Evladım hasta olabilirmiş

Kendiniz ve bebeğiniz için lütfen derhal tövbe edip,Allaha dua edin.Yaptığınız çok yanlış.Kendi kendine bela okumak,ölsemde olur falan demeniz çok yanlış.Duanın kabul saatine denk gelmeyeceğini bilemezssiniz.Yeterki doğsun bir kerecik görsem ondan sonra ölsemde gam yemem diyen bir akrabamızın aynen başına geldi.Yıllardır üzüntüsü bizim içimizden çıkmaz.Çocuğu,annesi,babası,eşi kimbilir ne yaşadılar.Delimisiniz nesiniz.Lütfen derhal tövbe edin ve bir daha böyle konuşmayın sakın.

Bakin gizli göz tansiyonu nedeniyle gayet saglikli biri bir anda kör olabilir.basimiza tas dusup olebiliriz.hayat bunlari dusunerek yasanmaz.eger dogum gerceklesecekse bu ihtimale karsi maddi manevi onlemlerinizi almaya calisirsiniz elbette ama tum sevginizle olumlu dusunurseniz bence saglikli olur.yuzde elli saglikli olacak bu az bir oran mi?ayrica hislerim cok kuvvetlidir benim.bence bebeginiz saglikli.ve cok guzel gunleriniz olacak yavrunuzla.ne olur bol bol dua edin olumlu dusunun.

Doğumdan önce sakat doğması kesin gibi söylenip de gayet sağlıklı doğan çocuklar var. Sizin çocuğunuzun sağlıklı doğma ihtimali de yüksek. Şu an karnınızda ve her üzülüp sinirlendiğinizde ona zarar veriyorsunuz. Pdr mezunuymuşsunuz terzi kendi söküğünü dikemez derler bence bir uzmana gidip ruh halinizi düzeltmek için yardım alın. En kötü ihtimal kör olması ve bu ülkede görmeyen ama gerçekten hayatını en güzel standartlarda yaşayanlarda var. Elbet zorluklar olacaktır ama siz varsınız işte. İlk eğitimini iyi verirseniz moralini yüksek tutarsanız zorluklara karşı dirençli olur. Bence hiçç öyle şeylerle zihninizi meşgul etmeyin. Hobilerle uğraşın çocugunuz için hazırlıklar yapın enerjinizi yüksek tutun.

Ben geçenlerde burda bir kız ile tanıştım. Şu anda 80% görme engelli ve ilerde tamamen göremeyecek. Ailesi bu hastalığın var olduğunu daha yeni yeni öğrendi. Şu anda kızı görme engelli çocuklar giden okula yazdirmislar ve çocuklarını en iyi şekilde hayata hazirlamaya çalışıyorlar yinede olduğu kadar özgün yaşasın diye. Korkularınızı ve endişenizi anlıyorum, ama olaki cocugunuzun bir hastalığı olur ilerde onun size güçlü bir şekilde ihtiyacı olacak. Sizde elinizden geleni yaparsınız zaten. Şu anda ihtimaller üzerinde konuşuyoruz. Belkide hiç bir hastalığı olmaz inşallah.
Benim baba tarafından gelen bir kronik hastalığım var. Ben bu yüzden asla babam tarafına bela okumadım veya kızmadım. Nasıl benim elimde değilse, onların elindede değildir çünkü. Kendinizi suçlu hissetmenin faydası yok. İnsallah sağlıkla kucaga alırsınız bebeginizi

Down sendromlu doğacak denip zehir gibi aklı olan birini bile tanıyorum ben. Biliyorum insan böyle bir şey duyunca direk olumsuza yönelir ama en önemli şey moral bu tip durumlarda. İyi düşünün iyi olsun her şey. Bela falan okumayın kendinize. Allah derdi verirse dermanını da verir. Metanetli olmaya çalışın. Allah yardımcınız olsun.

Ümitvar olun, ortada kesin bir durum yok ve hamilelikte konulan çoğu teşhis yanlış çıkıyor

Yapmayın Allah aşkına! Doğduktan sonra başına birşey gelmeyeceğinin garantisi var mı..? Onlar nasıl beddualar!
Içiniz yanıyor anlıyorum ama lütfen biraz sakin olun..
Hangimiz 1 saat sonra neyle karşılaşacağımızı biliyoruz.. sen duanı et takdir Allahn vardır herşeyden bir hayr..

Ayrıca %50 demek ne demek? Olmama ihtimalide %50.
Teyzeme detaylı ultrasyonda kafası büyük vücudu kücük engelli doğacak dediler.. çok şükür dünya güzeli zehi gibi kızı var.

Arkadaşıma 2 ayrı doktor %90 down sendromlu dedi onunda cok saglikli kızı var..

Hayatı, geleceği bu kadar planlama.. yarın ne ile karşılaşacağımızı biliyor muyuz?
Hasta doğsa bile o sana Rabbimin emaneti.. illa ki yiyecek ekmeği var ki geliyor dünyaya. Sen elinden geleni yaparsın, takdir Allahn olur.

Yoksulluk çekmenle, sevgililerinin seni kullanmasıyla bu durumun ne alakası var... dünyaya nasıl gelirse gelsin o senin yavrun, parçan olacak.
Çocuk planlarken kimseye güvenerek planlamamız lazım.. Allaha beddua etmek yerine, dua edin bol bol size güç kuvvet versin ki emanetine sahip çıkabil..

Pazardan meyve almıyoruz ki çürük çıkınca, istemeyelim sonuçta. Her şeyiyle kabul etmemiz lazım.

Annesi lütfen toparla kendini o seni şuan hissediyor, duyuyor.. bi doğsun bak nasıl değişecek bu düşüncelerin

Allah sizin de bebeğinizi sağlığına kavuştursun inşallah.
Amin kardeşim cümlemizi inşallah
Bebeğimdeki bu rahatsızlık hamilelikte kullanılan ilaçlardan da olabiliyormuş ama nedensiz de olabilirmiş ki ben hamilelik boyunca kan sulandiri kullanmıştım zaten olur boyu kullanmak zorundayım, o yüzden kendini suçlama konusunda seni çok çok iyi anlayabiliyorum

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin %50 hasta olabilire inanıp bu kadar üzülürken % 50 sağlıklı olabilire neden inanmıyorsun iyi düşün iyi olsun

- bu hastalığınız genetik mi acaba, sizden başka ailenizde kimsede var mı
- Siz bu hastalığınız rağmen ne güzel pdr okumuşsunuz neden birazcık kendinizi tedavi etmeyi düşünmüyorsunuz, yarın bir gün işinize başladığınızda hastalarınızı nasıl tedavi edeceksiniz
- size bir link göndermiştim diğer konunuzda ntv'de yayınlanan hayat yeniden programında sizinle aynı hastalığı olan bir gencin tedavi süreci ameliyati anlatılıyordu bakabildiniz mi
- belki de hiç böyle bir sorun yaşamayacaksınız
- Ümitvar olunuz kardeşim ❤

Resmen kullanıcı ismi ile bu kadar uyumlu bir üye daha görmedim yeminle..nedir bu bu kadar negatif depresif haller acaba?Tabi ki mütemadiyen üzgün olursunuz böyle yaparsanız.
Herşey insanlar için..biraz tevekkül etmeyi, biraz güzel dua etmeyi,biraz pozitif olmayı deneseniz?

Benim ablam şu an görme engelli. Ben de ilerde öyle olabilirim. Ablam dışarı tek kesinlikle çıkamıyor. Evde temizlik yemek az buçuk yapabiliyor sadece. Markete gidemiyor. Biz yapıyoruz hep.
İnanın bu ailenizin ablanıza ihtiyaçlarına uygun eğitim vermemesinden kaynaklanıyor. Benim tek başına yaşayan ve daha çok sesli kitaba ulaşabilmek için yabancı dil öğrenen görme engelli arkadaşım var.

Benim ablam şu an görme engelli. Ben de ilerde öyle olabilirim. Ablam dışarı tek kesinlikle çıkamıyor. Evde temizlik yemek az buçuk yapabiliyor sadece. Markete gidemiyor. Biz yapıyoruz hep.
Peki sizde bu hastalık var imiş ablanız gözlerini kaybetmiş ileri de sizde gözlerinizi tamamen kaybedebilirmişsinz.
Hadi evlendiniz çok sevdiniz aşık oldunuz ??
Neden bile bile çocuk istediniz madem genetikti??
Ya da bu bebeği çok istediniz hemen hastalığınızın bebekte de olduğunu öğrenince ah vah tühler neden yaaaa
Yok BNde ileride göremeyeceğim annem yaşlı babam yok bn nasıl bakacağım...
Saçmalıyorsun ya harbiden
İnanın üzüldüm bebeğinize

Ciddi mi gııı

Biliyorum. Bazen gerçekten bana tepki veriyor sanki. Dirseğimi koyuyorum rahatsız olup pat pat dirseğime vuruyor. Tekme at bakıyım diyorum atıyor. Sanki benimle oynuyor gibi. İşte birkaç gündür onunla da hiç ilgilenemedim. Konuşamadım.

Şuan sanırım tani falan konulmamış. Sizde bu hastalık olduğu için genetik olarak çocuğunuzda da görülebileceğini söylemiş doktor. O yüzden lütfen şimdiden kendinize de çocuğunuza da bunu yapmayın o sizin stresinizden de etkilenir.

Evet aynen öyle. Sadece dua istiyorum lütfen görenler içinden geçirsin kafi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…