• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket evinizi kendiniz mi temizlersiniz yoksa temizletir misiniz?

evinizi kendiniz mi temizlersiniz yoksa temizlikçi mi tutarsınız?

• Ankete Katılan
    307
biz annemle kendimiz temizliyoruz..
fark ettigim birsey var. türkiyedekiler daha cok temizlikci tutuyo. ben almanyadayim ve simdiye kadar kimseden temizlikci tuttugunu duymadim.

Bu seneye kadar kocamla beraber temizlik yapardık evimizde..kaydirigubbakcemile
Ama bu sene artık çok yoruldu beyefendi.:CüvCüv:
Anneme,anneanneme,ablama,kızkardeşime gelen yardımcı kadın haftada 1 bazen de 2 bana da geliyor..:lepi:
Bazen konuşuruz kocamla; niye daha önce düşünemedik de o kadar yorduk kendimizi diye,evliliğin,evin ilk hevesleriydi herhalde..kaydirigubbakcemile3
Ben zaten hiç sevmem ev işi,sağolsun kadın pırıl pırıl yapıyor heryeri..hihoyyyt

valla 1 yıllık evliyim bir kez almadım daha ağzım 1 kere yandı düğünden önce saygıdeğer kayınvalidem güye ben gelmeden temizlemiş evimi sanki ona temizle diyen oldu inox fırınımı telle kazımış çizmiş resmen yeni fırını niye kazıyosa

çok mecbur kalmadıkça almam herhalde kimse kimsenin malının kıymetini bilmez kendi evi gibi özenmez diye düşünüyorum kayınvalidemler bile böyle yaptıysa temizlikçi napar kimbilirrr

kendim yapıyorum ama ev 170 metre kare ben bi metre kare olmuyo böle ya canım çıkıyo kaydirigubbakcemile bi yardımcı hiç fena olmazdı, bi temizlik yapıyorum 3 gün ağrısını çekiyorum dördüncü gün gene kirleniyo ama ya senağlama

Ben çok tembelim.İş dönüşü temizlik yapmak çok zor.Haftasonu da temizliğe ayrılmaz.Yardımcı hallediyor,ama sinirlendiğim zaman evi bir güzel silerim.:jeyyar:Beni temizlik yaparken görenlerin gözleri yaşarır kesin...kaydirigubbakcemile4

valla 1 yıllık evliyim bir kez almadım daha ağzım 1 kere yandı düğünden önce saygıdeğer kayınvalidem güye ben gelmeden temizlemiş evimi sanki ona temizle diyen oldu inox fırınımı telle kazımış çizmiş resmen yeni fırını niye kazıyosa

çok mecbur kalmadıkça almam herhalde kimse kimsenin malının kıymetini bilmez kendi evi gibi özenmez diye düşünüyorum kayınvalidemler bile böyle yaptıysa temizlikçi napar kimbilirrr

daha kullanmadan mahvoldu yani canım fırın

7/24 çalştığım halde kendim temizledim uzunca bir süre
ama kızım dünyaya gelipte iş hayatımdaki yoğun tempo hiç azalmadığı için kalkamadım altından
yaklaşık 4 senedir temizletiyorum
bazen bu lüks değil artık gereksinim oluyor.
yoksa kızıma ayıracak en ufak zaman kalmıyor bana

valla, tatildeyim işe gitmiyorum diye 2 ay oldu, temizlikçi bayanı almayalı. bugün de eşimle temizleyelim dedik, döküldük yahu. çok zor geliyor, bir de eşim dedi ki bayanın yaptığı gibi olmuyor...bilmiyorum. annem oda oda temizler evi, bir haftaya yayar.ama diğer odalar tüm temizlik bitene kadar yine kirleniyor..siz evinizi parça parça mı temizlersiniz yoksa bir girişince hepsini mi bitirirsiniz. eğer tüm evi temizlemeye çalışırsanız erkek kalkacaksınız bunu öğrendim, daha salon, banyo, tuvalet duruyor ya, en kirli yerlerde oraları, şimdi yemek arası verdik

valla, ne bileyim ben bu konuyu açarken evini temizletenler ankette alıp başını gider diye düşünmüştüm ama görüyorum ki maşallah, çoğunlukla herkes kendi işini kendi yapıyor, yorumlarda dikkatimi çekti, genelde kendi temizleyenler, başkasının yaptığı iş içine sinmediğini ifade etmiş...ne yalan söyleyim, ben de bazen kendim yapınca içime sinmiyor, boynumdan rahatsızlığım var, fazla zorlamıyorum kendimi. üstten üstten yapıyorum o yüzden

güyaa bir bayan düzenli olarak temizlemeye geliyor
ama sağolsun annem o gelmeden önce ve sonraa temizliğe koyulduğu ve benide dahil ettiği için kafamçokkarıştı ben bu işten hiçbişey anlamam..!
madem kendin temizlicen ne diye kadın çağırıyorsun, hadi çağırdın ne diye kendin temizliyorsun.. birde üstüne para veriyor ya ooh ne ala
:kızgın: pööööfs cinslik işte..bazen cidden anlayamıyorum annemi

e benim de bir arkadaşım var. temizlikçi çağırınca evimi pis görmesin kadın diye, baştan aşağı temizliyormuş evi önceden. sonra bakmış bu böyle gitmeyecek, çağırmamaya karar vermiş

çalışan bir bayanım
buna rağmen evimi kendim temizliyorum
evim küçük zaten eşimle benden baskasıda girmiyo haftaiçi
misafirlerim gelicekse eşiminde yardımıyla kolayca altından kalkıyom :)

Back