- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.223
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Ben de hasta olduğum için on beş yirmi sene sonra gçrmemi kaybedebilirim tamamen o yüzden çocuğa kim bakacak dedim. Yoksa ben sağlıklı olsam bu kadar kafama takmam. Benim de görmem iyi değil şu anNe demek kim bakacak bu çocuğa? Elbette siz bakacaksınız. Hangimiz hamile kalmayı planladığımızda çocuğun sağlıklı olacağına emin olabiliyoruz ki? Bilerek ve isteyerek bu yola giriyoruz. Rica ediyorum kafanızı toplayıp biran önce pozitif düşünmeye başlayın. Bu ne biçim bir bakış açısıdır.
Kalıtsal bir hastalık bu anladığım kadarı ile. Bunu bile bile yapmışsınız çocuğu öyle mi? Sizin kararınız bu. O yüzden dua edin ve geleceğe olumlu bakın. Şu güzel günleri dua ile değerlendirin.Ben de hasta olduğum için on beş yirmi sene sonra gçrmemi kaybedebilirim tamamen o yüzden çocuğa kim bakacak dedim. Yoksa ben sağlıklı olsam bu kadar kafama takmam. Benim de görmem iyi değil şu an
Söyledikleriniz çok doğru lakin duaya evren cevap vermez,Allah icabet eder.
Gerçekten mi Dr öyle söyleyince beynimden vurulmuş gibi oldum.Her söylenilen kesin olacak diye birşey yok arkadaşın bebegi için yaşlılık hastalığı var vucudun altı gelişmiyor üstü gelişiyor demişlerdi çocuk şuanda 13 yaşında gayet sağlıklı
Sizde mi aynı hastalıgı tasıyorsunuz?Ben de hasta olduğum için on beş yirmi sene sonra gçrmemi kaybedebilirim tamamen o yüzden çocuğa kim bakacak dedim. Yoksa ben sağlıklı olsam bu kadar kafama takmam. Benim de görmem iyi değil şu an
Sızde ve ablanızda var ,Bunu yeni öğrenmedim ancak benim bildiğim nadir görülen bir hastalık ve bu kadar basit şekilde görülme olasılığı hesaplanmıyor.
Ben de bu şekilde yorum yazdım ama beni terslediler canım ,sanırım onlar daha iyi biliyorSızde ve ablanızda var ,
Devamını nasıl dusunemezsınız
Ağızdan her çıkan cümle duaymış zaten. Lütfen dikkat edin, bela okumak, ben öleyim o sağlıklı olsun demek pekte güzel durmamış. Siz söylediniz %50 diye bu risk bütün bebeklerde var zaten. yarı yarıya... Gönlünüzü ferah tutun, Rabbim kaldıramayacağı yükü vermezmiş kuluna.Lafı uzatmak istemiyorum. Cuma günü drum haberi verdi. O günden beri ruh gibiyim. Yüzde elli ihtimalle bebeğim hasta olacakmış. Tavuk karası hastalığı yaşı ilerledikçe görmesini kaybedebilir. Allah belamı versin dedim ilk öğrendiğimde benim günlerimden bu. Çok kötüyüm. Bebeğimle konuşur tekmelerini yakalamaya çalışırdım. Artık bebeğimin tekmelerine bile duyarsızlaştım. Onu böyle kabul etmemek değil. Ben zaten hastayım. Annem yaşlı babam yok. Eşimin ailesi de yaşlı. Kim nasıl bakıcak oğluma ilerde eğer öyle olursa. Eğer ki hasta olursa gerçekten dayanamam. Yoksulluk çektim babasıxlık çektim sevgililerim beni kullandı yeri geldi ama bu çok ağır bir imtihan kaldıramam. Bir dua söyleyin bişey söyleyin. Allah'ım diyorum yeter ki o sağlıklı doğsun ben doğumda olsem bile olur ama nolur ons bi zarar gelmesin
Doktorlarin herseyi bilmesi mumkun degil tabiki.sen mubarek gunler hurmetine Rabbine yalvar.O ol deyince,hersey olur.daha dogmadan bu kadar karamsar olma.olursa da o sana Rabbin emanetidir.bol bol dua et.hayirli haberlerini burdan duyariz insallahLafı uzatmak istemiyorum. Cuma günü drum haberi verdi. O günden beri ruh gibiyim. Yüzde elli ihtimalle bebeğim hasta olacakmış. Tavuk karası hastalığı yaşı ilerledikçe görmesini kaybedebilir. Allah belamı versin dedim ilk öğrendiğimde benim günlerimden bu. Çok kötüyüm. Bebeğimle konuşur tekmelerini yakalamaya çalışırdım. Artık bebeğimin tekmelerine bile duyarsızlaştım. Onu böyle kabul etmemek değil. Ben zaten hastayım. Annem yaşlı babam yok. Eşimin ailesi de yaşlı. Kim nasıl bakıcak oğluma ilerde eğer öyle olursa. Eğer ki hasta olursa gerçekten dayanamam. Yoksulluk çektim babasıxlık çektim sevgililerim beni kullandı yeri geldi ama bu çok ağır bir imtihan kaldıramam. Bir dua söyleyin bişey söyleyin. Allah'ım diyorum yeter ki o sağlıklı doğsun ben doğumda olsem bile olur ama nolur ons bi zarar gelmesin
Ya kendini kahreder strese sokarsın ya da aldırırsın.Bana niye bu kadar basit Bir sorun gibi gelmiyor
Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama arkadaşımın erkek kardeşi görme engellilerin günlük hayatlarını kotarmalarıyla ilgili bir kursa gitmiş. Şu an İstanbul’da memur ve kendisi gibi görme engelli biriyle evli, bir de çocukları var. Bilirsiniz devlette engelli kadrosu var memurlar İçin. Memur olur veya olmaz ama günlük hayatı yürütme işi çok önemli araştırın derimAblam sanırım biraz cesaretsiz ya da kolayına öyle geldiği için kendisini zorlamadı. Hep biriyle dışarı çıkar. Mesela masanın üstünde iki diş fırçası var biri onun biri yeğenimin her gün gelir bize sorar hangi renk benimki diye halbuki çok basit bir tanesini farklı yere koymak ve ona göre almak.
7 buçuk aylık çocuk aldırılır mı? Ons wldırma değil cinayet denir.Ya kendini kahreder strese sokarsın ya da aldırırsın.
Konu sahibi arkadaşın kendisi de bu genetik gecisli hastalığı yaşayan birisi iken neden aynı durumun bebekte de görülme ihtimali karşısında şok oluyor ,kahroluyor anlamadım.Daha bebeği rahmine bile yerleşmeden bunun olabilirligini zaten biliyordu.Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama arkadaşımın erkek kardeşi görme engellilerin günlük hayatlarını kotarmalarıyla ilgili bir kursa gitmiş. Şu an İstanbul’da memur ve kendisi gibi görme engelli biriyle evli, bir de çocukları var. Bilirsiniz devlette engelli kadrosu var memurlar İçin. Memur olur veya olmaz ama günlük hayatı yürütme işi çok önemli araştırın derim
Anne babasında yok, anne babası akraba değil..kendisine bile böyle uzak genlerden gelmiş, eşinin ailesinde hiç YÖK...o yüzden ben şaşırmasını yadırgamadım. Bilimadamı doktor falan değilim ama doktorun söylediği yüzde fazla yüksek değil mi bunları düşününce?? Bu arada ben görme engellilerle ilgili o bilgiyi ablasının durumu için yazdımKonu sahibi arkadaşın kendisi de bu genetik gecisli hastalığı yaşayan birisi iken neden aynı durumun bebekte de görülme ihtimali karşısında şok oluyor ,kahroluyor anlamadım.Daha bebeği rahmine bile yerleşmeden bunun olabilirligini zaten biliyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?