Evladım hasta olabilirmiş

diğer yüzde elliye inansan..
kötüyü çağırmasan..
yine yandım bittim modundasın..
bak bana doğurursan en fazla 2 yaşına kadar yaşar dediler 12 yaşında şu an.
dimdik suratıma söylediğinde bile doktor şu senin yazıp çizdiğin şeylerin hiç biri aklımdan geçmedi..
olacağın önüne geçilmez. onunla nasıl baş edeceğin önemli olan.
tevekkül iyi bir şey.tavsiye ederim.

Sence hangimizin çocuğunun sağlıklı doğsa da sağlıklı kalacağını garantisi var bir uçuklu aile dostunun öpmesi ile kalp nakline kadar gitmedi mi Kartal.. Ya da biz şimdi sağlıklıyız diye 2 gün sonra hasta olmayacağımızın bir garantisi mi var?
Başına ne gelirse gelsin karamsarlığa kapılma der 8.kuralında Şems..

Öncelikle sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah
Benim oğlum da doğuştan katarakt varmis 9 aylikken öğrendik ve ameliyat oldu, görme kaybı var mı ne düzeyde bilemiyoruz ancak büyüyünce anlayabiliriz dedi doktor şuan 19 aylık lens kullanıyoruz ve 9 yaşına kadar kapama tedavisi yapicaz
1- erkenden öğrenmeniz önemli çünkü ona gore hazırlıklı olabilirsiniz, biz doğduktan 9 ay sonra öğrendik
2- belki böyle bir rahatsızlığı olmayacak, hele bir hayırlısıyla kucağınıza alın
3- dünyanın sonu değil Alla dert verip dermansız bırakmasın, tip her geçen gün ilerliyor
4- bu hastalığı yaşayan bir arkadaş burda koni açmıştı, kız okumuş psikolog olmuş evlenmiş ve şuan hamile kv kp ile ilgili bir konu açmıştı ona bakın isterseniz

Nasıl öğrendiniz bunu? Sizde de var mı bu hastalık?
Ben de var. Ve ben de olmasına çok şaşırdı Dr. Çünkü akraba evliliği değil. Ve abimde yok. Bir ablamda yok. Normalde kızlarda görülme sıklığı çok düşük. Ayrıca akraba evliliği olması gerekiyor ama akraba değil annem ve babam. Bu hastalık bu kadar olmaza rağmen beni bulmuşken yüzde elli ihtimal çok yüksek geliyor anlıyor musunuz

Allah a dua ederken şart kosmaniza gerek yok şu olsun öbürü olmasada razıyım gibi. Kesinlikle kesinlikle doğru bişey yqpmiyorsunuz Allah in hazinesi vermekle eksilmez . Önce sakinlesin bebeğiniz iyi eğer gerçekten böyle bir rahatsızlığı varsa hayatını ona göre yaşamayı öğrenir .

O benim bu arada. Okudum PDR mezunuyum.

Bebeğim sağlıklı olsun yeter ki ben ölmeye bile razıyım dedim. Evet yanlış ama insan çaresizlikle ne dediğini bilmiyor. Adak adadım dua ediyorum ama bilmiyorum. Daha ne yapabilirim ki.

Iyi de o cocuk tamamen sizin geniniziden degil ki belkide babasının genleri baskin olup hasta olmiycak.. birde hepimizde var o %50 lik durum saglikli olsak bile yoksa nasil imtihan olalım. Rabbim veriyorsa vardir bir bildigi sen anne oldugin icin zorluklarini cektogin icin böyle uzuluyorsun hem ramazan hem hamilesin duan kabul olur diyelim ki olmadi bebeğin hasta oldu bu kader be guzelim uzulme bunkadar simdi uzuleceksin ama zamanla alisacaksin.....

Allah sizin de bebeğinizi sağlığına kavuştursun inşallah.

Ettiğiniz dualara dikkat edin kabul olup olmayacağını bilemezsiniz hastalık her zaman başa gelebilir doğduktan 10 sene sonra hasta olmayacağı ne malum sizin hasta olmayacaginz ne malum size bişey olursa çocuğunuz hasta olursa kim bakacak ona diyorsunz ee kim bakacak küçücük bebeğe böyle güzel günlerde güzel dualar edin...

Bebeğim sağlıklı olsun yeter ki ben ölmeye bile razıyım dedim. Evet yanlış ama insan çaresizlikle ne dediğini bilmiyor. Adak adadım dua ediyorum ama bilmiyorum. Daha ne yapabilirim ki.
Peki Allah o duanizi kabul etse oğlunuzun siz olmadan hayatının daha iyi mi olacağını düşünüyorsunuz. Dua edin ama doğru dualar edin ve durum neylesinceye kadar kendinizi harap etmeyin

Tamam ilerde kör olma ihtimali var ama şimdi bile size de söylemiştim kübada tedavi var en azından durduruyorlar hastalığı bebeğiniz olup büyüyünceye kadar tedavi bulunmuş olur hayatınızı drama etmeye bayılıyorsunuz

Böyle şeyler söylemeyin dua herşeyin ilacıdır. Bu hayatta kimin saglıklı doğacağını o bilir. Yüzde 50 saglıklı olma şansı var diyorsunuz birde. Bakın çok yakım akrabam 9 aylık bebeğini 38. Haftada plesantası anneden ayrıldı ve bebeğini kaybetti hemde çok sağlıklı dedikleri bebeği. Lütfen beddua değil de dua edin

Zaten kesin degilmis neden kendinizi böyle paraliyorsunuz. İyi seyler düsünün ve dua edin. Ayrica bir arkadasimin ailesinde pek cok kisede vardi bu hastalik. Arkadasim kamuda mufettis, ablasi kamuda üst düzey yönetici, annesi görmeden örgü falan örüyor görenden bir farki yok. Saglikli dogan bebeklerin de ömür boyu saglikli ve engelsiz yasayacaginin bir garantisi yok. Bu arada sizinki kesin degilmis ama benim cocuguma doktorlar %100 hasta diyor. Bu da bizim sinavimiz. Tedavisini doktorunu arastirip dua ediyorum. Mesajimi okuyanlardan da ricam, lütfen bizim icin dua edin.

İnşallah öyle bir rahatsızlığı olmaz ama çok bencilce davranmışsınız. Ailenizde bu durum yaşanıyor ve çaresine bakmadan yangından mal kaçırır gibi hamile kalmışsınız. Tüp bebegi deneseydiniz o zaman. Her defasında pdr mezunuyum diyorsunuz bunu biraz da belli edin, bu kadar cahil olmayın. Allah korusun o yavruyu, size de düzgün psikoloji nasip etsin de o yavrucak da güzel güzel yetişsin saglıklı bir ömrü olsun.

Mütemadiyenüzgün değil mütemadiyenumutlu diye nickini değiştirerek başla önce.Bardağın yarısı doluyken yarısı boş demeyi tercih etmeyi bırakmalısın.Daha ne olduğu bile belli değilken kendini bırakman anneler gününde bir anne adayına yakışmıyor.Çünkü her bebek güçlü bir anneyi hak eder.Dua et bol bol.Dilerim bebeğin sağlıkla dünyaya gelir.

Canımmm Allah yardımcınız olsun.Sağ salim gelsin bebeğin güzel anne.

Annen babam uzaktan akraba demiştin bana uzak yakın çok farketmiyor akraba olmak yetiyor maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…