÇANKIRILI – Benimle oynar mısın anne?
DR. CİHANGİR ERTEKİN – Bebek beslenmesi ve bakımı
KRİSTEN BOIE – Şanslı aile (Evlat edinilmiş bir çocuğun hikayesi)
ATALAY YÖRÜKOĞLU - Çocuk Ruh Sağlığı
Z.BENGİ SEMERCİ – Çocuklarımızla cinsellik hakkında nasıl konuşmalıyız
KORAY KARABEKİROĞLU - Çocuğuma nasıl davranmalıyım
ADEM GÜNEŞ'in kitapları...

Yeni arkadaşlar için de daha önce paylaştığım , kızıma kavuşma Hikayem....

Sevgili arkadaşlarım merhaba;

Yavruma kavuştuğum günden beri hep aklımdasınız ama inanın o kadar yoğun geçiyor ki.. Umarım en kısa zamanda siz de yaşarsınız …. Evet kavuştum çok şükür, kavuştuk güzel kızımıza… Bizler Bursalılar olarak sizlerden biraz daha şanslıyız bekleme sürecinde.. Belki çok başvurunun olmaması, belki (belki değil bunu gördük kesinlikle) sosyal hizmet uzmanlarımızın oldukça özverili çalışmasından dolayı diğer illerden biraz daha çabuk işliyor sürecimiz. Başvuru işlemlerimizi sizler gibi yaptıktan sonra heyecanlı bir bekleyiş başladı bizde de… Ama açıkçası bu kadar çabuk olacağını ben bile tahmin etmiyordum. Başvurumuzu yaparız, sonra yavaş yavaş kızımızın odasına neler alacağız araştırırız diyordum.. Kitaplar okur, tecrübeli arkadaşlarımla konuşurum diyordum.. Mevlüt süsleri hazırlarım diyordum. Daha neler neler diyordum ki; güzel kızımın haberi çıkageldi.. Anlayacağınız hazırlıksız yakalandık J Minik kızım benim, annesinin bitanesi… Eşya nedir ki, ruhen, kalben çoktan hazırdık yavrumuza biz.. Ahhh ne tatlıymış ahhh…

Uzmanımız telefon açıp ertesi sabah gelmemizi istediğinde evde yalnızdım… Nasıl ağlamaya başladım telefonda… Yavrumuzun ufak bir sağlık problemi varmış, kabul edip etmeyeceğimizi sordu.. Eşinize de sorup bana dönün dedi.. Ben, “evett istiyoruzzz istiyoruzzz, o bizimmm” diye ağlıyordum… Çünkü eşimle zaten en başından konuşmuştuk.. Haber verilen ilk bebek bizim olacaktı… O bizim kısmetimizdi, nasıl hayır diyebilirdik, onun hasretiyle yanıp tutuşurken… Uzmanımız telefonu kapattıktan sonra hemen eşimi aradım, bu arada hem evin içinde heyecanla dolanıyor, koşturuyor, hem ağlıyorum, eşimi aramaya çalışıyorum, elim ayağıma dolaşıyor… “Kızımızz, kızımız bizi bekliyor” dedim.. Sağlık sorunundan bahsettim.. Eşim hemen “ne zaman gidiyoruz” dedi.. Anlatamam o anki heyecan ve mutluluğumu… Bu arada ailelerimizi, yakın arkadaşlarımızı, işte merakla bekleyen kim varsa aradım.. Ama hep ağlıyorum J Asla unutamam o günü.. Yarın sabaha kadar nasıl zaman geçecekti.. Kızımızın yalnız son gecesiydi… Artık onu seven kocaman bir ailesi olacaktı… O gece hiç uyumadım.. Hep yavrumuzu düşündüm.. Hiç olumsuz bir şey düşünmedim. Yüzü gözü geçti gözümün önünden. Acaba nasıl bir bebekti? Annesi gibi gülümsüyor muydu hep? “Canım kızım sabret geliyoruz….”

Ertesi gün sabah 9 da burda olun demişti uzmanımız.. Biz neredeyse o işe gelmeden binanın kapısındaydık J Kızımız hakkında kısaca bilgi aldıktan sonra uzmanımızın verdiği evraklarla yavrumuzun bulunduğu yuvaya doğru yola çıktık. Bu arada tekrar tekrar yazmıyorum, ben salya sümük hep ağlıyorum.. Hayatımda hiç bu kadar heyecanlanmamıştım.. Üniversite sınavı da neymiş… İşyerinde ilk günün, evlenirken salona girişin vs vs… hepsi boşş… Elimizde evraklarla yuvaya doğru gidiyoruz aracımızla.. Kalbim nasıl atıyor bir bilseniz.. Kızımıza yaklaşıyoruz… Bahçeye giriyoruz elimizdeki evrakları gösterip.. Bahçede yaşça büyük kızlar var. 7-8-9-10 yaşlarında.. O kadar alışmışlar ki..” Yine bir bebek alacaklar ve biz burada kalacağız” der gibi bakıyorlar merakla.. Ya da ben öyle hissettim bilmiyorum, bir an için üzülmedim değil… Merdivenlerden çıkıyoruz, elimizde imza dosyası var kalınca, birkaç kişiye sorarak ilgili memurun odasına gidiyoruz.. Uzmanımızın yolladığını söylüyorum ağlayarak… “Kusura bakmayın” diyorum.. “Biz alışkınız, rahat olun” diyor tatlı bayan.. Duygulanmamak elde mi ki… Bizimle çok güzel ilgilendi ve yine kızımızın sağlık durumu hakkında bilgi verip “şimdi onu buraya getirmelerini isteyeceğim” dedi.. O an ölecektim zaten artık… Eşim de heyecanlı, çok belli.. Ama malum, erkek işte J Sesi titrek, gözleri dolu dolu ama bizim gibi salıveremiyorlar J Başladık beklemeye. Toplam kaç dakika bekledik bilmiyorum ama, yıl gibi geçti bana.. O arada kapı birkaç kez açıldı kapandı… Başka biri girdi çıktı… Her kapı açılışında bir heyecan.. Bakıyorum başka bir memur girip çıkıyor, Allahım kalbim nasıl atıyor.. Eşimle bakışıyoruz ikimiz de ölücez beklerken… Veeeee işte sonundaaa,,, kapı açılıyor vee hayatımdaki en anlamlı anı yaşıyorum, yaşıyoruz gözyaşları içinde… Görevli bayanın kucağında bir prenses… Beyaz gelinlikler içinde bir pamuk…. Allahım bu kadar mı güzel olunur… Pamuk kızım benim.. Minicik… Saçına bant bile takmışlar yavrumun… O kadar küçük ki. Kucağıma aldım güzel kızımı, göğsüme yaklaştırdım “annemmmmmmmmmmm” dedim, “biz geldik bak burdayız ….” “Annecinle babacın burda” . Geldiği an uyur gibi gözleri kapalıydı.. Ben konuşunca açtı o güzel gözlerini hiç unutamam o anı… Baktı baktı… Yazarken bile heyecanlanıyorum şu an.. Sarıldım, doya doya öptüm kızımı… O badem gözler, uzun kirpikler, koyu saçlar ve bembeyaz yumuşacık nanaklar… Parmaklarını bi görseniz kürdan gibi, canım kızım… Ufacık parmakları o kadar güçlü ki.. Sımsıkı tuttu parmağımı, “hiç bırakma anne beni” der gibi. Bırakırmıyım hiç prensesim…. Pamuk kızım… Hiç bırakırmıyız seni annemmmmm.. Yavrummm… İçime sokasım geldi onu, o kadar tatlıydı ki… Babası aldı sonra kızımızı kucağına, o da sarıldı öptü… Hiç ağlamadı kızım… O ağlamadı ama biz ağlaştık hepimiz J Ki, memur hanım araya girdi, “kabul ediyor musunuz” dedi… Kabul etmek ne demek, tabii kii o artık bizim bebeğimizdi… “O zaman acele edin imzaları yetiştirmek için” dedi.. Güzel kızımızı görevli ablalarına geri verdik, o an bile ayrılmak çok zor oldu. Keşke hemen alıp gidebilseydik minnoşumuzu J Sonra bir koşturmaca başladı, farklı yerlerde olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne gidip imza attırdık. Daha sonra da Vali Yardımcısına gittik. Herkes hayırlı olsun deyip imzaları atıyor… Tabii şanslıydık toplantıda olan falan yoktu. Bazen saatlerce beklemek zorunda kalabiliyormuşsun imza için.. O gün yerinde yoksa ertesi güne bile kalabilirmiş işlerimiz.. O zaman yavrumuzdan 1 gece daha ayrı kalacaktık.. Bu arada sürekli telefonlarımız çalıyor.. Ailelerimiz arkadaşlarımız, merak edenler, soranlar JJJ Artık nedense ağlamıyordum. Daha çok biran önce yetişme derdindeydik J Nasıl koşturuyoruz ama, saat 12:00 yemek molası olmadan yetişelim diye deli gibi koşturduk. Park sorunu var, trafik var, hava acayip sıcak, nasıl kaldırımlardan atlaya atlaya koşuyoruz elimizde dosyayla.. Yani ağlamaya zaman olmadı o esnada, halimizi bi görseydiniz komiktik daha çok J Sonunda tüm işlemleri hallettik… Veee tekrar yuvaya gittik… İmza dosyamızı verdik ve tatatataaaaaaaa, artıkk dünyalar güzeli kızımız bizim olabilirdi………. Önce kurumun hemşiresi ile bizi görüştürdüler.. Kızımız hakkında sağlık durumuna ilişkin bilgilendirildik.. Tüm sağlık evrakları, aşı kartı vs bize teslim edildi.. Hangi mamayı günde ne kadar yiyor, hangi ilaçları kullanıyor gibi bilgiler verildi.. Sonra, orda anne denilen, kızımızla ilgilenen bakıcı bayan geldi.. O da uykusu hakkında vs bize bilgi verdi.. Sormak istediğiniz bir şey var mı dedi… Onunla da biraz konuşup bilgi aldık. Bu arada canım kızımı getirmişlerdi yanımıza… Kızım gelinliğini çıkarmış, daha sportif bişeyler almıştı üstüne J Malum hava çok sıcaktı… O açıkta kalan kolları bacakları yedim yedim ısırdım… Kızım ordaki süreçte hiç ağlamadı… Anne babasına kavuştuğunun farkında mıydı acaba ? Ben evrakları alırken, babası aldı kızımızı kucağına… Sevdi sevdi… O kadar tatlı ki nasıl sevmeyelim.. Bu arada bakıcı ablalar bana dedi ki “sizi görünce bu bebeğimiz için geldiğinizi anlamıştık” dediler.. Bana benzetmişler kızımı J Artık tüm işlemler tamamdı.. Yavrumuzu alıp evimize dönebilirdik… Oradaki herkesle vedalaşıp, dışarı çıktık… Bahçede yine o kızlar “abla bu bebeği mi aldınız siz, bakabilir miyiz, çok tatlı” vss sevdiler yavrumuzu… Hatta biri “benim kardeşimi acaba kim aldı” demez mi? Üzülmemek elde değil.. “Çok mutludur kardeşin emin ol dedim”. Bahçede birkaç fotoğraf çekindik… İlk buluşma anımızda heyecandan çekinememiştik.. Bir tane çekmiş eşim o da titrek çıkmış.. Bahçedeki birkaç pozumuzdan sonraaa, ayrılma vakti… Bahçedeki küçük ablalara hoşça kal dedik vee artık benim yerim arabamızın arka koltuğu, kızımın yanıydı… JJJ Biz artık 3 kişilik, çok güzel bir aileydik… Ve tabii yavrumuzu sevgiyle, heyecanla bekleyen birçok teyzesi amcası, dedeleri , akrabaları vardı.. Şimdi onlara kavuşmalıydık….

Şükürler olsun Rabbime… Evimizdeki maceralarımızı da daha sonra yazacağım J Çünkü ben sürekli girip bakardım, bebeğine kavuşanlar iki satır yazsa da okusam diye, çok iyi biliyorum…

Güzel kızım uyandı.. Şimdi mamasını yiyecek… Cicilerini giyecek vee anneyle attayaaa gidecekkk… JJJ

Hepinize sevgiler… En kısa zamanda yavrularınıza kavuşmanız dileğiyle arkadaşlarım…

Şimdi ise bir de 3.5 aylik bir kizimiz daha var. Sürpriz yumurtadan çıktı :) Abla kardes buyuyolar :)
Rabbim isteyen herkesi biran önce kavustursun kuzularına. Herkese sevgiler

bende anne olamıyorum.... sizlere dorum şu yavaş yavaş evlat edinmeyi düşünüyorum fakat tek korkum yaşı 7-8 yaşında gerçeği söylerim ben ve ileriki yaşlarında ailesini armaya kalkarsa? yada ailesi gelip onu bulup alırlarsa benden.... kafamda deli sorular var ....çünkü artık evde yalnızlık çok kötü.. almak istiyorum.ama çok korkuyorum.. ya ısınamazsam yaa bu benim değil bi gün beni bırakıp gidecek diye ona tam olarak sevgimi veremezsem ....
kendi doğurdumuz çocukların bile sahibi biz değiliz eğer bir evlat hayırsızsa doğursanda doğurmasakda bu fark etmicekdir birgun ailesini aramaya cıkabilir zaten o bir birey bulsa bile sevgi görduğu yetiştiği aileye geri dönucektır sadece genlerini kimlerden aldığını merak edebilir belki hiç aramaya cıkmayabilirde biz buyutup sevgimizi verdikten sonra gerisi boş biz belli bir yaşa getirdikten sonra hangi sehirde yaşıcak ne okucak ne mesleği secicek kendi karar vericek o buyuttumuz kucucuk bebek kalmıcak ki

Biz bu konu ile ilgili Amerika'da uzman psikologlarla gorustuk. Evlat edinilen cocuklarin ergenlik cagina gelince biyolojik ailesini merak edip kim olduklarini ogrenmek istiyorlarmis. Bunu cogu zaman o aile ile yasamak istedikleri icin degilde sadece merak ettigi icin soruyorlarmis. Hatta bazilari biyolojik ailesiyle bulusmak istiyormus. Ama bu durumlarin cogunda sadece bir kere bulusup cay/kahve icip sonra bir daha onlari gormek istemiyormus. Zaten cocugun yetistigi ortam ile biyolojik akrabalarinin oldugu ortam cok farkli oldugu icin onlarla yasamayi bile dusunmuyor diyor. Bence rahat olun ve kendinize guvenin. Cocugunuz sizi birakmayi asla dusunmeyecektir. Psikolog birde bize cocugun biyolojik ailesi icin "aile" kelimesini asla kullanmayin dedi. O insanlar seni doguran kisi ama esas senin anne baban biziz diye soyleyin dedi.

Tabii psikologun bu soyledigi Amerika icin gecerli. Cocuk olurda ileride sosyo-ekonomik durumu cok iyi olan birey oldugunda biyolojik akrabalari tekrar ortaya cikabilir. Oyle birkac hikaye duydum malesef:KK43:

Son düzenleme:
Arkadaslar eski mesajlarıma bakarken bu kitap listesini buldum. Bekleme sürecinde okumak istersiniz belki... Ben okurum diye araştırma yapmıştım ama kısa sürede kızım gelince fırsatım olmadı. Sonradan birkaçını okuyabil dim sadece...

Yeni arkadaşlar için de daha önce paylaştığım , kızıma kavuşma Hikayem....

Şimdi ise bir de 3.5 aylik bir kizimiz daha var. Sürpriz yumurtadan çıktı :) Abla kardes buyuyolar :)
Rabbim isteyen herkesi biran önce kavustursun kuzularına. Herkese sevgiler

baharım...canım,ne tat lı annesin sen....kızlardan vakit bulup arayıp bulmuşsun paylaşımını....ben tek ile sadece okuyorum...ender zamanlarda yazıyorum....yüce gönüllü anne.....kızları öp yerime.......sevgi ile.

Kavuşanlar, bekleyenler, kararsız olanlar... hepinizin yazdıklarını okuyorum ve bu konuda fikirlerim daha da netleşiyor. Doğru bir karar vermenin rahatlığını yaşıyorum. Acabalarla ömür geçmez.. her şey olabilir bunu göze alarak bu yola çıkmak lazım. Güç depolamamız gerekiyor. İnşallah Allah ın izniyle güzel günler, güzel bir ömür yaşayacağız.

Ben şu anda 2. bir üniversite okuyorum. Kafam sadece bu konuyla meşgul değil. Çalışmayan arkadaşlara da güzel bir meşgale bulmalarını tavsiye ediyorum. Size iyi gelecek bir hobi olabilir, bir iş olabilir, spor, öğrenim, kurs vb.. Lütfen bu hayatı sadece bir kez yaşayacağımızı unutmayın. Etrafın söylemlerine takılmayın. Toplum olarak çok yapıcı bir üslubumuz yok maalesef. Birşeyler yapmak isteyenleri bile hemen vazgeçirmeye çalışırız. "Amaaan bu yaştan sonra ne yapacaksın onu, bunu, şunu" cümlesine takılmayın. Aklınıza yatan her şeyi en yakınınıza danışarak yapın. Bugün benim ülkemde 35 yaşındaki kadın 60 yaşına geldiğinde de aynı şeyleri yapıyorsa bu işte bir terslik var demektir. Kendimizi çok çabuk kenara çekiyoruz. Üretelim, öğrenelim, işleyelim, ışıldayalım :KK54:

English home da indirim var bebek urunlerinde bende nevresim ve havlusunu alarak kizimin ilk alisversisini yaptim.. Ebebek tede bir besik begendim onuda insallah 15 inden sonra tekrar siramizi ogrendikten sonra alacagiz esim sanki simdi erkenmi diye frenledi beni

English home da indirim var bebek urunlerinde bende nevresim ve havlusunu alarak kizimin ilk alisversisini yaptim.. Ebebek tede bir besik begendim onuda insallah 15 inden sonra tekrar siramizi ogrendikten sonra alacagiz esim sanki simdi erkenmi diye frenledi beni
Ben o indirimi gordum magazasina girdim ama bebek ve cocukla ilgili hicbisey yoktu.sormadimda gorevliye.bidahakine iyice incelerim artik :))
Kiz bebekleri icin cook cesit var yaa.bayiliyorum pembe pembe.
Erkek bebekleri icin pek bisey yok gicik oluyorum.hep esohman alti ve ustu.ama kizbebeklerine tulumlarin uzerine bile tülden tütü yapmislar.cok hevesleniyorum oyle seylere.neyse artik kismet bende gelinime torunuma alirim :)))

baharım...canım,ne tat lı annesin sen....kızlardan vakit bulup arayıp bulmuşsun paylaşımını....ben tek ile sadece okuyorum...ender zamanlarda yazıyorum....yüce gönüllü anne.....kızları öp yerime.......sevgi ile.
Sağol canimm. Vallahi çok güzel anne yaptılar kızlarım beni gerçekten :) Ayy bi de "amann 2 cocukla nasıl gezicen" diyenlere inat bi geziyoruz kii... Ab layi bebek arabasına bindirip ufakligi kanguru ya takiyorummm :)
Bugün bir köye gittik yine.. Ailecek doğayı cok seviyoruz da. Bir de baharda yiz ya. Her yer yemyeşil hava misss. giydi ler kısa kollu lari. Ayaklar çıplak. .. guneslendilerrr . Kosturdu minik abla :) pek eğlendi. Eve gelince de babası yikadı Bi guzel ohhh. Uyusun minnoslarr şimdi. ... ufaklij da 3.5 aylik oldu. Onun da topidik ayaklarını çıkardık güneşe :) lafı nereye getircek tim bilmiyorum ama... İsteee kızlarım la hayat çok güzel yaaaa..... Darısı isteyen bekleyen herkesin başına.
Denizgeldi senin için sabah operimmm kızları :)

kızlar bişey sorucam 40_50 yaş arası 1_5 yaş çocuk verilmiyor mu kanunen

Ben o indirimi gordum magazasina girdim ama bebek ve cocukla ilgili hicbisey yoktu.sormadimda gorevliye.bidahakine iyice incelerim artik :))
Kiz bebekleri icin cook cesit var yaa.bayiliyorum pembe pembe.
Erkek bebekleri icin pek bisey yok gicik oluyorum.hep esohman alti ve ustu.ama kizbebeklerine tulumlarin uzerine bile tülden tütü yapmislar.cok hevesleniyorum oyle seylere.neyse artik kismet bende gelinime torunuma alirim :)))
Yaa tabii zevkler farklıdır ama erkekler için de nefis şeyler var. C ve a. Lcwaikiki. H and M. Zara. Hepsinde harika şeyler var. Oğlum o kadar güzel giyiniyor ki insanlar bayılıyor:)))

arkadaşlar bişey sormak istiyorum merak ediyorum siz neler düşünüyorsunuz. başvurunuzu yaptınız birkaç ay geçti bir baktınız hamilesiniz. Ne yapardınız başvurunuzu iptal edermiydiniz?

ben de aynı şeyi düşündüm :) sonuçta menopozda değilim. olabilir de bellimi olur ama başvurumu iptal etmezdim. çünkü bu gebelik belli olmaz ne olacağı ama eşimden saklardım :)) sonuçta erkekler bu konuda bizim gibi değil. belki vazgeçelim der

Bu soru bizimde eşimle ilk başvuru yaparken aklımıza geldi ben biraz tereddüt ettim ama eşim kesinlikle ikisindende vazgeçmem demişti..sonra düşündüm haklıydı inşallah bebeğimi alınca birde hamile kalırım diyede dua ediyorum böylece gelen bebeğimle ilk anneliği diğer bebeğimle de ilk gebeliği yaşarım:))

bu hep hayalimdeki şeydi..

Öncelikle merhaba; kafandaki deli sorular gayet normal..hepimiz bu deli sorulardan bi imtihan olduk :) öncelikle zaten ilk görmede ısınamazsan daha 2 bebek hakkın var..Ama şimdiye kadar ilk gördüğünde ben ısınamadım diyeni hiç duymadım o ayrı...evet illaki gerçeği söyleyeceğiz..empati yap kendini onun yerine koy bilmek istemezmiydin? isterdin değilmi.. isterdik yani.. gerçek aileyi araması bulması görmek istemesi de en doğal hakkı.. ama iş tercih meselesine geldiğinde burada onun seni nasıl yetiştirdiğin devreye giriyor unutma!..Mesela hz peygamber efendimizin de evlatlığı hz. Zeyd vardı biliyorsun; hz Zeyd o zaman köleydi birde.. ailesi iki gözü iki çeşme sora sora oğullarını bulduklarında peygamber efendimize develer altınlar teklif ettiler ver bize oğlumuzu diye.. Peygamber efendimiz bunun üzerine hiç birini istemem sizin olsun, Zeyd e soralım kimi isterse ona gidebilir.. Zeyd geldiğinde soruyor efendimiz 'tanır mısın bunları?' 'tanırım' der 'amcam ve babamdır'.. 'seni götürmek isterler bende tercihi sana bıraktım' Zeyd ise hiç tereddütsüz efendimizi seçer.. öyle olunca babası Zeyd e ' yazıklar olsun sana..annen iki gözü iki çeşme oğlum diye ağlar.. sen ki köleliği,hürriyete;gerçek anne babanı,bu efendiye tercih edersin' Zeyd derki 'vallahi anneme de söyleyin beklemesin beni.Ben köle olabilirim ama burada aldığım sevgi,şefkat,huzur ve ahlakı hiç bir yerde görmedim göremedim.O yuzden ben gelmeyeceğim varın güle güle gidin.Ve bunu diyen bir köledir...'Peygamber efendimizde Zeyd tercihini benden yana yaptıysa bende onu bırakmam der ve Zeyd i azad eder bu arada daha peygamber olmamıştır..Ve her zaman Zeyd e olan sevgisinin ayrı olduğunu söyler..Demem o ki dinimizde aslında herşeyin bir açıklaması var..umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir..Üstelik bırakıp gitme meselesi öz ve öz olmama ile alakalı olsa;haberlerde duyduğumuz ailesini terketti,ailesini öldürdü gibi haberler de hep evladı öz olmayanlar olmalı idi öyle değil mi?..Bazı şeyler kaderdir... hep derim su akar yolunu bulur.. önemli olan anı yaşamaktır.. sen o bebekle geçecek muhteşem günleri hayal etsene..İyi düşün.. öyle güllük gülistanlık bir yol değil evlat edinme yolu... Eğer sabrın ve sevgin varsa bu hayatta bende varım diyorsan ve gerçekten istersen kimse önünde durmaz duramaz!

ben de kesinlikle o öz ve öz olmama konusuna katılıyorum. kendim bizzat örneğini yaşadım. 11 yaşımda annemle babam ayrıldı ve babam kendine yeni bir hayat kurdu. o hayatında biz sadece yabancı gibiydik. yani baba sevgisi görmemiştim. ve sonra annem evlendi,annem evlendiğinde 18 yaşındaydım. şimdi bana sorsanız kim baban diye tabiki kan bağım olmayanı söylerim. oysa kendi babam da oldukça yabancı biri benim için. üstelik üstünü çizerek söylüyorum ben 11 yaşındaydım.16 yaşında bir yıl babamda kaldım. buna rağmen yabancım gibi hissediyorum. bizim bebeklerimiz daha 2-3 aylıkken bize gelecekler ben 11 yaşından sonra bunu hissedebiliyorsam.bizim çocukalrımız bunu nasıl hisseder düşünün.herşey sevgide bitiyor.

Arkadaslar bugun telefonla aradilar. Yarin ev ziyaretine geleceklermis. Ev ziyaretinde neler oluyor ayrintili yazabilirmisiniz? Nelere dikkat edelim? Birde hangi saatlerde geliyorlar?

Cevabiniz icin simdiden cok tesekkurler :)

Arkadaslar bugun telefonla aradilar. Yarin ev ziyaretine geleceklermis. Ev ziyaretinde neler oluyor ayrintili yazabilirmisiniz? Nelere dikkat edelim? Birde hangi saatlerde geliyorlar?

Cevabiniz icin simdiden cok tesekkurler :)
Bir aşama daha bitecek ne güzel. Hiç heyecan ve stres yapmayın. Yine uzmandan uzmana değişiyor ama bizimkini anlatayım. Öncelikle bir kek ve poğaça yapmıştım. Hiçbir şey yemedi. Zaten toplamda 15 dk kaldı. Sanırım başka yere de uğrayacaktı. Evi gezdi. Camlara ve ilaç, deterjan, bıçak çekmecelerine güvenlik önlemi almalısınız dedi. Buzdolabını görmek istedi, sağlıklı beslenmeyle ilgili birkaç şey söyledi. Bebek odasını (o sırada tamamen boştu) gördü. Penceresi olması, güneş alması önemli. Parka, hastaneye, okula yakın olup olmadığımızı sordu. Bu kadar. Eşim evde bile değildi. Bize öğle sonrası 14.00 gibi gelmişti. Şimdiden kolay gelsin.

Back