- 16 Ekim 2018
- 1.837
- 3.462
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Lafı uzatmak istemiyorum. Cuma günü drum haberi verdi. O günden beri ruh gibiyim. Yüzde elli ihtimalle bebeğim hasta olacakmış. Tavuk karası hastalığı yaşı ilerledikçe görmesini kaybedebilir. Allah belamı versin dedim ilk öğrendiğimde benim günlerimden bu. Çok kötüyüm. Bebeğimle konuşur tekmelerini yakalamaya çalışırdım. Artık bebeğimin tekmelerine bile duyarsızlaştım. Onu böyle kabul etmemek değil. Ben zaten hastayım. Annem yaşlı babam yok. Eşimin ailesi de yaşlı. Kim nasıl bakıcak oğluma ilerde eğer öyle olursa. Eğer ki hasta olursa gerçekten dayanamam. Yoksulluk çektim babasıxlık çektim sevgililerim beni kullandı yeri geldi ama bu çok ağır bir imtihan kaldıramam. Bir dua söyleyin bişey söyleyin. Allah'ım diyorum yeter ki o sağlıklı doğsun ben doğumda olsem bile olur ama nolur ons bi zarar gelmesin
Amin kardeşim cümlemizi inşallahAllah sizin de bebeğinizi sağlığına kavuştursun inşallah.
Evladın için düzgün konuşmayı öğreniceksin en başta. Bizim de var. Ama lanet bela okuyarak yardımcı olamayız.Biliyorum tabi ki. Ama insan bebeği olunca söz konusu kişi ne yaptığını bilemiyo.
İnanın bu ailenizin ablanıza ihtiyaçlarına uygun eğitim vermemesinden kaynaklanıyor. Benim tek başına yaşayan ve daha çok sesli kitaba ulaşabilmek için yabancı dil öğrenen görme engelli arkadaşım var.Benim ablam şu an görme engelli. Ben de ilerde öyle olabilirim. Ablam dışarı tek kesinlikle çıkamıyor. Evde temizlik yemek az buçuk yapabiliyor sadece. Markete gidemiyor. Biz yapıyoruz hep.
Peki sizde bu hastalık var imiş ablanız gözlerini kaybetmiş ileri de sizde gözlerinizi tamamen kaybedebilirmişsinz.Benim ablam şu an görme engelli. Ben de ilerde öyle olabilirim. Ablam dışarı tek kesinlikle çıkamıyor. Evde temizlik yemek az buçuk yapabiliyor sadece. Markete gidemiyor. Biz yapıyoruz hep.
Ciddi mi gıııKendiniz ve bebeğiniz için lütfen derhal tövbe edip,Allaha dua edin.Yaptığınız çok yanlış.Kendi kendine bela okumak,ölsemde olur falan demeniz çok yanlış.Duanın kabul saatine denk gelmeyeceğini bilemezssiniz.Yeterki doğsun bir kerecik görsem ondan sonra ölsemde gam yemem diyen bir akrabamızın aynen başına geldi.Yıllardır üzüntüsü bizim içimizden çıkmaz.Çocuğu,annesi,babası,eşi kimbilir ne yaşadılar.Delimisiniz nesiniz.Lütfen derhal tövbe edin ve bir daha böyle konuşmayın sakın.
Maalesef evet.Yıllar geçti.Hala üzülüyorum.Ciddi mi gııı
Uzaktan hani artık akraba değil de hsıım tanıdık gibi oluyorAnnen babam uzaktan akraba demiştin bana uzak yakın çok farketmiyor akraba olmak yetiyor maalesef
Biliyorum. Bazen gerçekten bana tepki veriyor sanki. Dirseğimi koyuyorum rahatsız olup pat pat dirseğime vuruyor. Tekme at bakıyım diyorum atıyor. Sanki benimle oynuyor gibi. İşte birkaç gündür onunla da hiç ilgilenemedim. Konuşamadım.Yapmayın Allah aşkına! Doğduktan sonra başına birşey gelmeyeceğinin garantisi var mı..? Onlar nasıl beddualar!
Içiniz yanıyor anlıyorum ama lütfen biraz sakin olun..
Hangimiz 1 saat sonra neyle karşılaşacağımızı biliyoruz.. sen duanı et takdir Allahn vardır herşeyden bir hayr..
Ayrıca %50 demek ne demek? Olmama ihtimalide %50.
Teyzeme detaylı ultrasyonda kafası büyük vücudu kücük engelli doğacak dediler.. çok şükür dünya güzeli zehi gibi kızı var.
Arkadaşıma 2 ayrı doktor %90 down sendromlu dedi onunda cok saglikli kızı var..
Hayatı, geleceği bu kadar planlama.. yarın ne ile karşılaşacağımızı biliyor muyuz?
Hasta doğsa bile o sana Rabbimin emaneti.. illa ki yiyecek ekmeği var ki geliyor dünyaya. Sen elinden geleni yaparsın, takdir Allahn olur.
Yoksulluk çekmenle, sevgililerinin seni kullanmasıyla bu durumun ne alakası var... dünyaya nasıl gelirse gelsin o senin yavrun, parçan olacak.
Çocuk planlarken kimseye güvenerek planlamamız lazım.. Allaha beddua etmek yerine, dua edin bol bol size güç kuvvet versin ki emanetine sahip çıkabil..
Pazardan meyve almıyoruz ki çürük çıkınca, istemeyelim sonuçta. Her şeyiyle kabul etmemiz lazım.
Annesi lütfen toparla kendini o seni şuan hissediyor, duyuyor.. bi doğsun bak nasıl değişecek bu düşüncelerin
Evet aynen öyle. Sadece dua istiyorum lütfen görenler içinden geçirsin kafi.Şuan sanırım tani falan konulmamış. Sizde bu hastalık olduğu için genetik olarak çocuğunuzda da görülebileceğini söylemiş doktor. O yüzden lütfen şimdiden kendinize de çocuğunuza da bunu yapmayın o sizin stresinizden de etkilenir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?