• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket evinizi kendiniz mi temizlersiniz yoksa temizletir misiniz?

evinizi kendiniz mi temizlersiniz yoksa temizlikçi mi tutarsınız?

• Ankete Katılan
    307
Kendim temizliyorum...
Ne kadar profesyonel olursa olsun temizlikçilere güvenmem...a.s
Ya cam sildiği bezin pis suyunu duvara damlatırsa,ya yerleri sildiği suyla her yeri siliyorsa vb.. :kızgın:
Nasıl güveneyim ben.
Kendim yaparım uzun sürer ama içime siner...
:lepi:

artık, kadın çağıramıyorum ya....geçen gün sadece ütülerimi yapması için çağırdım..benim bir günde çalışıp kazandığım parayı aldı benden..11 de geldi 1:30 da gitti...valla içim yandı...temizliğe gelen bayan haklı, onların standart fiyatları öyle...ayrıca başkasının işini yapmak koay değil, bir de pazar günü çağırmıştım..büyük ihtimal pazar tarifesi uyguladı bana....sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey

ben derin temizliklerde yani 3-4 ayda bir yardımcı kadın çağırıyorum.sağolsun o da benim kadar titiz yapıyo.ama normalde kendim yapıyorum zaten sadece cumartesileri temizlik yapabiliyorum hafta içi çalıştığım için.hafta içinde sadece akşamları yemeğimi yapıp ortalığı topluyorum bide bazen ütü.

kendi işimi kendim yaparım
kurta demişler ensen niye kalın oda kendi işimi kendim görürüm demiş
sezeryanla doğum yaptım 3. gün kalktım ve ev işimi kendim yaptım saolsunlar bana bakmaya geldiler ama alışık değilim önümde dolanılmasına

parada verip temizletmem kocacımın çalışıp kazandığı parayı ben evde oturup keyif yapıp temizlikçilere vermem:dilcikar:
çalışıyo olsam verirdim:1closedeyes:

Son düzenleme:
çalıştığım halde bende kendi işini kendi yapanlardanım. başkasına iş yaptıramam, yapsa da içime sinmez zaten. ne yaptı ne etti suyu değiştirdi mi, güzel sildi mi diye takip etmekten yorulurum herhalde.akşamdan akşama ve hafta sonu yapıyorum temizliğimi. gücüm yetmeyen işlerde de eşimden yardım istiyorum. hastalık durumları başka ama kendi yapmadığı halde temizlikte kimselere söz bırakmayanlara da uyuz oluyorum,kendi yapmış gibi ben şöyle temizim ben böyle temizim diyenlere. :oklava:

Son düzenleme:
Kendi işini kendiyapanlardanım ben.11 yıllık evlilik hayatımda kızıma dokuz aylı hamileyken ve oğlumun bebekliğinde olmak üzere iki kere temeizlikçi getirdim eve.O da utana sıkıla...Çalışma hayatında bile çok yoğun olduğum dönemlerde hep kendim temizledim.Sağlıklı olduğum sürece de kendim temizlemek isterim.

Kendi temizliğini kendi yapanlardanım fakat geçenlerde bir tanıdık ile konuşuyoruz başladı anlatmaya ben 2 haftada bir temizlik çağırıyorum diye söze başladı ve devamında temizlikçinin yaptığı işleri o sayarken ben yoruldum. Şöyleki temizliğe gelen bayan öncelikle tüm evi bi güzel süpürdükten sonra tüm dairenin camlarını ve yerlerini sildiğini, tuvalet ve banyoların temizliğini, mutfak dolaplarının içi, fayanslar ve yerleri dahil olmak üzere sildiğini + olarakta koltukları dahi sildiğini söyledi ya ben çok beceriksizim yada bunlar üstün bir güce sahip bi cam sileyim diyorum yarım günümü alıyor nasıl olur ki onca iş 9 dan 4 e ?

kendi işimi kendim yapıyorum üstelikte çalışıyorum. epey yoruluyorum ama kadın almayada kıyamıyorum. günün birinde ev sahibi olursam o zaman ayda bir yada 15 te bir kadın alırım. inşallah...

kendim temizliyorum bi kere çagardım oda hamilelgimin son aylarında doguma yakındı halılarımı falan yıkanması için yoksa kendi elim degmeden olmaz gibi geliyo

Kendi temizliğini kendi yapanlardanım fakat geçenlerde bir tanıdık ile konuşuyoruz başladı anlatmaya ben 2 haftada bir temizlik çağırıyorum diye söze başladı ve devamında temizlikçinin yaptığı işleri o sayarken ben yoruldum. Şöyleki temizliğe gelen bayan öncelikle tüm evi bi güzel süpürdükten sonra tüm dairenin camlarını ve yerlerini sildiğini, tuvalet ve banyoların temizliğini, mutfak dolaplarının içi, fayanslar ve yerleri dahil olmak üzere sildiğini + olarakta koltukları dahi sildiğini söyledi ya ben çok beceriksizim yada bunlar üstün bir güce sahip bi cam sileyim diyorum yarım günümü alıyor nasıl olur ki onca iş 9 dan 4 e ?

ya aslına bakarsan benim eve gelen bayan da bu işleri yapıyor, bir de ütü yapıyor.....sıra sıra da koltuk, halı, mutfak dolabı içi, büfe içi, perde yıkayıp takma işlerini yapıyor....9 dan 5.30 a kadar bitiyor....3+1 ama çok büyük değil ev.....eli çok çabuk açıkcası, yarım yamalakta olmuyor.....alışmış yani....ayrıca işi hiç asmıyor, konuşturmaya çalışsan bile senle oturup konuşmaz...:roflol:ama bu aralar çağıramadım işte en son bir ütü yapmaya geldi, benim bir günlük kazancımı gitti...çağırmayım diyorum ama kendim yapamıyorum...eşime yardım et dediğimde kadın çağır diyor....ben arada kaldım açıkcası......

annem, ben arada kızkardeşimde yardım eder hooooppp bitti. evde 3 bayanız hemencek hallediveriyoz yani. evlenincede bilmiyorum bakalım temizlikçi tutabilirmde tutmayabilirmde yada eşime yaptırırım derrmişim:))))

annem, ben arada kızkardeşimde yardım eder hooooppp bitti. evde 3 bayanız hemencek hallediveriyoz yani. evlenincede bilmiyorum bakalım temizlikçi tutabilirmde tutmayabilirmde yada eşime yaptırırım derrmişim:))))

ben de eşime yaptıracağım sanıyordum sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şeyama hiçbir işin ucundan tutmuyor, arkadaşlar alıştır falan dedi ama adamın içinde yok nasıl alıştıracağım...ayrıca bir iki kere yardım etmişti..o kadar güzel yapıyor ki valla benden daha güzel...ama gel gör ki yapmıyor...

Desene pratik yapmam şart valla bir gün öyle bi hırslanıp önce camları üstünede koltukları silmeye kalkışmıştımda akşam olupta 1 saat dinlendikten sonra kollarımı düz pozisyona getiremediğimi farketmiştim üstüne 3 gün o ağrıyı çekmiş olmamda cabasısenağlama

şimdiye kadar hep kendim temizledim..
aa pardon,hamileliğimin ilk aylarında kocacığım temizledi :))

ama bebek olduktan sonra cok sıkışırsam eve arada kadın alırız dedi kocacım..

valla trdeyken annem temizlikci tutardi,alisiyo insan ama burda kusura bakmasinlar yani 100-150 euro veripte temizletmem..,kendim yapiyorum yani

neeeeeeee....................:1shok:.canım, ben şimdi senin yaşadığın yere geliyorum, beni havaalanından alabilir misin? fazla becerikli sayılmam ama 90 euro yeter bana....

3 yıllık evliyim ve hiç temizlikçi almadım.hep kendim yaptım
ama bayram için ilk kez alıcam.çünkü oğlum 2 yaşında oldu ve inanılmaz yaramaz,aksi,huysuz
wc ye giremiyorum valla kapıları tekmeliyor.evet bayram için alacağım

Back