Evladım hasta olabilirmiş

Ben de var. Ve ben de olmasına çok şaşırdı Dr. Çünkü akraba evliliği değil. Ve abimde yok. Bir ablamda yok. Normalde kızlarda görülme sıklığı çok düşük. Ayrıca akraba evliliği olması gerekiyor ama akraba değil annem ve babam. Bu hastalık bu kadar olmaza rağmen beni bulmuşken yüzde elli ihtimal çok yüksek geliyor anlıyor musunuz
Yine de iyi düşünün iyi olsun.

Kardeşim senin burcun yengeç mi?

Zaten kesin degilmis neden kendinizi böyle paraliyorsunuz. İyi seyler düsünün ve dua edin. Ayrica bir arkadasimin ailesinde pek cok kisede vardi bu hastalik. Arkadasim kamuda mufettis, ablasi kamuda üst düzey yönetici, annesi görmeden örgü falan örüyor görenden bir farki yok. Saglikli dogan bebeklerin de ömür boyu saglikli ve engelsiz yasayacaginin bir garantisi yok. Bu arada sizinki kesin degilmis ama benim cocuguma doktorlar %100 hasta diyor. Bu da bizim sinavimiz. Tedavisini doktorunu arastirip dua ediyorum. Mesajimi okuyanlardan da ricam, lütfen bizim icin dua edin.
Rabbim hayırlısıyla tüm yavruların sağlıcakla dogmasını nasip etsin❤️

Benim anlamadığım siz bunu daha yeni mi öğrendiniz çünkü hamile kaldığınız andan itibaren hatta hamileliği düşündüğünüz zaman bunu biliyor olmanız gerekir .Genetik bir rahatsızlık söz konusu ve bunu bilerek hamile kaldınız ,çekinik gen olduğu için çıkmama ihtimali var ve umarım öyle olur .Tedbirsizliğiniz yüzünden bebeğinizde genetik hastalık olmaz .Amin.

Lafı uzatmak istemiyorum. Cuma günü drum haberi verdi. O günden beri ruh gibiyim. Yüzde elli ihtimalle bebeğim hasta olacakmış. Tavuk karası hastalığı yaşı ilerledikçe görmesini kaybedebilir. Allah belamı versin dedim ilk öğrendiğimde benim günlerimden bu. Çok kötüyüm. Bebeğimle konuşur tekmelerini yakalamaya çalışırdım. Artık bebeğimin tekmelerine bile duyarsızlaştım. Onu böyle kabul etmemek değil. Ben zaten hastayım. Annem yaşlı babam yok. Eşimin ailesi de yaşlı. Kim nasıl bakıcak oğluma ilerde eğer öyle olursa. Eğer ki hasta olursa gerçekten dayanamam. Yoksulluk çektim babasıxlık çektim sevgililerim beni kullandı yeri geldi ama bu çok ağır bir imtihan kaldıramam. Bir dua söyleyin bişey söyleyin. Allah'ım diyorum yeter ki o sağlıklı doğsun ben doğumda olsem bile olur ama nolur ons bi zarar gelmesin
Anne karnında gece körlüğü hastalığı teşhisi mi koydu doktor? Gerçekten tıp bu kadar ilerledi mi???? şaka mı yapıyorsun????

Edit: genetik geçiş varmış. Sende de varmış bak bu yaşına kadar gelmişsin kötü düşünüp bebeğini üzme hisseder o herşeyi annesi. Yapma bunu ikinize de. Dua et hayırla sağlıkla kucağına alırsın inşallah.

Hayır yüzde elli ihtimal olabilir dedi.
genetik geçiş varmış. Sende de varmış bak bu yaşına kadar gelmişsin kötü düşünüp bebeğini üzme hisseder o herşeyi annesi. Yapma bunu ikinize de. Dua et hayırla sağlıkla kucağına alırsın inşallah.

Benim anlamadığım siz bunu daha yeni mi öğrendiniz çünkü hamile kaldığınız andan itibaren hatta hamileliği düşündüğünüz zaman bunu biliyor olmanız gerekir .Genetik bir rahatsızlık söz konusu ve bunu bilerek hamile kaldınız ,çekinik gen olduğu için çıkmama ihtimali var ve umarım öyle olur .Tedbirsizliğiniz yüzünden bebeğinizde genetik hastalık olmaz .Amin.
Bunu yeni öğrenmedim ancak benim bildiğim nadir görülen bir hastalık ve bu kadar basit şekilde görülme olasılığı hesaplanmıyor.

Lütfen bir sakin düşünün , kolay değil ama bebeğin yüzde 50 olma ihtimali bir test vs. sonucu değil anladığım kadarıyla doktorun size demesiyle, benim esimde yarik dudak var bu durumda cocugmda olma ihtimali cok fazla hic ailesinde olamayan kişilere nazaran, oğlumda yok . Belki 2. Cocukta daha da artar risk olur ne yapalim allah başka dert vermesin
Kendinize hamileliği zehir etmeyin. Zor ama bu ihtimal birşey , ayrica bu Sadece bilinen birsey hiçbirimizin dna si dort dörtlük değildir herkeste herşey olabilir.

Görme engelli kişiler neler yapıyot hiç tv izlemiyor musun ?? Zekada birşey yoksa bakıma muhtaç olmaz merak etme, neden bela okuyosun onu da anlamadım, kendini kahredicek birşey değil bu

Bunu yeni öğrenmedim ancak benim bildiğim nadir görülen bir hastalık ve bu kadar basit şekilde görülme olasılığı hesaplanmıyor.
Ben zaten kağıt kalem alıp hesaplamadım ,oluşma mantığını artık çoğu kişi biliyor .(sadece genlere baskın/çekinik olma durumunu düşünmeniz gerekirdi dedim .) Sizin de düşünüp doktorunuz ile birlilkte hareket ederek sağlıklı genlerle bebek sahibi olmanız lazımdı .bu saatten sonra sizin yapacağınız olmaması için dua etmek .

Lafı uzatmak istemiyorum. Cuma günü drum haberi verdi. O günden beri ruh gibiyim. Yüzde elli ihtimalle bebeğim hasta olacakmış. Tavuk karası hastalığı yaşı ilerledikçe görmesini kaybedebilir. Allah belamı versin dedim ilk öğrendiğimde benim günlerimden bu. Çok kötüyüm. Bebeğimle konuşur tekmelerini yakalamaya çalışırdım. Artık bebeğimin tekmelerine bile duyarsızlaştım. Onu böyle kabul etmemek değil. Ben zaten hastayım. Annem yaşlı babam yok. Eşimin ailesi de yaşlı. Kim nasıl bakıcak oğluma ilerde eğer öyle olursa. Eğer ki hasta olursa gerçekten dayanamam. Yoksulluk çektim babasıxlık çektim sevgililerim beni kullandı yeri geldi ama bu çok ağır bir imtihan kaldıramam. Bir dua söyleyin bişey söyleyin. Allah'ım diyorum yeter ki o sağlıklı doğsun ben doğumda olsem bile olur ama nolur ons bi zarar gelmesin
Laboratuar ortaminda oluşturulmamış her bebek için hasta olma riski zaten %50.kendinizi bu süreçte boş yere yıpratmayın.kimi tavuk karası olur ,kimi serabial palsi ,kimi brekial plexus,kimi başka birşey.her insanın hayatta başına gelebilecek iyi kötü şeylerde oran bu.ama siz iyiyi düşünün iyi olur inşallah.strese girip bebeğinize de bu stresi yasatmayin onu çok seviyorsunuz ve onun iyiliği için stres yapmayın.

İlk önce beddua değil dua et. Gelişim geriliği ile doğan bir cadım var dediler ki doğumda zihinsel engelli olabilir ama olmadı aç engellerini dua et. Duadan başka elinden bir şey gelmez. Şu mübarek aylarda duan kabul olur.

Benim ablam şu an görme engelli. Ben de ilerde öyle olabilirim. Ablam dışarı tek kesinlikle çıkamıyor. Evde temizlik yemek az buçuk yapabiliyor sadece. Markete gidemiyor. Biz yapıyoruz hep.

Vallahi ben bebeğine ilgili bir şey söylemek istemiyorum arkadaşlar söylemiş söyleyecekleri. Ben ablanız konusuna takıldım. Benim üniversitede doğuştan görme engelli 2 arkadaşım vardı. Kampüsün bütün ağacını dalını basamağıni bilir yardımsız gezenlerdı. Biri aynı zamanda part time çalışıyordu. Engeller sadece beynimizde. Siz şu an beyninizi geçtim yüreğinize bile engel koymuşsunuz. Olumlu düşünün. Kurduğumuz cümlelere dikkat edin. Duanın sınırı yoktur hem çocuğunuz hem kendiniz için sağlık dileyin

Ne demek kim bakacak bu çocuğa? Elbette siz bakacaksınız. Hangimiz hamile kalmayı planladığımızda çocuğun sağlıklı olacağına emin olabiliyoruz ki? Bilerek ve isteyerek bu yola giriyoruz. Rica ediyorum kafanızı toplayıp biran önce pozitif düşünmeye başlayın. Bu ne biçim bir bakış açısıdır.

Vallahi ben bebeğine ilgili bir şey söylemek istemiyorum arkadaşlar söylemiş söyleyecekleri. Ben ablanız konusuna takıldım. Benim üniversitede doğuştan görme engelli 2 arkadaşım vardı. Kampüsün bütün ağacını dalını basamağıni bilir yardımsız gezenlerdı. Biri aynı zamanda part time çalışıyordu. Engeller sadece beynimizde. Siz şu an beyninizi geçtim yüreğinize bile engel koymuşsunuz. Olumlu düşünün. Kurduğumuz cümlelere dikkat edin. Duanın sınırı yoktur hem çocuğunuz hem kendiniz için sağlık dileyin
Ablam sanırım biraz cesaretsiz ya da kolayına öyle geldiği için kendisini zorlamadı. Hep biriyle dışarı çıkar. Mesela masanın üstünde iki diş fırçası var biri onun biri yeğenimin her gün gelir bize sorar hangi renk benimki diye halbuki çok basit bir tanesini farklı yere koymak ve ona göre almak.

Esiniz cok sert konusmus olabilir insanlik hali yorgunsunuzdur duymuyorsunuzdur da kapinin onune koyarim ne demek. Kendi gitsin madem annesine orda yesin ne yiyosa. Valla benim cocugum da yok ama bi gece kalkamadik sahura birde esimi işe de gonderemedim yani nasil yorgunsam hic uyanmamisim esim bana bu kadar laf etmedi. Bide sizin bebeginiz var yani.. anlayisli olmasi gerekir esiniz.. tavsiyem yatmadan once kahvaltiliklari masaya koyun kalksin kendi yesin kahvaltiliklardan yatsin assaaa. 😡
Yahu şu mübarek günde nasıl cümleler bunlar.
Yüzde elli ihtimalle zaten sağlam doğurma ihtimalimiz. Veya hepimizin yaşaması/ölmesi,veya her an hastalıklarla boğuşmamız...

Bana %100 ihtimal verirmisin?
Sağlam derler doğumda nefes alamaz al sana imtihan,
Hasta derler sapasağlam çıkar bebek.

Biraz neyi, hangi fiili duaları ettiğimize dikkat etsek aslında Evren’de ona göre cevap verecek bize.
Söyledikleriniz çok doğru lakin duaya evren cevap vermez,Allah icabet eder.

Back
X